Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

Leensituatie

U bevind zich in een specifieke situatie en wilt geld lenen. Of, u heeft geld geleend en beland gedurende de looptijd in een specifieke situatie. Tijdens uw leven kan er van alles gebeuren, leuke dingen maar helaas ook minder leuke dingen. Frisia Financieringen denkt graag met u mee en heeft een aantal voorkomende situaties die relevant voor u zouden kunnen zijn op een rij gezet.

Klik op de onderwerptitel en bekijk alle mogelijk- en onmogelijkheden die bij lenen in combinatie met uw situatie komen kijken.

Geld lenen en samenwonen

Hoe zit met de verantwoordelijkheid voor een lening die u samen afsluit, die één van beiden reeds heeft afgesloten voordat u ging samenwonen of wanneer u uit elkaar gaat?

Geld lenen met een uitkering

Er bestaan verschillende soorten uitkeringen. Of het mogelijk is om een bedrag te lenen wanneer u een uitkering ontvangt hangt van het soort uitkering af. Bekijk onze pagina voor meer informatie over lenen met een uitkering.

Geld lenen en overlijden

Wanneer u een lening heeft en u of uw partner komt te overlijden, wat gebeurt er dan met de lening? Het is goed om u hier voor het aangaan van de lening over te informeren. Immers, wanneer deze trieste gebeurtenis zich voordoet, staat uw hoofd wel naar andere zaken dan de financiën.

Geld lenen en een scheiding

Ook een situatie die voorkomt; scheiden. Wat moet u weten en waar moet u op letten? Bent u beiden hoofdelijk aansprakelijk, kan de lening eventueel gesplitst worden, hoe zit het met een lening die al vóór het huwelijk liep?

Betalingsproblemen bij een lening

Het kan gebeuren dat er gedurende de looptijd van een lening, door welke omstandigheid dan ook, betalingsproblemen ontstaan. Frisia Financieringen heeft een pagina voor u opgesteld met algemene informatie die betrekking heeft op beginnende of gevorderde betalingsproblemen.

Lenen met een studieschuld

Is het mogelijk om een lening af te sluiten wanneer u een studieschuld heeft? Het antwoord hierop is ‘ja’, maar er zitten iets meer restricties aan dan wanneer u een lening zonder studieschuld af zou willen sluiten.

Lenen naast een hypotheek

Een lening afsluiten náást een hypotheek, om de bijkomende kosten te dekken, hoe zit dat? En wat zijn de gevolgen voor het afsluiten van een hypotheek wanneer ik reeds een lopende lening heb?

Lenen met een tijdelijk contract

Welke leenmogelijkheden zijn er wanneer u een tijdelijk contract of uitzendcontract heeft? Daarnaast; Uw maximale leenbedrag wordt op uw salaris gebaseerd. Maar hoe zit het dan met overwerk, toeslagen, provisies en een eindejaarsuitkering? Wordt dat ook als salaris gerekend?