Frisia Financieringen
9.1
1010 mensen geven ons een 9.1

10 jaar rentevast vanaf 6,6%;

  • Leningen vergelijken
  • Rente vergelijken
  • Auto financieren

(Auto)leningen vergelijken

Door leningen te vergelijken kunt u de goedkoopste lening voor uw situatie vinden. Frisia help u graag bij het vinden van de goedkoopste (auto)lening en heeft daarom een online vergelijker gebouwd. U kunt daardoor gemakkelijker leningen vergelijken op rente en op voorwaarden.

Op Frisia.nl bieden we u de mogelijkheid om online persoonlijke leningen en doorlopende kredieten te vergelijken. Beide leenvormen kunt u gebruiken als autolening om uw auto te financieren.

Persoonlijke lening vergelijken

Een persoonlijke lening is een verstandige keuze voor een autolening. Door de looptijd van de lening af te stemmen op de gebruiksduur kunt u een zogenoemde restschuld op een auto (afbetalen op een auto die niet meer in bezit is) minimaliseren. Een ander voordeel van een persoonlijke lening is dat u vooraf weet hoeveel uw autolening per maand én in totaal gaat kosten.

U kunt bij Frisia al persoonlijke leningen vergelijken vanaf € 5.000,-. Door te klikken op ‘leningvorm’ kunt u ook doorlopende kredieten vergelijken.

Doorlopend krediet vergelijken

Als u kiest voor een doorlopend krediet als autolening, dan kunt u flexibeler geld lenen. U kunt dan bijvoorbeeld een auto financieren en na verloop van tijd opnieuw geld lenen voor bijvoorbeeld sportvelgen of groot onderhoud.

Wilt u meer flexibiliteit als het gaat om geld lenen, kies dan voor ‘doorlopend krediet’ in de lening-vergelijker. Doorlopende kredieten kunt u vergelijken vanaf € 10.000,-.

Lening vergelijken

Rente en kosten vergelijken

Hoeveel een autolening u uiteindelijk gaat kosten is afhankelijk van de rente en looptijd. Hoe lager de rente en hoe korter de looptijd, hoe goedkoper de autolening wordt.

Rente

De rente is de vergoeding die u betaalt voor het lenen van geld. Het is een percentage van de lening die u afsluit en bepaald grotendeels hoe duur of goedkoop u leent. Door rentes te vergelijken met dezelfde looptijden kunt u snel inzichtelijk krijgen wat de goedkoopste autolening is.

Looptijd

De looptijd staat voor de tijd waarin u de lening wilt gaan aflossen. Hoe langer de looptijd, hoe langer u rente betaald en hoe duurder de lening wordt. Bij een persoonlijke lening staat de looptijd altijd vast, waardoor u een duidelijker beeld heeft van de kosten. Door versneld af te lossen kunt u de looptijd verkorten.

Bij het vinden van de goedkoopste autolening moet u altijd controleren of de looptijd van de leningen hetzelfde zijn.

Kosten

De kosten van de lening hebben we voor u inzichtelijk gemaakt onder ‘kostenoverzicht’ in de vergelijker. Door te klikken op ‘kostenoverzicht’ krijgt u bij ‘rentekosten’ ook duidelijkheid over de exacte kosten, oftewel hoeveel rente u uiteindelijk gaat betalen.

Lening vergelijken, waarop letten?

Goedkoopste autolening

Bij Frisia Financieringen helpen we u graag bij het financieren van een auto. U kunt al een autolening afsluiten vanaf € 5.000,- en volledig online. Door online geld te lenen voor uw auto kunt u veel geld besparen en leent u ook nog eens discreet.

Autolening later in laten gaan

Als u kiest voor een persoonlijke lening als autolening, dan wordt het geld in één keer naar u overgemaakt en start u met het betalen van rente. In sommige gevallen wilt u nog even wachten met geld lenen omdat u bijvoorbeeld nog geen keuze hebt gemaakt voor een auto. Op zo’n moment kunt u een kredietadviseur van Frisia vragen om een lening later in te laten gaan. U betaalt dan nog geen rente, maar u heeft wel de zekerheid dat u geld kunt lenen. Handig voor als u bijvoorbeeld moet onderhandelen over de aanschafprijs van de auto.

Als u kiest voor een doorlopend krediet, dan betaald u pas rente zodra u geld opneemt.

Auto financieren

Autolening

Autolening is een verzamelnaam voor alle vormen van leningen waarmee u een auto kunt financieren. Veelvoorkomende leenvormen die als autolening worden ingezet zijn koop op afbetaling, de persoonlijke lening en het doorlopend krediet.

Een auto financieren door middel van kopen op afbetaling is een dure manier van geld lenen. Bij Frisia kunt u kiezen voor een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Door te kiezen voor één van deze twee leenvormen kunt u in de meeste gevallen goedkoper geld lenen.

Persoonlijke leningen en doorlopende kredieten vergelijken

Een persoonlijke lening is een verstandige keuze voor een autolening. Wilt u liever meer flexibiliteit als u geld leent, dan kunt u een doorlopend krediet overwegen.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen