Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1
 • Persoonlijke lening
 • Rente & kosten
 • Voorwaarden
 • Lening afsluiten

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een consumptief krediet met een vaste looptijd (duur van de lening), maandtermijn en rente. Het bedrag dat je leent wordt in één keer aan je overgemaakt op jouw bankrekening.

Een consumptief krediet in de vorm van een persoonlijke lening geeft zekerheid doordat alle kosten (per maand en in zijn totaal) vooraf vaststaan. De maandelijkse aflossing bestaat uit een deel aflossing en rente over het uitstaande leenbedrag. Indien gewenst kun je altijd boetevrij extra aflossen om de duur van de lening te verkorten. Een persoonlijke lening aanvragen kan geheel online bij Frisia, de offerte ontvang je direct in je eigen mijn-omgeving.

Kenmerken van een persoonlijke lening

 • Vaste lage rente en maandtermijn
 • Boetevrij versneld aflossen
 • Vaste looptijd – Goed af te stemmen op de levensduur van producten zoals een auto, motor en keuken
 • Geld lenen vanaf 10.000 EUR
 • Een persoonlijke lening afsluiten kan je volledig online doen

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je eenmalig een bedrag leent. Vanaf het moment dat de lening is uitbetaald begin je met aflossen. De aflossing vindt plaats over een vooraf afgesproken periode, ergens tussen de 6 en 120 maanden. De maandelijkse termijnen die je betaalt bestaan uit een deel rente en een deel aflossing.

Door de maandtermijn te vermenigvuldigen met de looptijd berekent je het totale terug te betalen bedrag. Wanneer je het oorspronkelijke geleende bedrag er weer af haalt, houdt je de totale rentekosten van de persoonlijke lening over. Hierbij geldt hoe lager de rente en hoe korter de gekozen looptijd hoe minder rente je betaalt en hoe goedkoper je leent.

Wanneer is een privé lening geschikt?

Een privé lening aanvragen is uitermate geschikt wanneer er met het geleende geld een product wordt gekocht met een beperkte gebruiksduur. Bijvoorbeeld een auto, camper, tuin of verbouwing. Het principe dat je vooraf afspreekt binnen hoeveel termijnen je de lening terug gaat betalen maakt dat je de gebruiksduur hier goed op kan afstemmen.

Neem nou de aanschaf van een 2e hands auto. Wanneer je van tevoren inschat dat je hier maximaal 5 jaar in gaat rijden dan is het fijn als je hier de looptijd van de persoonlijke lening op af kunt stemmen. Zo voorkomt je dat je nog betaalt aan een lening voor een auto terwijl je niet meer in de auto rijdt.

Een persoonlijke lening afsluiten kan in principe iedereen met  een leenbehoefte. Voorwaarde is wel dat je over voldoende inkomen beschikt om de lening te kunnen terugbetalen.

Looptijd persoonlijke lening

De looptijd van de persoonlijke lening ligt tussen de 6 en 120 maanden (half jaar tot 10 jaar). Wil je de lening gebruiken voor het verduurzamen van je woning of een verbouwing dan kun je de looptijd verlengen tot maximaal 180 maanden (15 jaar). Houdt er wel rekening mee dat je de looptijd ongeveer gelijkstelt aan de levensduur van het product dat je wilt financieren met een persoonlijke lening.

Voordelen persoonlijke lening

Het voornaamste voordeel van de persoonlijke lening is zekerheid, alles staat namelijk vast voordat je de lening afsluit. Jij weet exact waar je aan toe bent als het gaat om de maandtermijn, de looptijd en de rente, ook deze laatste staat de gehele looptijd vast. Ook als je een persoonlijke lening aanvraagt voor het verduurzamen van je woning. Dan staat de rente dus maximaal 180 maanden vast.

Nadelen persoonlijke lening

Het nadeel is tegelijk ook het grootste voordeel, dat alles vaststaat. Er is geen flexibiliteit meer, dus eenmaal een persoonlijke lening afsluiten betekent dat je ook geen geld meer kunt opnemen als je een deel hebt afgelost. Dan moet je een nieuwe lening aanvragen. Wanneer je op zoek bent naar meer flexibiliteit zou je een doorlopend krediet kunnen overwegen.

Waarom Frisia?

 • Onafhankelijk vergelijken van leningen
 • Persoonlijke lening afsluiten vanaf 6,6%
 • Vrijblijvende offerte binnen enkele uren
 • Klanten waarderen ons met gemiddeld een 9,0

Persoonlijke lening afsluiten bij Frisia!

Frisia helpt je graag bij het vinden van de beste lening. Een persoonlijke lening afsluiten kan volledige online en in 3 stappen.

 1. Vergelijk de verschillende mogelijkheden met behulp van onze online tool
 2. Vraag een vrijblijvende offerte aan
 3. Sluit je persoonlijke lening af met behulp van je eigen beveiligde mijn-omgeving.

Met ons online proces begeleiden wij je stap voor stap naar de beste lening. Jij bepaalt waar en wanneer!

Vrijblijvende offerte

Rente persoonlijke lening

De rente van een persoonlijke lening staat vast. Dit betekent geen onzekerheid over stijgende kosten én vooraf weten hoeveel een lening kost.

Een vaste rente heeft twee grote voordelen:

 1. Bij het leendoel verbouwen of verduurzamen is de rente fiscaal aftrekbaar
 2. Je weet vooraf hoeveel de lening kost

Rente aftrekbaar

Heb jij als leendoel woningverbetering (verbouwing, tuin, onderhoud, verduurzaming etc) dan is de rente die je betaalt aan een persoonlijke lening aftrekbaar in Box 1. Je moet dan aan bepaalde voorwaarden voldoen zoals het annuïtair aflossen van de lening. Een persoonlijke lening voldoet aan deze voorwaarde. Je lost de lening maandelijks af met een maximale looptijd tot 15 jaar. Los je het laatste termijn af, dan is de lening ook daadwerkelijk afgelost. Geen verrassingen. Dat zijn de voordelen wanneer je een persoonlijke lening afsluit.

Rente persoonlijke lening vergelijken

Wil je geld lenen? Let dan bij het afsluiten van een persoonlijke lening op de rente die je moet betalen. Hoe hoger de rente van de lening, hoe duurder de persoonlijke lening wordt. Bij Frisia bieden we diverse mogelijkheden aan om de laagste rentes met elkaar te vergelijken (zie ook het overzicht onderaan deze pagina), zodat je de goedkoopste persoonlijke lening kunt aanvragen

Wat kosten een persoonlijke lening?

De kosten van een persoonlijke lening worden bepaald door de volgende factoren:

 • Hoogte van de rente
 • Hoogte van het leenbedrag
 • Looptijd van de lening

Voorbeeld: Kosten Persoonlijke lening €10.000,-

 • Leenbedrag: €10.000,-
 • Looptijd: 5 jaar (60 maanden)
 • Rente: 8,0%Totale kosten na 5 jaar: €12.166*

*de exacte kosten van uw lening van €10.000,- zijn afhankelijk van de leenvorm, de looptijd en uw persoonlijke situatie.

Je betaalt bij Frisia geen advies- of afsluitkosten. Lees meer over onze werkwijze en over de kosten van een persoonlijke lening.

Kosten besparen op persoonlijke lening

Wil je besparen op je lening? Besparen op de kosten van je persoonlijke lening kan op twee manieren:

 1. Door minder rente te betalen of;
 2. Of door je maandlasten te verlagen

Besparen op de totale kosten

Echt besparen doe je door minder rente te betalen. Kies voor een lage rente en een korte looptijd. Je bent dan over de looptijd van de lening goedkoper uit.

Maandlasten verlagen

Wil je de maandelijkse kosten van de persoonlijke lening laag houden? Kies dan voor een langere looptijd. Je bespaart dan niet op de totale kosten van de lening maar betaalt simpelweg een lager bedrag per maand waardoor de looptijd van de lening langer is.

Lening oversluiten

Goedkoopste persoonlijke lening met laagste rente

Een persoonlijke lening heeft een lagere rente dan een doorlopend krediet. Dit vanwege de vaste vorm waarbij van tevoren alles vaststaat, dit is ook voor de bank een voordeel.

Frisia werkt met meer dan 6 gespecialiseerde consumptief kredietbanken in Nederland samen. Door deze samenwerking zijn wij in staat de laagste rentetarieven in de Nederlandse markt te kunnen aanbieden aan onze klanten. Benieuwd naar wat wij voor jou zouden kunnen betekenen? Of toch liever eerst de verschillende leningen met elkaar vergelijken?

Voorwaarden

Om voor een lening in aanmerking te komen zijn er een aantal voorwaarden:

 • Je bent woonachtig in Nederland
 • Je hebt een inkomen uit loondienst, pensioen, uitkering of uit onderneming
 • De minimale leeftijd om een lening aan te kunnen vragen is 18 jaar. De maximale leeftijd bedraagt 78 jaar. Maximale eindleeftijd is op dit moment 84 jaar.
 • Je beschikt over voldoende inkomsten om voor een langere periode aan de financiële verplichting van de lening te voldoen.

Persoonlijke lening vergelijken

Het vergelijken van persoonlijke leningen kan je helpen om de beste lening te vinden. Frisia heeft een online tool zodat jij als gebruiker zelfstandig online leningen kunt vergelijken. Dit werkt als volgt: geef aan hoeveel je wilt lenen door het bedrag in te vullen, vul de leenvorm in en de gewenste looptijden in maanden. Druk op vergelijken en de vergelijker toont de uitkomst met boven in de goedkoopste persoonlijke lening.

Vergelijk op je gemak de rente en de voorwaarden van de verschillende banken. Eenmaal de beste lening gevonden kun je een vrijblijvende offerte aanvragen.

Lening aanvragen

Persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening afsluiten begint met een maximale leenberekening waarna je vrijblijvend de lening aanvraagt via ons offerteformulier. De kredietspecialisten van Frisia Financieringen bekijken direct naar je mogelijkheden. Zodra je aanvraag is behandeld ontvang je direct toegang tot je eigen beveiligde online omgeving waar de offerte voor je klaar staat. Wil je de persoonlijke lening afsluiten? Dan kun je de aan te tonen stukken hier ook uploaden. Wanneer de stukken zijn beoordeeld en goedgekeurd, veelal binnen 1 á 2 dagdelen, ontvang je het leenbedrag in één keer op je betaalrekening waarna je direct jouw leendoel kunt financieren. Hierna begin je met het terugbetalen van de lening.

Persoonlijke lening aanvragen

Een persoonlijke lening aanvragen kan ook volledig online bij Frisia. Vul het aanvraagformulier in en ontvang binnen enkele uren een vrijblijvende offerte. Het aanvragen van een vrijblijvende offerte kost je slechts enkele minuten.

Frisia begeleid je stap voor stap door het proces. Wil je snel? Geen probleem jij bepaalt het tempo. Onze werkwijze is dat wij de beste offertes voor je klaarzetten en dat jij zelfstandig een lening kunt aanvragen en afsluiten.

En bij een persoonlijke lening kun jij zelfs de duur van de lening afstemmen op uw budget en/of leendoel. Dit is handig voor als u bijvoorbeeld geld gaat lenen voor een verbouwing of auto.

De beste persoonlijke lening vind je bij Frisia!

Door onze samenwerking met meerdere gespecialiseerde consumptief kredietbanken zijn wij in staat om het beste aanbod binnen enkele uren aan jou te tonen. En dat volledig online zonder tussenkomst van een adviseur. Vul een aantal persoonlijke gegevens in op het aanvraagformulier en je toont een aantal bewijsstukken aan, waaronder een legitimatie en je loonstrook. Frisia doet de rest!

Lening afsluiten

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 345 7,0 % 7,0 % 120 maanden € 41.401
€ 20.000 € 231 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 27.832
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over persoonlijke leningen.

Hoe kan ik een persoonlijke lening afsluiten?

Via Frisia is het mogelijk om online een persoonlijke lening af te sluiten. Bereken eerst uw mogelijkheden, vraag een vrijblijvende offerte aan en krijg toegang tot uw eigen beveiligde mijn-omgeving waar de offerte voor u klaar staat. Is de offerte naar wens? Dan kunt u deze digitaal ondertekenen.

Hoelang duurt een leningaanvraag?

Nadat je de aanvraag heeft verstuurd ontvang je in de regel binnen enkele uren een vrijblijvende offerte in je eigen beveiligde mijn-omgeving van mijnfrisia.nl. Is de offerte naar wens? Dan kun je de gevraagde documenten gewoon uploaden. De banken waar wij mee samenwerken beoordelen jouw documenten in de regel binnen 24 uur. Bent u zelfstandig ondernemer dan duurt de verwerking een leningaanvraag meestal een dag langer.

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

 • Keuken
 • Verbouwing
 • Tuin
 • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
 • Badkamer
 • Aanbouw, serre of overkapping
 • Zonnepanelen
 • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
 • Dakkapel

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt je geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer. Bemiddelingskosten kunnen in rekening worden gebracht als het intermediair je helpt bij het afsluiten van de lening. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een lening aanvraagt via een vergelijkingssite of als je een lening afsluit via een tussenpersoon. De kosten worden meestal betaald direct aan de intermediair en kunnen per  intermediair verschillen. Deze kosten worden vooraf met je besproken.

Mag ik boetevrij aflossen?

Bij alle leningen via Frisia Financieringen mag je boetevrij (extra) aflossen.

Boetevrij aflossen betekent dat je extra geld kunt aflossen op je lening zonder extra kosten of boetes te betalen. Dit kan aantrekkelijk zijn als je extra geld hebt en je jouw persoonlijke lening sneller wilt afbetalen dan gepland. Dit kan je geld besparen op de totale rentekosten van je lening en je helpen om eerder schuldenvrij te zijn.

Offerte aanvragen