Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0
 • Geld lenen
 • Hoeveel kan ik lenen?
 • Online lenen

Waarom een camper lening afsluiten?

De camper wint aan populariteit als mobiele verblijfplaats voor een ideale vakantie. Al jaren is de camper populair maar sinds 2020, mede als gevolg van de coronacrisis, is de camper populairder dan oóit. Met de camper heeft u, naast een eigen sanitair, ook nog eens de ultieme vrijheid en kunt u last-minute beslissen waar de reis heen gaat. Een camper is kostbaar, een financiering middels een lening is dan ook een prima middel om uw eigen camper te kunnen aanschaffen.

Geschikte lening om camper te financieren

Hoe kiest u de juiste financiering voor uw camper? De basis is het benodigde bedrag en de leenvorm. De volgende stap is de gewenste looptijd om te komen tot de maandtermijn. De persoonlijke lening lijkt bij uitstek geschikt voor het financieren van uw camper, waarom? Dat leggen wij u graag uit.

Persoonlijke lening voor uw camper financiering

Een passende lening voor het financieren van uw camper is de persoonlijke lening. Juist vanwege de kenmerken (vaste looptijd, vaste rente en vaste maandtermijn) weet u bij het afsluiten van de lening exact waar u aan toe bent. Geen onduidelijkheden en u ontvangt het geld in één keer op de rekening.

Een voordeel van deze leenvorm is dat u de gebruiksduur van de camper 1 op 1 kunt afstemmen op de looptijd van de lening. En mocht u toch onverwacht eerder afscheid nemen van de camper en deze verkopen? Geen probleem de persoonlijke lening van Frisia kan altijd volledig boetevrij worden afgelost op elk moment.

Doorlopend krediet voor uw camper financiering

Mocht u om wat enige reden de persoonlijke lening niet passend vinden, dan kunt u ook kiezen voor het doorlopend krediet. Deze vorm kent een variabele rente en meer flexibiliteit doordat afgeloste bedragen weer kunnen worden opgenomen, gelijk aan een rekening courant. Dit geldt voor de eerste 24 maanden na de ingangsdatum van de lening. Daarna vervalt de mogelijkheid om geld op te nemen en lost u de lening in de resterende looptijd af.

Nadeel van een doorlopend krediet is dat de schuld iedere keer weer wordt verhoogd tot maximaal de oorspronkelijke kredietlimiet. De maandlasten van deze leenvorm blijven over de looptijd gelijk waardoor de looptijd de grote variabele is. Bij een opname en dus een verhoging van het openstaande bedrag wordt de looptijd verlengd.

Boetevrij (extra) aflossen

Zoals vermeld kunt u bij een tussentijdse verkoop van de camper (of caravan) altijd de lening in zijn geheel boetevrij aflossen. Maar dit geldt ook voor extra tussentijdse aflossingen die u zou willen doen. Ook dit kan op elk moment en boetevrij.

En mocht u tussentijds tegen een nieuwe of andere (luxere) camper aanlopen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen voor u kijken of het mogelijk is om extra geld te lenen om ook deze droomcamper te financieren.

Waarom Frisia

 • Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen
 • Historisch vaste lage rente vanaf 6,6%
 • Volledig online, vrijblijvende offerte binnen enkele uren
 • Klanten waarderen ons met gemiddeld een 9,0
Lening aanvragen

Hoeveel kan ik lenen om mijn camper te financieren?

Het bedrag wat u kunt lenen hangt af van uw persoonlijke en financiële situatie. Op deze pagina kunt u zelfstandig berekenen wat u maximaal kan lenen. U vult de bruto maandinkomsten van uzelf en uw eventuele partner in en de hypotheek- of huurlasten en de module berekend de mogelijkheden. Dit geeft u een goede indicatie van uw maximale mogelijkheden.

Via Frisia kunt u een camper financiering aanvragen vanaf 10.000 euro tot een bedrag van 200.000 euro. Wilt u exact weten wat u kunt lenen en tegen welke rente? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en wij tonen u binnen enkele uren een passende offerte behorende bij uw situatie.

Vrijblijvende offerte

Hoe werkt een camper lening aanvragen?

Via Frisia kunt u op uw gemak een camper financiering aanvragen en vergelijken. Het aanvragen van een offerte neemt slechts enkele minuten van uw tijd in beslag. Zodra u het aanvraagformulier heeft ingevuld krijgt u toegang tot uw eigen deel van de beveiligde mijn-omgeving. Hier zetten wij de offerte voor u klaar.

Wilt u gebruik maken van de offerte? Dan kunt u deze zelfs digitaal tekenen en de aan te tonen stukken uploaden in de mijn-omgeving. Frisia zal de aan te tonen stukken, waaronder uw legitimatie, loonstrook en bankafschrift, controleren en doorsturen naar de desbetreffende bank. De uitbetaling van uw camperfinanciering volgt in de regel binnen 2 werkdagen zodat u afspraken kunt maken over de levering van uw camper.

Online geld lenen

Online geld lenen voor een camper via Frisia betekent dat u zelfstandig een lening kunt vergelijken, aanvragen en afsluiten zonder tussenkomst van callcenters of adviseurs. De online werkwijze is zo ingericht dat u bepaalt wat u leent en wanneer u leent. Frisia helpt u aan de voordeligste offerte tegen de best mogelijke voorwaarden. Deze werkwijze is geschikt voor consumenten die weten wat ze willen en ervaring hebben met het lenen van geld. Wilt u meer weten over onze werkwijze?

Direct lening aanvragen?

Veelgestelde vragen camper financieren

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt je geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer. Bemiddelingskosten kunnen in rekening worden gebracht als het intermediair je helpt bij het afsluiten van de lening. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een lening aanvraagt via een vergelijkingssite of als je een lening afsluit via een tussenpersoon. De kosten worden meestal betaald direct aan de intermediair en kunnen per  intermediair verschillen. Deze kosten worden vooraf met je besproken.

Hoe lang is een offerte geldig?

De geldigheid van een offerte verschilt per bank. Je offerte is minimaal één en maximaal drie maanden geldig. Op verzoek kunnen wij de offerte voor je verlengen of een nieuwe offerte aanvragen.

Hoelang duurt een leningaanvraag?

Nadat je de aanvraag heeft verstuurd ontvang je in de regel binnen enkele uren een vrijblijvende offerte in je eigen beveiligde mijn-omgeving van mijnfrisia.nl. Is de offerte naar wens? Dan kun je de gevraagde documenten gewoon uploaden. De banken waar wij mee samenwerken beoordelen jouw documenten in de regel binnen 24 uur. Bent u zelfstandig ondernemer dan duurt de verwerking een leningaanvraag meestal een dag langer.

Hoeveel geld mag ik lenen?

Hoeveel geld je mag lenen hangt van meerdere factoren af. Je inkomen, het soort inkomen, jouw (woon)lasten, het soort woning en de gezinssamenstelling zijn de belangrijkste factoren. Lees een uitgebreide toelichting op ‘Hoeveel kan ik lenen‘ of bereken direct hoeveel je maximaal kunt lenen.

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

 • Keuken
 • Verbouwing
 • Tuin
 • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
 • Badkamer
 • Aanbouw, serre of overkapping
 • Zonnepanelen
 • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
 • Dakkapel

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen