Frisia Financieringen
9.0
986 mensen geven ons een 9.0
 • Geld lenen
 • Verbouwing financieren

Geld lenen voor uw uitbouw

Bij Frisia sluit u online al een lening af tegen 6,5% rente; een lening die fiscaal aftrekbaar is en u mag altijd boetevrij extra aflossen. Uiteraard kunt u tegen dezelfde gunstige voorwaarden ook geld lenen voor een volledige verbouwing.

Consumptief krediet als financieringsvorm

Een uitbouw financieren kan met spaargeld, via uw hypotheek of met een consumptief krediet. Deze laatste optie heeft meerdere voordelen waardoor u onder de streep goedkoper uit bent.

Hypotheek

Als uw spaargeld niet toereikend is om de kosten van de uitbouw te dekken, kunt u een verhoging van uw hypotheek overwegen. Hier kleven een aantal nadelen aan:

 • De looptijd van een hypotheek is 30 jaar. Als u de verbouwing financiert met uw hypotheek betaalt u over een lange looptijd maandelijkse termijnen aan rente
 • In de meeste gevallen betaalt u extra kosten aan hypotheekadviseur, taxateur en notaris
 • De doorlooptijd van aanvraag tot uitbetaling is lang
 • Niet iedere verbouwing kan tot 100% gefinancierd worden
 • Een bank kan eisen stellen over type en afwerking uitbouw

Consumptief krediet

Een consumptief krediet als financiering van uw uitbouw heeft een aantal voordelen. De looptijd van een lening ten opzichte van een hypotheek is een stuk korter. Dat betekent dat u over een kortere periode maandelijks rente betaalt en dus totaal minder kosten kwijt bent. Ook is de doorlooptijd van aanvraag tot uitbetaling van het geld korter bij een lening. Hiernaast profiteert u van de volgende voordelen:

 • Iedere gewenste verbouwing kan volledig (dus 100%) gefinancierd worden
 • Geen taxatie (door een externe partij)
 • U bepaalt zelf welk type uitbouw en bijbehorende afwerking u kiest. Ook de aanbouw van bijvoorbeeld een glazen serre is mogelijk omdat u geen rekening hoeft te houden met eventuele eisen die de bank stelt aan de verbouwing
 • Bij een persoonlijke lening heeft u fiscaal voordeel: de rentekosten zijn aftrekbaar

Aanbouw of uitbouw financieren

De begrippen aanbouw en uitbouw worden soms naast elkaar gebruikt maar er is wel degelijk een verschil. Een uitbouw is een uitbreiding van de huidige woning zonder aparte constructie; het maakt de totale ruimte groter. Een aanbouw creëert ook extra ruimte maar heeft een aparte, eigen constructie; het is een losse ruimte die wordt toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld een garage, carport, bijkeuken of glazen serre. Welke verbouwing u ook kiest, u kunt hem volledig online financieren bij Frisia tegen een lage rente en met gunstige voorwaarden.

Lening aanvragen

Vraag vrijblijvend online een offerte aan voor de financiering van uw uitbouw. Nadat wij uw offerteaanvraag hebben ontvangen gaan wij voor u aan de slag. In onze beveiligde online Frisia “mijn-omgeving” zetten wij de offertes voor u klaar zodat u alle leningen, rentes en voorwaarden kunt vergelijken. U maakt een keuze, upload de gevraagde stukken en na controle maken wij binnen twee werkdagen het geld aan u over.

Vrijblijvende offerte

Volledige verbouwing aan koophuis financieren

Heeft u niet alleen een nieuwe uitbouw aan uw huis als wens maar wilt u, als u toch gaat verbouwen, meer zaken aanpakken? Ook een volledige verbouwing aan de woning kunt u financieren met een lening bij Frisia. Een nieuwe keuken, badkamer of een dakkapel op zolder? U vraagt hiervoor online eenvoudig één verbouwingslening aan. Bijkomend voordeel: u zit maar één keer in een grote verbouwing.

Fiscaal voordeel bij persoonlijke lening

Consumptief krediet is de verzamelnaam voor de leenvormen persoonlijke lening en doorlopend krediet. De persoonlijke lening is de zekere vorm van geld lenen door het vaste karakter (leenbedrag, looptijd, rentetarief staan vast en hiermee de maandlasten). Kiest u voor deze leenvorm als financiering? Dan zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. Dit belastingvoordeel ontvangt u als huiseigenaar wanneer u een lening afsluit voor woningverbetering.

Goedkoop online geld lenen

Bij Frisia leent u goedkoop geld tegen een lage rente, gunstige voorwaarden en bij een betrouwbare en professionele kredietverstrekker. Als specialist in geld lenen werken wij exclusief samen met meerdere kredietbanken en bieden u de laagste rentetarieven. Onze werkwijze biedt u de mogelijkheid alles zelf, volledig online, te regelen. U bepaalt wat u leent en tegen welke voorwaarden.

Verbouwing financieren

Hoeveel geld kan ik lenen?

Bent u benieuwd hoeveel u maximaal kunt lenen? Daarvoor hebben wij een rekenmodule ontwikkeld waarmee u direct berekent, op basis van uw persoonlijke gegevens en situatie, wat uw maximale leenbedrag is. In een duidelijk overzicht verschijnen de leningen, rentepercentages en maandtermijnen van de verschillende banken.

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 6,5% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van je.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,5% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen