Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1
 • Geld lenen
 • Verbouwing financieren

Geld lenen voor je uitbouw

Bij Frisia sluit je online al een lening af tegen 6,6% rente; een lening die fiscaal aftrekbaar is en je mag altijd boetevrij extra aflossen. Uiteraard kun je tegen dezelfde gunstige voorwaarden ook geld lenen voor een volledige verbouwing.

Consumptief krediet als financieringsvorm

Een uitbouw financieren kan natuurlijk met spaargeld, via je hypotheek of met een persoonlijke lening voor aanbouw, een consumptief krediet. Deze laatste optie heeft meerdere voordelen waardoor je onder de streep goedkoper uit bent.

Hypotheek

Als je spaargeld niet toereikend is om de kosten van de uitbouw te dekken, kun je een verhoging van je hypotheek overwegen. Hier kleven een aantal nadelen aan:

 • De looptijd van een hypotheek is veelal 30 jaar. Als je de uitbouw of aanbouw financiert met je hypotheek betaal je over een lange looptijd maandelijkse termijnen aan rente
 • Je betaalt extra kosten aan je hypotheekadviseur, de taxateur en notaris
 • De doorlooptijd van aanvraag tot uitbetaling is lang
 • Niet iedere verbouwing kan tot 100% gefinancierd worden
 • Een bank kan eisen stellen over type en afwerking van de uitbouw

Consumptief krediet

Een consumptief krediet als financiering van je uitbouw heeft een aantal voordelen. De looptijd van een lening ten opzichte van een hypotheek is een stuk korter. Dat betekent dat je over een kortere periode maandelijks rente betaalt en dus totaal minder kosten kwijt bent. Ook is de doorlooptijd van aanvraag tot uitbetaling van het geld korter bij een lening. Hiernaast profiteer je van de volgende voordelen:

 • Iedere gewenste verbouwing kan volledig (dus 100%) gefinancierd worden
 • Geen advieskosten, taxatiekosten en notariskosten
 • Je bepaalt zelf welk type uitbouw en bijbehorende afwerking je kiest. Ook de aanbouw van bijvoorbeeld een glazen serre is mogelijk omdat je geen rekening hoeft te houden met eventuele eisen die de bank stelt aan de verbouwing
 • Bij een persoonlijke lening heb je fiscaal voordeel: de rentekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting

Aanbouw of uitbouw financieren

De begrippen aanbouw en uitbouw worden soms naast elkaar gebruikt maar er is wel degelijk een verschil. Een uitbouw is een uitbreiding van de huidige woning zonder aparte constructie; het maakt de totale ruimte groter. Een aanbouw creëert ook extra ruimte maar heeft een aparte, eigen constructie; het is een losse ruimte die wordt toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld een garage, carport, bijkeuken of glazen serre. Welke verbouwing je ook kiest, je kunt geld lenen voor uitbouw en deze volledig online financieren bij Frisia tegen een lage rente en met gunstige voorwaarden.

Lening aanvragen

Vraag vrijblijvend online een offerte aan voor de financiering van je uitbouw of aanbouw. Nadat wij je offerteaanvraag hebben ontvangen gaan wij voor je aan de slag. In onze beveiligde online Frisia “mijn-omgeving” zetten wij de offertes voor je klaar zodat je alle leningen, rentes en voorwaarden met elkaar kunt vergelijken. Jij  maakt een keuze, upload de gevraagde stukken en na controle maken wij binnen twee werkdagen het geld aan je over.

Vrijblijvende offerte

Volledige verbouwing aan koophuis financieren

Wil je meer aanpakken dan alleen een uitbouw waardoor het neer komt op een grotere verbouwing? Ook een volledige verbouwing aan de woning kunt je financieren met een lening bij Frisia. Een nieuwe keuken, badkamer of een dakkapel op zolder? Vraag hiervoor eenvoudig online één verbouwingslening aan. Bijkomend voordeel: je zit maar één keer in een grote verbouwing.

Fiscaal voordeel bij persoonlijke lening

Consumptief krediet is de verzamelnaam voor de leenvormen persoonlijke lening en doorlopend krediet. De persoonlijke lening is de zekere vorm van geld lenen door het vaste karakter (leenbedrag, looptijd, rentetarief staan vast en hiermee de maandlasten). Kies je voor deze leenvorm als financiering? Dan zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. Dit belastingvoordeel ontvang je als huiseigenaar wanneer je een lening afsluit voor woningverbetering.

Goedkoop online geld lenen

Bij Frisia leen je goedkoop geld tegen een lage rente, gunstige voorwaarden en bij een betrouwbare en professionele kredietverstrekker. Als specialist in geld lenen werken wij exclusief samen met meerdere kredietbanken en bieden je de laagste rentetarieven. Onze werkwijze biedt je de mogelijkheid alles zelf, volledig online, te regelen. Jij bepaalt wat je leent en tegen welke voorwaarden.

Aanbouw huis financieren bij Frisia? Zijn gingen jou voor!

Wat klanten van ons vinden.

 • 10 "Brandon - Amazing"
 • 9 "Erik - Goede begeleiding."
 • 10 "Leacky Muchene - Timely service, efficient communication"
Bekijk onze beoordelingen

Verbouwing financieren

Hoeveel geld kan ik lenen?

Ben je benieuwd hoeveel je maximaal kunt lenen? Daarvoor hebben wij een rekenmodule ontwikkeld waarmee je direct berekent, op basis van jouw persoonlijke gegevens en situatie, wat jouw maximale leenbedrag is. In een duidelijk overzicht verschijnen de leningen, rentepercentages en maandtermijnen van de verschillende banken.

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 6,6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van je.

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Vragen over een lening voor aanbouw? Neem contact op met onze experts

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen over aanbouw financieren

Wat zijn de voor- en nadelen van het verhogen van mijn hypotheek voor een aanbouw?

De nadelen zijn:

 • Je hebt kosten voor advies-, taxatie en notaris.
 • Doorlooptijd; voordat je over het geld beschikt kan weken duren
 • Hypotheek ga je veelal voor een termijn van 30 jaar aan, waardoor je over de lening voor de aanbouw 30 jaar lang rente betaalt.

De voordelen

 • Ten opzichte van andere financieringsvormen, waaronder een persoonlijke lening, heb je een lagere maandtermijn en betaal je een lagere rente.

Is de rente op een lening voor een aanbouw aftrekbaar?

Het antwoord is ja. Dit geldt zowel voor de persoonlijke lening als voor de hypotheek.

Wat zijn de bijkomende kosten bij het financieren van een aanbouw?

Wanneer je via de bemiddeling van Frisia een persoonlijke lening afsluit voor de financiering aanbouw, dan zijn er geen bijkomende kosten. Er komt bij een persoonlijke lening geen taxatie of notaris aan te pas. De maximale looptijd voor het leendoel uitbouw of aanbouw is 180 maanden.

Hoe kan ik de kosten van een aanbouw beperken?

Door offertes te vergelijken van zowel de aannemer of timmerman als van de financiering. Via Frisia kun je verschillende aanbieders online met elkaar vergelijken. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan en wij tonen de mogelijkheden binnen 20-minuten.

Op zoek naar een andere lening?

Liever een andere lening? Geen probleem ook voor andere doelen kun je een lening bij Frisia afsluiten. Bijvoorbeeld een een grote verbouwing of een andere auto? Ook dan voorzien wij je graag van een vrijblijvende offerte. Een lening aanvragen is gratis en de vrijblijvende offerte ontvang je binnen 20 minuten van ons.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 345 7,0 % 7,0 % 120 maanden € 41.401
€ 20.000 € 231 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 27.832
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen