Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1
 • Tweedehands auto financiering

Voordelen autolening tweedehands

Wat zijn de voordelen van een de aanschaf van een tweedehands auto? Uiteraard zijn de aanschafkosten van een tweedehands auto vaak veel lager dan een nieuwe auto, je kunt voor minder geld een beter uitgerust model kopen. En omdat een tweedehands auto al een deel van hun waarde hebben afgeschreven heb je naar de toekomst minder waardeverlies in de eerste jaren van eigendom. Een tweedehands auto financiering kun je goed hierop aanpassen.

Een tweedehands auto kopen met financiering?

Een tweedehands autolening kan helpen bij het spreiden van de betalingen over een langere periode. Dit biedt je financiële flexibiliteit doordat je de aankoopprijs niet direct zelf bij elkaar hoeft te sparen. Je leent geld voor de aanschaf van de auto en betaalt deze over een langere periode terug. Het voordeel is dat je direct de auto zou kunnen kopen en dat je zelf eigenaar wordt van de auto, direct rijplezier dus!

Door gebruik te maken van een tweedehands auto financiering van Frisia kun je profiteren van gunstige rente, voorwaarden en afbetalingsregeling. Mocht je bij de tweedehands auto een garantie- en onderhoudspakket willen afnemen, dan kun je dit meenemen in de financiering. Dit kan een praktische afweging zijn.

Verschillende soorten tweedehands auto financieringen

De meest voorkomende leenvormen zijn het leasen van een auto en een persoonlijke lening. Voor beiden vormen kun je bij Frisia terecht maar wat zijn de verschillen en waarom zou je voor lease of een persoonlijke lening kiezen?

Persoonlijke lening

Een verantwoorde tweedehands autolening is naar onze mening een persoonlijke lening. Deze leenvorm heeft een vaste rente en looptijd waardoor je deze goed kunt afstemmen op de gebruiksduur van je tweedehands auto. Geen verrassingen als het gaat om de kosten, voor het afsluiten van de lening rekent Frisia geen bijkomende kosten. Je betaalt alleen rente over het geleende bedrag en voor zolang als de lening looptijd. Extra aflossen mag altijd boetevrij, los je extra af? Dan bespaar je op de (rente)kosten van je lening.

Wil jij weten hoeveel je kunt lenen in de vorm van een persoonlijke lening? Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie, met behulp van onze online maximale rekentool bovenaan deze pagina kun je binnen 2 minuten inzicht krijgen in wat je kunt lenen. Of lees meer over hoeveel je kunt lenen op deze pagina. 

Tweedehands auto leasen

Naast het financieren van je tweedehands auto met een lening kun je via Frisia ook je tweedehands auto leasen. Wij hebben verschillende samenwerkingen met leasemaatschappijen. Bij het leasen van je auto ga je een overeenkomst aan met een leasemaatschappij, waarbij je gedurende de leaseperiode gebruik maakt van de tweedehands auto en hiervoor een maandelijkse leaseprijs, de maandtermijn betaald. Ben je geïnteresseerd in het leasen van een tweedehands auto? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende voorstel.

Tweedehands auto financiering aanvragen

Een autolening kun je bij Frisia online aanvragen én afsluiten. Een lening afsluiten kan in 3 eenvoudige stappen:

 • Bereken online je lening
  Op onze website kun je berekenen hoeveel je kunt lenen, leningen met elkaar vergelijken en de kosten van de verschillende leenvormen en looptijden met elkaar vergelijken. Hierdoor krijg je een goed beeld van de mogelijkheden
 • Vrijblijvende offerte aanvragen
  Het aanvragen van een offerte kan online en kost je slechts enkele minuten van je tijd. Zodra wij de aanvraag hebben ontvangen gaan wij op zoek naar de goedkoopste mogelijkheden. De offerte zetten we binnen 20 minuten voor je klaar in je eigen beveiligde mijn-omgeving.
 • Lening afsluiten
  In de laatste stap kun je jouw lening afsluiten. Is de offerte naar wens? Dan vragen wij je deze digitaal te ondertekenen en een aantal documenten aan te tonen. De documenten kun je uploaden in de mijn-omgeving. Zodra wij deze hebben ontvangen zullen we deze controleren en volgt de uitbetaling veelal binnen 2-werkdagen.

Waarom financieren bij Frisia?

Wanneer je een 2e hands auto wilt financieren is het verstandig om de verschillende leningopties af te wegen en te vergelijken. Met behulp van de ‘online vergelijker‘ van Frisia kun je met 1 druk op de knop de verschillende leenvormen, looptijden en maandtermijnen vergelijken. Bij Frisia kun je:

 • Online je lening vergelijken
 • Een lening aanvragen binnen enkele minuten, de offerte ontvang je vrijblijvend binnen 20 minuten
 • Volledig online je lening afsluiten met behulp van je eigen beveiligde mijn-omgeving
 • Geen bijkomende kosten bij het afsluiten van de lening

Dit zeggen klanten over onze 2e hands autoleningen

Wat klanten van ons vinden.

 • 10 "Brandon - Amazing"
 • 9 "Erik - Goede begeleiding."
 • 10 "Leacky Muchene - Timely service, efficient communication"
Bekijk onze beoordelingen

Wat kost een tweedehands auto financiering?

Zie hieronder de tabel persoonlijke lening met de kosten per leenbedrag. Mocht je bedrag er niet tussen staan vraag dan gerust een persoonlijke en vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvende offerte

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over 2e hands auto financieren

Wordt een 2e hands autolening geregistreerd bij het BKR?

Een persoonlijke lening of lease wordt altijd geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie in Tiel. Dit geldt voor alle consumptieve leningen als ook voor lease.

 

 

Wat zijn de criteria om in aanmerking te komen voor een financiering?

Aan elke lening zijn voorwaarden verbonden, dat geldt ook voor een 2e hands autolening. Bij voorwaarden moet je denken aan; minimale en maximale leeftijd, een minimaal besteedbaar inkomen en leenervaring (BKR). Een financieringsmaatschappij wil natuurlijk graag dat je de lening terugbetaald. Wanneer je een offerte aanvraagt bekijken wij voor je wat je kunt lenen en bij wie. De beste en voordeligste offerte zetten we binnen 2 uur voor je klaar in je eigen persoonlijke mijn-omgeving.

Wat zijn de maandelijkse afbetalingen voor een autofinanciering?

De maandelijkse betalingen zijn in grote mate afhankelijk van de gekozen looptijd. Kies je voor een korte looptijd van bijvoorbeeld 60 maanden dan is de maandtermijn hoger dan bij een looptijd van 96 maanden, bij een het leendoel tweedehands auto kun je kiezen voor een looptijd tot 120 maanden. Met behulp van deze module “wat kost een lening” kun je exact berekenen hoeveel een lening kost bij een bepaalde looptijd.

Op zoek naar een andere lening?

Liever een andere lening? Geen probleem ook voor andere doelen kun je een lening bij Frisia afsluiten. Bijvoorbeeld een een grote verbouwing of een andere auto? Ook dan voorzien wij je graag van een vrijblijvende offerte. Een lening aanvragen is gratis en de vrijblijvende offerte ontvang je binnen 20 minuten van ons.

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Vragen over geld lenen? Neem contact op met onze experts

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 345 7,0 % 7,0 % 120 maanden € 41.401
€ 20.000 € 231 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 27.832
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen