Frisia Financieringen
9.0
967 mensen geven ons een 9.0

10 jaar rentevast vanaf 6,5%;

  • Autolening
  • Auto financieren

Autoleningen en autokredieten

Bij Frisia kunt u zowel autoleningen als autokredieten berekenen. Het grote verschil tussen deze twee leenvormen is de rentevorm; bij de autolening staat deze vast en bij een autokrediet is deze variabel.

Persoonlijke Autolening

Een auto is op een gegeven moment aan vervanging toe of verkocht. Op zo een moment is het belangrijk om uw lening afbetaald te hebben. Een persoonlijke lening kan u daarbij helpen.

Een persoonlijke lening of persoonlijke autolening is een lening met een vaste rente en looptijd. Doordat u precies weet wanneer de lening is afbetaald, kunt u de lening beter afstemmen op de gebruiksduur van uw auto. Hiermee verkleint u de kans op een zogenoemde restschuld; een schuld die overblijft na verkoop of afschrijving van uw auto. En mocht u de auto verkopen, dan kunt u dit geld ook gebruiken om de autolening geheel af te lossen. Dit mag geheel boetevrij en te allen tijde.

Benodigdheden voor de berekening

Voor een indicatieve berekening van uw autolening hebben we de volgende informatie nodig:

  • Bruto-inkomen: De hoogte van uw (gezamenlijke) bruto-inkomen.
  • Woonlasten per maand: De maandelijkse kosten aan huur of hypotheek.
  • Gezinssamenstelling: Heeft u één of meerdere thuiswonende kinderen?

Wat kost een autolening?

Stap 1 is gezet, u heeft een goede indicatie van het bedrag dat u kunt lenen. Dan komt de vraag wat gaat dit mij kosten? Ook hiervoor heeft Frisia een online tool ontwikkeld. Met het invullen van het gewenste leenbedrag, de leenvorm en de looptijd tonen wij u direct wat de autolening u kost.

Vrijblijvende offerte voor uw autolening

Zoals aangegeven is de online-berekening indicatief, dit geldt ook voor de ‘wat kost een autolening’-module. Wilt u meer duidelijkheid over de mogelijkheden, dan kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Dan bekijken wij uw persoonlijke mogelijkheden en zoeken naar de goedkoopste en beste match voor de autolening. U krijgt dan binnen enkele uren duidelijkheid over de mogelijkheden.

Vrijblijvende offerte

Auto financieren

Bij Frisia kunt u auto’s financieren met een consumptief krediet. De auto wordt direct uw eigendom en u bepaalt zelf welke auto u koopt. Een oldtimer, camper of schadeauto behoort dus ook tot de mogelijkheden.

Auto’s financieren vanaf € 5.000,-

U kunt bij Frisia autoleningen afsluiten vanaf € 5.000,-. Het maximum voor een autolening is € 150.000,- waardoor een Tesla of BMW ook tot de mogelijkheden behoort. Uiteraard moet uw inkomen wel toereikend zijn (zie onze autolening berekentool).

Wilt u meer informatie over het financieren van auto’s? Bekijk dan onze pagina over auto’s financieren. Hier helpen we u graag verder bij het financieren van een elektrische auto of een fossiele brandstof auto. En wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Dan kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen en wij gaan direct voor u aan de slag.

Auto financieren

Wat kost een autolening (per maand)?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€15.000,- €275,57 3.9% 3.9% 5 jaar €16.534,29
€10.000,- €188,03 4.85% 4.85% 5 jaar €11.281,55

Aan deze berekeningen kunt u geen rechten ontlenen. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Vragen over geld lenen

Veelgestelde vragen over het lenen van geld.

Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?

Wanneer u van ons het bericht heeft ontvangen dat de bank definitief akkoord is gegaan met uw leningaanvraag, staat het geld binnen 24 uur (op werkdagen) op uw rekening.

Kan ik een lening afsluiten met een rijbewijs?

Standaard wordt voor het afsluiten van een lening gevraagd om een geldig paspoort of een identiteitskaart (voor- en achterkant). Dit wordt door de banken geaccepteerd als een geldig legitimatiebewijs. Heb jij alleen een rijbewijs, dan is dat helaas niet meer voldoende als legitimatie voor de bank. Neem dan contact op met één van onze medewerkers.

Mogen er ook foto’s gemaakt worden in plaats van inscannen?

U mag scherpe foto’s maken van fysieke documenten. Foto’s van een computer- of telefoonscherm worden niet geaccepteerd. Wanneer u een foto van een fysiek document doorstuurt doet u dat op ware grote. Kleinere foto’s worden niet geaccepteerd door de bank.

Waar kan ik berekenen hoeveel ik kan lenen?

Frisia heeft een online tool ontwikkeld waarmee u als consument kan berekenen wat uw maximale leenmogelijkheden zijn. De uitkomst is een goede indicatie van hoeveel u kan lenen. Door het invullen van een beperkt aantal gegevens zoals, bruto inkomen van u en uw eventuele partner, de huur- of hypotheeklasten en of u kinderen heeft thuiswonen, krijgt u direct het gewenste inzicht.

Past de uitkomst binnen uw wensen en wilt uw exact weten hoeveel u kan lenen? En tegen welke rente en maandlasten dit kan? Dan kunt u overwegen om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wij gaan dan direct voor u op zoek naar de voordeligste kredietaanbieder en rente. In de regel kunt u dan binnen 2 uur inloggen in uw speciaal hiervoor aangemaakte persoonlijke mijn-omgeving, hier staan de verschillende offertes voor u klaar.

Wat is de minimumleeftijd om geld te kunnen lenen?

Als je geld wil lenen bij een bank of een kredietverstrekker, dan moet je bij de meestal banken minstens 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een lening. Dit geldt voor alle soorten leningen, zoals persoonlijke leningen, auto- en studentenleningen. Hoewel het voor sommige leningen mogelijk is om met een lagere leeftijd geld te lenen, zijn er ook beperkingen.

De maximum leeftijd om geld te kunnen lenen is momenteel 78 jaar.  Een lening aanvragen kan dus vanaf 18 jaar.

Offerte aanvragen