Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1

10 jaar rentevast vanaf 6,6%;

  • Autolening

Autoleningen en autokredieten

Bij Frisia kun je zowel autoleningen als autokredieten berekenen. Het grote verschil tussen deze twee leenvormen is de rentevorm; bij de autolening staat deze vast en bij een autokrediet is deze variabel.

Persoonlijke Autolening

Een auto is op een gegeven moment aan vervanging toe of is verkocht. Op zo een moment is het belangrijk om je lening afbetaald te hebben. Een persoonlijke lening kan je daarbij helpen.

Een persoonlijke lening of persoonlijke autolening is een lening met een vaste rente en looptijd. Doordat je precies weet wanneer de lening is afbetaald, kun je de lening beter afstemmen op de gebruiksduur van jouw auto. Hiermee verklein je de kans op een zogenoemde restschuld; een schuld die overblijft na verkoop of afschrijving van je auto. En moch je de auto verkopen, dan kun je dit geld ook gebruiken om de autolening geheel af te lossen. Dit mag geheel boetevrij en te allen tijde.

Hoeveel kan ik lenen voor een auto? Autolening berekenen

Stap 1 is gezet, je hebt een goede indicatie van het bedrag dat je kunt lenen. Dan komt de vraag wat gaat dit mij kosten? Ook hiervoor heeft Frisia een online tool ontwikkeld. Met het invullen van het gewenste leenbedrag, de leenvorm en de looptijd tonen wij je direct wat de autolening jou kost.

Benodigdheden voor de berekening

Voor een indicatieve berekening van je autolening hebben we de volgende informatie nodig:

  • Bruto-inkomen: De hoogte van je (gezamenlijke) bruto-inkomen.
  • Woonlasten per maand: De maandelijkse kosten aan huur of hypotheek.
  • Gezinssamenstelling: Heb je één of meerdere thuiswonende kinderen?

Auto financieren

Bij Frisia kun je auto’s financieren met een consumptief krediet. De auto wordt direct jouw eigendom en je bepaalt zelf welke auto je koopt. Een oldtimer, camper of schadeauto behoort dus ook tot de mogelijkheden.

Auto’s financieren vanaf € 5.000,-

Je kunt bij Frisia autoleningen afsluiten vanaf € 5.000,-. Het maximum voor een autolening is € 150.000,- waardoor een Tesla of BMW ook tot de mogelijkheden behoort. Uiteraard moet je inkomen wel toereikend zijn (zie onze autolening berekentool).

Wil je meer informatie over het financieren van auto’s? Bekijk dan onze pagina over auto’s financieren. Hier helpen wij je graag verder bij het financieren van een elektrische auto of een fossiele brandstof auto. En wil je weten wat je mogelijkheden zijn? Dan kun je een vrijblijvende offerte aanvragen en wij gaan direct voor jou aan de slag.

Vrijblijvende offerte voor je autolening

Zoals aangegeven is de online-berekening indicatief, dit geldt ook voor de ‘wat kost een autolening’-module. Wil je meer duidelijkheid over de mogelijkheden, dan kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. Dan bekijken wij jouw persoonlijke mogelijkheden en zoeken naar de goedkoopste en beste match voor de autolening. Je krijgt dan binnen 20-minuten een offerte en als je wenst; binnen enkele uren duidelijkheid over de mogelijkheden.

Wat kost een autolening per maand?

Hieronder een aantal voorbeeld bedragen met rentepercentages en totale kosten voor een autolening. Dit betreft een goede indicatie van de kosten van een autofinanciering. Wil jij een ander bedrag lenen of een persoonlijk offerte ontvangen? Vraag deze online aan en je ontvangt deze binnen 20 minuten.

Auto financieren

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 345 7,0 % 7,0 % 120 maanden € 41.401
€ 20.000 € 231 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 27.832
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over auto financieren

Hoe vind ik de beste autolening?

De beste autolening vind je door de mogelijkheden te vergelijken. Dit kan gewoon online bij Frisia, bij ons kun je meerdere offertes met elkaar vergelijken. Wij werken met meerdere gespecialiseerde banken samen en hanteren de laagste rentetarieven in Nederland. Vraag gerust vrijblijvend 1 of meerder offertes voor een autolening aan. Je ontvangt ze binnen 20 minuten in je eigen beveiligde mijn-omgeving.

Wat is de invloed van de rente op de kosten van mijn autolening?

De rente en de looptijd zijn de bepalende factoren voor de kosten van je autolening. De basis is, hoe lager de rente en hoe korter de looptijd, des te goedkoper leen je geld voor een auto. De looptijd is zo bepalend omdat deze bepaald hoe lang je over het geleende bedrag beschikt, en iedere maand betaal je rente over het uitstaand saldo. Kies je voor een korte looptijd, bijvoorbeeld 36 maanden, dan betaal je 36 maanden rente en aflossing. Kies je voor 60 maanden dan loopt je lening langer en betaal je dus ook langer rente over het uitstaand saldo, dit is uiteindelijk duurder. Wil je weten wat de verschillen zijn? Met behulp van de “wat kost een lening” module kun je de rente en looptijden zelf berekenen.

Kan ik de looptijd van mijn autolening aanpassen?

Je kan de looptijd van je lening, tot aan het moment van afsluiten van de lening, aanpassen. Dit betekent dat je tijdens de “offertefase” zelf kunt bepalen voor welke looptijd je kiest. Is de lening eenmaal afgesloten dan staat de looptijd vast, wel kun je altijd boetevrij extra aflossen. Hierdoor ben je sneller klaar met afbetalen van je lening. In die zin heb je dus altijd invloed op de looptijd van je lening. Wil je de looptijd verlengen? Dan kun je contact met ons opnemen en gaan we samen na wat je wensen zijn en hoe we dit kunnen realiseren.

Zoek je een andere lening dan een autolening?

Zoek je een andere lening? Geen probleem ook voor andere doelen kun je een lening bij Frisia afsluiten. Bijvoorbeeld een een grote verbouwing of een camper? Ook dan voorzien wij je graag van een vrijblijvende offerte. Een lening aanvragen is gratis en de vrijblijvende offerte ontvang je binnen 20 minuten van ons.

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Vragen over geld lenen? Neem contact op met onze experts

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden

Offerte aanvragen