Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0
 • Zelfstandig ondernemer
 • Bedrijfsauto
 • Financieren
 • Consumptief krediet

Geld lenen als zelfstandig ondernemer

Wilt u geld lenen als zelfstandig ondernemer? Dan heeft Frisia Financieringen de juiste mogelijkheden om voor u een lening te bemiddelen. Ook om een nieuwe onderneming te starten kunt u bij ons terecht. Wij leggen u graag uit wat de voorwaarden zijn om een aanvraag te kunnen doen en welke documenten u moet overleggen zodat wij uw financieringsaanvraag kunnen beoordelen.

Financiering startkapitaal onderneming

Wanneer u een eigen onderneming wilt starten komt er veel op u af. Wat voor bedrijf gaat u starten? Welke producten of diensten gaat u leveren? Wat zijn de mogelijkheden van de onderneming voor de toekomst? Door een ondernemingsplan te schrijven krijgt u inzicht in de markt, waardoor u uw bedrijfsstrategie kunt bepalen. U maakt inzichtelijk wie uw klanten zijn en wat zij willen.

Een onderdeel van het ondernemingsplan is het financieel plan. Heeft u voldoende middelen om van start te gaan of moet u geld lenen als zelfstandig ondernemer? Het schrijven van een goed ondernemingsplan is noodzakelijk voor het aanvragen van een financiering. De bank zal aan de hand van het ondernemingsplan beoordelen of uw onderneming toekomst heeft.

Wat hebben wij minimaal nodig voor het beoordelen of je geld kunt lenen voor het starten van een onderneming?

Een uitgewerkt ondernemingsplan met de werkzaamheden die u gaat doen.
De financiële prognose van de onderneming.

Hoe de voorwaarden van de financiering voor startkapitaal eruit zien hangt af van het ondernemingsplan. Dit ondernemingsplan zal worden beoordeeld, daarna zal er een concreet financieringsvoorstel aan u worden gedaan. Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op of vult een vrijblijvende aanvraag voor een lening in.

Geld lenen

Financiering bedrijfsauto

Wanneer u ondernemer bent is het in veel gevallen noodzakelijk dat u een bedrijfsauto heeft. Een goede mogelijkheid om deze bedrijfsauto te financieren is het afsluiten van een financial lease overeenkomst. Hierbij wordt de auto direct van u, maar zonder dat u in één keer een groot bedrag hoeft te betalen.

U kunt zelf de hoogte van de aanbetaling, de looptijd van de het contract en de afschrijving bepalen. Ook is het mogelijk een slottermijn toe te voegen aan het contract. U betaalt aan het eind van de looptijd een bedrag dat in verhouding staat tot de waarde van de auto. Zo kunt u financieren op basis van de werkelijke afschrijvingskosten.

Hierna wordt dan een duidelijk maandtermijn afgesproken die u de gehele looptijd betaalt. Hierdoor spreidt u de kosten voor uw auto. Een ander belangrijk voordeel is dat de rente en de aflossing fiscaal aftrekbaar zijn.

De voordelen van financial lease zijn:

 • Lage maandtermijnen door rekening te houden met de restwaarde
 • Financiering speciaal ontwikkeld voor auto’s, zodat u verantwoord leent
 • Vaste looptijd en vaste rente, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan
 • Fiscaal aftrekbaar

De volgende documenten hebben wij nodig om de beoordeling te kunnen doen.

Wanneer uw onderneming langer dan 3 jaar bestaat:

 • De jaarcijfers van 2021
 • De definitieve jaarcijfers van 2020
 • De definitieve jaarcijfers van 2019

Wanneer uw onderneming korter dan 3 jaar bestaat:

 • De jaarcijfers van de jaren die voor handen zijn.
 • Een uitgewerkt ondernemingsplan met de werkzaamheden die u gaat doen.
 • De financiële prognose van de onderneming.
Auto financieren

Bent u bestaande ondernemer?

Wanneer u bestaande ondernemer bent, hebben wij diverse mogelijkheden voor u. Wat wij nodig hebben voor de beoordeling van de financieringen, hangt af van waar u de financiering voor nodig heeft. We zetten de mogelijkheden voor uw op een rij:

Financiering gebruiken als investering in uw onderneming.

Wilt u uw onderneming uitbreiden? Bijvoorbeeld door een machine of inventaris aan te schaffen of zelfs een verbouwing te doen? Of loopt een bestaande financiering af en wilt u deze herfinancieren? Wij kunnen voor u de mogelijkheden bekijken. De volgende documenten hebben wij nodig om de beoordeling te kunnen doen.

Wanneer uw onderneming langer dan 3 bestaat:

 • De jaarcijfers van 2021
 • De definitieve jaarcijfers van 2020
 • De definitieve jaarcijfers van 2019

Wanneer uw onderneming korter dan 3 jaar bestaat:

 • De jaarcijfers van de jaren die voor handen zijn.
 • Een uitgewerkt ondernemingsplan met de werkzaamheden die u gaat doen.
 • De financiële prognose van de onderneming.

 Een kortlopende voorraadfinanciering

De producten die u in voorraad heeft, zijn vaak veel geld waard. Uw kapitaal zit als het ware ‘opgesloten’ in uw voorraad. Zeker wanneer uw onderneming een grote voorraad heeft, zoals groothandels en industriële ondernemingen, kunnen de kosten voor het beheer van de voorraad hoog oplopen.

Door een voorraadfinanciering af te sluiten kunt u over dit kapitaal beschikken om nieuwe investeringen te doen. Doorgaans is het mogelijk om 50% tot 70% van uw voorraad vrij te maken, afhankelijk van het soort voorraad dat u beheert.

De voordelen van een voorraadfinanciering:

 • Directe beschikbaarheid van extra financiële middelen op basis van uw voorraad
 • Financiering die meebeweegt met de omvang van uw voorraad
 • Extra mogelijkheid voor het bestellen van grote hoeveelheden, waardoor uw kosten kunt besparen.

De volgende documenten hebben wij nodig om de beoordeling te kunnen doen.

Wanneer uw onderneming langer dan 3 bestaat:

 • De jaarcijfers van 2021
 • De definitieve jaarcijfers van 2020
 • De definitieve jaarcijfers van 2019

Wanneer uw onderneming korter dan 3 jaar bestaat:

 • De jaarcijfers van de jaren die voor handen zijn.
 • Een uitgewerkt ondernemingsplan met de werkzaamheden die u gaat doen.
 • De financiële prognose van de onderneming.
Offerte aanvragen

Een particuliere financiering afsluiten voor u als ondernemer

Ook is het mogelijk om een lening af te sluiten voor een doel dat u privé heeft. Bijvoorbeeld de verbouwing van uw woning of aanschaf van een caravan. Ook dit is mogelijk als u zelfstandig ondernemer bent. Hierbij is het wel noodzakelijk dat u de jaarcijfers van drie jaar kunt aantonen. Als u korter ondernemer bent, is dit helaas niet mogelijk.

De volgende documenten hebben wij nodig om de beoordeling te kunnen doen:

 • De jaarcijfers van 2021
 • De definitieve jaarcijfers van 2020
 • De definitieve jaarcijfers van 2019

Een lening kunt u afsluiten in de vorm van een persoonlijke lening of doorlopend krediet.  Bij een persoonlijke lening heeft u de zekerheid van een vaste rente en een vaste looptijd. Zo weet u zeker dat u na de looptijd uw lening heeft ingelost.  Bij een doorlopend krediet heeft u een variabele rente, maar ook meer flexibiliteit. U kunt namelijk de bedragen die heeft afgelost ook weer opnemen.

Consumptief Krediet

Geld lenen als ZZPer

Veel ZZP’ers ervaren dat het moeilijk is om een lening af te sluiten, bijvoorbeeld voor een auto of verbouwing van de woning. Bij Frisia Financieringen zijn er wel degelijk mogelijkheden voor ZZP’ers om geld te lenen.

Frisia bemiddelt voor verschillende geldverstrekkers die geld lenen voor ZZP’ers mogelijk maken. Deze financiering kan voor privé doeleinden verstrekt worden.

Goedkope ZZP Lening

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 6,6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van je.

Veelgestelde vragen over Geld lenen

Bij welke banken kan ik geld lenen?

Frisia Financieringen werkt samen met BNP Paribas, Defam, Interbank (Credit Agricole), Nationale-Nederlanden en Qander. Alle leningen kunt u online berekenen, aanvragen en afsluiten.

Hoeveel geld mag ik lenen?

Hoeveel geld je mag lenen hangt van meerdere factoren af. Je inkomen, het soort inkomen, jouw (woon)lasten, het soort woning en de gezinssamenstelling zijn de belangrijkste factoren. Lees een uitgebreide toelichting op ‘Hoeveel kan ik lenen‘ of bereken direct hoeveel je maximaal kunt lenen.

Kan ik als ondernemer ook zakelijk geld lenen?

U kunt via Frisia als ondernemer geld lenen voor Zakelijke en Privé doeleinden. In beide gevallen hebben wij diverse mogelijkheden en werken wij met meerdere partnerbanken samen. U kunt hierbij denken aan doelen als voorraadfinanciering tot en met het zakelijk leasen van machines en auto’s. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, of dien een aanvraag in voor een vrijblijvende offerte.

Kan ik als zelfstandig ondernemer ook geld lenen?

Ook als zelfstandig ondernemer kunt u online geld lenen bij Frisia Financieringen. Hiervoor hebben wij een samenwerking met verschillende banken. Het is wel belangrijk dat u minimaal 3 jaar zelfstandig ondernemer bent en een positief eigen- en ondernemingsvermogen heeft als u het geld leent voor consumptieve doeleinden bijvoorbeeld in de vorm van een persoonlijke lening.

Wil je geld lenen voor zakelijke doeleinden dan is het ook mogelijk om bij Frisia geld te lenen als ZZP’er of als ondernemer in het MKB. Tot 2.5 mln euro kunnen wij je binnen enkele dagen helpen aan een voordelige offerte. Wil je een zakelijke lening aanvragen? Vul dan ons aanvraagformulier in en wij bekijken direct naar de mogelijkheden.

 

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.