Frisia Financieringen
9.0

841 mensen geven ons een 9.0

Lening aanvragen

Direct inzicht in uw leenmogelijkheden? Bij Frisia kunt u online een lening aanvragen en ontvangt u binnen enkele uren een vrijblijvende offerte. Het aanvraagproces geeft u snel duidelijkheid over de verschillende mogelijkheden.

 • Direct inzicht in uw leenmogelijkheden
 • Lenen tegen heldere voorwaarden waaronder kosteloos extra aflossen
 • Laagste rente van Nederland vanaf 6,4%
Start uw aanvraag

Wat kost een lening?

10 jaar rentevast vanaf 6,4%;

Nationale Nederlanden
 • Lening aanvragen
 • Krediet of lening
 • Lening afsluiten
 • Tips lening aanvragen

Lening aanvragen in 3 stappen:

Met het online aanvraagproces van Frisia kunt u in enkele minuten een lening aanvragen. Een lening aanvragen is kosteloos en verplicht u tot niets. Binnen enkele uren ontvangt u een persoonlijke en vrijblijvende offerte in uw eigen beveiligde mijn-omgeving. Hier kunt u de offerte op uw gemak bestuderen. Is de offerte naar wens? Dan kunt u de offerte in veel gevallen zelfs digitaal tekenen.

Wilt u zich liever eerst oriënteren op de verschillende mogelijkheden? Geen probleem met behulp van onderstaande handige tools kunt u stap voor stap uw leenmogelijkheden bekijken.

 1. Lening berekenen – Hoeveel kan ik lenen?
  Vaak het startpunt van het aanvragen van de lening. Hoeveel kan ik lenen? Bij Frisia kunt u online berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen. Vanuit deze berekeningstool kunt u direct door naar het aanvraagformulier.
 2. Lening aanvragen
  Via een online-aanvraagformulier kunt u bij Frisia een lening aanvragen. Hier kunt u aangeven welk bedrag u wilt lenen en welke maandlasten u wenst. Hieronder leggen wij meer gedetailleerd uit hoe het proces in zijn werk gaat.
 3. Lening afsluiten
  De laatste stap in het proces is het afsluiten van de lening. Wanneer de offerte aan u wensen voldoet kunt u de lening online afsluiten met behulp van uw eigen beveiligde mijn-omgeving.

Wilt u direct weten wat de goedkoopste leningen zijn? Begin dan bij onze lening vergelijker en bekijk alle mogelijkheden overzichtelijk op een rij.

Online lening aanvragen

Het voordeel van online een lening aanvragen is de gebruiksvriendelijkheid. U kunt op ieder gewenst moment vanuit iedere locatie een lening aanvragen. En Frisia gaat verder zo kunt u ook volledig online de lening afsluiten.

Speciaal hiervoor hebben wij een mijn-omgeving ontwikkeld die u stap voor stap begeleid bij het afsluiten van de lening. En zoals het hoort; geheel kosteloos en vrijblijvend. U bepaalt te allen tijde de voortgang, wilt u snel? Geen probleem het hele proces van online lening afsluiten neemt niet meer dan een paar dagen in beslag. Heeft u meer tijd nodig? Ook dat kan, u bepaalt namelijk zelf wanneer u welke stappen zet.

Hoe werkt het online lening aanvragen?

 1. U vult het online-aanvraagformulier in met het gewenste leenbedrag en ontvangt binnen enkele minuten een reactie via de mail met een persoonlijke login voor de “mijn-frisia-omgeving”.
 2. In deze beveiligde en persoonlijke mijn-omgeving zet Frisia één of meerdere offertes voor u klaar. U kunt deze vervolgens op uw gemak bekijken.
 3. Heeft u vragen over de offerte? Via onze chat mogelijkheid kunt u deze direct stellen aan een medewerker van Frisia

Hoe veilig is het om online te lenen?

De privacy van onze klanten staat voorop. De online omgeving van Frisia is dan ook volgens de nieuwste technieken gebouwd en voldoet aan alle beveiligingsvereisten. Gegevens die u met ons deelt worden beveiligd opgeslagen en vernietigd zodra daar aanleiding toe is, conform de hiervoor geldende regels. Kortom u kunt er vanuit gaan dat u veilig online bij ons kunt lenen.

Lening aanvragen met BKR

Heeft u momenteel een lening, roodstand of creditcard, dan heeft u een BKR-registratie. In de meeste gevallen is deze registratie positief en zegt dit iets over uw leenervaring. Voor het uitbrengen van een offerte werkt dit veelal in uw voordeel.

Wanneer u een negatieve BKR-registratie heeft, dit is het geval als er achterstanden in betaling zijn of zijn geweest voor een periode van 3 maanden, dan is de kans op een afwijzing groot. In deze gevallen kunnen we veelal geen offerte aanbieden.

Waarom Frisia?

 • Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen
 • Historisch vaste lage rente vanaf 6,4%
 • Volledig online, vrijblijvende offerte binnen enkele uren
 • Klanten waarderen ons met gemiddeld een 9,0
Vrijblijvende offerte

Welke leningen kan ik aanvragen?

Via Frisia is het mogelijk om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aan te vragen. U bepaalt zelf van welke leenvorm u een offerte wenst te ontvangen. Wij werken met verschillende gespecialiseerde kredietaanbieders samen waardoor wij goed in staat zijn de beste offerte(s) aan u aan te bieden.

Krediet of lening aanvragen?

Tijdens het aanvragen van een lening wordt gevraagd of u een persoonlijke lening of een doorlopend krediet wilt aanvragen. Het is belangrijk om deze verschillende leningen goed te vergelijken, zodat u een verantwoorde lening aanvraagt passend bij uw situatie en bestedingsdoel.

Lening: persoonlijke lening

Een persoonlijke lening geeft duidelijkheid over de looptijd en kosten. Voordat u de lening afsluit is alles duidelijk en weet u precies wanneer uw lening heeft afbetaald én wat de kosten hiervan zijn.

Wilt u eenmalig een bedrag lenen voor bijvoorbeeld een auto of verbouwing, dan is een persoonlijke lening misschien iets voor u. Door de vaste looptijd en rentepercentage kunt u de lening beter afstemmen op de levensduur of gebruiksduur. Het verkleint de kans dat u nog moet afbetalen op iets wat niet meer in gebruik is (bijvoorbeeld een auto die is verkocht of een keuken die is vervangen). Ook het boetevrij extra aflossen is bij de persoonlijke lening gewoon mogelijk.

Krediet: doorlopend krediet

Een doorlopend krediet geeft u meer flexibiliteit bij het lenen van geld. Let wel op dat bij een doorlopend krediet de rente niet vaststaat. Hierdoor zijn de kosten en de looptijd vooraf niet geheel duidelijk.

Doet u regelmatig een aankoop op krediet (koop op afbetaling, postorder krediet, etc.) of bent u van plan dit te doen, dan kan een doorlopend krediet een passende lening zijn. U spreekt een maximum leenbedrag af en tot dat bedrag kunt u meerdere leendoelen financieren.

Bij een doorlopend krediet betaalt u alleen rentekosten over het opgenomen bedrag. Dit maakt deze flexibele lening ook interessant voor mensen die geld achter de hand willen hebben. Zo kunt u de eerste 24 maanden van de looptijd van dit krediet afgeloste bedragen weer opnemen tot aan de afgesproken kredietlimiet.

Hoeveel kan ik lenen?

Het is belangrijk om te weten hoeveel geld u kunt lenen. Vanuit daar kunt u verder kijken of uw leendoel (nieuwe auto, verbouwing, keuken, etc.) realistisch is of dat uw doel misschien aangepast moet worden. U kunt al een lening aanvragen vanaf  € 10.000,-.

De online rekentool van Frisia werkt eenvoudig. U start met het invullen van uw bruto maandinkomen en dat van uw eventuele partner, daarna geeft u aan wat uw hypotheek- of huurlasten zijn en met 1 click berekent u wat uw maximale leenmogelijkheden zijn. De uitkomst van de berekening wordt u direct getoond en is een goede indicatie van wat er mogelijk is.

Hoeveel u kunt lenen is dus afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het type inkomen en de hoogte daarvan is daarbij zijn een belangrijke factor. Meer informatie over uw maximum lening kunt u vinden op onze pagina ‘Hoeveel kan ik lenen?’.

Goedkope persoonlijke lening

Lening afsluiten

Het aanvragen van een lening kan kosteloos en is geheel vrijblijvend. U gaat pas een financiële verplichting aan zodra u de lening definitief afsluit.

Het afsluiten van een lening gebeurt bij Frisia ook online. Dit kunt u doen in uw persoonlijke online-omgeving waarin u ook contact kunt hebben met een medewerker. Wij vinden het belangrijk dat u goed de tijd neemt voor de aangeboden leningen. Vergelijk de laagste rentes en neem  de tijd voor het bestuderen van de offerte en de leenvoorwaarden.

Hoe werkt een lening afsluiten?

Wanneer u een lening wilt afsluiten moet u een aantal bewijsstukken uploaden in de mijn-omgeving. Verantwoord krediet verstrekken betekent ook dat wij controleren of een lening daadwerkelijk past binnen uw financiële situatie.

In de mijn-omgeving kunt u gemakkelijk documenten uploaden, u moet hierbij denken aan de volgende documenten:

 • Kopie ID-bewijs
 • Loonstrook
 • Bankafschrift met bijschrijving van uw salaris
 • Bankafschrift met afschrijving van uw hypotheek- of huurlasten

In de mijn-omgeving wordt per onderdeel aangegeven hoe u deze documenten het beste kunt uploaden. Zodra u de stukken heeft aangetoond gaan wij aan de slag, wij controleren deze op juistheid en keuren de documenten goed. Dit gebeurt veelal binnen 1 dagdeel.

Uitbetaling van de lening – Na goedkeuring van de stukken sturen wij deze door naar de bank. In de regel volgt dan binnen 2 werkdagen de uitbetaling van de lening op uw bankrekening.

Kleine lening aanvragen

Het kleinste bedrag wat u online kunt lenen is € 5.000,-. Of u nu een kleiner bedrag of een groter bedrag van bijvoorbeeld € 50.000 leent voor het aanvragen en afsluiten van de lening volgt u hetzelfde proces. Dit betekent dat bij het verstrekken van een kleine lening dezelfde zorgvuldigheid wordt gehanteerd als bij het afsluiten van een groter bedrag.

De looptijden van deze leningen variëren; voor een persoonlijke lening is dit minimaal zes maanden en voor een doorlopend krediet één maand. Voor beide leenvormen geldt een maximale looptijd van 120 maanden. Een keuze voor een kortere looptijd betekent automatisch hogere maandlasten, voordeel is wel dat de rentekosten dan een stuk lager zullen zijn.

Wat kost een lening?

Door gebruik te maken van de rekentool bovenaan deze pagina kunt u op voorhand berekenen wat een lening kost. Dit geldt voor zowel de te betalen maandtermijn als voor de totale kosten. U vult simpelweg het gewenste leenbedrag, de leningvorm en de looptijd in en door op de groene button te klikken berekent u de kosten.

Zelf leningen vergelijken?

Tips lening aanvragen

 • Vergelijk de rentepercentages. Hoe lager de rente, hoe lager de kosten.
 • Stem de looptijd af op uw leendoel. Zo voorkomt u dat er nog wordt betaald aan de lening terwijl het leendoel niet meer in gebruik is.
 • Bereken online wat een lening kost en bepaal of deze maandlasten voor een langere tijd in uw financiële plaatje passen.
 • Bekijk of u boetevrij mag aflossen. Met boetevrij aflossen kunt u sneller schuldenvrij zijn en bespaart u op de rentekosten.
 • Kies een leenvorm die bij u past. Wilt u flexibel geld lenen, dan is een doorlopend krediet misschien meer geschikt dan een persoonlijke lening. Verdiep u goed in de voor- en nadelen van verschillende leenvormen.
 • Leen alleen bij betrouwbare financiële instellingen, vertrouwd u het niet? Controleer dan eerst of de instelling over de benodigde AFM vergunning beschikt op de site van de AFM.
Vrijblijvende offerte aanvragen

Vragen over lening aanvragen

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt u geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer.

Hoelang duurt een leningaanvraag?

Nadat u de aanvraag heeft verstuurd ontvangt u in de regel binnen enkele uren een vrijblijvende offerte in uw eigen beveiligde mijn-omgeving van mijnfrisia.nl. Is de offerte naar wens? Dan kunt u de gevraagde documenten gewoon uploaden. De banken waar wij mee samenwerken beoordelen uw documenten in de regel binnen 24 uur. Mocht er onverhoopt een achterstand in de verwerking zijn bij de bank dan informeren wij u daarover. Bent u zelfstandig ondernemer dan duurt de verwerking een leningaanvraag meestal een dag langer.

Kan ik een lening afsluiten met BKR?

Als u de afgelopen vijf jaar geld heeft geleend of een leasecontract heeft afgesloten, dan sluit u een lening af mét BKR. In de meeste gevallen is geld lenen mét BKR mogelijk. Met “BKR afsluiten” betekent dat uw lening is geregistreerd bij het BKR.

Wanneer u een lening wilt afsluiten met een negatieve BKR registratie, dan is dit helaas niet mogelijk. Een negatieve BKR registratie krijgt u als u uw betaalverplichtingen voor een periode van minstens drie maanden niet nakomt.

Hoe lang is een offerte geldig?

De geldigheid van een offerte verschilt per bank. Uw offerte is minimaal één en maximaal drie maanden geldig. Op verzoek kunnen wij de offerte voor u verlengen.

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 561 6,4 % 6,4 % 120 maanden € 67.276
€ 40.000 € 449 6,4 % 6,4 % 120 maanden € 53.821
€ 30.000 € 336 6,4 % 6,4 % 120 maanden € 40.366
€ 20.000 € 227 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 27.255
€ 10.000 € 117 7,5 % 7,5 % 120 maanden € 14.091

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 6,4% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.

Offerte aanvragen