Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

10 jaar rentevast vanaf 6,6%;

 • Lening aanvragen
 • Lening afsluiten
 • Krediet of lening

Lening aanvragen – hoe werkt het?

Met het online aanvraagproces van Frisia kun je in enkele minuten een lening of krediet aanvragen. Een lening aanvragen is kosteloos en verplicht je tot niets. Binnen enkele uren ontvang je een persoonlijke en vrijblijvende offerte in je eigen beveiligde mijn-omgeving. Hier kun je de offerte op je gemak bestuderen. Is de offerte naar wens? Dan kun je de offerte in veel gevallen zelfs digitaal tekenen.

Wil je liever eerst oriënteren op de verschillende mogelijkheden? Geen probleem met behulp van onderstaande handige tools kun je stap voor stap je leenmogelijkheden bekijken.

 1. Lening berekenen – Hoeveel kan ik lenen?

  Vaak het startpunt van het aanvragen van de lening. Hoeveel kan ik lenen? Bij Frisia kun je online berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen. Vanuit deze berekeningstool kun je ook direct door naar het aanvraagformulier.

 2. Lening aanvragen

  Via een online-aanvraagformulier kun je bij Frisia een lening aanvragen of krediet aanvragen. Hier geef je aan welk bedrag je wilt lenen en welke maandlasten je wenst.

 3. Lening afsluiten

  De laatste stap in het proces is het afsluiten van de lening. Wanneer de offerte aan jou wensen voldoet kun je de lening online afsluiten met behulp van je eigen beveiligde mijn-omgeving.

Wil je direct weten wat de goedkoopste leningen zijn? Begin dan bij onze lening vergelijker en bekijk alle mogelijkheden overzichtelijk op een rij.

Online lening aanvragen

Het voordeel van online een lening aanvragen is het gebruiksgemak. Je kunt op ieder gewenst moment vanuit iedere locatie een lening aanvragen. En Frisia gaat verder zo kun je ook volledig online de lening afsluiten zonder tussenkomst van een callcenter of adviseur.

Hiervoor hebben wij een mijn-omgeving ontwikkeld die je stap voor stap begeleid bij het afsluiten van de lening. En zoals het hoort; geheel kosteloos en vrijblijvend. Jij bepaalt te allen tijde de voortgang, wilt je snel een lening aanvragen? Geen probleem het hele proces van krediet aanvragen tot online een lening afsluiten neemt niet meer dan een paar dagen in beslag. Heeft je meer tijd nodig? Ook dat kan, jij bepaalt namelijk zelf wanneer je welke stappen zet.

Hoe werkt het online lening aanvragen?

 1. Vul het online-aanvraagformulier in met het gewenste leenbedrag en ontvang binnen enkele minuten een reactie via de mail met een persoonlijke login voor de “mijn-frisia-omgeving”.
 2. In deze beveiligde en persoonlijke mijn-omgeving zet Frisia één of meerdere offertes voor je klaar. Je kunt deze vervolgens op je gemak bekijken.
 3. Heb je vragen over de offerte? Via onze chat mogelijkheid kun je deze direct stellen aan een medewerker van Frisia

Waar let je op bij een lening aanvragen?

Een lening aanvraag doe je niet iedere dag. Het is daarom verstandig om op een aantal zaken te letten die ervoor zorgen dat je zo verantwoord mogelijk geld kunt lenen. Frisia zet een aantal zaken voor je op een rij:

 • Kijk goed met wie je zaken doet! Vraag een lening aan bij een erkende kredietbemiddelaar zoals Frisia. Wij vallen onder toezicht van de AFM en hebben een vergunning om te bemiddelen in persoonlijke leningen of doorlopend krediet. Check altijd of de bemiddelaar of bank en ga niet zomaar online een krediet aanvragen, maar bekijk of de partij onder toezicht valt.
 • Leen niet meer dan echt nodig, een hogere lening maakt lenen onnodig duurder
 • Stem je leendoel of op de looptijd van de lening. Zorg ervoor dat je de lening zo snel mogelijk afbetaald zodat je lening is afbetaalt als je leendoel aan vervanging toe is.
 • Maak gebruik van alle online berekentools om een goed beeld te schetsen van je mogelijkheden en de kosten van een lening. Dit kan gewoon online voordat je een lening of krediet aanvraagt.
 • Vergelijk je mogelijkheden en neem de tijd, het gaat immers over een belangrijke financiële beslissing. Bij Frisia bieden we de mogelijkheid om meerdere offertes te ontvangen in je beveiligde mijn-omgeving.

Veilig lening aanvragen

De privacy van onze klanten staat voorop. De online omgeving van Frisia is dan ook volgens de nieuwste technieken gebouwd en voldoet aan alle beveiligingsvereisten. Gegevens die je met ons deelt worden beveiligd opgeslagen en vernietigd zodra daar aanleiding toe is, conform de hiervoor geldende regels. Kortom je kunt ervan uit gaan dat je veilig online bij ons een lening kunt aanvragen en geld kunt lenen.

Lening aanvragen met BKR

Heb je momenteel een lening, roodstand of creditcard, dan heb je een BKR-registratie. In de meeste gevallen is deze registratie positief en zegt dit iets over jouw leenervaring. Bij het aanvragen van een lening werkt dit veelal in je voordeel.

Wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt, dit is het geval als er achterstanden in betaling zijn of zijn geweest voor een periode van 3 maanden of langer, dan is de kans groot dat je kredietaanvraag wordt afgewezen. In deze gevallen kunnen we veelal geen offerte aanbieden.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Het is belangrijk om te weten hoeveel geld je kunt lenen. Vanuit daar kunt je verder kijken of jouw leendoel (nieuwe auto, verbouwing, keuken, etc.) realistisch is of dat jouw doel misschien aangepast moet worden. Je kunt al online krediet aanvragen vanaf  € 10.000,-.

De online rekentool van Frisia werkt eenvoudig. Je start met het invullen van jouw bruto maandinkomen en dat van je eventuele partner, daarna vul je in wat je hypotheek- of huurlasten zijn en met 1 click bereken je de maximale leenmogelijkheden zijn. De uitkomst van de berekening wordt je direct getoond en is een goede indicatie van wat er mogelijk is.

Of je online een lening kunt aanvragen hangt dus af van hoeveel je kunt lenen en dus van je persoonlijke situatie. Het type inkomen en de hoogte zijn belangrijke factor. Meer informatie over je maximale lening lees je op onze pagina ‘Hoeveel kan ik lenen?’.

Hoelang duurt het voordat ik het geld ontvang?

Een lening online aanvragen heeft als voordeel dat het snel kan, zo kun je één of meerdere offerte(s) aanvragen en binnen enkele uren van ons ontvangen. Is de offerte naar wens dan kun je de lening ook online afsluiten. Je kunt al binnen enkele dagen over het geld beschikken, dat is hoe online krediet aanvragen bij Frisia werkt. Start hier vrijblijvend met je online kredietaanvraag, wij gaan direct voor je aan de slag.

Waarom Frisia?

 • Onafhankelijk vergelijken en lening afsluiten
 • Historisch vaste lage rente vanaf 6,6%
 • Volledig online geld lenen, vrijblijvende offerte binnen enkele uren
 • Klanten waarderen ons met gemiddeld een 9,0
Vrijblijvende offerte

Lening afsluiten

Een lening aanvragen kan kosteloos en is geheel vrijblijvend. Je gaat pas een financiële verplichting aan zodra je de lening definitief afsluit. Het afsluiten van een lening gebeurt bij Frisia ook online. Dit kunt je doen in de persoonlijke online-omgeving waarin je ook contact kunt hebben met een medewerker.

Wij vinden het belangrijk dat je goed de tijd neemt voor de aangeboden leningen. Eerst bij het krediet aanvragen en daarna vergelijk je de laagste rentes en neem vooral de tijd voor het bestuderen van de offerte en de leenvoorwaarden.

Hoe werkt een online lening afsluiten?

Na de lening aanvraag en het accepteren van de offerte kun je online een lening afsluiten. Als je de lening wilt afsluiten vragen wij je een aantal bewijsstukken te uploaden in de mijn-omgeving. Verantwoord krediet verstrekken betekent ook dat wij controleren of een lening daadwerkelijk past binnen jouw financiële situatie.

In de mijn-omgeving kun je gemakkelijk documenten uploaden, je moet hierbij denken aan de volgende documenten:

 • Kopie ID-bewijs
 • Loonstrook
 • Bankafschrift met bijschrijving van je salaris
 • Bankafschrift met afschrijving van je hypotheek- of huurlasten

In de mijn-omgeving wordt per onderdeel aangegeven hoe je deze documenten het beste kunt uploaden. Zodra je de stukken heeft aangetoond gaan wij aan de slag, wij controleren deze op juistheid en keuren de documenten goed. Dit gebeurt veelal binnen 1 dagdeel.

Uitbetaling van de lening – Na goedkeuring van de stukken sturen wij deze door naar de bank. In de regel volgt dan binnen 2 werkdagen de uitbetaling van de lening op jouw bankrekening.

Wanneer kan je een lening afsluiten?

Om een lening te kunnen afsluiten moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, wij leggen kort uit wat de basisvoorwaarden zijn om geld te kunnen lenen:

 • Je moet 18 jaar of ouder zijn
 • Je moet beschikken over een bestendig inkomen, bij voorkeur uit een loondienstverband. Met bepaalde uitkeringen, waaronder arbeidsongeschiktheid is het onder voorwaarden ook prima mogelijk om een lening aan te vragen.
 • BKR-toetsing, bij elke kredietaanvraag wordt het BKR getoetst, hier komt je leenervaring naar voren. In het geval van betalingsproblemen in het verleden, een zogenaamde A-codering, is het niet mogelijk om een lening af te sluiten.

Naast bovenstaande basisvoorwaarden zijn er per kredietverstrekker nog voorwaarden die zij kunnen stellen aan het verstrekken van bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Frisia werkt samen met meerdere banken waardoor wij niet gebonden zijn aan 1 bank en meer mogelijkheden hebben dan de huisbank.

Waar kan ik het beste een lening afsluiten?

Dit is uiteraard aan jou maar wij vinden dat je het beste een lening bij Frisia kunt afsluiten vanwege het feit dat wij verder gaan als de huisbank en beschikken over de laagste rentetarieven in de Nederlandse markt. Daarnaast kun je bij ons volledig online een lening aanvragen en afsluiten. Waar en wanneer jij wilt. Zo wie zo is het verstandig om bij het aanvragen van een krediet goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden en deze met elkaar te vergelijken. Bij Frisia kun je meerdere offertes opvragen en zelf met elkaar vergelijken.

Tips online lening aanvragen

 • Vergelijk de rentepercentages. Hoe lager de rente, hoe lager de kosten.
 • Stem de looptijd af op je leendoel. Zo voorkom je dat er nog wordt betaald aan de lening terwijl het leendoel niet meer in gebruik is.
 • Bereken online wat een lening kost en bepaal of deze maandlasten voor een langere tijd in jouw financiële plaatje passen.
 • Bekijk of je boetevrij mag aflossen. Met boetevrij aflossen kun je sneller schuldenvrij zijn en bespaar je op de rentekosten.
 • Kies een leenvorm die bij je past. Wil je flexibel geld lenen, dan is een doorlopend krediet misschien meer geschikt dan een persoonlijke lening. Verdiep je goed in de voor- en nadelen van verschillende leenvormen.
 • Leen alleen bij betrouwbare financiële instellingen, vertrouw je het niet? Controleer dan eerst of de instelling over de benodigde AFM vergunning beschikt op de site van de AFM.

De kosten van een lening afsluiten?

Een lening aanvragen en online afsluiten is gratis, je betaalt alleen rente over de lening aan de kredietverstrekker. Met onze handige rekentool bovenaan deze pagina kun je op voorhand berekenen wat een lening kost. Dit geldt voor zowel de te betalen maandtermijn als voor de totale kosten. Je vult simpelweg het gewenste leenbedrag, de leningvorm en de looptijd in en klikt op de groene button.

Online lening afsluiten bij Frisia

Ben je benieuwd naar je mogelijkheden via Frisia? Begin dan met het online aanvragen van een lening en ontvang binnen enkele uren een vrijblijvende offerte. De offerte verplicht je tot niets maar geeft wel aan wat wij voor je kunnen betekenen. Is de offerte naar wens dan kun je de lening online afsluiten met behulp van de mijn-omgeving. Frisia begeleid je stap voor stap naar een voordelige lening.

Zelf leningen vergelijken?

Online lening of krediet aanvragen bij Frisia?

Via Frisia is het mogelijk om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aan te vragen. Jij bepaalt zelf van welke leenvorm je een offerte wenst te ontvangen. Wij werken met verschillende gespecialiseerde kredietaanbieders samen waardoor wij goed in staat zijn de beste offerte(s) aan je aan te bieden.

Krediet of lening aanvragen?

Tijdens het aanvragen van een lening wordt gevraagd of je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet wilt aanvragen. Het is belangrijk om deze verschillende leningen goed te vergelijken, zodat je een verantwoorde lening aanvraagt passend bij jouw situatie en bestedingsdoel.

Lening: persoonlijke lening

Een persoonlijke lening geeft duidelijkheid over de looptijd en kosten. Voordat je de lening afsluit is alles duidelijk en weet je precies wanneer de lening is afbetaald én wat de kosten hiervan zijn.

Wil je eenmalig een bedrag lenen voor bijvoorbeeld een auto of verbouwing, dan is een persoonlijke lening misschien iets voor jou. Door de vaste looptijd en rentepercentage kun je de lening beter afstemmen op de levensduur of gebruiksduur. Het verkleint de kans dat je nog moet afbetalen op iets wat niet meer in gebruik is (bijvoorbeeld een auto die is verkocht of een keuken die is vervangen). Ook het boetevrij extra aflossen is bij de persoonlijke lening gewoon mogelijk.

Krediet: doorlopend krediet

Een doorlopend krediet geeft je meer flexibiliteit bij het lenen van geld. Let wel op dat bij een doorlopend krediet de rente niet vaststaat. Hierdoor zijn de kosten en de looptijd vooraf niet geheel duidelijk.

Doe je regelmatig een aankoop op krediet (koop op afbetaling, postorder krediet, etc.) of ben je van plan dit te doen, dan kan een doorlopend krediet een passende lening zijn. Je spreekt een maximum leenbedrag af en tot dat bedrag kun je meerdere leendoelen financieren.

Bij een doorlopend krediet betaal je alleen rentekosten over het opgenomen bedrag. Dit maakt deze flexibele lening ook interessant voor mensen die geld achter de hand willen hebben. Zo kun je de eerste 24 maanden van de looptijd van dit krediet afgeloste bedragen weer opnemen tot aan de afgesproken kredietlimiet.

Goedkope persoonlijke lening

Vragen over lening aanvragen

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt je geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer. Bemiddelingskosten kunnen in rekening worden gebracht als het intermediair je helpt bij het afsluiten van de lening. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een lening aanvraagt via een vergelijkingssite of als je een lening afsluit via een tussenpersoon. De kosten worden meestal betaald direct aan de intermediair en kunnen per  intermediair verschillen. Deze kosten worden vooraf met je besproken.

Hoelang duurt een leningaanvraag?

Nadat je de aanvraag heeft verstuurd ontvang je in de regel binnen enkele uren een vrijblijvende offerte in je eigen beveiligde mijn-omgeving van mijnfrisia.nl. Is de offerte naar wens? Dan kun je de gevraagde documenten gewoon uploaden. De banken waar wij mee samenwerken beoordelen jouw documenten in de regel binnen 24 uur. Bent u zelfstandig ondernemer dan duurt de verwerking een leningaanvraag meestal een dag langer.

Kan ik een lening afsluiten met BKR?

Als u de afgelopen vijf jaar geld heeft geleend of een leasecontract heeft afgesloten, dan sluit u een lening af mét BKR. In de meeste gevallen is geld lenen mét BKR mogelijk. Met “BKR afsluiten” betekent dat uw lening is geregistreerd bij het BKR.

Wanneer u een lening wilt aanvragen met een negatieve BKR registratie, dan is dit helaas niet mogelijk. Een negatieve BKR registratie krijgt u als u uw betaalverplichtingen voor een periode van minstens drie maanden niet nakomt.

Kan ik mijn overwaarde meenemen bij mijn leningaanvraag?

Nee, uw overwaarde wordt niet meegenomen bij het berekenen van uw maximale lening.

Waarom wordt inkomen uit overwaarde van de woning niet meegerekend? Een lening moet u iedere maand terugbetalen. Daarvoor heeft u iedere maand inkomen nodig. Overwaarde van een woning is een bedrag wat u één keer ontvangt. Om deze reden wordt het door banken niet meegenomen als inkomen. Uiteraard kunt u iedere maand een (klein) deel opnemen van uw overwaarde. Omdat u het bedrag ook in 1 keer uit mag geven gaat de bank daar niet mee akkoord. Het risico dat er tijdens de looptijd van de lening geen inkomen beschikbaar is vinden zij te groot.

Hoe lang is een offerte geldig?

De geldigheid van een offerte verschilt per bank. Je offerte is minimaal één en maximaal drie maanden geldig. Op verzoek kunnen wij de offerte voor je verlengen of een nieuwe offerte aanvragen.

Telt PGB mee als inkomen bij een leningaanvraag?

Nee, het inkomen uit PGB wordt niet meegerekend bij uw leningaanvraag.

Waarom wordt inkomen uit PGB niet meegerekend? Het inkomen vanuit Persoons Gebonden Budget (PGB) hangt samen met de zorg voor een of meerdere personen. Wanneer de zorg voor deze persoon wegvalt is er geen inkomen. Dat risico vinden banken te groot. Daarom nemen zij dit inkomen niet mee tijdens het berekenen van uw lening.

Wat is de minimumleeftijd om geld te kunnen lenen?

Als je geld wil lenen bij een bank of een kredietverstrekker, dan moet je bij de meestal banken minstens 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een lening. Dit geldt voor alle soorten leningen, zoals persoonlijke leningen, auto- en studentenleningen. Hoewel het voor sommige leningen mogelijk is om met een lagere leeftijd geld te lenen, zijn er ook beperkingen.

De maximum leeftijd om geld te kunnen lenen is momenteel 80 jaar.  Een lening aanvragen kan dus vanaf 18 jaar.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen