Frisia Financieringen
9.0
986 mensen geven ons een 9.0

10 jaar rentevast vanaf 6,5%;

  • Geld lenen

Geld lenen voor zonnepanelen

Met zonnepanelen kunt u direct geld besparen op uw maandelijkse kosten voor stroom. Vaak zijn de panelen al binnen één dag gemonteerd en wekt u direct stroom op. Een verstandige investering waar Frisia u graag bij helpt.

Geld lenen voor verduurzamen kan al vanaf € 5.000,-. De lening kunt u zelf online berekenen, aanvragen én afsluiten. Ook geven we u de mogelijkheid om leningen te vergelijken op rente en voorwaarden en zo goedkoop mogelijk geld te lenen.

Zonnepanelen financiering voor huurders

Bij Frisia kunt u ook zonnepanelen financieren voor uw huurhuis. Houdt u er wel rekening mee dat u toestemming moet hebben van uw verhuurder en dat misschien niet alle (fiscale) voordelen van toepassing zijn.

Is geld lenen voor zonnepanelen verstandig?

Zonnepanelen kunt u het beste financieren met spaargeld. Gaat u geld lenen voor uw zonnepanelen, let dan op de kosten voor de lening. Hoe lager deze kosten zijn, hoe sneller u uw investering terugverdient.

De kosten voor een lening zijn afhankelijk van de rente en looptijd. Door te kiezen voor een vaste lage rente en een korte looptijd, kunt u de kosten voor uw financiering laag houden.

Lees meer over de vaste rente van een persoonlijke lening.

Duurzame verbouwing financieren

Zijn uw zonnepanelen onderdeel van een grotere verbouwing? Overweeg dan een verbouwingslening van Frisia. De rente van deze lening is fiscaal aftrekbaar en u heeft geen extra kosten voor het afsluiten van de lening zoals bijvoorbeeld taxatie- en notariskosten.

Verduurzamen is geen verplichting voor de verbouwingslening van Frisia. U kunt dus ook een nieuwe keuken of een uitbouw meefinancieren. Lees er alles over op onze pagina over verbouwing financieren.

Zonnepanelen lening aanvragen

Het aanvragen van een financiering voor zonnepanelen kan online. Binnen enkele uren ontvangt u van ons een aanbod in de vorm van een vrijblijvende offerte. Uiteraard geheel gratis en met de vertrouwde service van Frisia Financieringen.

Is de offerte naar wens? Dan kunt u geheel online de lening ook afsluiten. Door in te loggen in de beveiligde mijn-omgeving van Frisia. Hier tonen wij u stap voor stap wat u moet doen om de lening af te sluiten.

Vrijblijvende offerte

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het financieren van een verbouwing.

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt je geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer. Bemiddelingskosten kunnen in rekening worden gebracht als het intermediair je helpt bij het afsluiten van de lening. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een lening aanvraagt via een vergelijkingssite of als je een lening afsluit via een tussenpersoon. De kosten worden meestal betaald direct aan de intermediair en kunnen per  intermediair verschillen. Deze kosten worden vooraf met je besproken.

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

  • Keuken
  • Verbouwing
  • Tuin
  • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
  • Badkamer
  • Aanbouw, serre of overkapping
  • Zonnepanelen
  • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
  • Dakkapel

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,5% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen