Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0
 • Kortlopende zakelijke lening

Wat is een kortlopende zakelijke lening?

Een kortlopende zakelijke lening is een vorm van financiering die bedrijven helpt om snel en flexibel extra kapitaal te verkrijgen voor korte-termijn behoeften. De kortlopende zakelijke lening heeft doorgaans een looptijd van maximaal 12 tot 30 maanden. Deze vorm, ook wel kort zakelijk krediet genaamd, is ideaal voor situaties waarin je tijdelijk extra financiële ruimte nodig hebt.

De structuur van een kortlopend zakelijk krediet is eenvoudig: je leent een bedrag van een kredietverstrekker tegen een vooraf overeengekomen rentetarief. Dit kan een vast bedrag zijn tegen een vaste looptijd of een kredietfaciliteit in de vorm van een rekening-courant krediet, waarbij je geld kunt opnemen tot aan je kredietlimiet. In beide gevallen betaal je de lening terug in termijnen tot aan het einde van de looptijd van de lening.

Waar is een kortlopende zakelijke lening goed voor?

Met een kortlopende zakelijke lening kun je snel beschikken over het benodigde kapitaal, zonder langdurige verplichtingen. Het is een uitstekende oplossing voor ondernemers die snel behoefte hebben aan een tijdelijk geld om hun bedrijf te laten groeien of om kansen te benutten. Of je nu een start-up bent die wil investeren in groei, of een gevestigd bedrijf dat wil uitbreiden naar nieuwe markten, een kortlopende zakelijke lening biedt de flexibiliteit en snelheid die je nodig hebt.

Voordelen van een kortlopende zakelijke lening:

 1. Snelle toegang tot kapitaal
 2. Flexibiliteit; met flexibele voorwaarden zoals de looptijd of een rekeningcourant faciliteit ben je wendbaar en kun je tijdelijke financiële tekorten opvangen
 3. Korte looptijd: beperken rentekosten; Door een relatief korte periode (12 tot maximaal 30 maanden) over het zakelijk krediet te beschikken betaal je minder rentekosten dan bij een langer lopende lening
 4. Geen langdurige verplichtingen; naast de beperkte rentekosten blijf je ook flexibel als de lening binnen korte periode is afgelost.
 5. Minder risico en makkelijker af te sluiten; over het algemeen is een kort lopende zakelijke lening makkelijke af te sluiten dan een lang lopende lening. Dit komt onder andere door de hoogte van het bedrag, deze is lager bij een kort zakelijk krediet. De voorwaarden verschillen wel per bank, een onderneming dient zo wie zo over voldoende kredietwaardigheid te beschikken om de lening terug te betalen.

Verschil tussen langlopende en kortlopende zakelijke lening?

Het verschil ligt voornamelijk in de looptijd en het geleende bedrag. Daarnaast is het leendoel anders en zijn de kosten verschillend tussen deze zakelijke leningen. Hieronder de belangrijkste verschillen:

 1. Looptijd: een kortlopende zakelijke financiering heeft doorgaans een looptijd tot 30 maanden, terwijl een langlopende financiering een looptijd heeft tot 15 jaar of zelfs langer afhankelijk van het leendoel.
 2. Geleende bedrag: Kortlopende zakelijke leningen zijn bedoeld voor lagere bedragen, tussen de €25.000 en € 250.000,–. Terwijl langlopende leningen gebruikt worden voor grotere en langdurige investeringen.
 3. Doel van de lening: Kortlopende leningen worden veelal gebruikt voor operationele kosten, voorraadfinanciering of het overbruggen van een tijdelijk tekort aan liquide middelen. Langlopende leningen worden gebruikt voor het kopen van vastgoed, financieren van machines, bedrijfsauto’s of een overname.
 4. Rente en kosten: De rentetarieven bij kortlopende zakelijke leningen zijn over het algemeen hoger dan die voor langlopende leningen.

Kortlopend zakelijk krediet afsluiten?

Een kortlopend zakelijk krediet kun je afsluiten door vrijblijvend een offerte bij Frisia aan te vragen. Wij nemen direct contact met je op voor een korte inventarisatie van je wensen en bespreken gelijk de mogelijkheden die we zien. Vervolgens vragen we je om akkoord te gaan met onze dienstverlening en een aantal documenten aan te tonen. Na beoordeling van de documenten gaat wij op zoek naar de voordeligste kortlopende zakelijke leningen en vragen hiervoor offerte(s) op. De offertes vergelijken we op rente en voorwaarden en jij ontvangt de beste offerte binnen 1 à 2 werkdagen.

Zit hier het juiste aanbod tussen? Dan kun je de zakelijke lening direct afsluiten, zorgen wij voor de administratieve afhandeling en ontvang jij het geld snel op je rekening.

Wanneer kom je in aanmerking voor een kortlopende bedrijfslening?

Om in aanmerking te komen voor een kortlopende bedrijfslening moet je aan een aantal voorwaarden voldoen en een aantal documenten aantonen. De basisvoorwaarde is dat je onderneming over voldoende cashflow moet beschikken om de lening binnen maximaal 30 maanden terug te kunnen betalen. Dit wordt beoordeeld aan de hand van je jaarcijfers en/of het aantonen van 12 maanden aan bankafschriften van je zakelijke rekening in de vorm van een MT940 bestand. Daarnaast dien je je uiteraard te legitimeren. Er zijn ook banken die vragen om andere documenten zoals bijvoorbeeld een privé aangifte, of dit ook in jouw geval geldt nemen we tijdens de korte inventarisatie met je door.

Dit zeggen klanten over onze dienstverlening:

Wat klanten van ons vinden.

 • 10 "SIMGE DUMAN - Great service"
 • 7 "E - Snel en duidelijk "
 • 10 "Anita - Een wordt heel snel gereageerd op vraag."
Bekijk onze beoordelingen

Let hierop bij het afsluiten van een kortlopende lening zakelijk

Bij het afsluiten van een lening is het belangrijk om een aantal punten te overwegen en te bestuderen.

 • Dit geldt voor de looptijd en betalingsvoorwaarden; kijk goed of de terugbetalingsverplichtingen passen bij de cashflow van je onderneming en of je boetevrij kunt aflossen als het meezit.
 • Rente en kosten; vergelijk de rentetarieven en eventueel bijkomende kosten van de verschillende offertes en aanbieders.
 • Flexibiliteit; controleer wat voor voorwaarden je hebt. Betreft het bijvoorbeeld een vaste lening of een rekening courant en welke aflossingsverplichting hoort hierbij.
 • Contract; lees de lening overeenkomst zorgvuldig en zorg ervoor dat je de voorwaarden begrijpt. Is er sprake van persoonlijke garanties of onderpand en wat betekent dit voor je privé situatie.

Bij Frisia kun je vrijblijvend een offerte aanvragen en vergelijken wij de verschillende mogelijkheden voor je. Dat neemt niet weg dat jij en je onderneming de kort zakelijke lening afsluiten waardoor het echt aan te raden is om bovenstaande punten grondig door te nemen. Mocht je hierover vragen hebben dan helpen wij je uiteraard graag hierbij.

Kortlopende zakelijke lening aanvragen
John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Kom in contact

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Wat zijn de vereisten om in aanmerking te komen voor een kortlopende zakelijke lening?

Een bank zal als voornaamste vereiste de kredietwaardigheid aanhouden. Een onderneming moet over voldoende cashflow beschikken om de lening terug te kunnen betalen. De kredietwaardigheid bij een kortlopende zakelijke financiering wordt beoordeeld aan de van 12 maanden aan bankafschriften van je zakelijke rekening in de vorm van een MT940 bestand. Eventueel aangevuld met je jaarcijfers of een aangifte.

Wat zijn de rentetarieven voor een kortlopende zakelijke lening?

De rentetarieven zijn afhankelijk van de leenvorm, leendoel en looptijd van de gewenste kortlopende zakelijke lening. De rente zal per lening en onderneming verschillend kunnen zijn. Wanneer je een vrijblijvende offerte aanvraagt, tonen wij je binnen enkele uren het rentetarief.

Zijn er boetes voor vervroegde aflossing van een kortlopende zakelijke lening?

Bij de meeste aanbieders kun je bij een korte lening boetevrij extra aflossen, dit geldt ook voor een rekening courant faciliteit. Bij een enkele aanbieder kan er sprake zijn van een boete bij vervroegd aflossen, dit nemen we mee in de vergelijking en bespreken we altijd op voorhand als dit het geval is.

Hoe snel kan ik de financiering ontvangen na goedkeuring van mijn leningaanvraag?

Na goedkeuring van je leningaanvraag ontvang je in de regel binnen 1 werkdag de financiering. In het geval van een rekening courant faciliteit kun je na 1 dag over het benodigde bedrag beschikken.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen