Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1
  • Leendoelen wonen

Geld lenen

Van het renoveren van de keuken tot het opknappen van de badkamer en het creëren van extra leefruimte met een aanbouw, er zijn talloze redenen waarom mensen lenen voor woninggerelateerde projecten.

Een lening voor wonen biedt de mogelijkheid om jouw huis te transformeren en aan te passen aan jouw wensen en behoeften. Met de flexibiliteit van een lening voor wonen kun je de gewenste verbeteringen aanbrengen zonder dat je al je spaargeld hoeft aan te spreken. Bovendien biedt een lening voor wonen vaak aantrekkelijke rentetarieven en belastingvoordelen, waardoor het financieel aantrekkelijk is om te investeren in jouw huis en de waarde ervan te verhogen

Waardevermeerdering woning

Investeren in je woning kan ook aanzienlijke waardevermeerdering opleveren. Door te investeren in een nieuwe keuken, badkamer of andere woningverbeteringen versterk je veelal ook de marktwaarde ervan. Een goed onderhouden en gemoderniseerde woning is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan resulteren in een hogere verkoopprijs bij eventuele toekomstige verkoop.

Leendoelen wonen – Bekijk de verschillende pagina’s ➡️

Vrijblijvende offerte aanvragen

10 jaar rentevast vanaf 6,6%;

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt het aanvragen van een lening?

Wanneer je het aanvraagformulier hebt ingevuld en verzonden gaan wij direct voor je aan de slag. Jij krijgt toegang tot onze beveiligde mijn-omgeving om gegevens aan te vullen, stukken te uploaden en wij gaan met deze gegevens op zoek naar de voordeligste offerte. Wij zullen alle banken raadplegen en het meest voordeligste voorstel in de vorm van een vrijblijvende offerte voor je klaar zetten in jouw eigen mijn-omgeving. In de regel staat er een offerte voor je klaar binnen enkele uren.

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

  • Keuken
  • Verbouwing
  • Tuin
  • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
  • Badkamer
  • Aanbouw, serre of overkapping
  • Zonnepanelen
  • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
  • Dakkapel

Hoelang duurt een leningaanvraag?

Nadat je de aanvraag heeft verstuurd ontvang je in de regel binnen enkele uren een vrijblijvende offerte in je eigen beveiligde mijn-omgeving van mijnfrisia.nl. Is de offerte naar wens? Dan kun je de gevraagde documenten gewoon uploaden. De banken waar wij mee samenwerken beoordelen jouw documenten in de regel binnen 24 uur. Bent u zelfstandig ondernemer dan duurt de verwerking een leningaanvraag meestal een dag langer.

Kan ik mijn overwaarde meenemen bij mijn leningaanvraag?

Nee, uw overwaarde wordt niet meegenomen bij het berekenen van uw maximale lening.

Waarom wordt inkomen uit overwaarde van de woning niet meegerekend? Een lening moet u iedere maand terugbetalen. Daarvoor heeft u iedere maand inkomen nodig. Overwaarde van een woning is een bedrag wat u één keer ontvangt. Om deze reden wordt het door banken niet meegenomen als inkomen. Uiteraard kunt u iedere maand een (klein) deel opnemen van uw overwaarde. Omdat u het bedrag ook in 1 keer uit mag geven gaat de bank daar niet mee akkoord. Het risico dat er tijdens de looptijd van de lening geen inkomen beschikbaar is vinden zij te groot.

Hoeveel kan ik lenen voor een verbouwing?

Hoeveel geld je kan lenen is afhankelijk van van verschillende factoren, waaronder je inkomsten en lasten en je persoonlijke situatie. Ben je getrouwd of samenwonend en wil je de lening samen of alleen aangaan. Al deze factoren wegen mee in de berekening van je maximale leenmogelijkheden.

Wanneer je geld wilt lenen voor een verbouwing kun je bij Frisia online berekenen wat je maximaal kunt lenen. De uitkomst van deze berekening geeft je een goede indicatie van wat er mogelijk is.

 

Offerte aanvragen