Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

10 jaar rentevast vanaf 6,6%;

Extra geld lenen via hypotheek geen optie meer

Extra geld lenen via uw hypotheek voor nieuwe meubels lijkt een makkelijke optie, zeker als u gaat verhuizen en de financiering van huis en meubels in één keer kunt regelen. Helaas is dit geen optie meer sinds 2018; u kunt alleen een hypotheek afsluiten tot 100% van de woningwaarde. Kosten koper en extra’s zoals meubels moet u financiering met spaargeld of u kunt kiezen voor een lening.

  • Geld lenen
  • Kopen op afbetaling

Online geld lenen voor meubels

Uw nieuwe meubels financieren met een lening kan heel eenvoudig via www.frisia.nl. De berekening, de aanvraag en het afsluiten van de lening gaat volledig online en doet u helemaal zelf zonder tussenkomst van een adviseur. Alles vindt plaats in een veilige en persoonlijke digitale omgeving.

Bent u benieuwd hoeveel u maximaal kunt lenen? Daarvoor hebben wij een rekenmodule ontwikkeld waarmee u direct berekent, op basis van uw persoonlijke gegevens en situatie, wat u kunt lenen voor een nieuw interieur. U krijgt een duidelijk overzicht van onze leningen, rentepercentages en bijbehorende maandtermijnen bij de verschillende banken.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening staan de rente en de looptijd vast en hiermee ook uw maandlasten. De lening wordt eenmalig en volledig aan u uitgekeerd en u betaalt gedurende de looptijd elke maand hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. Wilt u tijdens de looptijd extra aflossen? Dat kan. De rente is bij dit leendoel niet fiscaal aftrekbaar zoals bij het financieren van een verbouwing.

Kosten van een lening

Als u geld gaat lenen, dan wilt u weten wat de kosten van de lening zijn. De hoogte van de totale kosten is afhankelijk van het leenbedrag, de rente en gekozen looptijd. Als u kiest voor de leenvorm persoonlijke lening heeft u duidelijkheid over wat de lening u kost dankzij het vaste karakter. U kunt ook kiezen voor de meer flexibele leenvorm doorlopend krediet. Stel dat u na de financiering van uw nieuwe interieur bijvoorbeeld ook nog een nieuwe auto nodig heeft, hoeft u niet opnieuw een lening af te sluiten. Met de kanttekening dat de rente van een doorlopend krediet variabel is; de totale kosten zijn vooraf niet volledig duidelijk.

Lening aanvragen

Meubels op afbetaling (zonder rente)

Nieuwe meubels kopen op afbetaling wordt online en in de winkel zelf aangeboden. Dit is een dure vorm van financieren; vaak wordt de maximale rente aan u berekend en zijn de voorwaarden niet gunstig. Het wordt aantrekkelijk gepresenteerd met de termen ‘0% rente’ en soms zelfs met ‘zonder BKR toetsing’. In Nederland moet elke leenaanvraag bij het BKR worden getoetst. En leningen waarbij u geen rente betaalt, bestaan niet. U betaalt bijvoorbeeld de eerste twee maanden geen rente. Na deze ‘gratis periode’ wordt vaak de hoofdprijs aan u doorberekend als u de lening niet binnen die periode heeft afgelost. U bent onder de streep in de meeste gevallen veel duurder uit. Bereken en vergelijk eenvoudig zelf online de rentes van Frisia en vind de goedkoopste lening.

Meubels op afbetaling
Offerte aanvragen