Frisia Financieringen
9.0
986 mensen geven ons een 9.0
  • Keukenfinanciering

Wat kost een nieuwe keuken?

De prijs van een nieuwe keuken kan sterk variëren en is afhankelijk van je wensen en de omvang van de keuken. Kosten bepalende factoren zijn, omvang van de keuken, bijvoorbeeld wel of niet een kookeiland. Daarnaast het materiaal; kies je voor hout of juist natuursteen en het aantal apparaten en kwaliteit hiervan. Een gemiddelde keuken komt al gauw uit rond de € 10.000,– en kan zomaar oplopen tot € 25.000,– als je de keuze maakt voor de mooiste materialen.

Mogelijkheden lening voor keuken

Bij het geld lenen voor een nieuwe keuken zijn er grofweg 2 mogelijkheden of een persoonlijke lening, en voor huiseigenaren; een hypotheek. Als huiseigenaar kun je dan je bestaande hypotheek verhogen of een tweede hypotheek afsluiten. Wanneer je een woning huurt behoort dit uiteraard niet tot de mogelijkheden.

Hypothecaire lening voor een keuken

Bij een grote investering in een keuken of verdere verbouwing kan dit een goede optie zijn, mede door de lage rente. Een hypotheek afsluiten gaat gepaard met advies en duurt over het algemeen langer dan een keuken financiering. Nadeel van het verhogen van de hypotheek zijn de looptijd (veelal 30 jaar) en de bijkomende kosten. Zo moet je betalen voor het hypotheekadvies, de woningtaxatie en krijg je kosten van de notaris.

Persoonlijke lening voor een keuken

Voor bedragen tot 75.000 euro is een persoonlijke lening vaak een beter alternatief:

  • Geen kosten voor een hypotheekadvies.
  • Geen kosten voor een notaris.
  • Geen kosten voor een taxatie.
  • Kortere looptijd (maximaal 180 maanden oftewel 15 jaar) waardoor je minder rente betaald.
  • Boetevrij versneld aflossen.
  • De rente op je keuken lening is net als de rente van een hypotheek fiscaal aftrekbaar.

De rente op een persoonlijke keuken lening is hoger dan de rente op een hypotheek maar door de lagere kosten en kortere looptijd, ben je voor bedragen tot € 30.000,- euro vaak voordeliger uit met een persoonlijke lening.

Keuken financieren op afbetaling

Tijdens uw zoektocht naar een nieuwe keuken bent u ongetwijfeld geconfronteerd met een keuken op afbetaling. Deze financieringsvorm geeft u de mogelijkheid om de keuken direct aan te schaffen en in termijn terug te betalen. Een keuken op afbetaling is alleen een dure manier van geld lenen die u beter kunt vermijden. Ook voor deze financieringsvorm is een persoonlijke lening een goedkoper alternatief. De vanaf rente voor een persoonlijke lening staat momenteel op 6,5% en dat scheelt aanzienlijk met de rente voor betalen in termijnen. Deze loopt soms op tot het wettelijke maximum van 15% rente.

Lening voor keuken met BKR-registratie

De persoonlijke keuken lening wordt door de financieringsmaatschappij aangemeld bij het BKR. In het register is na het afsluiten van de lening terug te zien wat het bruto saldo (de hoofdsom) en de ingangsdatum en einddatum van de lening is. Zo is bij het raadplegen van het BKR altijd inzichtelijk wat een consument aan leningen heeft uitstaan.

Hoe sluit ik een keukenfinanciering af?

Een lening afsluiten voor uw keuken gaat bij Frisia volledig online. U berekent eerst hoeveel u kunt lenen om vervolgens leningen te vergelijken en aan te vragen. Zodra banken uw keuken of gehele verbouwing willen financieren ontvangt u offertes in uw beveiligde persoonlijke omgeving. U bepaalt zelf of u de lening definitief afsluit en als u dat doet, dan hoeft u enkel de benodigde informatie te uploaden. Veilig, discreet en altijd wanneer u dat uitkomt.

Tips voor het afsluiten van de keuken financiering

  • Kies voor een lage rente met een zo kort mogelijke looptijd. De rente en looptijd (duur van de lening) bepalen hoeveel uw lening uiteindelijk kost. Het is in die zin heel simpel; hoe lager de rente en hoe korter de looptijd, hoe goedkoper de lening.
  • Controleer of u boetevrij versneld kan aflossen. Boetevrij aflossen kan voordelig voor u uitpakken als u onverhoopt over extra financiële middelen mocht beschikken. Extra aflossen is verstandig en bespaart u geld omdat u minder rente hoeft te betalen.
  • Kies een persoonlijke lening als keuken financiering. Bij een persoonlijke lening weet u van tevoren waar u aan toe bent; u weet wat de totale kosten van de lening zijn en wat u maandelijks moet betalen aan rente en aflossing. Naast de vaste lage kosten kunt u de lening ook fiscaal aftrekken wat de lening nog goedkoper maakt.

Leningen van Frisia

Via Frisia kun jij online een keukenlening berekenen, vergelijken en afsluiten. Wij begeleiden je stap voor stap door het proces, speciaal hiervoor bieden wij je toegang tot je eigen beveiligde mijn-omgeving zodat je privacy gewaarborgd is. Wil jij offertes vergelijken en de beste keukenlening afsluiten? Neem dan de proef op de som en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en kijk wat wij voor je kunnen doen.

Lening voor keuken aanvragen!

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat ik de lening voor mijn keuken ontvang?

Nadat je de aanvraag heeft verstuurd ontvang je binnen 2-uur een vrijblijvende offerte in je eigen beveiligde mijn-omgeving van mijnfrisia.nl. Is de offerte naar wens? Dan kun je de gevraagde documenten gewoon uploaden. De documenten worden in de regel binnen 24 uur beoordeeld. Bent je zelfstandig ondernemer dan duurt de verwerking een leningaanvraag meestal een dag langer. Na beoordeling ontvang je het geld binnen 1 a 2 werkdagen op je rekening. Alles bij elkaar kun je dus binnen een paar dagen over het geld beschikken.

Zijn er specifieke voorwaarden verbonden aan een lening voor een keuken?

Aan elke lening zijn voorwaarden verbonden, dat geldt ook voor een keukenlening. Bij voorwaarden moet je denken aan; minimale en maximale leeftijd, inkomen en leenervaring (BKR). Wanneer je een offerte aanvraagt bekijken wij voor je wat je kunt lenen en bij wie. De beste en voordeligste offerte zetten we binnen 2 uur voor je klaar in je eigen persoonlijke mijn-omgeving.

Is de rente van een keukenlening fiscaal aftrekbaar?

Ja, wanneer je een lening afsluit voor een nieuwe keuken of verbouwing deze onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar voor de belasting. Dit geldt bij een persoonlijke lening en het bestedingsdoel moet gebruikt worden voor het onderhoud of verbetering van je eigen woning. Dit geldt dus ook voor de keuken lening.

Liever een andere lening?

Liever een andere lening dan een keukenlening? Geen probleem ook voor andere doelen kun je een lening bij Frisia afsluiten. Bijvoorbeeld een een grote verbouwing of een auto? Ook dan voorzien wij je graag van een vrijblijvende offerte. Een lening aanvragen is gratis en de vrijblijvende offerte ontvang je binnen 2 uur van ons.

Wat kost een lening voor keuken? Bereken en vergelijk hier je maandlasten

De kosten van een lening voor een keuken is eigenlijk alleen rente. Afsluitkosten worden niet gerekend door Frisia. De looptijd bepaald hoelang je rente over het geleende geld moet betalen, hoe korter de looptijd hoe voordeliger je keukenlening uitpakt. Neem de proef op de som en vergelijk de verschillende looptijden en wat het voor je maandlasten betekend.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,5% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.