Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0
  • ZZP Lening

Geld lenen voor ZZP ers – wat is mogelijk?

Veel ZZP’ers ervaren dat het moeilijk is om een lening af te sluiten, bijvoorbeeld voor een auto of verbouwing van de woning. Bij Frisia Financieringen zijn er wel degelijk mogelijkheden voor ZZP’ers om geld te lenen. Dit geldt voor zowel zakelijke als particulier leendoelen.

Voorheen waren banken erg terughoudend om geld te lenen aan ZZP’ers omdat de inkomsten van ZZP’ers afhankelijk zijn van opdrachten en daardoor kunnen fluctueren. Daarnaast hebben niet alle ZZP’ers een vangnet als zij arbeidsongeschikt raken of tijdelijk geen werk hebben.

Deze leningen zijn er voor ZZP’ers

Via Frisia en haar partners zijn er meerdere mogelijkheden voor een ZZP lening of zelfs een ZZP starterslening. Zowel voor privédoeleinden zoals een verbouwing als voor zakelijke leningen voor bedrijfsauto’s of machines. Met meer dan 35 partnerbanken slagen wij er nagenoeg altijd in een gunstig voorstel te doen. De zakelijke lening zzp kent een aantal vormen:

  • Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is geschikt voor consumptieve leendoelen. Het is niet toegestaan deze lening te gebruiken voor je onderneming. De persoonlijke lening is een leenvorm met maximale vastigheid. De lening wordt ineens aan je uitbetaald, de rente, maandtermijn en looptijd staan vast gedurende de looptijd van de lening.

  • Zakelijke lening of zzp krediet

Het verschil tussen een zakelijke lening of een zakelijk zzp krediet zit hem in de structuur van de lening. De zakelijke lening kent een vaste vorm, vaste looptijd, vaste maandtermijn en vaste rente gedurende de gehele lening. Het zzp krediet heeft juist meer flexibiliteit in de vorm van een rekening courant krediet waarbij je geld kunt opnemen tot aan de afgesproken kredietlimiet. Je betaalt bij het zzp krediet een maandtermijn met een veelal variabele rente. We zien ook voorstellen waarbij er alleen rente wordt betaalt en geen aflossing, dit ligt geheel aan je eigen wensen.

  • Financial lease of operational lease

Geld lenen als zzp er voor een bedrijfsauto kan in de vorm van Lease. Dit zien we ook vaak gebeuren, het is een prima zzp lening. Het verschil tussen financial en operationeel lease zit in het wel of niet eigenaar worden van de bedrijfsauto. Bij Financial lease is dat wel het geval, daar wordt je uiteindelijk de eigenaar nadat alle termijnen betaald zijn en bij operationele lease is dat niet het geval, daar betaal je voor het gebruik van de bedrijfsauto.

Hoe werkt geld lenen ZZP?

Een zakelijke lening zzp aanvragen of zakelijke lease kan gewoon online voor alle bovenstaande vormen. Frisia en haar partners helpen je graag aan de beste offertes voor een zakelijke lening zzp. Nadat je ons aanvraagformulier hebt ingevuld en verzonden nemen wij contact met je op voor een korte inventarisatie van de wensen en lichten wij de mogelijkheden toe. Direct hierna vragen wij verschillende offertes voor je op en zetten wij deze klaar in je eigen persoonlijke deel van de mijn-omgeving.

Onze werkwijze is zo ingericht dat wij de verschillende mogelijkheden voor je vergelijken en de beste voorstellen voor je klaar zetten. Daarna is het aan jou om te bepalen of je hiermee verder wilt. Benieuwd naar je mogelijkheden? Vraag gerust een vrijblijvende offerte bij ons aan. 

Voorwaarden ZZP lening

Hier maken we duidelijk onderscheid tussen een lening voor privedoeleinden en een lening voor zakelijke lening zzp. De voorwaarden voor een persoonlijke lening voor bijvoorbeeld een nieuwe keuken zijn:

  • Minimaal 25 jaar oud
  • Je onderneming bestaat minimaal 2 jaar en heeft een positief eigen vermogen
  • Je kunt jaarcijfers aantonen en belastingaangiftes

Voorwaarden lening voor ZZP zakelijke doeleinden

Voor zakelijke doelen zoals machines, bedrijfsuitbreiding of voorraden geldt dat er in basis geen harde voorwaarden zijn, anders dan dat je ZZP er moet zijn. Hier geldt wel hoe langer je bestaat en hoe meer jaarcijfers je kunt aantonen hoe gunstiger de offerte zal uitpakken.

Geld lenen als startende zzp’er

De afgelopen jaren is de arbeidsmarkt sterk veranderd, een vaste baan voor onbepaald tijd is bijna een uitzondering geworden. Werkgevers geven niet snel een vast contract en het aantal ZZP’ers is explosief gegroeid. In 2023 zijn er al meer dan 1,5 miljoen ZZP’ers en jaarlijks groeit dit aantal tussen de 40.000 en 50.000.

Om financieringen te kunnen blijven verstrekken aan consumenten zullen geldverstrekkers moeten mee veranderen en dit gebeurt ook. Frisia bemiddelt voor verschillende geldverstrekkers die geld lenen voor ZZP’ers mogelijk maken. Deze financiering kan voor privé doeleinden verstrekt worden.

Voorwaarden ZZP starterslening

Wanneer je net gestart bent als ZZP er of je wilt gaan starten dan is het aantonen van jaarcijfers natuurlijk niet te doen. Hier wordt dan gekeken naar je plan, een prognose en of je een onderpand kunt bieden. Ook een borgstelling behoort hier tot de mogelijkheden.

ZZP Lening aanvragen
John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Vragen over geld lenen? Neem contact op met onze experts

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Krijg ik een BKR-registratie als ik een zakelijke lening afsluit?

Wanneer je een ZZP lening of ander zakelijk krediet afsluit van meer dan € 1000,-, waarbij de looptijd van de lening langer is dan 1 maand, wordt deze aangemeld bij het BKR. Bij een persoonlijke lening geldt dit vanaf een bedrag van € 250,-. Alle bedragen hoger dan € 250,– worden dus aangemeld.

Kan ik als ondernemer ook zakelijk geld lenen?

U kunt via Frisia als ondernemer geld lenen voor Zakelijke en Privé doeleinden. In beide gevallen hebben wij diverse mogelijkheden en werken wij met meerdere partnerbanken samen. U kunt hierbij denken aan doelen als voorraadfinanciering tot en met het zakelijk leasen van machines en auto’s. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, of dien een aanvraag in voor een vrijblijvende offerte.

Kan ik als zelfstandig ondernemer ook geld lenen?

Ook als zelfstandig ondernemer kunt u online geld lenen bij Frisia Financieringen. Hiervoor hebben wij een samenwerking met verschillende banken. Het is wel belangrijk dat u minimaal 3 jaar zelfstandig ondernemer bent en een positief eigen- en ondernemingsvermogen heeft als u het geld leent voor consumptieve doeleinden bijvoorbeeld in de vorm van een persoonlijke lening.

Wil je geld lenen voor zakelijke doeleinden dan is het ook mogelijk om bij Frisia geld te lenen als ZZP’er of als ondernemer in het MKB. Tot 2.5 mln euro kunnen wij je binnen enkele dagen helpen aan een voordelige offerte. Wil je een zakelijke lening aanvragen? Vul dan ons aanvraagformulier in en wij bekijken direct naar de mogelijkheden.

 

Waarom kan ik als ondernemer geen doorlopend krediet afsluiten?

Er zijn twee banken waar Frisia mee samenwerkt zodat u geld kunt lenen als ondernemer. Interbank heeft de ruimste mogelijkheden voor ondernemers, maar zij bieden enkel persoonlijke leningen aan voor ondernemers. De andere bank waar u als ondernemer geld kunt lenen is Qander. Zij bieden wel doorlopend kredieten aan voor ondernemers, maar u moet dan wel DGA van uw eigen onderneming zijn én maandelijks een vast salaris (en loonstrook) ontvangen. Voldoet u niet aan deze vereiste, dan kunt u geen doorlopend krediet afsluiten als ondernemer.

Op zoek naar een andere lening dan een ZZP lening?

Bij Frisia Financieringen kunnen we naast de ZZP lening andere leenvormen bemiddelen, voor zowel particulieren, ZZP ers als het Midden- en kleinbedrijf. Voor zakelijke leningen kun je op deze pagina terecht en voor particuliere leningen kijk dan hier.

Wat is de rente van een persoonlijke lening?

Zie de tabel hieronder voor een het overzicht van de rente persoonlijke lening.

Offerte aanvragen