Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0
  • Lening voor dakkapel
  • Hypotheek
  • Verbouwing financieren

Geld lenen voor dakkapel

Voor het financieren van een dakkapel hoeft je geen hypotheek open te breken of opnieuw af te sluiten. Het kan met een consumptief krediet en als je kiest voor een vaste rente, dan is deze rente ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Persoonlijke lening of hypotheek?

Een hypotheek heeft een lage rente, maar betekent extra kosten voor de hypotheekadviseur, de notaris en taxateur. Telt je al deze kosten en de rentekosten bij elkaar op, dan is een hypotheek doorgaans een dure financieringsvorm voor een dakkapel.

Wil je goedkoop geld lenen en je dakkapel snel afbetalen, dan is een persoonlijke lening een goedkoper alternatief voor een hypotheek/bouwdepot. Je hebt geen extra kosten en de rentekosten zijn – net zoals bij een hypotheek – fiscaal aftrekbaar.

Lening aanvragen voor je dakkapel

Een lening aanvragen voor een dakkapel kan bij Frisia online. Je berekent eerst hoeveel je kunt lenen en vraagt daarna vrijblijvend een lening aan. Wil je tijdens het aanvragen van je lening toch liever uw gehele verbouwing financieren, geen probleem. Je bepaalt zelf hoeveel je wilt lenen en waar je het geleende geld aan besteed.

Geheel vrijblijvend

Het aanvragen van een lening is vrijblijvend. De voorstellen worden binnen 20-minuten voor je klaargezet in je eigen beveiligde mijn-omgeving. Hier kunt je ze rustig doornemen. Indien gewenst kunt je de verschillende leningen ook op onze website vergelijken.

Heb je een keuze gemaakt, dan kun je de lening afsluiten in een beveiligde omgeving. Zodra alle benodigde gegevens zijn aangeleverd en je de offerte digitaal hebt ondertekend, dan is de lening afgesloten.

Vrijblijvende offerte

Dakkapel financieren met een hypotheek

Een hypotheek afsluiten voor een dakkapel of andere kleine verbouwing is veelal een dure manier van geld lenen. De oorzaak hiervan ligt in de bijkomende advies- en/of notariskosten en de looptijd van de hypotheek of lening. Reken je deze extra kosten bij je rentekosten op, dan ben je vaak duurder uit dan een persoonlijke lening.

Voorbeeld kosten hypotheek

Hypotheek met 4% rente en een looptijd van 30 jaar.

Hypotheekbedrag: € 20.000,-
Rentekosten: € 14.371,-
Advieskosten: € 2.000,-
Notariskosten: € 1.100,-

Maandbedrag: € 95,49

Totaalbedrag: €34.371,-

Voorbeeld kosten persoonlijke lening

Persoonlijke lening met 7,2% rente en een looptijd van 10 jaar.

Kredietbedrag: € 20.000,-
Rentekosten: € 8.114,05

Maandbedrag: € 234,28

Totaalbedrag: € 28.114,05

Totale besparing bij een persoonlijke lening

De totale besparing bij het kiezen voor een persoonlijke lening is € 6.256,95. Hierbij moet wel vermeld worden dat de maandelijkse kosten hoger zijn dan bij een hypotheek. Dit komt omdat de lening in een kortere periode wordt terugbetaald.

Verbouwingen met een beperkte levensduur

Leen je geld voor een verbouwing met een beperkte levensduur zoals een badkamer, dan is het zelfs verstandiger om te kiezen voor een persoonlijke lening. Je voorkomt daarmee dat je afbetaald op een badkamer die misschien al is vervangen.

Persoonlijke lening

Verbouwing financieren

Maakt je dakkapel onderdeel uit van een grote verbouwing of ben je nu geïnspireerd om meer te gaan verbouwen? Ook dan kun je bij Frisia Financieringen terecht. Frisia biedt verbouwingsleningen aan met looptijden tot 15 jaar. Besteed je de lening aan uw eigen huis, dan is de rente ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Verbouwingen die je kunt financieren

Onderstaand een kort overzicht met verbouwingen die je kunt financieren met een consumptief krediet (persoonlijke lening/doorlopend krediet):

Meer informatie over het financieren van verbouwingen kun je vinden op Verbouwing financieren. Op deze pagina kun je ook informatie vinden over het financieren van andere verbouwingen zoals een uitbouw en een keuken.

Recreatiewoning verbouwen

Bij Frisia Financieren kun je ook verbouwingsleningen aanvragen voor vakantie- en recreatiewoningen. Je hebt hierbij de keuze uit een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een combinatie van deze leenvormen. Deze verbouwingsleningen zijn niet fiscaal aftrekbaar, maar kunnen wel ingezet worden om goedkoop verbouwingen te financieren tot 100% van de verbouwkosten.

Verbouwing financieren
John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Vragen over een lening voor dakkapel? Vraag het onze financieel experts

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen.

Kan ik een persoonlijke lening gebruiken voor een dakkapel?

Ja een persoonlijke lening is een geschikte leenvorm voor het financieren van je dakkapel. Dat geldt ook voor overige aanpassingen aan je eigen woning. Je kunt bij de persoonlijke lening een looptijd kiezen tot en met 180 maanden, of te wel 15 jaar.

Hoe snel kan ik het geld ontvangen voor de financiering van een dakkapel?

Een lening aanvragen kan binnen enkele minuten en de offerte ontvang je binnen 20 minuten. Mocht de offerte naar wens zijn dan kun je de lening afsluiten en binnen 2 werkdagen over het geld beschikken.

Hoeveel kan ik lenen voor de plaatsing van een dakkapel?

Hoeveel je kunt lenen hangt van je persoonlijke en financiele situatie af. Ben je alleenstaand of gehuwd en ben je in loondienst of ben je een ondernemer? Allemaal factoren die invloed hebben op of je kunt lenen en hoeveel je kunt lenen. Frisia heeft een handige tool ontwikkeld waar je op basis van jouw gegevens een goede indicatie kunt krijgen van het bedrag dat je maximaal kunt lenen.

Wat is de maximum leeftijd om geld te lenen?

De maximale leeftijd om een lening aan te vragen is 80 jaar. De lening moet dan ingelost zijn voor u 85 jaar oud bent.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen