Frisia Financieringen
9.0
986 mensen geven ons een 9.0
 • Consumptief krediet
 • Hypotheek
 • Verbouwing financieren

Geld lenen voor dakkapel

Voor het financieren van een dakkapel hoeft u geen hypotheek open te breken of opnieuw af te sluiten. Het kan met een consumptief krediet en als u kiest voor een vaste rente, dan is deze rente ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Persoonlijke lening of hypotheek?

Een hypotheek heeft een lage rente, maar betekent extra kosten voor de hypotheekadviseur, de notaris en taxateur. Telt u al deze kosten en de rentekosten bij elkaar op, dan is een hypotheek doorgaans een dure financieringsvorm voor een dakkapel.

Wilt u goedkoop geld lenen en uw dakkapel snel afbetalen, dan is een persoonlijke lening een goedkoper alternatief voor een hypotheek/bouwdepot. U heeft geen extra kosten en de rentekosten zijn – net zoals bij een hypotheek – fiscaal aftrekbaar.

Lening aanvragen voor uw dakkapel

Een lening aanvragen voor een dakkapel kan bij Frisia online. U berekend eerst hoeveel u kunt lenen en vraagt daarna vrijblijvend een lening aan. Wilt u tijdens het aanvragen van uw lening toch liever uw gehele verbouwing financieren, geen probleem. U bepaalt zelf hoeveel u wilt lenen en waar u het geleende geld aan besteed.

Geheel vrijblijvend

Het aanvragen van een lening is vrijblijvend. Zodra wij een voorstel gereed hebben ontvangt u een mail. De voorstellen worden vervolgens voor u klaargezet in uw eigen beveiligde mijn-omgeving. Hier kunt u ze rustig doornemen. Indien gewenst kunt u de verschillende leningen ook op onze website vergelijken.

Heeft u een keuze gemaakt, dan kunt u de lening afsluiten in een beveiligde omgeving. Zodra alle benodigde gegevens zijn aangeleverd en u akkoord heeft gegeven, dan is de lening afgesloten.

Vrijblijvende offerte

Dakkapel financieren met een hypotheek

Een hypotheek afsluiten voor een dakkapel of andere kleine verbouwing is veelal een dure manier van geld lenen. De oorzaak hiervan ligt in de bijkomende advies- en/of notariskosten en de looptijd van de hypotheek of lening. Rekent u deze extra kosten bij uw rentekosten op, dan bent u vaak duurder uit dan een persoonlijke lening.

Voorbeeld kosten hypotheek

Hypotheek met 2% rente en een looptijd van 30 jaar.

Hypotheekbedrag: € 20.000,-
Rentekosten: € 6.613,-
Advieskosten: € 2.000,-
Notariskosten: € 1.100,-

Maandbedrag: € 73,93

Totaalbedrag: €27.913,-

Voorbeeld kosten persoonlijke lening

Persoonlijke lening met 4,2% rente en een looptijd van 10 jaar.

Kredietbedrag: € 20.000,-
Rentekosten: € 4.527,61

Maandbedrag: € 204,40

Totaalbedrag: € 24.527,61

Totale besparing bij een persoonlijke lening

De totale besparing bij het kiezen voor een persoonlijke lening is € 3.385,39. Hierbij moet wel vermeld worden dat de maandelijkse kosten hoger zijn dan bij een hypotheek. Dit komt omdat de lening in een kortere periode wordt terugbetaald.

Verbouwingen met een beperkte levensduur

Leent u geld voor een verbouwing met een beperkte levensduur zoals een badkamer, dan is het zelfs verstandiger om te kiezen voor een persoonlijke lening. U voorkomt daarmee dat u afbetaald op een badkamer die misschien al is vervangen.

Persoonlijke lening

Verbouwing financieren

Maakt uw dakkapel onderdeel uit van een grote verbouwing of bent u nu geïnspireerd om meer te gaan verbouwen? Ook dan bent u welkom bij Frisia Financieringen. Frisia biedt verbouwingsleningen aan met looptijden tot 15 jaar. Besteed u de lening aan uw eigen huis, dan is de rente ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Verbouwingen die u kunt financieren

Onderstaand een kort overzicht met verbouwingen die u kunt financieren met een consumptief krediet (persoonlijke lening/doorlopend krediet):

 • Dakkapel en/of dakramen
 • Uitbouw/aanbouw of renovatie
 • Nieuwe houten of kunststof kozijnen
 • Nieuwe keuken
 • Nieuwe badkamer
 • Nieuwe WC
 • Duurzame verbouwingen zoals het aanschaffen en plaatsen van een warmtepomp en zonnepanelen

Meer informatie over het financieren van verbouwingen kunt u vinden op Verbouwing financieren. Op deze pagina kunt u ook informatie vinden over het financieren van andere verbouwingen zoals een uitbouw en een keuken.

Recreatiewoning verbouwen

Bij Frisia Financieren kunt u ook verbouwingsleningen aanvragen voor vakantie- en recreatiewoningen. U heeft hierbij de keuze uit een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een combinatie van deze leenvormen. Deze verbouwingsleningen zijn niet fiscaal aftrekbaar, maar kunnen wel ingezet worden om goedkoop verbouwingen te financieren tot 100% van de verbouwkosten.

Verbouwing financieren

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen.

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt je geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer. Bemiddelingskosten kunnen in rekening worden gebracht als het intermediair je helpt bij het afsluiten van de lening. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een lening aanvraagt via een vergelijkingssite of als je een lening afsluit via een tussenpersoon. De kosten worden meestal betaald direct aan de intermediair en kunnen per  intermediair verschillen. Deze kosten worden vooraf met je besproken.

Is de rente op een doorlopend krediet aftrekbaar?

De rente op een doorlopend krediet is nooit aftrekbaar voor de inkomsten belasting in box 1. Een schuld (doorlopend krediet) mag u wel opvoeren in Box 3. Dit geldt alleen voor het deel dat hoger uitkomt als de drempel van € 3.100,– voor alleenstaanden en € 6.200,– voor fiscale partners. In box 3 wordt uw inkomen uit vermogen belast.

Bekijk ook: Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

 • Keuken
 • Verbouwing
 • Tuin
 • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
 • Badkamer
 • Aanbouw, serre of overkapping
 • Zonnepanelen
 • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
 • Dakkapel

Wat is de maximum leeftijd om geld te lenen?

De maximale leeftijd om een lening aan te vragen is 80 jaar. De lening moet dan ingelost zijn voor u 85 jaar oud bent.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,5% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen