Frisia Financieringen
9.1
1010 mensen geven ons een 9.1
  • Tesla financiering

Tesla financiering particulieren

Gebruikt je jouw Tesla (hoofdzakelijk) voor particulier gebruik, dan kun je deze financieren met een consumptief krediet. Sluit je dit consumptief krediet af in de vorm van een persoonlijke lening, dan weet je exact wat de maximum kosten van jouw lening worden.

Persoonlijke lening

Een verantwoorde autolening voor jouw Tesla is een persoonlijke lening. Deze leenvorm heeft een vaste rente en looptijd waardoor je deze kunt afstemmen op de gebruiksduur van je Tesla. Geen verrassingen als het gaat om de kosten. Los je extra af, dan bespaar je op de kosten van je lening.

Overweeg je om vaker geld te lenen? Bekijk dan ook ons doorlopend krediet. De rente en looptijd van deze lening staan niet vast, maar je hebt wel de mogelijkheid om vaker geld te lenen, doordat je afgeloste bedragen gewoon weer kunt opnemen tot aan je kredietlimiet. Dit geldt voor de eerste 24-maanden van de looptijd, daarna lost je de lening af.

*Hoeveel geld je kunt lenen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Lees meer over hoeveel je kunt lenen.

Tesla financiering afbetalen in 10 jaar

Bij Frisia kun je leningen afsluiten met looptijden van 10 jaar en soms zelfs tot 15 jaar (hoofdzakelijk verbouwingsleningen). Het is echter aanbevolen om looptijden van autoleningen zo kort mogelijk te houden of deze goed af te stemmen op de restwaarde. Hiermee kunt je een eventuele restschuld voorkomen en betaal je niet langer aan een lening terwijl je niet meer in de Tesla rijd.

Tesla leasen

Naast het financieren van je Tesla met een lening kun je via Frisia ook je Tesla leasen. Ook hiervoor hebben wij verschillende samenwerkingen met leasemaatschappijen. Bij het leasen van je Tesla ga je een overeenkomst aan met een leasemaatschappij, waarbij je gedurende de leaseperiode gebruik maakt van een Tesla en hiervoor een maandelijkse leaseprijs, maandtermijn, betaald.

Lening aanvragen voor uw Tesla

Een Tesla-financiering/Autolening kun je bij Frisia online aanvragen én afsluiten. Je hoeft hiervoor niet naar de bank of in gesprek met een financieel adviseur. Het enige wat nodig is, is een computer, iPad of telefoon met een werkende internetverbinding.

Zodra je lening is aangevraagd ontvangt je gemiddeld binnen 20 minuten een offerte op maat. Deze wordt aan je getoond in je eigen beveiligde mijn-omgeving. Leningen kun je direct online vergelijken en afsluiten als deze naar wens is.

Fiscale voordelen financiering Tesla

De fiscale voordelen zijn onder te verdelen in de volgende zaken, subsidies bij de aanschaf van een elektrische auto, de BPM en wegenbelasting en de bijtelling wanneer je de Tesla van de zaak rijd. Het is mogelijk om subsidies te ontvangen als je de Tesla financiert als particulier, hier is de subsidieregeling elektrische personenauto’s particulieren (SEPP) voor in het leven geroepen. Op deze site van de overheid lees je er alles over.  Wanneer je een Tesla lening afsluit voor de aankoop van een Tesla heb je ook het voordeel dat er geen BPM, de zogenaamde aanschafbelasting, betaald. Een ander fiscaal voordeel is het feit dat je, voorlopig tot 2026, geen wegenbelasting betaald aan je elektrische auto.

Tesla financiering via Frisia? Zij gingen je voor!

Wat klanten van ons vinden.

  • 9 "Arent - Nauwkeurig, gedreven en vakkundig."
  • 10 "Patricia Boogaart - Klantgericht behulpzaam "
  • 8 "Jacquelien - snelle afhandeling zonder gedoe"
Bekijk onze beoordelingen

Wat kost een lening?

Zie hieronder de tabel persoonlijke lening met de kosten per leenbedrag. Mocht je bedrag er niet tussen staan vraag dan gerust een persoonlijke en vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvende offerte

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen (voor een auto).

Wat zijn de rentetarieven voor het financieren van een Tesla?

Bij Frisia kun je geld lenen tegen de laagste rentetarieven in Nederland, rente vanaf 6,6%. Wij bekijken graag de mogelijkheden voor je Tesla lening. Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij tonen je binnen 20 minuten de voordeligste mogelijkheden.

Kan ik mijn Tesla financiering vroegtijdig aflossen?

Ja, alle leningen die via Frisia worden afgesloten kun je boetevrij aflossen op ieder gewenst moment. Bij het leasen van je Tesla kan dit anders zijn, daar komt het voor dat als je vroegtijdig je overeenkomst wilt beëindigen, dat er sprake is van extra kosten. Wij kunnen dit op elke moment voor je berekenen.

Heeft mijn kredietwaardigheid invloed op mijn mogelijkheid om een Tesla te financieren?

Ja, kredietwaardigheid is een belangrijk onderdeel van de voorwaarden die worden gesteld aan het lenen van geld. Het gaat hier ten slotte om het vermogen om de lening terug te kunnen betalen en dat is essentieel voor de financieringsmaatschappij. Je kredietwaardigheid wordt onder andere bepaald door je persoonlijke en financiële situatie, waaronder je inkomen, je dienstverband, of je alleenstaand bent of met een partner wilt lenen en je leenervaring.

Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?

Wanneer u van ons het bericht heeft ontvangen dat de bank definitief akkoord is gegaan met uw leningaanvraag, staat het geld binnen 24 uur (op werkdagen) op uw rekening.

Op zoek naar een andere lening?

Liever een andere lening? Geen probleem ook voor andere doelen kun je een lening bij Frisia afsluiten. Bijvoorbeeld een een grote verbouwing of een andere auto dan een Tesla? Ook dan voorzien wij je graag van een vrijblijvende offerte. Een lening aanvragen is gratis en de vrijblijvende offerte ontvang je binnen 2 uur van ons.

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Vragen over geld lenen? Neem contact op met onze experts

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden

Offerte aanvragen