Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0
  • Maximale lening
  • Inkomen
  • Goedkoop lenen

Maximale lening berekenen

Of u nu geld wilt lenen voor een auto of verbouwing voor uw maximale leenmogelijkheden maakt dat niet direct uit. De maximale leenmogelijkheden worden berekend op basis van uw persoonlijke en financiële situatie. Factoren die hierbij meespelen zijn; gezinssamenstelling, stabiliteit van het inkomen en de hypotheek- of huurlasten.

Voor de auto of verbouwing (het leendoel) is het belangrijk dat u de looptijd van de lening afstemt op de termijn dat u het leendoel gebruikt. Neem nu bijvoorbeeld de nieuwe auto die u wenst aan te schaffen. U wilt natuurlijk niet meer betalen aan een lening als u over een aantal jaren niet meer in de auto rijdt. U kunt dit van tevoren op elkaar afstemmen. Frisia helpt u hier graag bij.

Maximale lening

Het maximale leenbedrag bij Frisia is € 150.000,-. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het financieren van grote aankopen zoals een verbouwing, verduurzamen van de woning of een recreatiewoning.

De laagste rente voor een lening van € 150.000,- is 6,6%. Of u deze lening kunt afsluiten is afhankelijk van uw persoonlijke en financiele situatie. Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan en binnen enkele uren tonen wij u het best mogelijke aanbod.

Verantwoord lenen

De uitkomst van de berekening – hoeveel kan ik lenen – is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en is bij iedereen anders. Verantwoord geld lenen dat is waar Frisia voor staat. Dit betekent dat wij ons samen met de met ons samenwerkende kredietbanken inzetten om de lening passend bij uw situatie aan te bieden. Een lening die binnen uw budget past!

Heeft u een bestaande lening? Let dan even op dat uw bestaande lening binnen het maximale te lenen bedrag valt volgens de uitkomst van de berekening. De berekening geeft namelijk het maximaal te lenen bedrag weer.

Consumptief krediet

De – hoeveel kan ik lenen – leenberekening is gemaakt voor consumptief krediet, meer specifiek een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Geld lenen voor consumptiegoederen, woningverbetering of bijvoorbeeld de kosten koper bij het aankopen van een huis. Maar niet het huis zelf, hiervoor is een hypothecaire lening geschikt en gelden andere richtlijnen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Inkomen

Om geld te kunnen lenen moet u allereerst over voldoende inkomen beschikken om de vaste lasten voor levensonderhoud te betalen. Het bedrag dat u overhoudt kunt u besteden aan de maandtermijn van de lening. Voor een lening wordt gekeken naar de stabiliteit en de hoogte van het inkomen.

Vast dienstverband

Een vast dienstverband ook wel een vaste baan heeft als eigenschap een stabiel inkomen. Voor banken geeft een vaste baan de meeste zekerheid. Lenen met een vaste baan geeft je daarom een hele goede uitgangspositie.

Tijdelijk contract

Een tijdelijk dienstverband of tijdelijk contract geeft banken nagenoeg dezelfde zekerheid als een vast dienstverband. Lenen met een tijdelijk contract is daarom gewoon mogelijk, al is het wel zo dat bepaalde banken niet het volledige inkomen meenemen in de berekening voor de maximale leenmogelijkheden.

Uitkering

Lenen met een uitkering, de mogelijkheden voor het lenen met een uitkering zijn de laatste jaren verruimt. Zodra je als uitzendkracht een fase B of fase 3 contract hebt zijn er mogelijkheden om te lenen. Ook hier geldt dat banken dan niet het volledige inkomen meenemen in de berekening van de mogelijkheden.

Hoeveel kan ik lenen met overuren en toeslagen?

Hoe banken met overuren of toeslagen omgaan verschilt per situatie en bank. Wanneer een deel van uw inkomen bestaat uit overwerk dan wordt mogelijk een deel hiervan door de bank meegenomen. Voorwaarde hiervoor is dat het een structureel inkomen betreft. Dit kunt u aantonen door bijvoorbeeld meerdere loonstroken aan te tonen. Dit geldt zeker voor internationaal vrachtwagenchauffeurs, bij dit beroep bestaat een structureel deel van het inkomen uit overwerk.

Ditzelfde geldt voor de toeslagen die een structureel karakter hebben en over een langere periode worden uitbetaald. Het belangrijkste voor banken is dat het inkomen een vast en bestendig karakter heeft. Dit betekent dat in bepaalde gevallen banken ook inkomsten als: ploegentoeslag, onregelmatigheidstoeslag, provisies, eindejaarsuitkeringen en huurinkomsten deels meenemen.
Wilt u weten of dit ook voor uw geldt? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en wij bekijken samen de mogelijkheden voor een passende lening.

Goedkoop geld lenen

Als we dan geld lenen, dan zo goedkoop mogelijk. Bij Frisia kunt u geld lenen vanaf 6,6% rente. Dit laagste rentetarief hoort bij een persoonlijke lening, wat ook betekent dat deze rente de gehele looptijd, tot maximaal 120 maanden, vast staat. Daarnaast mag u te alle tijden boetevrij aflossen.

Geld uitlenen heeft alles te maken met het inschatten van risico’s. Hoe lager het risico hoe goedkoper je kunt lenen. Zo hebben huiseigenaren een goed betaalmoraal en kunnen die in de regel tegen de laagste rentes lenen. Dat wil niet zeggen dat dit niet geldt voor consumenten met een huurwoning maar daar hangt het af van andere factoren zoals bijvoorbeeld de hoogte van het inkomen versus het leenbedrag en de leenervaring.

Twee mensen die geld lenen

Onze werkwijze

Frisia heeft een online werkwijze en begeleidt u stap voor stap bij het berekenen, vergelijken, aanvragen en afsluiten van een lening. Geen callcenters en adviseurs die u benaderen maar zelfstandig online lenen. Afhankelijk van uw wensen kan dit snel, zo kunt u binnen 2 uur meerdere offertes inzien, heeft u meer tijd nodig? Geen probleem u bepaalt.

1. Bereken en vergelijk

Bereken – hoeveel kan ik lenen – en maak zelfstandig de vergelijking op rente en voorwaarden met behulp van onze vergelijker.

2. Vrijblijvende offerte aanvragen

Wanneer u de keuze voor de leenvorm en bedrag heeft gemaakt vult u dat in op ons aanvraagformulier

3. Toegang mijn-omgeving

Na het versturen van de aanvraag ontvangt u een email met toegang tot uw persoonlijke mijn-omgeving. Binnen 2 uur staan hier de offerte(s) voor uw klaar.

3. Stukken aantonen en uitbetaling

In de mijn-omgeving kunt u vervolgens digitaal uw stukken aantonen, na akkoord volgt de uitbetaling binnen 2 werkdagen

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen