Frisia Financieringen
9.0

813 mensen geven ons een 9.0

Lening oversluiten of verhogen?

Goedkoper geld lenen door uw lening over te sluiten. Het kan online en tegen een rente vanaf 4,7%.

Offerte aanvragen

Bereken en vergelijk
de goedkoopste lening

Kies uw
leenbedrag
 • Oversluiten
 • Samenvoegen
 • Alle leenvormen
 • Alle banken

Wat is een lening oversluiten?

Bij het oversluiten van een lening zet u een oude lening over naar een nieuwe lening. De meeste mensen sluiten een lening over om goedkoper te lenen of omdat u uw lening wilt verhogen, maar u kunt ook een lening oversluiten vanwege de voorwaarden. Bijvoorbeeld omdat u bij het afsluiten van de nieuwe lening verzekerd bent bij overlijden of arbeidsongeschiktheid.

Goedkoper geld lenen

Goedkoper geld lenen is vaak de reden waarom mensen leningen oversluiten. U sluit in dat geval een nieuwe lening af met een lagere rente. Sluit u een lening over bij Frisia, dan verzorgt Frisia de gehele overstap. U hoeft alleen aan te geven dat u een lening wilt oversluiten en wij regelen de rest.

Lager maandbedrag

Goedkoper lenen kan ook een lagere maandlast betekenen. In de meeste gevallen is een lagere rente voldoende, maar u kunt ook kiezen voor een langere looptijd. U betaalt uw lening dan over een langere periode terug waardoor uw maandlasten dalen.

Overweegt u een lagere maandlast, dan moet u extra goed op de looptijd letten. Probeer altijd verantwoord te lenen door bijvoorbeeld de levensduur van het leendoel af te stemmen op de looptijd. Zo voorkomt u dat u nog betaalt aan de lening terwijl u geen gebruik meer maakt van het leendoel, bijvoorbeeld een auto.

Is een lening oversluiten echt goedkoper?

Hoeveel uw lening kost is afhankelijk van het leenbedrag, de rente en de looptijd. Is de rente van uw nieuwe lening lager en blijven de looptijd en het openstaande leenbedrag hetzelfde, dan leent u altijd goedkoper. Met een vrijblijvend voorstel van Frisia wordt direct duidelijk hoeveel u kunt besparen op uw lening. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Voorbeeld:

Oude lening
Resterend leenbedrag: €21.700,-
Rente: 5,7%
Resterende looptijd: 92 maanden
Totale kosten: €26.680,-

Nieuwe lening
Leenbedrag: € 21.700,-
Rente: 3,59%
Looptijd 85 maanden
Totale kosten: €24.824,-

U kunt via Frisia € 1.856,- besparen.

Ik wil mijn lening oversluiten

Heeft u een goedkopere lening gevonden op Frisia.nl? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. U krijgt dan binnen enkele uren een voorstel voor een nieuwe lening. Deze kunt u op uw gemak bekijken en bij akkoord kunt u de lening online afsluiten in een beveiligde en persoonlijke mijn-omgeving. Discreet, veilig en verantwoord.

Offerte aanvragen

Meerdere leningen oversluiten

Heeft u momenteel meerdere leningen, dan kan oversluiten extra interessant zijn. U kunt dan geld besparen op de rente én meer duidelijkheid krijgen in de voorwaarden. Hierdoor krijgt u een beter overzicht alleen al door bijvoorbeeld 1 incasso.

Meerdere leningen oversluiten naar één lening wordt samenvoegen genoemd. Het samenvoegen van leningen werkt in de basis hetzelfde als één lening oversluiten. Het enige verschil is dat u meerdere lopende leningen opgeeft tijdens het oversluiten. Onze ervaring is dat meerdere leningen een groter financieel voordeel oplevert door deze over te sluiten naar 1 nieuwe lening.

Waarom is samenvoegen goedkoper?

Leningen met een hoger leenbedrag hebben doorgaans een lagere rente. De kans is daarom groot dat u veel geld kunt besparen met één lening met een groter leenbedrag.

Voorbeeld € 15.000,- lenen

Leenbedrag: 3 x €5.000,-
Gemiddelde rente: 7,9%
Gemiddelde maandtermijn: 265
Gemiddelde looptijd: 70 maanden

Leenbedrag: €15.000,-
Rente: 3,9%
Maandtermijn: 265
Looptijd: 63 maanden

Uw besparing via een lening van Frisia is € 2.081,-

Welke leningen kan ik oversluiten?

Bij Frisia kunt u alle consumptieve leningen oversluiten. De meest voorkomende zijn doorlopende kredieten en persoonlijke leningen, maar u kunt ook uw dure ‘koop op afbetaling’ of ‘Wehkamp lening’ oversluiten.

Leningen die u over kunt sluiten:

 • Doorlopende kredieten en persoonlijke leningen van bijvoorbeeld ING, Rabobank, ABN-AMRO, Santander, Finqus, Interbank, Defam, Nationale Nederlanden en Qander.
 • Roodstanden op de betaalrekening van grootbanken als ING, Rabobank, ABN-AMRO of SNS.
 • Credit Cards van Mastercard, VISA of ICS.
 • Verzendhuiskredieten (betalen in termijnen) zoals Wehkamp, Neckermann en Otto.

Staat uw leenvorm niet in het overzicht? Neem dan gerust contact met ons op en zijn vaak veel meer mogelijkheden en wij bekijken graag samen met u naar de gewenste oplossing..

Doorlopend krediet oversluiten

Een duur doorlopend krediet kunt u bij Frisia online oversluiten. Is uw krediet lager dan €10.000,- dan wordt uw krediet automatisch omgezet naar een persoonlijke lening. U geniet dan de gehele looptijd van een vaste lage rente. Maar kunt deze ook gewoon boetevrij (tussentijds) aflossen.

Doorlopend krediet oversluiten

Persoonlijke lening oversluiten

Een persoonlijke lening oversluiten kan al vanaf €5.000,-. Sluit u een persoonlijke lening van €10.000,- of meer over, dan kunt u deze ook omzetten naar een doorlopend krediet. U kunt dan flexibel lenen door afgeloste bedragen opnieuw op te nemen.

Lening oversluiten en verhogen

Als u extra geld wilt lenen door te verhogen, dan wordt uw lening ook doorgaans overgesloten. U sluit dan een nieuwe lening af met een hoger leenbedrag. Dit lijkt omslachtig maar met de online werkwijze van Frisia valt dit reuze mee. Het aanvragen van een offerte kost u slechts 5 minuten van uw tijd.

In het aanvraagproces kunt u tijdens het verhogen van een lening zelf de leenvorm wijzigen. U kunt kiezen tussen een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een combinatie van beide. Net wat u het beste past.

Oversluiten met BKR

Als u een lening oversluit dan is het vanzelfsprekend dat u oversluit met BKR. Dit is omdat alle leningen in het BKR register geregistreerd staan. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw standaard BKR registratie (positieve BKR registratie).

Wilt u een lening oversluiten met een negatieve BKR registratie, dan is dit helaas niet mogelijk. Bij het vermoeden van een negatieve BKR registratie kunt u ook zelf het BKR register op bkr.nl raadplegen.

Leningen die u kunt oversluiten

Onderstaand een overzicht van leningen die u, veelal veel goedkoper, kunt oversluiten. Neem gerust contact met ons op als uw lening niet in het overzicht staat.

ABN AMRO lening oversluiten

 • ABN Persoonlijke lening
 • ABN Doorlopend krediet

BNP Paribas lening oversluiten

 • BNP Persoonlijke lening
 • BNP Doorlopend krediet

Defam lening oversluiten

 • Defam Persoonlijke lening
 • Defam Doorlopend krediet

Freo lening oversluiten

 • Freo Persoonlijke lening
 • Freo Doorlopend krediet

Findio lening oversluiten

 • Findio Persoonlijke lening
 • Findio Doorlopend krediet

Interbank lening oversluiten

 • Interbank Persoonlijke lening
 • Interbank Doorlopend krediet

ING Lening oversluiten

 • ING Persoonlijke lening
 • ING Doorlopend krediet

Mediamarkt lening oversluiten

Nationale Nederlanden lening oversluiten

 • NN Persoonlijke lening
 • NN Doorlopend krediet

Qander lening oversluiten

 • Qander Persoonlijke lening
 • Qander Doorlopend krediet

Rabobank lening oversluiten

 • Rabobank Persoonlijke lening
 • Rabobank Doorlopend krediet

Santander lening oversluiten

 • Santander Persoonlijke lening
 • Santander Doorlopend krediet

SNS bank lening oversluiten

 • SNS Persoonlijke lening
 • SNS Doorlopend krediet

Tweede hypotheek oversluiten

Wehkamp lening oversluiten

Visa card lening oversluiten

Twee mensen die geld lenen

Lening oversluiten in 3 stappen

Stap 1: Hoeveel kan ik lenen?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten hoeveel u kunt lenen. Dit kunt u doen door uw maximale lening te berekenen in onze online bereken-tool.

Als u weet hoeveel u kunt lenen, dan kunt u beginnen met het aanvragen van een lening.

Stap 2: Lening aanvragen

Uw lening oversluiten doet u via ons aanvraagformulier. In dit formulier kunt u aangeven hoeveel u wilt lenen en of u een lening wilt oversluiten.

Na het aanvragen van uw nieuwe lening ontvangt u spoedig een bericht via de mail. De offerte staat dan voor u klaar in uw eigen beveiligde mijn-omgeving.

Stap 3: Lening oversluiten

Is uw lening aanvraag goedgekeurd, dan kunt u uw lening online oversluiten. Dit kunt u doen door uw lening definitief af te sluiten in uw persoonlijke mijn-omgeving. U moet een aantal documenten aantonen en Frisia zorgt ervoor dat uw oude lening wordt afgelost of beter gezegd wordt overgesloten.

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 521 4,7 % 4,7 % 120 maanden € 62.478
€ 40.000 € 417 4,7 % 4,7 % 120 maanden € 49.982
€ 30.000 € 312 4,7 % 4,7 % 120 maanden € 37.487
€ 20.000 € 210 4,9 % 4,9 % 120 maanden € 25.214
€ 10.000 € 111 6,2 % 6,2 % 120 maanden € 13.341

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 4,7% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Vragen over leningen oversluiten

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt u geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer.

Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?

Wanneer u van ons het bericht heeft ontvangen dat de bank definitief akkoord is gegaan met uw leningaanvraag, staat het geld binnen 24 uur (op werkdagen) op uw rekening.

Is de rente op een doorlopend krediet aftrekbaar?

De rente op een doorlopend krediet is nooit aftrekbaar voor de inkomsten belasting in box 1. Een schuld (doorlopend krediet) mag u wel opvoeren in Box 3. Dit geldt alleen voor het deel dat hoger uitkomt als de drempel van € 3.100,– voor alleenstaanden en € 6.200,– voor fiscale partners. In box 3 wordt uw inkomen uit vermogen belast.

Bekijk ook: Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

Wanneer kan ik een Senioren lening afsluiten?

U kunt een Senioren lening afsluiten wanneer één contractant minimaal 60 jaar oud is.

Overige voorwaarden voor een Senioren lening:

 • De Senioren lening kunt u aanvragen tot maximaal 78 jaar oud.
 • De Senioren lening moet voordat u 81 jaar oud bent weer afgelost zijn.
 • Van een Senioren lening kunt u (extra) afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen.
 • De rente, het maandtermijn en de looptijd staan vast.