Frisia Financieringen
9.1
1010 mensen geven ons een 9.1
 • Oversluiten
 • Goedkoper?
 • Tips oversluiten

Wat is een lening oversluiten?

Bij het oversluiten van een lening zet je een oude lening over naar een nieuwe lening. De meeste mensen sluiten een lening over om goedkoper te lenen of omdat je jouw lening wilt verhogen, maar je kunt ook een lening oversluiten vanwege de voorwaarden. Bijvoorbeeld omdat je bij het afsluiten van de nieuwe lening verzekerd bent bij overlijden of arbeidsongeschiktheid.

Hoe kan ik mijn lening oversluiten?

Via Frisia kan je eenvoudig je lening oversluiten door een vrijblijvende offerte aan te vragen. Jij geeft aan wat je wensen zijn en wij gaan op zoek naar de beste lening. Sluit jij je lening over bij Frisia, dan verzorgt Frisia de gehele overstap. Jij geeft aan wat je wilt en wij regelen de rest.

Waarom een lening oversluiten?

Er zijn meerdere redenen om een lening over te sluiten. De basis is dat je er als klant beter van wordt. Of het nu gaat om een lagere rente, een kortere looptijd of het creëren van overzicht door meerdere leningen te bundelen. Met de volledig online werkwijze van Frisia kun jij zelfstandig je lening oversluiten zonder tussenkomst van callcenters of een adviseur aan huis. Wel zo makkelijk!

 • Goedkoper geld lenen

Goedkoper geld lenen is de reden waarom mensen leningen oversluiten. Je sluit in dat geval een nieuwe lening af met een lagere rente. En heb je meerdere leningen lopen of een schuld op je creditcard, dan betaal je waarschijnlijk veel rente. Geen probleem, via Frisia kun je meerdere leningen oversluiten naar één nieuwe lening. Je besparing kan zo oplopen tot enkele duizenden euro’s over de gehele looptijd van de lening.

 • Lager maandbedrag

Goedkoper lenen kan ook een lagere maandlast betekenen. In de meeste gevallen is een lagere rente voldoende, maar je kunt ook kiezen voor een langere looptijd. Je betaalt jouw lening dan over een langere periode terug waardoor je maandlasten dalen.

Overweegt je een lagere maandlast, dan moet je extra goed op de looptijd letten. Probeer altijd verantwoord te lenen door bijvoorbeeld de levensduur van het leendoel af te stemmen op de looptijd. Zo voorkomt je dat je nog betaalt aan de lening terwijl je geen gebruik meer maakt van het leendoel, bijvoorbeeld een auto.

 • Kortere looptijd

Kies je voor een kortere looptijd en een lagere rente dan is je besparing het grootst. Nadeel is vaak wel dat je maandtermijn hierdoor flink oploopt. De lening moet immers in een kortere periode worden terugbetaald.

Welke leningen kan ik oversluiten?

Je kunt iedere lening oversluiten, dit geldt voor alle vormen van lenen waaronder de persoonlijke lening en het doorlopend krediet, maar ook een roodstand op je betaalrekening, een creditcard schuld of een verzendhuiskrediet van Tinka/Wehkamp. Het is ook mogelijk om meerdere leningen over te sluiten naar 1 nieuwe lening, dit geeft direct een beter overzicht.

Een overzicht van de leningen die je kunt oversluiten:

 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Verzendhuiskrediet van bijvoorbeeld Tinka/Wehkamp
 • Koop op afbetaling van bijvoorbeeld Santander
 • Roodstand op je betaalrekening
 • Creditcard schuld die je in meerdere maanden afbetaald
 • Andere vorm van lenen, lease of schuld welke in maandelijkse termijn moet worden terugbetaald.
Offerte aanvragen

Is een lening oversluiten echt goedkoper?

Hoeveel je lening kost is afhankelijk van het leenbedrag, de rente en de looptijd. Is de rente van jouw nieuwe lening lager en blijven de looptijd en het openstaande leenbedrag hetzelfde, dan leen je altijd goedkoper.

Maar ook met een hogere rente is het mogelijk om goedkoper te lenen. Door te kiezen voor een kortere looptijd, ten opzichte van je huidige lening,  kun je veel rentekosten dus geld besparen. Je betaalt gewoon sneller je lening af.

Met een vrijblijvend voorstel van Frisia wordt direct duidelijk hoeveel je kunt besparen op je lening. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Een voorbeeld lening oversluiten:

 • Oude lening
 • Resterend leenbedrag: €22.680,-
 • Rente: 7,1%
 • Resterende looptijd: 72 maanden
  Totale kosten: €27.718,-Nieuwe lening
 • Leenbedrag: € 22.680,-
 • Rente: 5,1%
 • Looptijd 67 maanden
 • Totale kosten: €26.044,-

U kunt via Frisia € 1.674,- besparen.

Weten hoeveel je zelf kan besparen? Doe de besparingscheck

Zelf berekenen hoeveel je kunt besparen? Dat kan met behulp van de besparingscheck. Je vult de gegevens van je huidige lening in, de resterende hoofdsom van bijvoorbeeld je persoonlijke lening en en het huidige rentepercentage. Druk op voordeel berekenen en wij tonen je hoeveel geld je kunt besparen door je lening over te sluiten naar Frisia.

Tips voor het oversluiten van een lening

1) Bekijk alle leningen

Heb jij meerdere leningen of vormen van lenen dan is het verstandig deze tegen het licht te houden en deze leningen over te sluiten. Hiermee wordt het grootste voordeel bereikt en je creëert overzicht. Niet langer meerdere incasso’s van meerdere leningen maar 1 nieuwe persoonlijke lening met 1 incasso van je betaalrekening.

2) Bespaar met een kortere Looptijd

Kies voor een korte looptijd. Hoe korter de looptijd hoe minder rente je betaalt of te wel hoe goedkoper je geld kunt lenen. Sluit je een persoonlijke lening over? Dan kun je zelf de gewenste looptijd kiezen let hierbij op je huidige maandlasten en de nieuwe te betalen maandtermijn. Deze moet passen binnen je financiële situatie.

 3) Leen hetzelfde bedrag

Voor een maximaal voordeel is het aan te raden om hetzelfde vaste bedrag te lenen. Dit is het bedrag wat je nodig hebt om je lopende lening of meerdere dure leningen over te sluiten. Voor het verhogen van je

4) Kies voor een persoonlijke lening

Met de persoonlijke lening kies je voor zekerheid, leen je een vast bedrag en ook nog eens tegen de laagste vaste rente denkbaar. De looptijd staat vast en mocht je in de gelegenheid komen om extra te kunnen aflossen dan mag dit altijd boetevrij. Of te wel volop mogelijkheden om extra geld te besparen met deze goedkope lening.

Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van een lening?

Een bestaande lening oversluiten kan in bijna alle gevallen boetevrij. In enkele gevallen is er nog een kredietverstrekker die een boete in rekening brengt, dit is echter zeldzaam. Voor alle leningen van Frisia geldt dat je deze altijd boetevrij mag aflossen.

Sneller lening vrij met Frisia’s Oversluitservice

Heb je een goedkopere lening gevonden op Frisia.nl? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Je krijgt dan binnen enkele uren een voorstel voor een nieuwe lening. Deze kunt je op je gemak bekijken en bij akkoord kun je de lening online afsluiten in een beveiligde en persoonlijke mijn-omgeving. Discreet, veilig en verantwoord.

Vrijblijvende offerte
Twee mensen die geld lenen

Lening oversluiten in 3 stappen

Stap 1: Hoeveel kan ik lenen?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten hoeveel je kunt lenen. Bereken je  maximale lening met onze online bereken-tool.

Hier krijg je een goede indicatie van je maximale leen mogelijkheden. De volgende stap is het aanvragen van van een lening.

Stap 2: Lening aanvragen

Je lening oversluiten kan via ons aanvraagformulier. In dit formulier kun je aangeven hoeveel je wilt lenen en of je een lening wilt oversluiten.

Na het aanvragen van de nieuwe lening ontvangt je direct een bericht in de mail. De offerte staat dan snel voor je klaar in je eigen beveiligde mijn-omgeving.

Stap 3: Lening oversluiten

Is je lening aanvraag goedgekeurd, dan kun je jouw lening online oversluiten. Dit doe je door je lening definitief af te sluiten in jouw persoonlijke mijn-omgeving.

Hier moet je een aantal documenten aantonen en Frisia zorgt ervoor dat jouw oude lening wordt afgelost of beter gezegd wordt overgesloten.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Vragen over leningen oversluiten

Kan ik elke lening oversluiten?

Het antwoord is Ja, elke lening is over te sluiten naar een nieuwe lening. Het is ook mogelijk om meerdere leningen over te sluiten naar één nieuwe lening. Dit geeft veelal het grootste voordeel en brengt overzicht in je financiële situatie.

Hoelang duurt het oversluiten van een lening?

Het oversluiten van je bestaande lening kan snel. Start met het aanvragen van een vrijblijvende offerte en binnen 24-uur tonen wij je de mogelijkheden. Is de offerte naar wens? Dan kun je in de speciaal daarvoor ingerichte mijn-omgeving de offerte ondertekenen. Binnen enkele dagen wordt de transactie afgerond en is je lening overgesloten.

Wat kost een lening oversluiten?

Met behulp van onze gratis oversluitservice kost het oversluiten van je bestaande lening niets. Dit betekent dat wij geen afsluitvergoeding of iets van jou vragen. Wij worden betaalt door de bank in de vorm van een provisie. Jij betaalt alleen een rentevergoeding over het geleende geld en via Frisia is deze zo laag mogelijk. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

Is de rente op een doorlopend krediet aftrekbaar?

De rente op een doorlopend krediet is nooit aftrekbaar voor de inkomsten belasting in box 1. Een schuld (doorlopend krediet) mag u wel opvoeren in Box 3. Dit geldt alleen voor het deel dat hoger uitkomt als de drempel van € 3.100,– voor alleenstaanden en € 6.200,– voor fiscale partners. In box 3 wordt uw inkomen uit vermogen belast.

Bekijk ook: Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?

Wanneer u van ons het bericht heeft ontvangen dat de bank definitief akkoord is gegaan met uw leningaanvraag, staat het geld binnen 24 uur (op werkdagen) op uw rekening.

Mag ik boetevrij aflossen?

Bij alle leningen via Frisia Financieringen mag je boetevrij (extra) aflossen.

Boetevrij aflossen betekent dat je extra geld kunt aflossen op je lening zonder extra kosten of boetes te betalen. Dit kan aantrekkelijk zijn als je extra geld hebt en je jouw persoonlijke lening sneller wilt afbetalen dan gepland. Dit kan je geld besparen op de totale rentekosten van je lening en je helpen om eerder schuldenvrij te zijn.