Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1

10 jaar rentevast vanaf 6,6%;

  • Doorlopend krediet
  • Koop op afbetaling

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een consumptief krediet. Deze leenvorm kunt u inzetten om verschillende leendoelen mee te financieren zonder dat daar een onderpand voor nodig is. U leent het geld op basis van de zekerheid dat u de lening terugbetaald. Een vaste baan is voor een doorlopend krediet niet verplicht. U kunt in bepaalde gevallen ook een krediet afsluiten met een tijdelijk contract of als zelfstandige.

Hoe werkt een Doorlopend Krediet?

U betaalt maandelijks een vast bedrag wat bestaat uit rente en aflossing. Hoeveel u maandelijks aflost, bepaalt u zelf aan de hand van een aflossingspercentage. U heeft hierbij de keuze uit 1, 1,5 of 2% van het kredietlimiet. Houdt hierbij rekening dat het maandbedrag wel vaststaat, maar niet de duur (looptijd) van de lening. Wilt u wel meer duidelijkheid over de duur en uiteindelijke kosten van de lening, dan kunt u een persoonlijke lening overwegen.

Wat kost een doorlopend krediet?

Hoeveel een doorlopend krediet kost is afhankelijk van de rente en het openstaande kredietbedrag. U betaalt alleen kosten over het deel van het krediet dat u opneemt. Het resterende bedrag van het afgesloten krediet blijft beschikbaar om op te nemen. Bij een doorlopend krediet heeft u altijd geld achter de hand. U beschikt flexibel over uw geld en dat maakt een doorlopend krediet een gewilde leenvorm.

Boetevrij aflossen

Heeft u geld opgenomen uit uw doorlopend krediet, dan begint u met aflossen. De hoogte van de aflossing is het afgesproken percentage. Kunt u meer missen? U mag boetevrij een hoger bedrag aflossen. Hoe meer u aflost hoe lager uw schuld en hoe minder uw krediet kost.

Wanneer is mijn doorlopend krediet afgelost?

De looptijd van een doorlopend krediet staat niet vast wat wel het geval is bij een persoonlijke lening. Dit is omdat u afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen en de rente variabel is. Wilt u de looptijd verkorten, dan kunt u overwegen om meer af te lossen en niet of minder opnieuw geld op te nemen. Dit kan de looptijd verkorten als de rente niet stijgt.

Goedkoop krediet aanvragen

U kunt uw doorlopend krediet online aanvragen. Het aanvragen van uw krediet is geheel vrijblijvend en u ontvangt uw voorstellen per mail. Wilt u uw doorlopend krediet afsluiten? Ook dit kan geheel online in uw persoonlijk beveiligde Mijn-omgeving.

Goedkoop krediet

Alternatief voor kopen op afbetaling

Koopt u regelmatig op afbetaling, dan kunt u veel geld besparen met een goedkoop doorlopend krediet. Door de lagere rente van een doorlopend krediet kunt u in totaal soms wel honderden euro’s besparen. Naast de besparing kan een doorlopend krediet ook betere voorwaarden hebben. Hierbij kunt u denken aan boetevrij extra aflossen en kwijtschelding na overlijden.

Heeft u momenteel een zogenoemd verzendhuiskrediet (een koop op afbetaling mogelijkheid bij bijvoorbeeld een webshop als de Wehkamp of Mediamarkt), dan kunt u veel geld besparen met een doorlopend krediet. Vraag vrijblijvend een offerte aan en kijk of ook u geld kunt besparen.

Alternatief voor roodstand

Roodstand op uw bankrekening is één van de bekendste manieren van tijdelijk geld lenen. Het is laagdrempelig en geeft voor sommige mensen een veilig gevoel. U sluit namelijk geen aparte lening af, al dan niet bij een andere bank. In de praktijk is roodstand een dure manier van geld lenen omdat hoge rentes worden gerekend.

Vraag een vrijblijvende offerte aan als alternatief voor roodstand bij uw bank. Heeft u al een offerte ontvangen van uw bank, dan kunt u de rente en voorwaarden vergelijken in onze lening vergelijker. Heeft u een goedkopere lening gevonden dan kan deze direct online aangevraagd worden.

Kopen op afbetaling

Doorlopend krediet vergelijken

Het goedkoopste krediet vinden kan met de vergelijker van Frisia Financieringen. U vult het gewenste kredietbedrag in en onze vergelijker geeft u een duidelijk overzicht van de laagste rente en de beste voorwaarden. Wilt u liever persoonlijke leningen vergelijken? Ook dat is mogelijk.

Vragen over een doorlopend krediet

Is de rente op een doorlopend krediet aftrekbaar?

De rente op een doorlopend krediet is nooit aftrekbaar voor de inkomsten belasting in box 1. Een schuld (doorlopend krediet) mag u wel opvoeren in Box 3. Dit geldt alleen voor het deel dat hoger uitkomt als de drempel van € 3.100,– voor alleenstaanden en € 6.200,– voor fiscale partners. In box 3 wordt uw inkomen uit vermogen belast.

Bekijk ook: Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

Is een doorlopend krediet een aflosvrije lening?


Nee, Het maandelijkse bedrag bestaat bij een doorlopend krediet uit rente en aflossing. Wel mag u bij een doorlopend krediet (extra) afgeloste bedragen weer opnemen.

Waarom kan ik als ondernemer geen doorlopend krediet afsluiten?

Er zijn twee banken waar Frisia mee samenwerkt zodat u geld kunt lenen als ondernemer. Interbank heeft de ruimste mogelijkheden voor ondernemers, maar zij bieden enkel persoonlijke leningen aan voor ondernemers. De andere bank waar u als ondernemer geld kunt lenen is Qander. Zij bieden wel doorlopend kredieten aan voor ondernemers, maar u moet dan wel DGA van uw eigen onderneming zijn én maandelijks een vast salaris (en loonstrook) ontvangen. Voldoet u niet aan deze vereiste, dan kunt u geen doorlopend krediet afsluiten als ondernemer.

Krediet of lening?

“Krediet” en “lening” kunnen verwarrende termen zijn voor mensen die nieuw zijn met geld lenen. Zeker als ze door elkaar worden gebruikt en/of er niet gesproken wordt over een vaste en variabele rente.

Wordt gesproken over een krediet met een variabele rente, dan wordt in de meeste gevallen gesproken over een doorlopend krediet. Spreekt men over een lening met een vaste rente (en looptijd), dan is er doorgaans sprake van een persoonlijke lening.

Wordt niet specifiek gesproken over een rente en looptijd (én worden de termen door elkaar gebruikt), dan gaat het over consumptieve kredieten. In zo’n geval is het puur om aan te geven dat het over geld lenen gaat.

Rente Doorlopend krediet

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 750 8,7 % 8,7 % 92 maanden € 68.560
€ 25.000 € 375 8,7 % 8,7 % 92 maanden € 34.280
€ 15.000 € 225 8,9 % 8,9 % 93 maanden € 20.769
€ 10.000 € 150 8,6 % 8,6 % 91 maanden € 13.646

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames. Bij een Persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden. De minimale rente is 8,6% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.

Offerte aanvragen