Frisia Financieringen
9.0
986 mensen geven ons een 9.0
  • Geld lenen
  • Persoonlijke lening
  • Hypotheek of lening?

Geld lenen voor een badkamer

Wilt u opnieuw uw badkamer betegelen of uw gehele badkamer vernieuwen, maar heeft u niet voldoende spaargeld? Bij Frisia kunnen zowel huiseigenaren als huurders geld lenen voor een badkamer. Sluit u als huiseigenaar een persoonlijke lening af, dan is de lening ook fiscaal aftrekbaar.

Meer vrijheid dan een hypotheek

Bij Frisia begrijpen we dat een verbouwing niet altijd gaat zoals gepland. U krijgt daarom alle vrijheid bij het besteden van uw verbouwingslening. U hoeft zich dus geen zorgen te maken als plannen wijzigen. Ook niet als u een extra verbouwing wilt uitvoeren.

Badkamer 100% financieren

Met een hypotheek kunt u de verbouwing van uw badkamer niet voor 100% financieren. Dit komt doordat een badkamer gemiddeld maar 10 tot 15 jaar meegaat. Kiest u voor een verbouwingslening van Frisia, dan heeft u deze beperkingen niet. U kunt dan uw badkamer voor 100% financieren.

Ook voor huurders

Bent u huurder en wilt u ook een nieuwe badkamer? Geen probleem bij Frisia. Ook huurders zijn welkom om een verbouwingslening af te sluiten. Let wel op dat de rente van de lening niet fiscaal aftrekbaar is. Dit weliswaar beperkte voordeel heeft u dan dus niet.

Lening aanvragen voor uw badkamer

Een lening aanvragen voor uw badkamer is geheel vrijblijvend. U kunt deze aanvraag doen via ons online aanvraagformulier. Zodra uw aanvraag is verstuurd ontvangt u binnen enkele uren een vrijblijvend voorstel.

Voldoet ons voorstel aan uw wensen, dan kunt u de lening ook online afsluiten. Dit gebeurd in een persoonlijk beveiligde mijn-omgeving.

Lening aanvragen (vrijblijvend)

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een verantwoorde lening voor een badkamer. Dit is omdat u vooraf weet hoeveel u moet betalen en wanneer de lening terugbetaald moet zijn. Sluit u de lening af bij Frisia dan kunt u de lening ook boetevrij versneld aflossen.

Verbouwingen 100% financieren

Een ander groot voordeel van een persoonlijke lening is de vrijheid. Doordat uw huis geen onderpand is zoals bij een hypotheek, bepaalt u zelf waar u het geld aan besteed.

De voordelen van een persoonlijke lening van Frisia:

  • Verbouwingen tot 100% financieren ongeacht of deze de waarde vermeerderen
  • De rente van de persoonlijke lening is fiscaal aftrekbaar (eigen woning)
  • Geen verantwoording aan de geldverstrekker anders dan dat u de lening terug moet betalen.

Goedkoper dan een hypotheek

Kost de verbouwing van uw badkamer niet meer dan €20.000,- dan is een persoonlijke lening goedkoper dan een hypotheek. Dit heeft te maken met de extra bijkomende kosten én de looptijd (30 jaar!) van een hypotheek. Kiest u voor een persoonlijke lening dan heeft u geen extra kosten en betaalt u de lening sneller af.

Persoonlijke lening berekenen en aanvragen

Een persoonlijke lening kunt u bij Frisia online berekenen en aanvragen. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is de bereken-tool en het aanvraagformulier naar waarheid in te vullen. Pas zodra u de lening wilt afsluiten wordt er gevraagd naar extra informatie zoals een kopie van uw legitimatie en bankafschrift.

Persoonlijke lening

Hypotheek of lening afsluiten?

Goedkoop uw verbouwing financieren begint met een lage rente. Helaas betekent een lage hypotheekrente niet altijd een goedkope verbouwing. Dit heeft te maken met de looptijd en de extra kosten van een hypotheek.

Let op de looptijd

De looptijd van een geldlening is de tijd waarin u de lening volledig gaat terugbetalen. Voor een hypotheek is dit 30 jaar en bij een consumptief krediet (persoonlijke lening) is dit maximaal 15 jaar.

Tijdens het financieren van een badkamer is het verleidelijk om te kiezen voor een hypotheek met een lage maandlast. Wat u zich wel moet realiseren is dat u dit maandbedrag 30 jaar lang gaat betalen. Combineert u deze kosten met de extra afsluitkosten, dan is een hypotheek vaak een dure financieringsvorm voor uw badkamer.

Naast de kosten is het ook belangrijk om de levensduur van uw badkamer in de gaten te houden. Hiermee voorkomt u dat u afbetaald op een badkamer die misschien al vervangen is.

Extra kosten

Een hypotheek is een complex financieel product waarbij uw huis het onderpand is. Dit betekent in de meeste gevallen extra kosten voor een hypotheekadviseur, notaris en een taxatie. Rekent u deze kosten bovenop uw rentekosten, dan is een hypotheek een dure financieringsvorm voor de verbouwing van uw badkamer.

Lening afsluiten

Wilt u niet 30 jaar afbetalen op een hypotheek en advieskosten voorkomen, dan kunt u kiezen voor een consumptief krediet. Kiest u voor een persoonlijke lening, dan is de rente ook fiscaal aftrekbaar.

Een lening afsluiten kan bij Frisia online. U sluit de lening af in een beveiligde mijn-omgeving waarin u ook kunt chatten met één van onze medewerkers.

Lening afsluiten

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,5% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Leningen voor uw badkamer vergelijken

Veelgestelde vragen

Onderstaand enkele veelgestelde vragen over geld lenen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt je geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer. Bemiddelingskosten kunnen in rekening worden gebracht als het intermediair je helpt bij het afsluiten van de lening. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een lening aanvraagt via een vergelijkingssite of als je een lening afsluit via een tussenpersoon. De kosten worden meestal betaald direct aan de intermediair en kunnen per  intermediair verschillen. Deze kosten worden vooraf met je besproken.

Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?

Wanneer u van ons het bericht heeft ontvangen dat de bank definitief akkoord is gegaan met uw leningaanvraag, staat het geld binnen 24 uur (op werkdagen) op uw rekening.

Is de rente op een doorlopend krediet aftrekbaar?

De rente op een doorlopend krediet is nooit aftrekbaar voor de inkomsten belasting in box 1. Een schuld (doorlopend krediet) mag u wel opvoeren in Box 3. Dit geldt alleen voor het deel dat hoger uitkomt als de drempel van € 3.100,– voor alleenstaanden en € 6.200,– voor fiscale partners. In box 3 wordt uw inkomen uit vermogen belast.

Bekijk ook: Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

Kan ik ook met een Fase A contract geld lenen?

U kunt geld lenen met een Fase A contract wanneer u minimaal 2 jaar / 104 weken aaneengesloten werkervaring heeft.

Benieuwd wat u nu of straks kunt lenen? Bereken uw lening online.

Mag ik boetevrij aflossen?

Bij alle leningen via Frisia Financieringen mag je boetevrij (extra) aflossen.

Boetevrij aflossen betekent dat je extra geld kunt aflossen op je lening zonder extra kosten of boetes te betalen. Dit kan aantrekkelijk zijn als je extra geld hebt en je jouw persoonlijke lening sneller wilt afbetalen dan gepland. Dit kan je geld besparen op de totale rentekosten van je lening en je helpen om eerder schuldenvrij te zijn.

Offerte aanvragen