Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0
 • Badkamer financieren

Waarom een lening voor badkamer? Dit zijn de kosten!

Een badkamer voor je bestaande woning of nieuwbouwwoning gaat gepaard met een behoorlijke investering. De kosten van een badkamer worden voornamelijk bepaald door de vierkante meters, de omvang van je badkamer. Hoe groter de badkamer hoe hoger de kosten zijn. Daarnaast worden de kosten van een badkamer bepaald door de standaard die je kiest; basis, uitgebreide of een luxe variant maakt een behoorlijk verschil in totale kosten. Wij nemen het voorbeeld van een badkamer van 9m2.

 • Basis badkamer financieren

Een basis badkamer van 9m2 kost om en nabij de € 6.000,-. Dit zijn de gemiddelde kosten van het ontwerp, het sanitair, tegelwerk en de installatie ervan. Wanneer je het volledige bedrag zou willen financieren komen de rentekosten voor de badkamer lening er nog bij.

 • Uitgebreide badkamer financieren

Een uitgebreide badkamer van 9m2 kost gemiddeld € 9.000,-. Het verschil tussen een basis badkamer en een meer uitgebreide badkamer zit hem voornamelijk in de afwerking van de tegels en sanitair. Maar bijvoorbeeld ook de keuze voor een standaard douchecabine of een inloopdouche.

 • Luxe badkamer financieren

Een luxe badkamer kost al gauw € 12.000,- Bij een luxe badkamer moet je denken aan luxere afwerking van materialen en naast een douche een bad. Het sanitair is van een betere kwaliteit dan de uitgebreide variant.

Wees realistisch over je budget

Het is verstandig om vooraf te bepalen welk budget je hebt voor een nieuwe badkamer. Het is verleidelijk om bij het bekijken van de verschillende mogelijkheden, hier over heen te gaan. Dit kan je financiële plaatje behoorlijk beïnvloeden.

Nieuwe badkamer financieren? Dit zijn de opties

Er zijn verschillende mogelijkheden om je badkamer te financieren, de meest voorkomende zijn de hypotheek en de persoonlijke lening. En uiteraard is er de optie om je spaargeld (deels) te gebruiken.

 • Zet je spaargeld in

Wanneer je over voldoende spaargeld beschikt is dit de voordeligste mogelijkheid om je badkamer te financieren. Enige nadeel is dat je dit geld niet voor andere doelen kan gebruiken. Daarnaast moet je op voorhand goed inschatten hoeveel de nieuwe badkamer kost, het kan nog wel eens duurder uitvallen.

 • Verhoog je hypotheek

Goedkoop uw verbouwing financieren begint met een lage rente. De hypotheekrente is lager dan die van een persoonlijke lening. Helaas betekent een lage hypotheekrente niet altijd een goedkope verbouwing. Dit heeft te maken met de looptijd en de extra kosten van een hypotheek.

Let op de looptijd en extra kosten
De looptijd van een geldlening is de tijd waarin je de lening volledig gaat terugbetalen. Voor een hypotheek is dit 30 jaar en bij een persoonlijke lening is dit maximaal 15 jaar.

Tijdens het financieren van een badkamer is het verleidelijk om te kiezen voor een hypotheek met een lage maandlast. Wat je zich wel moet realiseren is dat je dit maandbedrag 30 jaar lang gaat betalen. Combineer je deze kosten met de extra afsluitkosten, dan is een hypotheek vaak een dure financieringsvorm voor jouw badkamer.

 • Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een verantwoorde lening voor een badkamer. Dit is omdat je vooraf weet hoeveel je moet betalen en wanneer de lening terugbetaald moet zijn. Sluit je de lening af bij Frisia dan kun je de lening ook boetevrij versneld aflossen.

De voordelen van een persoonlijke lening van Frisia:

 • Lage maandtermijn, looptijd tot 180 maanden mogelijk
 • De rente van de persoonlijke lening is fiscaal aftrekbaar (eigen woning)
 • Boetevrij extra aflossen altijd mogelijk
 • Via Frisia ontvang je binnen 20-minuten een vrijblijvende offerte
 • Koop op afbetaling

Voor het financieren van je badkamer is koop op afbetaling ook een optie. Deze optie wordt veelal aangeboden door badkamer zaak zelf. Het verschil met de persoonlijke lening bij Frisia zit hem vaak in de rente en de mogelijkheid tot boetevrij aflossen.

Geld lenen bij Frisia. Bekijk onze reviews!

Een lening aanvragen bij Frisia is geheel vrijblijvend. Je kunt zelf je badkamer lening vergelijken en online afsluiten. Een lening aanvragen kost je enkele minuten van je tijd en de vrijblijvende offerte ontvang je ons binnen 20-minuten.

En voldoet het voorstel aan je wensen, dan kun je de lening ook online afsluiten. Dit gebeurd in een persoonlijk beveiligde mijn-omgeving.

Wat klanten vinden van onze werkwijze:

Wat klanten van ons vinden.

 • 10 "SIMGE DUMAN - Great service"
 • 7 "E - Snel en duidelijk "
 • 10 "Anita - Een wordt heel snel gereageerd op vraag."
Bekijk onze beoordelingen

Kies de juiste soort lening

Is de keuze voor een badkamer gemaakt, dan is de vraag of je hiervoor een financiering nodig hebt en welke badkamer lening je het beste kunt kiezen. De persoonlijke lening is veelal goedkoper dan een hypotheek

Kost de verbouwing van jouw badkamer niet meer dan €20.000,- dan is een persoonlijke lening goedkoper dan een hypotheek. Dit heeft te maken met de extra bijkomende kosten én de looptijd (30 jaar!) van een hypotheek. Kies je voor een persoonlijke lening dan heb je geen extra kosten en betaal je de lening sneller af.

Geld lenen voor nieuwe badkamer? Zo werkt het!

Geld lenen via Frisia kan in 3 eenvoudige stappen. Doorloop deze stappen en ontvang snel een passend voorstel in je eigen beveiligde mijn-omgeving.

 1. Vergelijk je mogelijkheden en vraag de juiste offerte aan
 2. Ontvang vrijblijvend de offerte in je eigen beveiligde deel van de mijn-omgeving.
 3. Sluit je lening af en ontvang binnen 2 dagen het geld op je rekening

Benieuwd naar je mogelijkheden voor een badkamer financiering? Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij gaan direct voor je aan de slag.

Lening aanvragen (vrijblijvend)
John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Vragen over geld lenen? Neem contact op met onze experts

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden

Veelgestelde vragen

Onderstaand enkele veelgestelde vragen over badkamer financieren

Hoeveel kan ik lenen voor een badkamerrenovatie?

Hoeveel je kunt lenen hangt af van je persoonlijke en financiele situatie. Leen je als alleenstaande of met je partner? Ben je in loondienst of heb je een uitkering, en wat zijn de totale inkomsten van jou en je partner. Al deze factoren spelen een rol bij het bepalen van je maximale leenmogelijkheden. Bovenaan deze pagina kun je zelfstandig berekenen hoeveel je kunt lenen met onze handige online tool.

Is de rente op een lening voor badkamerrenovatie aftrekbaar?

Ja, zolang de lening wordt gebruikt voor de eigen woning en voor het verbeteren van de woning, is de rente op de lening aftrekbaar. Een badkamerrenovatie valt onder dit leendoel en dus is de rente aftrekbaar.

Kan ik mijn badkamerrenovatie financieren zonder rente?

Zover ons bekend is het niet mogelijk om je badkamer te financieren zonder hiervoor rente te betalen.

Wat zijn de opties om een badkamer te financieren?

Er zijn meerdere opties om je badkamer te financieren, dit varieert van kopen op afbetaling, je hypotheek verhogen of een persoonlijke lening. Via Frisia kun je een badkamer financieren in de vorm van een persoonlijke lening.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen