Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1
  • Motor financieren
  • Motor op afbetaling

Lening voor een motor

Op Marktplaats of bij de dealer een mooie motor gezien die u graag zou rijden? Of het nu gaat om een speciale Harley of een toegankelijke Kawasaki voor het A2-rijbewijs, wij helpen u met de financiering van uw motor.

Met onze lening kunt u iedere motor financieren. Wilt u een motor kopen van een particulier of nieuw bij de dealer? Als u de motor regelt, zorgen wij voor het geld dat u daarvoor nodig heeft.

Hoeveel kan ik lenen voor mijn motor?

U wilt natuurlijk weten hoeveel u kunt lenen voor uw motor. Dat hangt van een paar belangrijke dingen af:

  • Netto maandinkomen
  • (Hypotheek)lasten per maand
  • Woonsituatie

Daarnaast vragen we u bijvoorbeeld of u alleenstaand of samenwonend bent en of u thuiswonende kinderen heeft. Dat is allemaal van invloed op uw mogelijkheden om geld te lenen voor een motor

Persoonlijke lening

Wilt u de motor financieren? Dan is een persoonlijk krediet voor de meeste mensen dus de beste keuze. U ontvangt in één keer het bedrag dat u nodig heeft. Vervolgens betaalt u tijdens de vooraf afgesproken looptijd een vast bedrag per maand aan rente en aflossing. Zonder onduidelijkheden, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Bij Frisia kunt u zelf de looptijd van de motorfinanciering afstemmen op de gebruiksduur van de motor. Dat voorkomt dat u blijft betalen, terwijl u de motor al niet meer rijdt.

Motor kopen zonder rijbewijs

Nog geen rijbewijs, maar wilt u wel al een motor kopen? Dat kan! U kunt uw geldlening voor de motor alvast aanvragen. Bovendien kunt u de motor gewoon op naam zetten en die zelfs netjes verzekeren.

Zo weet u zeker dat u er klaar voor bent als u het rijbewijs haalt. Dan staat niets u meer in de weg om heerlijk op de motor te gaan toeren. Of om een snelle sprint te trekken op een racer natuurlijk.

Ook voor uitrusting zoals motorkleding en rijbewijs

Wat veel mensen vergeten als ze een motorfinanciering afsluiten is dat ook de uitrusting een grote uitgave kan zijn. Net als het rijbewijs zelf, dat kan bestaan uit twee delen.

Wilt u geld lenen voor de motor, inclusief de uitrusting, accessoires én het rijbewijs? bereken zelf hoeveel u maximaal kunt lenen. En kunt u dat bedrag lenen? Vraag online de offerte aan en lever de gevraagde stukken aan. Dan zorgen we ervoor dat u het binnen twee werkdagen op uw rekening heeft staan.

Motorlening aanvragen

Enthousiast en klaar om te gaan motorrijden? U kunt online de lening voor uw motor aanvragen. En bent u snel met het uploaden van de belangrijke documenten? Dan heeft u waarschijnlijk al reactie voordat u een nieuw motorpak heeft uitgezocht, laat staan de motor die u graag wilt rijden. Wij zijn er klaar voor!

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Motor op afbetaling

Twijfelt u tussen een consumptief krediet en bijvoorbeeld een motor op afbetaling? Dit laatste staat ook bekend als ‘motor huurkoop’ en is vaak duurder dan een persoonlijke lening. De rente kan oplopen tot 14% per jaar. Bovendien wordt de motor niet meteen uw eigendom.

Wilt u geld lenen voor uw eigen motor? Een persoonlijke lening is voor de meeste mensen dan een betere keuze. U bent 100% eigenaar en betaalt tijdens de gehele looptijd dezelfde vaste lage rente.

Geld lenen zonder BKR

Een motor financieren zonder BKR, dat is in Nederland helaas niet mogelijk. En hoogst onverstandig, omdat het Bureau Krediet Registratie voorkomt dat u onverantwoorde bedragen leent.

Tip: het is een misverstand dat u met een BKR-registratie geen geld kan lenen. Standaard heeft u een neutrale registratie, waarmee niets aan de hand is. Pas als u een negatieve registratie heeft (bijvoorbeeld door een betalingsachterstand) kunt u niet zomaar meer lenen.

Zowel bij een motor op afbetaling als bij een (persoonlijke) lening voor een motor vindt er een toetsing plaats bij het BKR. Wij nemen dit bij Frisia natuurlijk voor u uit handen, zodat u daar zelf geen omkijken naar heeft.

Kopen op afbetaling

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 345 7,0 % 7,0 % 120 maanden € 41.401
€ 20.000 € 231 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 27.832
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen voor een motor.

Hoeveel geld kan ik minimaal lenen?

Het minimum leenbedrag wat u kunt lenen bij Frisia is €10.000,-.

Voor persoonlijke leningen is het minimum bedrag bij Frisia € 5.000,–, het maximum bedrag kan zelfs € 250.000,- bedragen, afhankelijk van het leendoel.

Voor zakelijke leningen kan je vanaf € 10.000,– een lening aanvragen tot een bedrag van 2.5 mln euro in het reguliere traject.

Wat is de minimumleeftijd om geld te kunnen lenen?

Als je geld wil lenen bij een bank of een kredietverstrekker, dan moet je bij de meestal banken minstens 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een lening. Dit geldt voor alle soorten leningen, zoals persoonlijke leningen, auto- en studentenleningen. Hoewel het voor sommige leningen mogelijk is om met een lagere leeftijd geld te lenen, zijn er ook beperkingen.

De maximum leeftijd om geld te kunnen lenen is momenteel 80 jaar.  Een lening aanvragen kan dus vanaf 18 jaar.

Kan mijn rente veranderen?

Of de rente van uw lening kan veranderen is afhankelijk van de gekozen leenvorm.

Bij een persoonlijke lening staat de rente gedurende de looptijd vast. Bij een doorlopend krediet is de rente echter variabel. Deze kan dus stijgen en dalen waardoor u duurder (stijging) of goedkoper (daling) geld leent.