Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1
 • Zakelijke lening

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening is een vorm van financiering die bedrijven helpt om te investeren in de onderneming. De zakelijke lening is bedoeld voor de lange termijn investeringen, denk hierbij aan de aanschaf van een productielijn, machines, verbouwing van het bedrijfspand, investeringen in inventaris of zelfs vastgoed. Alle leningen met een termijn van 3 jaar of langer.

Een kortlopende zakelijke lening heeft namelijk een looptijd van 12 tot 30 maanden en wordt vaak gebruikt voor de lagere bedragen. Deze lening is ideaal voor situaties waarin je tijdelijk extra financiële ruimte nodig hebt, bijvoorbeeld voor voorraadfinanciering.

Een zakelijke lening is een vaste lening: je leent een vast bedrag van een kredietverstrekker tegen een vooraf overeengekomen rentetarief. Dit is veelal een vaste rente met een vaste tegen een vaste looptijd. Bij deze leenvorm geen verassingen!

Zakelijke leningen vergelijken? Dit zijn de verschillende opties

Wanneer je snel wilt beschikken over kapitaal om te investeren in je onderneming, dan is het vergelijken van zakelijke leningen verstandig. Hiermee bespaar je tijd en krijg je direct inzicht in de voordeligste mogelijkheden voor een zakelijke lening. Het alternatief is zelf zakelijk krediet vergelijken, dit betekent dat je zelf bij verschillende aanbieders offertes gaat aanvragen. Iedere kredietverstrekker zal je vragen stukken aan te tonen, denk aan jaarrekeningen, bedrijfsplannen etc.

Via Frisia kun je het zakelijk krediet vergelijken uitbesteden, via onze dochteronderneming kunnen we 35 geldverstrekkers vergelijken. Volg het stappenplan zakelijk lening vergelijken en je ontvangt de goedkoopste mogelijkheden terwijl jij je blijft focussen op je onderneming.

Stappenplan zakelijke lening vergelijken

 1. De benodigde financiering aanvragen
  In deze stap breng je in beeld wat de financieringsbehoefte is om het leendoel te kunnen aanschaffen/realiseren. Vervolgens kun je op deze pagina een offerte aanvragen.
 2. Inventarisatie
  Wij nemen contact met je op om de wensen te inventariseren en de mogelijkheden door te nemen. Wij vertellen je welke documenten je moet aantonen en hoe onze dienstverlening er uit ziet.
 3. Zakelijke lening vergelijken
  Wanneer je gebruik maakt van onze diensten gaan wij na het ontvangen van de aanvraag de verschillende kredietverstrekkers langs op zoek naar de beste en goedkoopste offerte voor jouw leendoel. Voor een tractor financiering kloppen wij aan bij een andere partnerbank dan voor de aankoop van vastgoed. Wij vergelijken de offertes voor je op basis van rente en voorwaarden.
 4. Bespreken voorstel(len)
  Wij nemen contact met je op om het voorstel te bespreken en toe te lichten. Dit zodat jij een keuze kan maken of je en van welke offerte je gebruik wilt maken.
 5. Uitbetaling lening
  Na jou akkoord ontvang je het geld op je rekening.

Banklening

Je kunt voor een lening ook de eigen huisbank raadplegen. Je hebt hier immers ook je bankrekeningen ondergebracht. De banklening is vaak meer traditioneel en aan strenge eisen gebonden, we zien dat steeds meer banken zich specialiseren en concentreren op grote MKB bedrijven en dat het voor het normale MKB bedrijf niet altijd meer mogelijk is om een zakelijke financiering af te sluiten bij de huisbank.

Online kredietverstrekker

Daarentegen bieden online kredietverstrekkers vaak snellere goedkeuringsprocessen en toegankelijke aanvraagprocedures. Dit maakt het eenvoudiger voor MKB bedrijven en ZZP’ers om sneller toegang te krijgen tot financiering, de voorwaarden en rentetarieven kunnen wel sterk variëren tussen kredietaanbieders. Door zakelijke leningen te vergelijken kun je als ondernemer de meest geschikte financiering zoor je zakelijke leendoel vinden.

Waar moet je op letten bij zakelijke lening vergelijken?

Bij het vergelijken van zakelijke leningen is het verstandig om op een aantal punten te letten.

 • De looptijd en betalingsvoorwaarden

  Kijk goed of de terugbetalingsverplichtingen passen bij de cashflow van je onderneming en of je boetevrij kunt aflossen als het meezit.

 • Rentevoet en kosten

  Vergelijk de rentetarieven en eventueel bijkomende kosten van de verschillende offertes en aanbieders. De bijkomende kosten moet je hierin meewegen.

 • Flexibiliteit

  Controleer wat voor voorwaarden je hebt. Betreft het bijvoorbeeld een vaste lening of een rekening courant en welke aflossingsverplichting hoort hierbij. Kun je bijvoorbeeld boetevrij extra aflossen als het meezit?

 • Contract

  Lees de lening overeenkomst zorgvuldig en zorg ervoor dat je de voorwaarden begrijpt. Is er sprake van persoonlijke garanties of onderpand en wat betekent dit voor je privé situatie.

Voordelen van het vergelijken van zakelijke leningen?

 • Bespaard tijd! Frisia vraagt de offertes aan en maakt de vergelijking, jij kunt blijven ondernemen
 • Het stelt je in staat om de de meest gunstige rentetarieven en voorwaarden te vinden
 • Jij kunt een lening kiezen die past bij de cash flow (aflossingsvoorwaarden) van je onderneming
 • Je kunt toegang krijgen tot verschillende soorten van zakelijke financieringen, niet alleen traditionele bankleningen maar online kredietverstrekkers met alternatieve financieringsopties.
 • Je kunt een weloverwogen keuze maken, geholpen door de zakelijke lening vergelijking

Dit zeggen klanten over onze dienstverlening:

Wat klanten van ons vinden.

 • 10 "Brandon - Amazing"
 • 9 "Erik - Goede begeleiding."
 • 10 "Leacky Muchene - Timely service, efficient communication"
Bekijk onze beoordelingen

Bij Frisia kun je vrijblijvend een offerte aanvragen en vergelijken wij de verschillende mogelijkheden voor je. Dat neemt niet weg dat jij en je onderneming de kort zakelijke lening afsluiten waardoor het echt aan te raden is om bovenstaande punten grondig door te nemen. Mocht je hierover vragen hebben dan helpen wij je uiteraard graag hierbij.

Kortlopende zakelijke lening aanvragen
John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Meer weten? Onze financieel specialist staat klaar!

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over zakelijke lening vergelijken

Hoe bepaal ik welke lening het beste is voor mijn bedrijf?

Naar onze mening is dit lastig op voorhand te bepalen. Het hangt sterk af van je leendoel en de gewenste looptijd van de lening. Maar ook de leenvorm kan bepalend zijn, zo is financial lease voor een bedrijfsauto geschikt maar niet voor de financiering van je voorraden. Wij raden aan om je te concentreren op je financieringsbehoefte en deze zo goed mogelijk uit te werken. Aan ons om de beste zakelijke lening te matchen met jouw leendoel en wensen.

Hoe beinvloed mijn bedrijfsplan de financieringsmogelijkheden?

Een goed doordacht en goed geschreven bedrijfsplan is van cruciaal belang om financiering te verkrijgen en investeerders te overtuigen van de levensvatbaarheid van je bedrijf. Het is belangrijk om je bedrijfsplan regelmatig bij te werken en aan te passen aan veranderende omstandigheden en doelstellingen. De aankoop van landbouwgrond en de schaalbaarheid om je onderneming rendabeler te maken dient goed beschreven te zijn in je ondernemingsplan.

Heb ik een onderpand nodig voor een zakelijke lening?

Het is niet altijd nodig om zekerheden te verpanden aan de kredietverstrekker. In bepaalde gevallen zal de bank er wel om vragen of dit zelfs voorwaardelijk stellen. Onze ervaring is wel dat het verpanden van zekerheden leidt tot gunstigere rente en voorwaarden van de kredietverstrekker.

Wat zijn de gevolgen van een slechte kredietwaardigheid bij het aanvragen van een zakelijke lening?

Een slechte kredietwaardigheid zal als gevolg hebben dat de kredietverstrekker niet bereid is om een offerte of een zakelijke lening aan te bieden. Dit is wel afhankelijk van de staat van je kredietwaardigheid. Gezien het ruime aanbod van kredietverstrekkers bij Frisia kunnen we veel, ook in het geval van een mindere kredietwaardigheid kunnen we nagaan wat de mogelijkheden voor jouw onderneming zijn.

Kan ik meerdere zakelijke leningen tegelijk hebben?

Ja het is mogelijk om verschillende financieringsvormen te combineren en tegelijk te hebben. Het is niet ongebruikelijk om een zakelijke lening te combineren met een financial lease of hypotheek. Mocht je hierover vragen hebben dan lichten we dat graag toe tijdens de aanvraag van de financiering.

Kunnen start-ups ook zakelijke leningen krijgen?

Het antwoord is ja, dit kan. Het hangt ook wel af van je onderneming en bijvoorbeeld je omzetcijfers en cashflow. Daarnaast helpt het om zekerheden te hebben die kunnen worden verpand aan de kredietverstrekker. Of dit ook geld voor jouw start-up kunnen wij voor je bekijken, neem gerust contact met ons op.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 345 7,0 % 7,0 % 120 maanden € 41.401
€ 20.000 € 231 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 27.832
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen