Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0
 • Online geld lenen
 • Beloningsbeleid
 • Verantwoord lenen

Online geld lenen: Execution only

De werkwijze van Frisia heet in vaktermen ‘execution only’. Het is een werkwijze waarbij u zelfstandig online geld leent en Frisia optreedt als bemiddelaar. Deze manier van geld lenen is voornamelijk geschikt voor consumenten die ervaring hebben met het lenen van geld. Geld lenen via execution only, oftewel online geld lenen, is een voordelige manier van geld lenen.

3 voordelen van online lenen

 1. Discreet: U bepaalt zelf waar en wanneer u geld wilt lenen.
 2. Snel duidelijkheid: Het geoptimaliseerde aanvraagproces van Frisia geeft u snel duidelijkheid of u geld kunt lenen, hoeveel geld u kunt lenen en tegen welke maandlasten.
 3. Goedkoop: Met handige online tools zoals een lening-vergelijker kunt u in één overzicht de goedkoopste lening vinden die bij u past.

Hoe werkt online geld lenen?

Online geld lenen werkt in de basis in drie stappen:

 1. Lening berekenen: U berekent eerst hoeveel geld u kunt lenen.
 2. Lening aanvragen: Via een online formulier vraagt u vrijblijvend één of meerdere offertes voor een lening aan.
 3. Lening afsluiten: In een persoonlijk beveiligde omgeving upload u de benodigde gegevens en gaat u akkoord met uw aanbod.

Op Frisia.nl heeft u ook de mogelijkheid om gratis online uw leningen te vergelijken, offertes aan te vragen en uw lening zelfstandig af te sluiten. Eventuele vragen over uw persoonlijke aanbiedingen kunt u stellen in uw beveiligde mijn-omgeving.

Geld lenen

Beloningsbeleid

De leningen die u bij Frisia online kunt aanvragen zijn consumptieve kredieten. Een consumptief krediet is geen complex financieel product, hiervoor mag een maandelijkse provisie uitgekeerd worden door de bank aan de bemiddelaar. Frisia wordt beloond via de kredietverstrekker middels een maandelijkse provisie. U betaalt daarom geen advies- en/of afsluitkosten voor online geld lenen via Frisia.

Het beleid van onze onderneming is gericht op de lange termijn relatie met van onze klanten. Om dit te realiseren is het van belang dat wij beschikken over goed gekwalificeerde en betrokken medewerkers. Ons beloningsbeleid is zodanig ingericht dat het bijdraagt aan het bevorderen, aantrekken en behouden van de juiste medewerkers. Wij zorgen ervoor dat onze medewerkers niet worden geprikkeld door de beloning tot het onzorgvuldig behandelen van onze klanten. Daarom ontvangen onze medewerkers een vast salaris. Afhankelijk van de resultaten en het functioneren van de medewerker bestaat de mogelijkheid om een 13e maand uit te keren.

Onafhankelijk

Frisia is een onafhankelijke kredietbemiddelaar met een ruim aanbod aan consumptieve kredieten. Wij bieden persoonlijke leningen, doorlopende kredieten en combinaties aan van de volgende

kredietverstrekkers:

 • BNP Paribas
 • Defam
 • Interbank
 • Nationale Nederlanden
 • Qander
 • Lloyds Bank

Frisia Financieringen is onderdeel van Nr7Finance B.V. Geen enkele bank of financiële instelling heeft enige vorm van zeggenschap of aandelen in deze onderneming.

Dienstenwijzer

Meer informatie over execution only en ons beloningsbeleid kunt u vinden in onze dienstenwijzer.

Over ons

Verantwoord lenen

Naast de kosten van uw lening (rente en aflossing), moet u altijd voldoende geld overhouden om uzelf in levensonderhoud te voorzien. Om dit te waarborgen heeft Frisia verschillende stappen ondernomen en is ons aanvraagproces, inclusief de controle op (bewijs)stukken, hierop ingericht.

AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is een toezichthouder die onder andere toezicht houdt op de verstrekking van consumptieve kredieten. In Nederland zijn alle kredietbemiddelaars en kredietverstrekkers wettelijk verplicht om in bezit te zijn van een AFM vergunning Consumptief krediet.

Frisia Financieringen is in het bezit van een wettelijk verplichte AFM vergunning Consumptief Krediet. U kunt deze vergunning raadplegen in het AFM register onder het nummer 12020777.

BKR

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is een instantie die alle Nederlandse schulden en eventuele betalingsachterstanden registreert. Het BKR register raadplegen (BKR check) behoort tot een wettelijk verplichte handeling tijdens het verstrekken van krediet.

Bij Frisia wordt uw BKR check automatisch geregeld tijdens het aanvragen van een lening. U hoeft hiervoor alleen een vakje aan te vinken tijdens uw leningaanvraag.

Boetevrij aflossen

Zowel persoonlijke leningen als doorlopende kredieten mogen bij Frisia boetevrij versneld worden afgelost.

*Heeft u een persoonlijke lening elders afgesloten vóór 2018, dan is het mogelijk dat er kosten zijn voor het versneld aflossen van uw lening. Doorlopende kredieten mogen altijd boetevrij versneld afgelost worden.

Geld lenen

10 jaar rentevast vanaf 6,6%;

Leningen vergelijken

Ook voor de goedkoopste lening hoeft u niet meer de deur uit. Bij Frisia kunt u zowel persoonlijke leningen als doorlopende kredieten online vergelijken. Door op rente en ook op voorwaarden te vergelijken vindt u altijd de goedkoopste lening voor uw situatie.

Heeft u al een lening, maar heeft u een goedkopere lening gevonden in onze vergelijker? Ook dan kunt u bij ons terecht. U kunt dan een lening aanvraag doen om uw dure lening over te sluiten naar een goedkopere lening.

*Afhankelijk van uw situatie kunt u tijdens het oversluiten ook extra geld lenen.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen