Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1

10 jaar rentevast vanaf 6,6%;

 • lening voor tuin

Financieringsopties voor je tuin

Het aanleggen van een tuin kan een dure aangelegenheid zijn, zeker als je het uitbesteed aan een hovenier. En als je zelf niet voldoende reserves hebt en als je niet direct voldoende spaargeld hebt, dan kun je overwegen om geld te lenen voor je tuin. Er zijn verschillende financieringsopties voor de aanleg voor je tuin.

 • Tuin financieren hypotheek

Een van de mogelijkheden is het lenen voor je tuin in de vorm van een hypotheek. In dit geval kan je je hypotheek verhogen of een extra hypotheekdeel afsluiten, dit kan alleen bij de huidige hypotheekverstrekker. Voordeel van een hypotheek zijn de lage rente en maandlasten, nadeel is vaak de kosten. Het verhogen van je hypotheek of een extra hypotheekdeel afsluiten brengt gemiddeld € 2.500,– euro aan kosten met zich mee. Onze ervaring is dat dit bij bedragen tot € 20.000,– duurder uitpakt dan een een reguliere lening.

Een hypotheek kan geschikt zijn voor je tuin financiering wanneer het gaat om de grotere tuinprojecten met een grote financiële impact. Een die de te maken kosten verantwoord.

 • Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is voor de bedragen tot € 20.000,– veelal een goedkoper alternatief. Nadeel van deze leenvorm kan zijn de maandlasten, deze liggen hoger dan bij de hypotheek. Een persoonlijke lening kent een maximale looptijd van 180 maanden en heeft een hogere rente. De voordelen van deze lening zijn; geen kosten bij het afsluiten en door de kortere looptijd heb je veelal minder totale rentekosten. Het is over de gehele looptijd dus goedkoper.

In beide gevallen is de rente die je betaald fiscaal aftrekbaar wat vooraf duidelijkheid geeft over de maandelijkse en totale kosten van de lening. Dit is anders bij een doorlopend krediet, een leenvorm met meer flexibiliteit.

 • Geld lenen voor aanleg tuin

Wilt u meer flexibiliteit bij geld lenen? Bijvoorbeeld omdat de je verwacht dat de tuinaanleg nog onduidelijk zijn? Overweeg dan een lening voor je tuin in de vorm van een doorlopend krediet. Je kunt dan afgeloste bedragen opnieuw opnemen en je hoeft niet het gehele kredietbedrag ineens uit te laten betalen. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag. Op die manier heb je altijd geld achter de hand.

Voor de fiscale voordelen is een doorlopend krediet minder geschikt. Deze leenvorm heeft namelijk geen fiscale voordelen.

De fiscale voordelen van tuin financieren

De regels zijn duidelijk, de rente van een persoonlijke lening is alleen aftrekbaar in box 1 als je leendoel de aankoop, verbouwing of het onderhoud van je huis betreft. Een doorlopend krediet is nooit aftrekbaar in box 1, ook niet bij het leendoel eigen woning. Voor de hypotheek is dat anders, daar zijn eigen fiscale regels van kracht en wanneer je de hypotheek voor je tuin gebruikt is deze gewoon aftrekbaar in box 1, net als bij de persoonlijke lening.

De kosten van een tuinverbouwing

De kosten van een tuinverbouwing of tuin aanleg lopen sterk uiteen. Veel hangt af van de keuzes die je maakt, een standaard tuin met gras en wat beplanting is stukken goedkoper van een volledig betegelde tuin me luxe beplanting, een vijver en oprijlaan. Een normale tuin kost al gauw € 75,- per m2 en een luxe tuin met een overkaping, betegeling en tuinverlichting kan je zomaar € 250,- per m2 kosten.

Hoe lening voor tuin aanvragen?

Het aanvragen van een lening kan volledig online en is geheel vrijblijvend. Je ontvangt binnen 2-uur een offerte in je persoonlijke mijn-omgeving. Is de offerte naar wens? Dan kun je de lening ook online afsluiten met behulp van ons online proces. Frisia heeft speciaal voor dit doel een beveiligde mijn-omgeving ontwikkeld waarin je als klant stap voor stap de offerte kunt inzien en stukken kunt uploaden en de offerte digitaal kunt ondertekenen. Wel zo gemakkelijk!

Tuin financieren bij Frisia

Bij Frisia kun je terecht voor het financieren van normale tot zeer luxe tuinen. Omdat een tuin voor langere tijd meegaat zijn er voldoende financieringsmogelijkheden bij Frisia. En een persoonlijke lening kan tot maximaal 180 maanden worden afgesloten. Kies je voor een kortere looptijd dan betaal je minder rente en adersom geldt hoe langer je lening loopt, hoe meer rente je betaald over de gehele looptijd. Dit geldt zeker bij het afsluiten van een hypotheek waarbij de looptijd veelal 30 jaar is.

Waarom financieren bij Frisia?

Wanneer je geld wilt lenen voor je tuin is het verstandig om de verschillende leningen te vergelijken op rente, voorwaarden en de looptijd. Met behulp van de ‘online vergelijker‘ van Frisia kun je met 1 druk op de knop de verschillende leenvormen, looptijden en maandtermijnen vergelijken. Via Frisia kun je:

 • Online je lening vergelijken
 • Een lening aanvragen kost je slechts enkele minuten en de offerte ontvang je vrijblijvend binnen 2-uur
 • Volledig online je lening afsluiten met behulp van je eigen beveiligde mijn-omgeving
 • Geen bijkomende kosten bij het afsluiten van de lening

Dit zeggen andere over Frisia!

Wat klanten van ons vinden.

 • 10 "Brandon - Amazing"
 • 9 "Erik - Goede begeleiding."
 • 10 "Leacky Muchene - Timely service, efficient communication"
Bekijk onze beoordelingen

Vrijblijvende offerte

Wat kost een lening voor je tuin? Bereken je maandlasten

De kosten voor een lening bestaan uit de te betalen rente. De rente en de gekozen looptijd bepalen samen de maandtermijn. Met onderstaande vergelijkingsmodule kun je zelf berekenen welke rente en maandlasten bij het gewenste lening bedrag en leenvorm horen.

Veelgestelde vragen over lening voor tuin

Welke leenvormen zijn er beschikbaar voor tuinfinanciering?

Er zijn meerdere financieringsvormen mogelijk, zo kun je de tuin financieren door een extra hypotheek af te sluiten, een andere mogelijkheid is het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bovenaan deze pagina staat meer informatie over de leenvormen en de voor- en nadelen. Hier wordt onder andere ingegaan op de leenvorm, de voorwaarden en de kosten.

Kan ik de rente van de lening aftrekken van de belasting?

Wanneer je kiest voor de leenvorm hypotheek of persoonlijke lening en je besteed het leenbedrag aan je tuin of de eigen woning, dan is de rente fiscaal aftrekbaar in Box 1. De voorwaarden zijn de leenvorm en het feit dat je leendoel de (verbetering) van de eigen woning betreft.

Hoeveel kost het lenen voor een tuin?

De lening afsluiten kan bij Frisia zonder bijkomende kosten, dit geldt voor het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Mocht je kiezen voor een hypotheek dan zijn daar bijkomende kosten zoals taxatiekosten, afsluitkosten en notariskosten. De kosten van de lening zelf is de te betalen rente.

Op zoek naar een andere lening?

Dat kan zeker, je kunt bij ons terecht voor bedragen tot aan 150.000 euro en voor verschillende leendoelen. Wil je weten wat je kunt lenen? Bereken dan online je maximale mogelijkheden en krijg direct een goede indicatie van je leencapaciteit.

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Vragen? Vraag het onze financieel expert!

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 345 7,0 % 7,0 % 120 maanden € 41.401
€ 20.000 € 231 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 27.832
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen