Frisia Financieringen
9.0
986 mensen geven ons een 9.0
 • Starterslening
 • De opties
 • ZZP lening afsluiten

ZZP en starterslening

Via Frisia kun je een ZZP lening of starterslening voor ZZP’ers aanvragen en afsluiten. Wij werken samen met meer dan 35 banken voor zakelijke leningen, zakelijke krediet en financial lease. Wanneer je een ZZP lening bij ons aanvraagt nemen wij direct contact met je op om de wensen te inventariseren. Tijdens dit gesprek maken wij een inschatting van de mogelijkheden en bespreken we het vervolg van het proces. Het afsluiten van een Starterslening ZZP’ers via Frisia duurt gemiddeld 3 tot 5 werkdagen.

Wat is een ZZP Starterslening?

Een ZZP starterslening is een specifieke vorm van lenen gericht op zelfstandige zonder personeel (ZZP) die net beginnen of begonnen zijn met hun onderneming. De lening kan bestemd zijn voor verschillende leendoelen, waaronder: opstartkosten, gereedschappen, bedrijfsauto of bedrijfsbus maar ook voorraden of de aanschaf van apparatuur. Eigenlijk kan er bijna voor elk leendoel geleend worden.

Afsluiten van starterslening ZZP’ers uitdagend?

Het doel van een starterslening ZZP’ers is simpel namelijk om ZZP’ers voldoende financiële middelen te bieden om hun bedrijf succesvol te lanceren en te laten groeien. Het afsluiten van een starterslening kan uitdagend zijn, met name voor de reguliere grootbanken. Dit komt vaak vanwege de onzekerheid van het toekomstig inkomen en het hogere risico dat gepaard gaat met het ondernemerschap.

Vergelijk van 35 partnerbanken voor zakelijk geld lenen

Voor zowel leningen voor ZZP’ers als MKB Krediet heeft Frisia met maar liefst 35 partnerbanken een samenwerking. Hierdoor slagen we er bijna altijd in om een goede match te maken tussen de ondernemer, het leendoel en de bank waar de voordeligste lening, lease of krediet kan worden afgesloten. Juist waar de grootbanken afhaken pakken wij door en bieden aantrekkelijke financieringsmogelijkheden voor alle type ondernemers.

ZZP starterslening aanvragen

ZZP starterslening afsluiten? Dit zijn de opties!

Er zijn verschillende mogelijkheden om een starterslening voor ZZP’ers af te sluiten. Wanneer je een lening aanvraagt zullen wij samen met jou de mogelijkheden verkennen en bepalen welke offertes we voor jou gaan opvragen en vergelijken. De meest gekozen leenvorm zijn:

Flexibel krediet

Een flexibel krediet is vergelijkbaar aan een doorlopend krediet of rekening courant krediet met kenmerken als:

 • Geld opnemen tot aan je afgesproken kredietlimiet
 • Rente betaal je over het opgenomen saldo
 • Afgeloste bedragen kun je weer opnemen tot aan de kredietlimiet.

Grote voordeel is dus de flexibiliteit, je gebruikt het geld dat je nodig hebt en betaald daar ook naar. Deze leenvorm is met name geschikt voor de aanschaf van voorraden, werkkapitaal (dagelijkse bedrijfsuitgaven), groeifinanciering en opvangen liquiditeit (overbruggen betalingen en cashflow stabiliseren).

Zakelijke lening

Een zakelijke lening voor ZZP’ers kent meer vastigheid en kan worden aangegaan voor een langere periode. De leenvorm heeft een vaste rente, een vaste looptijd en maandtermijn. Zo weet je als ZZP’er exact waar je aan toe bent bij het aangaan van een zakelijke lening. Deze leenvorm is geschikt voor de aanschaf van machines, voertuigen, het herfinancieren van krediet of het financieren van expansie. Eigenlijk elk leendoel wat een financiering nodig heeft voor een vaste looptijd.

Financial lease

Financial lease is een vorm van financiering waarbij je een leendoel zoals een auto, apparatuur of machine aanschaft en daarvoor periodiek lease maandbetalingen doet aan de leasemaatschappij. Bij deze vorm van lease koopt de leasemaatschappij de auto of machine en word jij eigenaar aan het einde van het leasecontract, nadat alle betalingen zijn voldaan. Dit is bij operationele lease niet het geval, daar blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto. Met name als starterslening voor ZZP’ers, voor de aanschaf van bedrijfswagens of machines, is deze vorm van geld lenen geschikt.

ZZP startersleningen vergelijken? Hier moet u op letten

Als je een starterslening gaat vergelijken zijn er meerder punten waar je op moet letten om de beste lening te vinden die bij jouw onderneming past. Hieronder de belangrijkste:

 1. Rentepercentage – deze bepaalt in belangrijke mate de kosten van het lenen van geld. Dus vergelijk de verschillende aanbieders op rente en voorwaarden behorende bij het aanbod.
 2. Looptijd – controleer de looptijd van de lening en of je binnen de looptijd de gehele lening aflost of dat je met een slottermijn te maken hebt. Een slottermijn is een restant bedrag dat na het betalen van de laatste termijn in 1 x moet worden afgelost.
 3. Voorwaarden – bekijk de voorwaarde zorgvuldig. Zijn er beperkingen gesteld aan de lening? Moet je zekerheden (onderpand) bieden en welke zijn dat? Hetzelfde geldt voor de kosten, zoals administratiekosten of boetes bij vervroegd aflossen.
 4. Kosten – kijk of je naast de te betalen rente ook aanvullende kosten hebt bij het aangaan of tijdens de looptijd van de lening. Denk hierbij ook aan advies- afsluitkosten bij het aangaan van de lening.

Het aanvragen en vergelijken van de verschillende financieringsopties is naast een tijdrovende klus eentje waarbij je ook over de nodige kennis en ervaring moet beschikken om bij de voordeligste lening uit te komen. De laagste rente is niet altijd het beste aanbod, de voorwaarden of een slottermijn kunnen bepalende factoren zijn voor de beste lening.

Ook een ZZP starterslening afsluiten?

ZZP Starterslening afsluiten? Zo doe je dat!

Frisia neemt jou het werk uit handen en biedt jou de beste ZZP starterslening. Jij laat ons doen waar we goed in zijn en jij kunt gewoon door met ondernemen. Onze werkwijze:

 1. Vraag online een vrijblijvende offerte aan en vul ons aanvraagformulier in. Dit kost je hooguit 2 minuten.
 2. Wij nemen direct contact met je op voor een verdere inventarisatie van je wensen en bespreken de mogelijkheden voor een zzp starterlening. We vragen je in deze stap ook om een aantal documenten aan te tonen en vertellen we je meer over onze dienstverlening, de kosten en hoelang het duurt van offerte tot uitbetaling.
 3. Je kunt de documenten uploaden in je eigen beveiligde mijn-omgeving waar je direct toegang toe krijgt. In deze stap beoordelen wij de documenten en beoordelen waar we de goedkoopste offertes kunnen opvragen.
 4. Wij beoordelen de ontvangen offertes en vergelijken deze op rente en voorwaarden. Zodra wij dit hebben afgerond ontvang jij het beste aanbod met toelichting in de mijn-omgeving en bellen we je om deze toe te lichten.
 5. Is de offerte naar wens? Dan kun je deze ondertekenen en handelen wij het verder met de bank af. Uitbetaling van de zzp starterslening volgt binnen enkele dagen.

Neem gerust contact met ons op als je benieuwd bent naar je mogelijkheden of wat wij voor je kunnen betekenen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een ZZP starterslening en een persoonlijke lening?

Het belangrijkste verschil tussen een zzp starterslening en een persoonlijke lening zit hem in het doel en de voorwaarden van de lening. De ZZP lening is specifiek bedoeld voor ZZP’rs om geld te lenen voor hun onderneming. Een persoonlijke lening wordt afgesloten door consumenten voor persoonlijke doeleinden zoals een verbouwing, auto of camper. Een verschil is bijvoorbeeld is dat wij een ZZP lening veelal wordt gewerkt met zekerheden, een onderpand, bij een persoonlijke lening is dat ongebruikelijk. Op de pagina van de persoonlijke lening lees je meer verschillen.

Hoe zit het met de BKR registratie bij het lenen van geld als startende ZZP’er?

Een zakelijk krediet waarvoor je persoonlijk aansprakelijk bent wordt aangemeld bij het BKR. Dit geldt ook voor een ZZP starterslening.

Waarom is het voor beginnende zzp’ers vaak lastig om geld te lenen?

Er zijn een aantal redenen te noemen waarom banken het lastig vinden geld te lenen aan een ZZP’ers. Deze hebben eigenlijk allemaal te maken met de hoogte en bestendigheid van het inkomen. Veel ZZP’ers hebben een wisselend inkomen wat het lastig maakt om een lening op te baseren. Is er sprake van solide financiële geschiedenis dan heb je direct meer mogelijkheden.

Banken vragen daarnaast een onderpand te verbinden aan de financiering, niet iedere zzp’er heeft deze of is hiertoe bereid. Bij Frisia hebben we meerdere banken die leningen verstrekken aan ZZP’ers onder wisselende voorwaarden. Mocht je willen weten wat er in jou geval mogelijk is neem dan gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Kan ik als ZZP’er ook zakelijk lenen?

Ook ZZP’ers kunnen wij van dienst zijn met een zakelijke lening. Hier geldt hetzelfde aanvraag proces als voor een V.O.F. of B.V. De branche of bedrijfsvorm maakt voor ons niet uit. Wij kunnen ZZP’ers helpen aan een zakelijke lening. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Vraag gerust een offerte aan.

Offerte aanvragen