Frisia Financieringen
9.1
1010 mensen geven ons een 9.1
 • Senioren lening
 • Voorwaarden

Senioren lening afsluiten

Een Senioren lening kunt u afsluiten vanaf uw 60ste levensjaar. Voorheen moest deze leningvorm voor uw 68ste zijn afgelost. Doordat de gemiddelde levensverwachting stijgt hebben banken het mogelijk gemaakt om tot uw 81ste te kunnen lenen. Dit betekent dat de lening uiterlijk dient te worden afgelost op uw 81ste levensjaar.

De leenmogelijkheden voor Senioren zijn daarmee enorm uitgebreid, een terechte en welkome ontwikkeling. Zo heeft u ook meer mogelijkheden om uw dure leningen te laten oversluiten naar een lening met een goedkopere rente of een lagere maandtermijn. Waar u voorheen voor uw 68ste de lening moest afbetalen kunt u hier nu 10 jaar langer de tijd voor nemen.

Latere leeftijd lening

De seniorenlening wordt ook wel de Latere leeftijd lening genoemd. Een product met een toenemende vraag. De senioren van tegenwoordig zijn steeds actiever en willen vaak nog gewoon die grote aankoop doen: een nieuwe auto of camper. Met de seniorenlening behoort dit ook tot de mogelijkheden tot een bedrag van maximaal € 50.000,-.

De senioren persoonlijke lening

De senioren persoonlijke lening kan aangevraagd wordt tot het 74e levensjaar. Dit komt doordat er in de berekening voor een lening wordt gerekend met een looptijd van zo’n 5 jaar. Bij de persoonlijke lening spreekt u alles van te voren af. Zo weet u exact waar u aan toe bent. Dit geldt onder andere voor het te lenen bedrag, de rente en de maandtermijn. Geen verrassingen achteraf. Heeft u een financiële meevaller? Geen probleem u kunt ten alle tijden zonder kosten extra aflossen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

De voorwaarden en productmogelijkheden

 • minimum leeftijd vanaf 60 jaar
 • maximale leeftijd bij aanvragen lening tot 78 jaar
 • maximale leeftijd bij einde contract 80 jaar
 • vanaf 5.000 euro tot maximaal 50.000 euro mogelijk (afhankelijk van uw persoonlijke situatie)
 • extra aflossen zonder kosten
 • zelf uw incassodatum bepalen
 • eenmalig 3 maanden betaling uitstellen (pauze) bijvoorbeeld bij tijdelijk tekort financiële ruimte

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan bij Frisia Financieringen en bekijk zelf welke mogelijkheden wij u kunnen bieden. Onze kredietspecialisten helpen u graag!

Productinformatie Lenen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Hoeveel geld mag ik lenen?

Hoeveel geld je mag lenen hangt van meerdere factoren af. Je inkomen, het soort inkomen, jouw (woon)lasten, het soort woning en de gezinssamenstelling zijn de belangrijkste factoren. Lees een uitgebreide toelichting op ‘Hoeveel kan ik lenen‘ of bereken direct hoeveel je maximaal kunt lenen.

Wanneer kan ik een Senioren lening afsluiten?

Je kunt een Senioren lening afsluiten wanneer één contractant minimaal 65 jaar oud is.

Seniorenleningen zijn speciaal ontworpen voor senioren voor het financieren van grote aankopen of projecten. Ze kunnen worden gebruikt voor van de particuliere aankopen van senioren, zoals de aanschaf van een auto of het financieren van een verbouwing of een reis.

De voorwaarden voor een Senioren lening:

 • De Senioren lening kun je aanvragen tot maximaal 78 jaar oud.
 • De Senioren lening moet voordat je 85 jaar oud bent weer afgelost zijn.
 • Van een Senioren lening kun je (extra) afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen.
 • Het betreft een persoonlijke lening waarbij de rente, het maandtermijn en de looptijd vast staan.

Wat is de maximum leeftijd om geld te lenen?

De maximale leeftijd om een lening aan te vragen is 80 jaar. De lening moet dan ingelost zijn voor u 85 jaar oud bent.

Wat is het verschil tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening en een doorlopend krediet hebben drie belangrijke verschillen:

 1. De rente bij een persoonlijke lening staat gedurende de looptijd vast. Bij een doorlopend krediet is deze rente variabel. Deze kan dus stijgen en dalen.
 2. Bij een persoonlijke lening kun je (extra) afgeloste bedragen niet meer opnemen. Bij een doorlopend krediet kan dat wel.
 3. Door het flexibele karakter van een doorlopend krediet is de looptijd ook flexibel. Bij een persoonlijke lening staat de looptijd vast.

Bij beide leningen betaal je een vast maandtermijn bestaande uit rente en aflossing.

Kan ik mijn overwaarde meenemen bij mijn leningaanvraag?

Nee, uw overwaarde wordt niet meegenomen bij het berekenen van uw maximale lening.

Waarom wordt inkomen uit overwaarde van de woning niet meegerekend? Een lening moet u iedere maand terugbetalen. Daarvoor heeft u iedere maand inkomen nodig. Overwaarde van een woning is een bedrag wat u één keer ontvangt. Om deze reden wordt het door banken niet meegenomen als inkomen. Uiteraard kunt u iedere maand een (klein) deel opnemen van uw overwaarde. Omdat u het bedrag ook in 1 keer uit mag geven gaat de bank daar niet mee akkoord. Het risico dat er tijdens de looptijd van de lening geen inkomen beschikbaar is vinden zij te groot.

Offerte aanvragen