Frisia Financieringen
9.0
986 mensen geven ons een 9.0
  • Kopen op afbetaling
  • Autogarage
  • Autolening
  • Zonder BKR

Auto op afbetaling is duur

Een auto kopen op afbetaling is duur; vaak wordt de wettelijke maximaal toegestane rente van 10% aan u doorberekend. Sluit u een doorlopend krediet af voor de financiering van uw auto? Dan betaalt u een lage rente, al vanaf 8,6% en u bent direct eigenaar van de auto. Dit is niet altijd het geval als u op afbetaling koopt; de auto dient soms als onderpand. Als u een lening afsluit bij Frisia kunt u vrij beschikken over de auto. Moet u de auto verkopen? Geen enkel probleem; u bent de eigenaar. Daarnaast heeft een doorlopend krediet het extra voordeel dat u flexibel over het resterende deel van uw lening kunt beschikken.

Persoonlijke lening

Uw auto financieren met een persoonlijke lening geeft zekerheid en is goedkoper. Wij bieden een vaste rente vanaf 6,5% en keren het totale leenbedrag in één keer en eenmalig aan u uit. De rente, looptijd en uw maandlasten staan vast bij deze leenvorm. Tussentijds mag u altijd boetevrij extra geld aflossen. In tegenstelling tot een doorlopend krediet mag u de afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen.

Auto financieren

Autogarage in termijnen betalen

Koop op afbetaling via uw autogarage wordt in de meeste gevallen niet aangeboden. Wilt u de auto financieren door in termijnen terug te betalen dan is een doorlopend krediet een goedkoper alternatief. Als u niet het volledige kredietbedrag gebruikt voor de autolening heeft u naast de financiering van de auto geld achter de hand voor onderhoud of onvoorziene reparaties. Wilt u de auto verkopen? Zorg dat uw krediet volledig is afgelost; hiermee voorkomt u dat u kosten maakt voor een auto die niet meer in uw bezit is.

Wat is een Doorlopend krediet?

Autolening

“Een autolening is een verzamelnaam voor alle leningen waarmee u een auto kunt financieren. U wordt – in tegenstelling tot (private) leasen – eigenaar van de auto en betaalt deze in termijnen af. Kiest u voor een persoonlijke lening als autolening, dan weet u ook exact hoeveel de autolening u gaat kosten. Duidelijk, goedkoop en allemaal zelf online te regelen.”

Persoonlijke lening als autolening

Een auto financieren met een persoonlijke lening betekent dat u kiest voor een leenvorm met een vast karakter. De rente, de looptijd en hiermee de maandlasten van de autolening staan vast. U mag tussentijds boetevrij aflossen op de lening. De auto is volledig afbetaald aan het eind van de looptijd.

Doorlopend krediet als autolening

Met een doorlopend krediet als autolening leent u flexibel geld. U neemt dat deel van de lening op wat nodig is om de auto te financieren. Over het resterende bedrag kunt u vrij beschikken. U betaalt alleen rente over het opgenomen deel van het krediet. Daarnaast mag u afgeloste bedragen opnieuw opnemen. De rente daarentegen staat niet vast bij deze leenvorm.

Autolening

Auto in termijnen betalen zonder BKR

Om te voorkomen dat consumenten in financiële problemen komen is het bij wet geregeld dat schulden worden geregistreerd in het BKR, Bureau Krediet Registratie, register. Dit register kan vervolgens geraadpleegd worden als een consument (opnieuw) geld wil lenen. Op deze manier kan beter worden gecontroleerd of het verantwoord is om iemand geld te lenen. Iemand met betalingsachterstanden kan in de meeste gevallen niet opnieuw een lening aanvragen.

Een auto financieren zonder BKR check klinkt verleidelijk maar laat u niet misleiden. U brengt u zelf financieel in gevaar een auto te financieren zonder BKR check. Het is voor Nederlandse kredietbemiddelaars niet mogelijk om te bemiddelen in autoleningen zonder BKR check. Leen verantwoord zodat u aan de financiële verplichtingen van een lening kunt voldoen en voorkom financiële problemen of betalingsachterstanden.

Kan ik lenen met een BKR H melding?

Hoeveel kan ik lenen voor een auto?

Hoeveel kan ik lenen? Op deze vraag wilt u direct antwoord als u op zoek bent naar de financiering van een nieuwe auto. Bij dit leendoel gaat u uit van de prijs van de auto. Als u niet meer leent dan nodig houdt u bijvoorbeeld geld over voor een autovakantie en u kunt de lening sneller volledig aflossen. Vul uw gegevens in zodat u ziet wat voor u de mogelijkheden bij Frisia zijn.

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 6,5% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van je.

Autolening vergelijken

Via de Frisia lening vergelijker kunt u goedkope autoleningen vergelijken. Door te kiezen voor ‘persoonlijke lening’ kunt u autoleningen met vaste rentes vergelijken en door te kiezen voor ‘doorlopend krediet’ kunt u autoleningen/autokredieten met variabele rentes vergelijken. Vind vandaag nog een goedkope autolening.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Is een doorlopend krediet een aflosvrije lening?


Nee, Het maandelijkse bedrag bestaat bij een doorlopend krediet uit rente en aflossing. Wel mag u bij een doorlopend krediet (extra) afgeloste bedragen weer opnemen.

Kan ik ook met een Fase A contract geld lenen?

U kunt geld lenen met een Fase A contract wanneer u minimaal 2 jaar / 104 weken aaneengesloten werkervaring heeft.

Benieuwd wat u nu of straks kunt lenen? Bereken uw lening online.

Wat is de minimumleeftijd om geld te kunnen lenen?

Als je geld wil lenen bij een bank of een kredietverstrekker, dan moet je bij de meestal banken minstens 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een lening. Dit geldt voor alle soorten leningen, zoals persoonlijke leningen, auto- en studentenleningen. Hoewel het voor sommige leningen mogelijk is om met een lagere leeftijd geld te lenen, zijn er ook beperkingen.

De maximum leeftijd om geld te kunnen lenen is momenteel 78 jaar.  Een lening aanvragen kan dus vanaf 18 jaar.

Offerte aanvragen