Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

13-01-2023

Private lease is een financieringsvorm waarbij u een vast bedrag per maand betaalt voor het gebruik van de auto. De looptijd, het rentepercentage en de maandelijkse termijn worden vooraf afgesproken. Private lease omvat ook het onderhoud, de wegenbelasting en de verzekering. Het grote voordeel van private lease is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over onderhoud en wegenbelasting; deze zijn in de maandelijkse termijn inbegrepen.

Lening afsluiten

Heb je je droomauto gevonden, maar beschik je niet over voldoende middelen om deze te kopen? Dan kan een lening afsluiten een optie zijn die je helpt de auto te kopen. Een auto kopen kan moeilijk zijn, vooral als je er niet genoeg geld voor hebt en je deze bijvoorbeeld voor je werk nodig hebt.

Er zijn een aantal manieren om dan een auto te financieren. Zo kun je gebruik maken van private lease of een andere populaire manier om je auto te financieren is het afsluiten van een persoonlijke lening.

Maar wat zijn de gevolgen van het lenen van geld voor de aankoop van een auto? Kun je nu beter een auto leasen of kopen met behulp van een persoonlijke lening. Wat zijn de verschillen en hoe beïnvloeden ze de beslissing van jou als consument?

Wat houdt geld lenen voor een auto in?

Geld lenen voor een auto betekent simpelweg een lening aangaan om de aankoop van het voertuig te financieren. Wanneer je geld leent voor een auto, dan ga je een veelal lang lopende financiële verplichting aan. Namelijk jij moet de lening terugbetalen. Dit geldt voor zowel de private lease als ook bij de persoonlijke lening. Jij bent verantwoordelijk voor het terugbetalen van de lening over een afgesproken periode met rente. Wat de lening kost hangt af van uw wensen qua bedrag en looptijd. Wil je een indicatie krijgen van de maandelijkse kosten? Maak dan gebruik van de online module van Frisia ‘wat kost een lening’.

Persoonlijke lening of private lease?

Als het gaat om geld lenen voor een auto, heb je twee belangrijke opties: persoonlijke lening of private lease. Beide financieringsopties hebben hun voor- en nadelen, dus het is belangrijk om na te gaan welke het beste is voor jouw situatie.

Auto aanschaffen met een persoonlijke lening

Met de persoonlijke lening leen je een vast bedrag wat ineens aan je wordt uitbetaald. De rente, looptijd en maandtermijn staan van tevoren, conform afspraak, vast. Dit betekent geen verassingen achteraf. De looptijd van de persoonlijke lening kun je afstemmen op de verwachte periode, b.v. 4 jaar, dat jij in de auto van plan bent te gaan rijden.

Het belangrijkste voordeel van een persoonlijke lening is dat u eigenaar bent van de auto. Dit betekent dat u de auto op elk moment kunt verkopen of inruilen, en dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het terugbrengen van de auto naar de kredietverstrekker aan het einde van de looptijd van de lening. Nadeel kan zijn dat het onderhoud en wegenbelasting periodiek door jezelf betaalt moeten worden, deze zijn niet in de financiering meegenomen.

Mocht je de auto eerder willen inruilen? Dan is dat geen probleem, de lening mag ten alle tijden boetevrij deels of geheel boetevrij worden afbetaald. Dit zodat jij niet met een restschuld blijft zitten als je de auto niet meer gebruikt.

Auto aanschaffen met private lease

Bij private lease betaalt u maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de auto. Dit bedrag is inclusief alle kosten zoals onderhoud en wegenbelasting. U wordt geen eigenaar van de auto, dus u kunt hem niet te allen tijde verkopen of inruilen. Aan het einde van de looptijd moet u de auto inleveren bij de geldverstrekker.

Het grote voordeel van private lease is dat u precies weet wat uw maandelijkse kosten zijn. Dit geeft duidelijkheid en geen onvoorziene onderhoudskosten. Bovendien kun je u vaak kiezen uit een groot aantal auto’s en opties.

Het nadeel is dat u geen eigenaar bent van de auto en dat u deze aan het einde van de looptijd moet inleveren bij de geldverstrekker. Daarnaast ga je aan het begin een contract aan waarin je ondermeer afspreekt hoe lang je de auto gebruikt en hoeveel kilometer je mag rijden, veelal termijn van 4 jaar en bijvoorbeeld 10.000 kilometer. Nadeel is dat mocht je meer kilometers rijden dan betaal je vaak in verhouding veel meer geld en als je eerder van de auto afwilt betaal je een forse boete. Kortom je zit hier meer vast aan de gemaakte afspraken.

Conclusie

Wanneer u beslist om geld te lenen voor een auto, moet u overwegen welke financieringsoptie het beste is voor uw situatie. Een persoonlijke lening geeft u de vrijheid om eigenaar te zijn van de auto en er wijzigingen in aan te brengen, terwijl private lease vaste maandelijkse kosten en vaste afspraken over kilometrage en looptijd heeft.

Voorwaarden voor een auto financiering

De belangrijkst voorwaarde voor een auto financiering zit in de maximale looptijd. Meerdere banken waar wij mee samenwerken hebben de voorwaarde dat de looptijd van de lening niet langer mag zijn dan 84 of 96 maanden. Dit in verband met de gebruiksduur van de auto, in de regel is dit korter dan 8 of 9 jaar. Beter is het om de looptijd van de lening zoveel als mogelijk af te stemmen op de tijd dat je van plan bent om te rijden in de auto. Jij kunt dit op voorhand met ons afspreken.

De overige voorwaarden bij de financiering zijn beschreven in het contract, denk hierbij aan informatie over rentetarieven, aflossingstermijnen, kosten en boetes die in rekening kunnen worden gebracht bij het ontstaan van een achterstand in betaling.

Welke kosten moet ik aan denken?

Wanneer u overweegt geld te lenen voor een auto in de vorm van een persoonlijke lening, is het belangrijk om na te gaan welke kosten erbij komen. Voor Frisia is dit makkelijk, Geen. Wij rekenen geen afsluitkosten of andere kosten voor onze dienstverlening en worden betaald door de bank in de vorm van een provisie. Deze provisie zit verwerkt in de rente die jij als consument betaald voor de lening.

De kosten die je maakt voor het lenen of leasen van geld zitten verwerkt in de rente. Hoe lager de rente en hoe korter de looptijd hoe goedkoper de lening. Bij private lease heb je een all-in prijs met onderhoud en wegenbelasting. Bij de persoonlijke lening is dit niet het geval maar zou je wel kunnen overwegen om een extra bedrag te lenen voor deze uitgaven.

Snel geld nodig voor een auto? Frisia helpt je verder

Bij Frisia begrijpen we dat u soms snel wilt handelen om de ideale nieuwe auto te kopen. Daarom bieden wij met ons volledige online werkwijze de mogelijkheid om binnen enkele uren een vrijblijvende offerte voor een persoonlijke lening te krijgen. Daarna is het aan jezelf om een keuze te maken, mocht de offerte naar wens zijn dan kun je in je eigen beveiligde deel van de mijn-omgeving de benodigde documenten uploaden en de offerte digitaal ondertekenen. De uitbetaling volgt dan vaak binnen 1 à 2 werkdagen. Vrijblijvende offerte aanvragen

John Heijen

Directeur & Financieel expert lenen

John is een van de vennoten en financieel expert binnen Frisia Financieringen. Naast het begeleiden van complexe financieringsvraagstukken houdt hij zich bezig met de dagelijkse leiding van de onderneming. Samen met het team verwerkt John direct jouw lening aanvraag zodat wij binnen enkele uren de gewenste offerte(s) voor je klaar kunnen zetten in de beveiligde mijn-omgeving. Zodat jij deze op je gemak kunt bekijken.

“Zoekt je naar een financiering voor jouw 2e woning, verbouwing of een bedrijfskrediet? John denkt met je mee en zoekt naar de best passende financiering.

Werkt in de financiële dienstverlening sinds  2000
Functie  Directeur & Financieel expert lenen
Opleidingen  MBO & relevante vakdiploma’s waaronder consumptief   krediet en hypotheken.
Specialisatie  Geld lenen, hypotheken en zakelijk krediet
Hobby’s   Wielrennen en reizen