Frisia Financieringen
8.9

754 mensen geven ons een 8.9

Persoonlijke lening aanvragen

Als u kiest voor een persoonlijke lening, dan weet u vooraf hoeveel de lening gaat kosten én wanneer de lening is afgelost. Deze zekerheid krijgt u door een vaste rente en looptijd. Wilt u liever flexibel geld lenen dan kunt u een doorlopend krediet overwegen.

Direct aanvragen

Wat kost een lening?

 • Persoonlijke lening
 • Kosten
 • Lening afsluiten
 • Werkwijze

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een consumptief krediet met een vaste looptijd (duur van de lening), maandtermijn en rente. Het bedrag dat u leent wordt in één keer aan u overgemaakt op uw bankrekening.

Een consumptief krediet in de vorm van een persoonlijke lening geeft zekerheid doordat alle kosten (per maand en in zijn totaal) vooraf vaststaan. De maandelijkse aflossing bestaat uit een deel aflossing en rente over het uitstaande leenbedrag. Indien gewenst kunt u altijd boetevrij extra aflossen om de duur van de lening te verkorten.

Tip: Lees ook ons blog over Persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Voordelen van een persoonlijke lening

 • Vaste lage rente
 • U weet precies waar u aan toe bent
 • Boetevrij versneld aflossen
 • Te lenen bedrag ineens op uw bankrekening
 • De maandtermijn is een vast bedrag aan rente en aflossing
 • De looptijd spreekt u van tevoren af en staat vast
 • Goed af te stemmen op de levensduur van producten zoals een auto, motor en keuken
 • Geld lenen vanaf 5.000 EUR

Lening aanvragen

Een lening kunt u bij Frisia volledig online aanvragen. Alle aanvragen zijn vrijblijvend en worden snel en discreet behandeld.

Één formulier en snel duidelijkheid

Het aanvraagproces hebben we voor u volledig geoptimaliseerd; u vult één formulier in en ontvangt binnen één werkdag een reactie. Door deze efficiënte werkwijze heeft u dus ook snel duidelijkheid over uw mogelijkheden. Benieuwd of u geld kunt lenen of hoeveel uw lening gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend een lening aan.

Vrijblijvende offerte

Wat kost een persoonlijke lening?

De kosten van een persoonlijke lening worden bepaalt door de volgende factoren:

 • Hoogte van de rente
 • Hoogte van het leenbedrag
 • Looptijd van de lening

Voorbeeld: Kosten Persoonlijke lening €10.000,-

 • Leenbedrag: €10.000,-
 • Looptijd: 5 jaar (60 maanden)
 • Rente: 6,4%
 • Totale kosten na 5 jaar: €11.530*

*de exacte kosten van uw lening van €10.000,- zijn afhankelijk van de leenvorm, de looptijd en uw persoonlijke situatie.

U betaalt bij Frisia geen advies- of afsluitkosten. Lees meer over onze werkwijze en online geld lenen.

Wat kost de lening per maand?

Wilt u vooraf weten wat de hoogte van de maandtermijn wordt bij een bepaalde looptijd? Dan kunt u gebruik maken van de door Frisia daarvoor ontwikkelde tool ‘maandlasten vergelijken‘. Op deze pagina krijgt kunt u zelf diverse leenbedragen en looptijden met elkaar vergelijken.

Besparen op de kosten

Besparen op de kosten van uw persoonlijke kunt u op twee manieren:

 1. Besparen op de totale kosten van de lening door minder rente te betalen of;
 2. Door uw maandlasten te verlagen waardoor u een lager bedrag per maand aan dezelfde lening betaald.

Besparen op de totale kosten

Echte kosten besparen doet u door minder rente te betalen. Dit doet u door te kiezen voor een lage rente en een korte looptijd. U bent dan over de looptijd van de lening goedkoper uit.

Maandlasten verlagen

Wat u maandelijks betaald aan aflossing en rente wordt vaak ook als kosten genoemd. Wilt u deze maandelijkse kosten laag houden) dan kunt u kiezen voor een langere looptijd. U bespaart dan niet op de totale kosten van de lening maar betaald simpelweg een lager bedrag per maand waardoor de looptijd van de lening langer is.

Lening oversluiten om goedkoper te lenen

Heeft u momenteel een dure persoonlijke lening en wilt u goedkoper lenen, dan kunt u bij Frisia uw lening online oversluiten. Tijdens het oversluiten zijn er ook mogelijkheden om extra geld te lenen door uw lening te verhogen en keuzes te maken in de looptijd en de gewenste maandtermijn..

Lening oversluiten

Persoonlijke lening online afsluiten

Een goedkope persoonlijke lening sluit u online en discreet af bij Frisia Financieringen. Via onze online rekenmodules kunt u direct een indicatie krijgen over hoeveel u alleen en/of samen kunt lenen, wat de goedkoopste lening is en wat de maandelijkste kosten aan rente en aflossing zijn. Bij een persoonlijke lening kunt u zelfs de duur van de lening afstemmen op uw budget en/of leendoel. Dit is handig voor als u bijvoorbeeld geld gaat lenen voor een verbouwing of auto.

Laagste rentes vergelijken

Let bij het afsluiten van een persoonlijke lening altijd goed op de rente die u betaalt. Hoe hoger de rente van de lening, hoe duurder de lening wordt. Op Frisia bieden we diverse mogelijkheden aan om de laagste rentes met elkaar te vergelijken (zie ook het overzicht onderaan deze pagina), zodat u de goedkoopste persoonlijke lening kunt aanvragen.

Goedkoopste persoonlijke lening

De goedkoopste persoonlijke lening bestaat uit een lage rente en een korte looptijd. Om de goedkoopste persoonlijke lening te vinden hebben we voor u een online vergelijker gebouwd die u ook kunt gebruiken voor doorlopende kredieten. Bekijk ook onze informatie over goedkope persoonlijke leningen.

Geld lenen bij Frisia

Persoonlijke lening aanvragen

Een persoonlijke lening aanvragen begint met een berekening waarna u vrijblijvend de lening aanvraagt via ons offerteformulier. De kredietspecialisten van Frisia Financieringen bekijken of de lening op basis van de door u verstrekte gegevens mogelijk is. Zodra uw aanvraag is behandeld ontvangt u een offerte in uw mailbox. Deze offerte kunt u in een online omgeving verder doornemen waar u tevens de door u aan te tonen stukken kunt uploaden. Wanneer de stukken zijn beoordeeld en goedgekeurd, veelal binnen 2 werkdagen, ontvangt u het leenbedrag in één keer op uw betaalrekening waarna u direct u leendoel kunt financieren. Direct daarna begint u met het terugbetalen van de lening.

Looptijd van de lening

De looptijd van de persoonlijke lening ligt tussen de 6 en 120 maanden (half jaar tot 10 jaar). Wilt u de lening gebruiken voor het financieren van een restschuld of verbouwing dan kunt u de looptijd verlengen tot maximaal 180 maanden (15 jaar). Houdt er wel rekening mee dat u de looptijd ongeveer gelijkstelt aan de levensduur van het product dat u van uw leenbedrag aanschaft. Hiermee voorkomt u dat u bijvoorbeeld nog aflost op een keuken of badkamer die u al heeft vervangen.

Lening aanvragen

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 494 3,5 % 3,5 % 120 maanden € 59.331
€ 40.000 € 397 3,6 % 3,6 % 120 maanden € 47.690
€ 30.000 € 298 3,6 % 3,6 % 120 maanden € 35.767
€ 20.000 € 202 4,0 % 4,0 % 120 maanden € 24.298
€ 10.000 € 106 5,0 % 5,0 % 120 maanden € 12.727

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3,5% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over persoonlijke leningen.

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

 • Keuken
 • Verbouwing
 • Tuin
 • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
 • Badkamer
 • Aanbouw, serre of overkapping
 • Zonnepanelen
 • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
 • Dakkapel

Moet ik bij een persoonlijke lening het volledige rentebedrag betalen als de lening eerder wordt afgelost?

Nee; U betaalt niet het volledige rentebedrag als u uw persoonlijke lening eerder aflost dan de afgesproken looptijd. Hetzelfde geld voor andere leningen van Frisia Financieringen zoals het doorlopende krediet.

Banken zijn wettelijk verplicht om inzicht te geven over hoeveel geld een persoonlijke lening of ander consumptief krediet kan kosten. Het totaalbedrag  van uw lening (leenbedrag+rente) vermeld in uw offerte of overeenkomst is gebaseerd op een situatie waarbij u niet versneld aflost. Lost u meer af dan maandelijks is afgesproken, dan betaalt u minder rente en leent u dus goedkoper geld.

Alle leningen bij Frisia Financieren mogen boetevrij afgelost worden. Lees meer over boetevrij aflossen.

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt u geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer.

Hoelang duurt een leningaanvraag?

De banken waar wij mee samenwerken beoordelen uw documenten in de regel binnen 24 uur. Mocht er onverhoopt een achterstand in de verwerking zijn bij de bank dan informeren wij u daarover. Bent u zelfstandig ondernemer dan duurt de verwerking een leningaanvraag meestal een dag langer. Heeft u een perspectief lening van BNP aangevraagd dan neemt een medewerker van BNP binnen 5 werkdagen contact met u op.

Offerte aanvragen