Let op! Geld lenen kost geld.
  • Geen afsluit- of advieskosten
  • Gratis offerte
  • Volledig online
  • +7100 tevreden klanten
Inloggen mijn Frisia

Met een persoonlijke lening kiest u voor zekerheid.

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening van Frisia Financieringen kunt u geld lenen met zekerheid. Bij deze vorm van lenen ontvangt u het te lenen bedrag ineens op uw betaalrekening. Vervolgens betaalt u per maand een vast bedrag om uw lening terug te betalen. De looptijd, de rente, het maandbedrag; alle elementen van de lening zijn van tevoren bekend en daarmee weet u precies waar u aan toe bent. Dit maakt de persoonlijke lening ons meest overzichtelijke product.

Voor wie is de Persoonlijke Lening?

Of de Persoonlijke lening een passende lening voor u is, hangt af van uw wensen. U kunt zelf bepalen of de eigenschappen van deze vorm van lenen bij u en bij uw leendoel passen. Op dit moment kiest ongeveer 70% van de klanten bij Frisia Financieringen voor een Persoonlijke lening.

Deze leenvorm is het meest geschikt wanneer u precies weet hoeveel geld u voor een aankoop of gebeurtenis nodig heeft, zo kunt u bijvoorbeeld de looptijd van de lening afstemmen op het de looptijd dat u het product wilt gebruiken, bijvoorbeeld bij een auto. Daarnaast zijn alle kosten van tevoren bekend, waardoor deze lening ook uitermate geschikt is voor mensen die graag precies weten waar ze op financieel gebied aan toe zijn.

Wanneer u behoefte heeft aan wat meer flexibiliteit of u weet de hoogte van het bedrag dat u nodig gaat hebben nog niet precies, dan kunt u zich misschien eens verdiepen in ons doorlopend krediet. Wellicht is deze vorm van lenen dan meer iets voor u.

Hoe werkt een Persoonlijke Lening?

U geeft aan hoeveel u wilt lenen en de kredietspecialisten van Frisia Financieringen bekijken of dit op basis van de door u verstrekte gegevens mogelijk is. Nadat u aanvraagprocedure heeft doorgelopen ontvangt u het leenbedrag in één keer op uw betaalrekening en kunt u uw leendoel realiseren. Direct daarna begint u met het terugbetalen van de lening.

De terugbetaling van de lening kunt u in drie factoren opdelen, deze worden bij het aangaan van de lening alle drie vastgezet: rentepercentage, maandtermijn en looptijd. Het rentepercentage waartegen u de lening afsluit staat voor de gehele looptijd vast en is van invloed op de totale kosten van de lening en de snelheid waarmee u af kunt lossen. Immers, hoe lager dit percentage, hoe minder rente u betaalt, hoe meer u aflost en hoe sneller de lening is terugbetaald. Het maandtermijn bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. De hoogte van het maandtermijn blijft gedurende de gehele looptijd gelijk.

Looptijd van de lening

De looptijd kan tussen de 6 en 180 maanden liggen. De maandtermijn en de looptijd zijn van invloed op elkaar. Wanneer u voor een lage maandtermijn kiest dan wordt de looptijd langer om uiteindelijk het volledige bedrag terug te kunnen betalen en vice versa. Houd er wel rekening mee dat u de looptijd ongeveer gelijk stelt aan de levensduur van het product dat u van uw leenbedrag aanschaft. Niet dat u bijvoorbeeld nog jaren vastzit aan een autolening terwijl de auto in kwestie al lang en breed de geest heeft gegeven.

Kan ik boetevrij aflossen?

Jazeker, dit mag altijd. Zo vaak en zo veel u wilt of kunt. Het grote voordeel van tussentijds aflossen is dat de looptijd verkort wordt. Hierdoor wordt uw lening uiteindelijk goedkoper. Let wel op, door aflossen wordt het maandbedrag dat u aan uw lening betaalt níét lager. U betaalt alleen uiteindelijk minder maandtermijnen dan vooraf afgesproken.

Wat is het verschil met een Doorlopend Krediet?

Het grootste verschil met een doorlopend krediet is de zekerheid. Wanneer u besluit een persoonlijke lening af te sluiten, weet u op het moment van ondertekenen hoe lang de lening zal lopen, wat uw rentepercentage gedurende deze periode is en welk bedrag u elke maand terug moet betalen. Daarmee heeft u ook direct inzichtelijk wat de kosten van uw totale lening zijn. Zo kunt u weloverwogen beslissen of het leendoel deze kosten waard zijn.

Bij een doorlopend krediet kiest u voor meer flexibiliteit. Omdat de rente gedurende de looptijd variabel is en men tot aan de afgesproken kredietlimiet onbeperkt kan opnemen, is onbekend wat de looptijd en de totale kosten van deze lening zijn.

Het is per persoon en per leendoel verschillend welke vorm van lenen het beste past. Wij raden u aan zoveel mogelijk informatie tot u te nemen en alvorens een weloverwogen besluit te kunnen nemen!

Heeft u al een lening?

Wanneer u reeds een lening heeft kan het nooit kwaad om eens te kijken of het misschien voordeliger kan. U kunt bij Frisia Financieringen vrijblijvend controleren of het voor u loont om uw persoonlijke lening over te sluiten naar een nieuw contract met mogelijk een lager rentepercentage en hierdoor uiteindelijk geld te besparen.

Eigenschappen Persoonlijke lening op een rij

  • U betaalt een vaste maandtermijn
  • De looptijd van de lening staat vast
  • Het rentepercentage blijft gedurende de gehele looptijd gelijk
  • Versneld aflossen is kosteloos

Bent u nieuwsgierig naar de Persoonlijke lening bij Frisia Financieringen? Vraag dan gerust vrijblijvend een offerte aan. Een Persoonlijke lening kunt u aanvragen vanaf €10.000,- met een minimale looptijd van 6 maanden en een maximale looptijd van 180 maanden. Door de unieke werkwijze van Frisia Financieringen betaalt u geen extra kosten zoals afsluitkosten. U leent dus altijd zo voordelig mogelijk.

Rente Persoonlijke lening

Bij een Persoonlijke lening bestaat de maandtermijn voor de gehele looptijd uit een vaste rente en een vaste aflossing. Dit betekent dat u de zekerheid heeft van vooraf precies weten waar u aan toe bent. Zowel qua maandlasten, maar ook hoe lang u deze lasten maandelijks moet betalen. Naar mate het geleende bedrag hoger is, is het rentepercentage veelal lager. Kijk voor de voorbeelden in onderstaande tabel.

Vaste rente

Bij Frisia Financieringen kan een Persoonlijke lening worden aangevraagd vanaf €10.000,-. In de onderstaande tabel ziet u voorbeeldberekeningen van Persoonlijke leningen met verschillende hoogtes. In deze tabel wordt uitgegaan van de laagste rente waarvoor wij kunnen bemiddelen. De daadwerkelijke rente hangt onder andere af van uw persoonlijke situatie.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan bij Frisia Financieringen en bekijk zelf welke mogelijkheden wij u kunnen bieden.

Tarieven Persoonlijke lening 6 jaar rentevast

totaalkredietbedragtermijnbedragdebetrente op jaarbasis (vast)jaarlijks kostenpercentageduur kredietovereenkomst in maandentotaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 1.177 4,1% 4,1% 72 € 84.545
€ 50.000 € 787 4,2% 4,2% 72 € 56.522
€ 25.000 € 393 4,2% 4,2% 72 € 28.261
€ 15.000 € 239 4,6% 4,6% 72 € 17.147
€ 10.000 € 166 5,9% 5,9% 72 € 11.879

Deze berekening is een richtlijn en u kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 4,1% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar. Kijk hier voor de voorwaarden.