Frisia Financieringen
9.0

841 mensen geven ons een 9.0

Persoonlijke lening

Geld lenen? Kies voor zekerheid, kies voor de lening met een vaste lage rente vanaf 6,4%.

 • Vaste lage rente en boetevrij aflossen
 • Direct inzicht in uw mogelijkheden
 • Lenen tegen heldere voorwaarden

Kies voor een persoonlijke lening tegen de laagst mogelijke rente in Nederland. Kies voor een lening via Frisia. Met de persoonlijke lening kiest u voor maximale zekerheid en weet u vooraf exact waar u aan toe bent.

Direct aanvragen

Wat kost een lening?

 • Persoonlijke lening
 • Rente & kosten
 • Voorwaarden
 • Lening afsluiten

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een consumptief krediet met een vaste looptijd (duur van de lening), maandtermijn en rente. Het bedrag dat u leent wordt in één keer aan u overgemaakt op uw bankrekening.

Een consumptief krediet in de vorm van een persoonlijke lening geeft zekerheid doordat alle kosten (per maand en in zijn totaal) vooraf vaststaan. De maandelijkse aflossing bestaat uit een deel aflossing en rente over het uitstaande leenbedrag. Indien gewenst kunt u altijd boetevrij extra aflossen om de duur van de lening te verkorten.

Voordelen van een persoonlijke lening

 • Vaste lage rente en maandtermijn
 • Boetevrij versneld aflossen
 • Vaste looptijd – Goed af te stemmen op de levensduur van producten zoals een auto, motor en keuken
 • Geld lenen vanaf 5.000 EUR
 • Volledig online af te sluiten

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening waarbij u eenmalig een bedrag leent. Vanaf het moment dat de lening is uitbetaald begint u met aflossen. De aflossing vindt plaats over een vooraf afgesproken periode, ergens tussen de 6 en 120 maanden. De maandelijkse termijnen die u betaalt bestaan uit een deel rente en een deel aflossing.

Door de maandtermijn te vermenigvuldigen met de looptijd berekent u het totale terug te betalen bedrag. Wanneer u het oorspronkelijke geleende bedrag er weer af haalt, houdt u de totale rentekosten van de persoonlijke lening over. Hierbij geldt hoe lager de rente en hoe korter de gekozen looptijd hoe minder rente u betaalt en hoe goedkoper u leent.

Wanneer is een privé lening geschikt?

De persoonlijke lening is uitermate geschikt wanneer er met het geleende geld een product wordt gekocht met een beperkte gebruiksduur. Bijvoorbeeld een auto, camper,  tuin of verbouwing. Het principe dat u vooraf afspreekt binnen hoeveel termijnen u de lening terug gaat betalen maakt dat u de gebruiksduur hier goed op kan afstemmen.

Neem nou de aanschaf van een 2e hands auto. Wanneer u van te voren inschat dat u hier maximaal 5 jaar in gaat rijden dan is het fijn als u hier de looptijd van de persoonlijke lening op af kunt stemmen. Zo voorkomt u dat u nog betaalt aan een lening voor een auto terwijl u niet meer in de auto rijd. Een persoonlijke lening met een looptijd van 60 maanden zou dan een goede match kunnen zijn.

Een persoonlijke lening is in principe door iedereen af te sluiten met een (gedeeltelijke) leenbehoefte. Voorwaarde is wel dat u over voldoende inkomen beschikt om de lening te kunnen terugbetalen.

Waarom Frisia?

 • Onafhankelijk vergelijken van leningen
 • Historisch vaste lage rente vanaf 6,4%
 • Volledig online, vrijblijvende offerte binnen enkele uren
 • Klanten waarderen ons met gemiddeld een 9,0

Looptijd persoonlijke lening

De looptijd van de persoonlijke lening ligt tussen de 6 en 120 maanden (half jaar tot 10 jaar). Wilt u de lening gebruiken voor het financieren van een restschuld of verbouwing dan kunt u de looptijd verlengen tot maximaal 180 maanden (15 jaar). Houdt er wel rekening mee dat u de looptijd ongeveer gelijkstelt aan de levensduur van het product dat u van uw leenbedrag aanschaft.

Vrijblijvende offerte

Rente persoonlijke lening

De rente van een persoonlijke lening staat vast. Dit betekent geen onzekerheid over stijgende kosten én vooraf weten hoeveel een lening kost.

Een vaste rente heeft twee grote voordelen:

 1. Uw rente kan fiscaal aftrekbaar zijn
 2. Uw weet vooraf hoeveel de lening kost

Rente persoonlijke lening aftrekbaar

Heeft u als leendoel woningverbetering (verbouwing, tuin, onderhoud, verduurzaming etc) dan is de rente die u betaalt aan een persoonlijke lening aftrekbaar in Box 1. U moet dan aan bepaalde voorwaarden voldoen zoals het annuïtair aflossen van uw lening. Een persoonlijke lening voldoet aan deze voorwaarde. U lost de lening maandelijks af met een maximale looptijd tot 15 jaar. Lost u het laatste termijn af, dan is uw lening ook daadwerkelijk afgelost. Geen verrassingen.

Kosten persoonlijke lening

De kosten van een persoonlijke lening worden bepaalt door de volgende factoren:

 • Hoogte van de rente
 • Hoogte van het leenbedrag
 • Looptijd van de lening

Voorbeeld: Kosten Persoonlijke lening €10.000,-

 • Leenbedrag: €10.000,-
 • Looptijd: 5 jaar (60 maanden)
 • Rente: 6,4%Totale kosten na 5 jaar: €11.530*

*de exacte kosten van uw lening van €10.000,- zijn afhankelijk van de leenvorm, de looptijd en uw persoonlijke situatie.

U betaalt bij Frisia geen advies- of afsluitkosten. Lees meer over onze werkwijze en online geld lenen.

Wat kost de lening per maand?

Wilt u vooraf weten wat de hoogte van de maandtermijn wordt bij een bepaalde looptijd? Dan kunt u gebruik maken van de door Frisia daarvoor ontwikkelde tool ‘wat kost een lening‘ bovenaan deze pagina. Hier kunt u zelf diverse leenbedragen en looptijden met elkaar vergelijken en de kosten daarvan berekenen.

Besparen op de kosten

Besparen op de kosten van uw persoonlijke kunt u op twee manieren:

 1. Besparen op de totale kosten van de lening door minder rente te betalen of;
 2. Door uw maandlasten te verlagen waardoor u een lager bedrag per maand aan dezelfde lening betaald.

Besparen op de totale kosten

Echte kosten besparen doet u door minder rente te betalen. Dit doet u door te kiezen voor een lage rente en een korte looptijd. U bent dan over de looptijd van de lening goedkoper uit.

Maandlasten verlagen

Wat u maandelijks betaalt aan aflossing en rente wordt vaak ook als kosten gezien. Wilt u deze maandelijkse kosten laag houden) dan kunt u kiezen voor een langere looptijd. U bespaart dan niet op de totale kosten van de lening maar betaalt simpelweg een lager bedrag per maand waardoor de looptijd van de lening langer is.

Lening oversluiten om goedkoper te lenen

Heeft u momenteel een dure persoonlijke lening en wilt u goedkoper lenen, dan kunt u bij Frisia uw lening online oversluiten. Tijdens het oversluiten zijn er ook mogelijkheden om extra geld te lenen door uw lening te verhogen en keuzes te maken in de looptijd en de gewenste maandtermijn.

Lening oversluiten

Persoonlijke lening met laagste rente

Een persoonlijke lening kent een lagere rente dan het doorlopend krediet. Dit vanwege de vaste vorm waarbij van te voren alles vaststaat, dit is ook voor de bank een voordeel.

Frisia werkt met meer dan 6 gespecialiseerde consumptief kredietbanken in Nederland samen. Door deze samenwerking zijn wij in staat de laagste rentetarieven in de Nederlandse markt te kunnen aanbieden aan onze klanten. Bent u benieuwd naar wat wij voor u zouden kunnen betekenen? Liever eerst de verschillende leningen met elkaar vergelijken?

Voorwaarden persoonlijke lening

Om voor een persoonlijke lening in aanmerking te komen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • U bent woonachtig in Nederland
 • U heeft een inkomen uit loondienst, pensioen, uitkering of uit onderneming
 • De minimale leeftijd om een lening aan te kunnen vragen is 18 jaar. De maximale leeftijd bedraagt 78 jaar. Maximale eindleeftijd is op dit moment 81 jaar.
 • U beschikt over voldoende inkomsten om voor een langere periode aan de financiële verplichting van de lening te voldoen.
Lening aanvragen

Persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening aanvragen begint met een maximale leenberekening waarna u vrijblijvend de lening aanvraagt via ons offerteformulier. De kredietspecialisten van Frisia Financieringen bekijken of de lening op basis van de door u verstrekte gegevens mogelijk is. Zodra uw aanvraag is behandeld ontvangt u een e-mail met inloggegevens. De offerte kunt u in een online omgeving inzien en verder doornemen. Hier kunt u tevens de door u aan te tonen stukken uploaden. Wanneer de stukken zijn beoordeeld en goedgekeurd, veelal binnen 1 á 2 dagdelen, ontvangt u het leenbedrag in één keer op uw betaalrekening waarna u direct uw leendoel kunt financieren. Hierna begint u met het terugbetalen van de lening.

Laagste rentes vergelijken

Let bij het afsluiten van een persoonlijke lening altijd goed op de rente die u betaalt. Hoe hoger de rente van de lening, hoe duurder de lening wordt. Op Frisia bieden we diverse mogelijkheden aan om de laagste rentes met elkaar te vergelijken (zie ook het overzicht onderaan deze pagina), zodat u de goedkoopste persoonlijke lening kunt aanvragen.

Persoonlijke lening online afsluiten

Een goedkope persoonlijke lening sluit u online en discreet af bij Frisia Financieringen. Via onze online rekenmodules kunt u direct een indicatie krijgen over hoeveel u alleen en/of samen kunt lenen, wat de goedkoopste lening is en wat de maandelijkse kosten aan rente en aflossing zijn. Bij een persoonlijke lening kunt u zelfs de duur van de lening afstemmen op uw budget en/of leendoel. Dit is handig voor als u bijvoorbeeld geld gaat lenen voor een verbouwing of auto.

Lening afsluiten

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 561 6,4 % 6,4 % 120 maanden € 67.276
€ 40.000 € 449 6,4 % 6,4 % 120 maanden € 53.821
€ 30.000 € 336 6,4 % 6,4 % 120 maanden € 40.366
€ 20.000 € 227 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 27.255
€ 10.000 € 117 7,5 % 7,5 % 120 maanden € 14.091

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 6,4% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over persoonlijke leningen.

Hoe kan ik een persoonlijke lening afsluiten?

Via Frisia is het mogelijk om online een persoonlijke lening af te sluiten. Bereken eerst uw mogelijkheden, vraag een vrijblijvende offerte aan en krijg toegang tot uw eigen beveiligde mijn-omgeving waar de offerte voor u klaar staat. Is de offerte naar wens? Dan kunt u deze digitaal ondertekenen.

Hoelang duurt een leningaanvraag?

Nadat u de aanvraag heeft verstuurd ontvangt u in de regel binnen enkele uren een vrijblijvende offerte in uw eigen beveiligde mijn-omgeving van mijnfrisia.nl. Is de offerte naar wens? Dan kunt u de gevraagde documenten gewoon uploaden. De banken waar wij mee samenwerken beoordelen uw documenten in de regel binnen 24 uur. Mocht er onverhoopt een achterstand in de verwerking zijn bij de bank dan informeren wij u daarover. Bent u zelfstandig ondernemer dan duurt de verwerking een leningaanvraag meestal een dag langer.

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

 • Keuken
 • Verbouwing
 • Tuin
 • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
 • Badkamer
 • Aanbouw, serre of overkapping
 • Zonnepanelen
 • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
 • Dakkapel

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt u geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer.

Offerte aanvragen