• 10 jaar rentevast v.a. 3,6%
 • Vrijblijvende offerte
 • Online werkwijze
 • +5150 tevreden klanten
Mijn Frisia
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Direct online vergelijken en aanvragen

Geld lenen tegen de beste voorwaarden! Maak gebruik van de vergelijkingsmogelijkheden die Frisia biedt. Dankzij onze exclusieve samenwerking met 5 gespecialiseerde kredietbanken kunnen wij u de laagste rentetarieven van de markt bieden. Maak uw vergelijking en ontdek het zelf !!

Persoonlijke lening

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een consumptief krediet met een vaste looptijd (duur van de lening), maandtermijn en rente. Het bedrag dat u leent wordt in één keer aan u overgemaakt op uw bankrekening.
Een consumptief krediet in de vorm van een persoonlijke lening geeft zekerheid doordat alle kosten (per maand en in zijn totaal) vooraf vaststaan. De maandelijkse aflossing bestaat uit een deel aflossing en rente over het uitstaande leenbedrag. Indien gewenst kunt u altijd boetevrij extra aflossen om de duur van de lening te verkorten.

Discreet online berekenen en afsluiten

Een goedkope persoonlijke lening sluit u online en discreet af bij Frisia Financieringen. Via onze online rekenmodules kunt u direct een indicatie krijgen over hoeveel u alleen en/of samen kunt lenen, wat de goedkoopste lening is en wat de maandelijkste kosten aan rente en aflossing zijn. Bij een persoonlijke lening kunt u zelfs de duur van de lening afstemmen op uw budget en/of leendoel. Dit is handig voor als u bijvoorbeeld geld gaat lenen voor een verbouwing of auto.

Laagste rentes vergelijken

Let bij het afsluiten van een persoonlijke lening altijd goed op de rente die u betaalt. Hoe hoger de rente van de lening, hoe duurder de lening wordt. Op Frisia bieden we diverse mogelijkheden aan om de laagste rentes met elkaar te vergelijken (zie ook het overzicht onderaan deze pagina), zodat u de goedkoopste persoonlijke lening kunt aanvragen.
Bij een persoonlijke lening staat gedurende de hele looptijd de rente vast en kunt u het afgeloste bedrag niet opnieuw opnemen. U kunt ook kiezen voor een doorlopend krediet waarbij de rente variabel is en waarbij u de afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen. 

Kosten persoonlijke lening

De kosten van een persoonlijke lening worden bepaalt door de volgende factoren:
 • Hoogte van de rente
 • Hoogte van het leenbedrag
 • Looptijd van de lening

Voorbeeld Persoonlijke lening €10.000,-

 • Leenbedrag: €10.000,-
 • Looptijd: 5 jaar (60 maanden)
 • Rente: 6,4%
 • Totale kosten na 5 jaar: €11.530*

*de exacte kosten van uw lening van €10.000,- zijn afhankelijk van de leenvorm, de looptijd en uw persoonlijke situatie.

U betaalt bij Frisia geen advies- of afsluitkosten. Lees meer over onze werkwijze en online geld lenen.

Voordelen van een persoonlijke lening

 • Vaste lage rente
 • U weet precies waar u aan toe bent
 • Boetevrij versneld aflossen
 • Te lenen bedrag ineens op uw bankrekening
 • De maandtermijn is een vast bedrag aan rente en aflossing
 • De looptijd spreekt u van tevoren af en staat vast
 • Goed af te stemmen op de levensduur van producten zoals een auto, motor en keuken
 • Geld lenen vanaf 5.000 EUR

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel u kunt lenen is afhankelijk van de leenvorm, de looptijd en uw persoonlijke situatie. Bereken online hoeveel u kunt lenen of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Lening aanvragen button

Of bereken eerst hoeveel u kunt lenen

Hoe werkt het?

Een persoonlijke lening aanvragen begint met een berekening waarna u vrijblijvend de lening aanvraagt via ons offerteformulier. De kredietspecialisten van Frisia Financieringen bekijken of de lening op basis van de door u verstrekte gegevens mogelijk is. Zodra uw aanvraag is behandeld ontvangt u een offerte in uw mailbox. Deze offerte kunt u in een online omgeving verder doornemen waar u tevens de door u aan te tonen stukken kunt uploaden. Wanneer de stukken zijn beoordeeld en goedgekeurd, veelal binnen 2 werkdagen, ontvangt u het leenbedrag in één keer op uw betaalrekening waarna u direct u leendoel kunt financieren. Direct daarna begint u met het terugbetalen van de lening.

Looptijd van de lening

De looptijd van de persoonlijke lening ligt tussen de 6 en 120 maanden (half jaar tot 10 jaar). Wilt u de lening gebruiken voor het financieren van een restschuld of verbouwing dan kunt u de looptijd verlengen tot maximaal 180 maanden (15 jaar). Houdt er wel rekening mee dat u de looptijd ongeveer gelijkstelt aan de levensduur van het product dat u van uw leenbedrag aanschaft. Hiermee voorkomt u dat u bijvoorbeeld nog aflost op een keuken of badkamer die u al heeft vervangen.

Veelgestelde vragen

Kan ik boetevrij aflossen?

Jazeker, dit mag altijd. Zo vaak en zo veel u wilt of kunt. Het grote voordeel van tussentijds aflossen is dat de looptijd van de lening verkort wordt. Uw termijnbedrag blijft wel hetzelfde.

Is een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar?

De rente van een persoonlijke lening is aftrekbaar indien de lening is gebruikt voor het aankopen van, het verbouwing van of het onderhoud van uw eigen woning. De rente is aftrekbaar in de aftrekposten van Box 1 (aftrekbare kosten van de eigen woning).

Hoelang duurt het aanvragen van een persoonlijke lening?

Als alle benodigde stukken zijn aangeleverd en goedgekeurd, dan kunt u veelal binnen 2 werkdagen in het bezit zijn van uw persoonlijke lening. Een persoonlijke lening wordt altijd in zijn geheel naar uw bankrekening overgemaakt.

Tarieven Persoonlijke lening 10 jaar rentevast

totaalkredietbedragtermijnbedragdebetrente op jaarbasis (vast)jaarlijks kostenpercentageduur kredietovereenkomst in maandentotaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 498 3,6% 3,6% 120 € 59.722
€ 30.000 € 301 3,9% 3,9% 120 € 36.161
€ 20.000 € 205 4,4% 4,4% 120 € 24.658
€ 10.000 € 110 6,0% 6,0% 120 € 13.227

Deze berekening is een richtlijn en u kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar. Bekijk de voorwaarden.