Frisia Financieringen
9.0

907 mensen geven ons een 9.0

Snel geld lenen

Bij ’Snel geld lenen’ word u vaak geconfronteerd met snelle risicovolle leningen. Leningen die al vanaf €500,- beginnen en die u zonder gedoe kunt afsluiten. Sommige aanbieders maken het zelfs zo bont dat u geld kunt lenen zonder BKR check.

  • Volledig online uw lening afsluiten
  • Vaste lage rente vanaf 6,6%
  • Klanten waarderen ons met een 8,9

Via Frisia kun je verantwoord geld lenen. Met onze volledig online werkwijze helpen wij u de juiste keuze te maken. Geen loze beloftes maar zoals het hoort!

Offerte aanvragen

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 6,7% Rente
Bruto maand inkomen
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

  • Snel geld lenen
  • Lenen zonder gedoe
  • BKR
  • AFM

Wat is snel geld lenen?

Snel geld lenen is veelal geld lenen tot een bedrag van 1500 euro wat binnen 24-uur aan u uitbetaald kan worden. Deze vorm van lenen valt niet onder toezicht van de AFM en blijkt een veelal dure aangelegenheid voor de consumenten die hier gebruik van maken. De lening moet, afhankelijk van het geleende bedrag, binnen 30, 45 of 62 dagen worden terugbetaald. Het is niet alleen een snelle lening maar ook een korte!

Voor de lening betaalt u een bedrag aan rente en mogelijk een aanvullend bedrag aan kosten als u geen garantsteller kunt vinden. Een garantsteller is iemand die bereid is garant te staan voor de lening die u afsluit en dus aangesproken kan worden om de lening terug te betalen als u onverhoopt niet (meer) in staat bent om dit te doen. Kunt u geen garantsteller vinden? Dan lopen de kosten van een snelle lening van 1500 euro al gauw op naar 660 euro boete. U moet dan totaal 2173 euro terugbetalen voor een lening van 1500 euro.

Waarom snel geld lenen?

Snel geld lenen, het afsluiten van minileningen gebeurt veelal om last minute rekeningen te kunnen betalen. Omdat men snel geld nodig heeft bestaat de behoefte aan een snelle lening. Logisch maar de ervaring leert dat dit de consument vaak duur komt te staan vanwege de hoge kosten.

Hoe werkt een snelle lening?

Een snelle lening werkt in basis op dezelfde wijze als een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Je leent geld wat moet worden terugbetaald. Grootste verschil bij een snelle lening is het bedrag, tot 1500 euro en de termijn van afbetaling. Dit gaat in dagen in plaats van in maanden zoals bij een persoonlijke lening.

Zoals eerder opgemerkt zijn de extra kosten echt een punt van aandacht voor de consument. Kun je geen garantsteller vinden (of wil je deze niet vinden) dan kunnen de kosten van het krediet over 62 dagen zomaar oplopen met 700 euro, omgerekend is dit een rentepercentage van 44,8%.

Kortom over snelle leningen – ook wel minileningen of flitskredieten genoemd – kunnen we heel duidelijk zijn; doe het niet! Wees verstandig en leen verantwoord bij een betrouwbare Nederlandse kredietbemiddelaar met AFM vergunning.

Bekijk altijd de alternatieven, waaronder online geld lenen via Frisia; Zelf online uw lening aanvragen en – na goedkeuring – binnen twee werkdagen over uw lening beschikken.

Offerte aanvragen

Direct geld lenen zonder gedoe

Als u snel geld wilt lenen zonder gedoe, dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een lening die u online kunt aanvragen en die binnen enkele dagen wordt uitbetaald. Wij kunnen u geruststellen; u hoeft daar geen riskant flitskrediet of andere snelle lening voor af te sluiten. Het alternatief is online geld lenen via Frisia; Zelf online uw lening aanvragen en – na goedkeuring – binnen twee werkdagen over uw lening beschikken.

Online lenen zonder gedoe

Online geld lenen is het antwoord op geld lenen zonder gedoe. U berekent zelf hoeveel u kunt lenen en vraagt de lening aan wanneer u dat uitkomt. Om er zeker van te zijn dat u de goedkoopste lening afsluit kunt u ook leningen vergelijken. Allemaal discreet in een beveiligde online omgeving en in uw eigen tempo.

Kleine leningen snel aanvragen

Een kleiner bedrag lenen bij Frisia kan vanaf €5.000,-. De €5.000,- kunt u lenen via een persoonlijke lening en kan binnen twee werkdagen op uw bankrekening staan. Wilt u liever een doorlopend krediet afsluiten, dan kan dit vanaf €10.000,-.

Voorwaarden klein bedrag lenen

Frisia Financieringen hanteert geen andere voorwaarden voor kleine bedragen. U kunt een kleiner bedrag lenen zonder onderpand en er worden ook geen bemiddelingskosten in rekening gebracht. Ook de snelheid van het aanvraagproces is hetzelfde voor kleine bedragen.

Weloverwogen een lening afsluiten

Ongeacht het te lenen bedrag of de snelheid die u als klant wilt betrachten bij het afsluiten van de lening, Frisia hanteert voor alle lening aanvragen eenzelfde proces. Dit betekent dat iedere lening aanvraag wordt getoetst bij het BKR en dat er op basis van inkomsten/lasten voldoende leencapaciteit moet zijn om een lening aan te kunnen gaan. Dit zodat u op een verantwoorde wijze kan overwegen om een lening af te sluiten.

Lening aanvragen

Snel geld lenen zonder BKR registratie

Als u in Nederland een lening aanvraagt, dan volgt automatisch een BKR check. Sluit u vervolgens de lening af, dan wordt uw lening geregistreerd bij het BKR. Dit is bij de wet vastgelegd en heeft geen negatieve consequenties zolang u uw leningen netjes aflost.

Positieve registratie

Heeft u altijd netjes uw hypotheek of lening terugbetaald, dan staat dat ook genoteerd bij het BKR. Een registratie waarbij alle leningen netjes zijn terugbetaald wordt wel een positieve BKR registratie genoemd. Heeft u een positieve BKR registratie dan kan dit helpen bij een nieuwe lening- / hypotheekaanvraag. U toont immers aan dat u goed van betalen bent.

Risico’s van snel geld lenen

Snelle leningen zoals flitskredieten brengen risico’s met zich mee. Onderstaand leest u de veelvoorkomende valkuilen wanneer u zich teveel focust op de snelheid.

  • U sluit een lening af met een (te) hoge rente. Het gevolg is dat u meer betaalt voor uw lening dan nodig is.
  • Doordat u snel geld kunt lenen, geeft u het geld ook sneller uit. Het gevaar is dat u extra geld gaat lenen.
  • U sluit een lening af in het buitenland omdat deze snel geld uitleent zonder BKR check. Het gevolg is een onverantwoorde lening waardoor u niet meer aan uw financiële verplichtingen kan voldoen.
BKR

AFM (Autoriteit Financiële Markten)

De AFM (Autoriteit Financiële Markten) is een onafhankelijke toezichthouder met verschillende taken in de financiële dienstverlening. Één van die taken is het beschermen van consumenten voor onverantwoord lenen zoals het snel afsluiten van dure leningen.

Richtlijnen verantwoord geld lenen

De AFM hanteert een aantal richtlijnen zodat u verantwoord geld kunt lenen. Het kan ook voor u als consument belangrijk zijn om hiervan op de hoogte te zijn. Op die manier kunt u snel gevaarlijke aanbieders herkennen. Het kan u veel ellende besparen.

Geld lenen kost geld

Bij het aanbieden van geld lenen moet er altijd gewaarschuwd worden dat er kosten zijn verbonden aan geld lenen. Het is om die reden dat u altijd de slogan “geld lenen kost geld” ziet staan of hoort bij advertenties.

Product- en bedrijfsinformatie aanbieden

Een kredietbemiddelaar moet tijdens het aanvragen van de lening en net vóór het afsluiten van de lening duidelijke informatie verstrekken. Deze informatie moet onder andere product- en bedrijfsinformatie bevatten. Er moet dus vooraf goed duidelijk zijn wat voor lening u afsluit, onder welke voorwaarden, bij welke kredietbank en wie u daarbij helpt.

Rentetabel

Een rentetabel waarin de kosten duidelijk worden vermeld is niet altijd verplicht, maar geeft wel een positief signaal af. Een aanbieder is dan transparant over de kosten van geld lenen waardoor de kans kleiner is dat er verborgen kosten zijn.

AFM tips voor geld lenen

Veelgestelde vragen over (snel) geld lenen

Kan iemand borg staan voor de lening?

Nee. De banken waar wij mee samenwerken werken niet met een borgstelling.

Borgstelling betekent dat de borgsteller (een ander natuurlijk persoon) verantwoordelijk is voor het terugbetalen van de lening als de lener niet in staat is om dit te doen. Een borgsteller kan een vriend of familielid zijn die bereid is om garant te staan voor de lening. De geldschieter kan de borgsteller vragen om financiële informatie te verstrekken om te bepalen of hij of zij in staat is om de lening terug te betalen als dat nodig is.

Kan ik ook met een Fase A contract geld lenen?

U kunt geld lenen met een Fase A contract wanneer u minimaal 2 jaar / 104 weken aaneengesloten werkervaring heeft.

Benieuwd wat u nu of straks kunt lenen? Bereken uw lening online.

Telt PGB mee als inkomen bij een leningaanvraag?

Nee, het inkomen uit PGB wordt niet meegerekend bij uw leningaanvraag.

Waarom wordt inkomen uit PGB niet meegerekend? Het inkomen vanuit Persoons Gebonden Budget (PGB) hangt samen met de zorg voor een of meerdere personen. Wanneer de zorg voor deze persoon wegvalt is er geen inkomen. Dat risico vinden banken te groot. Daarom nemen zij dit inkomen niet mee tijdens het berekenen van uw lening.

Wat is de minimumleeftijd om geld te kunnen lenen?

Als je geld wil lenen bij een bank of een kredietverstrekker, dan moet je bij de meestal banken minstens 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een lening. Dit geldt voor alle soorten leningen, zoals persoonlijke leningen, auto- en studentenleningen. Hoewel het voor sommige leningen mogelijk is om met een lagere leeftijd geld te lenen, zijn er ook beperkingen.

De maximum leeftijd om geld te kunnen lenen is momenteel 78 jaar.  Een lening aanvragen kan dus vanaf 18 jaar.

Kan ik een lening afsluiten met BKR?

Als u de afgelopen vijf jaar geld heeft geleend of een leasecontract heeft afgesloten, dan sluit u een lening af mét BKR. In de meeste gevallen is geld lenen mét BKR mogelijk. Met “BKR afsluiten” betekent dat uw lening is geregistreerd bij het BKR.

Wanneer u een lening wilt aanvragen met een negatieve BKR registratie, dan is dit helaas niet mogelijk. Een negatieve BKR registratie krijgt u als u uw betaalverplichtingen voor een periode van minstens drie maanden niet nakomt.

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 568 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 68.137
€ 40.000 € 456 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 54.747
€ 30.000 € 341 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 40.882
€ 20.000 € 234 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 28.114
€ 10.000 € 120 7,8 % 7,8 % 120 maanden € 14.432

Voor de laagste rente geldt dat dit alleen geboden kan worden bij het leendoel verduurzaming woning. Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.

Offerte aanvragen