Frisia Financieringen
8.9

705 mensen geven ons een 8.9

Geld lenen? Goedkoop lenen vanaf €5.000,-.

Zelfstandig online uw lening berekenen, aanvragen en afsluiten; dat is geld lenen bij Frisia Financieringen. Door handige tools en informatie maken we goedkoop geld lenen voor iedereen toegankelijk.

Vrijblijvende offerte

Lening berekenen

Vanaf 3,3% Rente
Bruto maand inkomen
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

 • Geld lenen
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Goedkoop lenen
 • ZZP Lening

Online uw lening aanvragen bij Frisia

Geld lenen bij Frisia doet u zelfstandig online zonder advies. Een andere benaming voor zelfstandig online lenen is ‘Geld lenen via execution only’. U berekent zelf hoeveel u maximaal kunt lenen en vraagt vervolgens zelf uw lening aan. Na goedkeuring sluit u ook zelf online uw lening af.

Online geld lenen in 3 stappen

1. Hoeveel kunt u lenen?

U berekent eerst hoeveel u kunt lenen. Zodra u weet hoeveel u maximaal kunt lenen en hoeveel u wilt lenen, kunt u beginnen met uw lening aanvragen.

2. Lening aanvragen

Een lening aanvragen bij Frisia gebeurd volledig online en is vrijblijvend. We noemen dit daarom ook vaak ‘offerte aanvragen’.

Zodra uw leningaanvraag is goedgekeurd ontvangt u één of meerdere voorstellen voor leningen in uw eigen beveiligde mijn-omgeving. Hier zetten wij de voorstellen vrijblijvend voor u klaar. Heeft u een passende lening gevonden, dan kunt u deze direct online afsluiten.

3. Lening afsluiten

Het afsluiten van een lening gebeurd in een beveiligde online omgeving en is net zo eenvoudig als het berekenen en aanvragen. Het enige wat u hoeft te doen is de benodigde gegevens uploaden en een akkoord te geven. Zodra uw lening definitief is afgesloten kunt u binnen twee werkdagen over uw lening beschikken.

Wanneer ontvang ik mijn geld?

De doorlooptijd van een lening bedraagt doorgaans twee werkdagen. Bij een persoonlijke lening wordt het geld binnen twee werkdagen in zijn geheel naar uw bankrekening overgemaakt. Bij een doorlopend krediet is het geld na twee werkdagen beschikbaar en bepaald u zelf hoeveel geld u leent.

Offerte aanvragen

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening met een vaste rente en looptijd. Het geeft u duidelijkheid over de kosten én wanneer de lening is afgelost.

De persoonlijke lening heeft diverse voordelen, maar ook één bekend nadeel; u kunt de lening niet meerdere malen aanspreken. Wilt u tijdens de looptijd van een persoonlijke lening nogmaals geld lenen, dan moet u opnieuw een lening afsluiten. Wilt u meer flexibiliteit bij het lenen van geld, dan kunt u een doorlopend krediet overwegen.

 • Duidelijkheid over de kosten door een vaste rente en looptijd.
 • Geld wordt in één keer naar uw bankrekening overgemaakt.
 • U kunt niet extra geld lenen door opnieuw de lening aan te spreken.
 • Klein bedrag lenen vanaf € 5.000,-.
Persoonlijke lening

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet staat de rente en looptijd niet vast en krijgt u veel vrijheid over hoeveel en wanneer u geld leent. Een ander bijkomend voordeel is dat u pas rente betaalt zodra u geld opneemt.

Wilt u vaker geld lenen en misschien zelfs voor meerdere aankopen, dan kunt u overwegen om een doorlopend krediet af te sluiten. U hoeft dan niet constant nieuwe leningen af te sluiten (en over te sluiten).

 • U betaalt alleen rente over het opgenomen geldbedrag.
 • Zelf bepalen hoeveel en wanneer u geld leent tot het maximum kredietbedrag.
 • Geen vaste rente en looptijd.
 • Beschikbaar vanaf € 10.000,-

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wilt u hulp bij het kiezen tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Bekijk dan ons blogartikel “Persoonlijke lening of doorlopend krediet?“.

Doorlopend krediet

Goedkoop geld lenen

Frisia Financieringen helpt consumenten met het vinden én het afsluiten van de goedkoopste lening. Door samen te werken met meerdere kredietbanken kunnen consumenten niet alleen kiezen voor de laagste rente, maar ook voor de beste voorwaarden. Allemaal online, waardoor u niet alleen goedkoop geld kunt lenen, maar ook discreet en wanneer u dat uitkomt.

Lening vergelijken

Aanvullend op het berekenen, aanvragen en afsluiten, kunt u ook leningen vergelijken bij Frisia. U vult het leenbedrag, leenvorm (persoonlijke lening of doorlopend krediet) en looptijd of maandtermijn in en de vergelijker doet de rest. Door te klikken op ‘kostenoverzicht’ krijgt u een duidelijker beeld van de kosten van een lening.

Dure lening oversluiten

Heeft u al een lening, maar wilt u goedkoper of meer geld lenen? Ook dan kunt u terecht bij Frisia.

Bij Frisia kunt u één of meerdere dure leningen oversluiten naar een goedkopere lening. In de meeste gevallen is dit één lening waarbij u zelf kunt kiezen of dit een persoonlijke lening of doorlopend krediet wordt. Kiest u voor een andere leenvorm dan uw bestaande lening, dan word dit ‘lening omzetten’ genoemd.

Tijdens het oversluiten (en omzetten) kunt u ook extra geld lenen als uw situatie dat toelaat.

De mogelijkheden om geld te lenen voor schulden verschillen per situatie. Heeft u problematische schulden waarbij u niet aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen en/of een negatieve BKR codering heeft, dan kunnen we u helaas niet helpen.

Goedkoop lenen

Lening aanvragen ZZP

Bij Frisia financieringen kunt u ook als ZZP’er een lening aanvragen. Let wel op dat u alleen geld kunt lenen voor consumptieve doeleinden en niet voor zakelijke doeleinden. Uiteraard begrijpen we bij Frisia dat zakelijk- en privégebruik soms in elkaar overlopen.

Enkele voorbeelden waar u als ZZP’er geld voor kunt lenen:

 • Om een auto te financieren.
 • Om een motor te financieren.
 • Om een verbouwing zoals een nieuwe keuken of uitbouw te financieren.

Benodigdheden

Als u als ZZPer een lening aanvraagt dan moet u rekening houden met het aanleveren van extra documenten. Deze extra documenten variëren per geldverstrekker, maar het minimale vereiste zijn jaarcijfers van drie aaneengesloten boekjaren. Met deze extra documenten kunnen geldverstrekkers beter beoordelen of u verantwoord geld kunt lenen en hoeveel u maximaal kunt lenen.

Lenen voor ZZP’ers

10 jaar rentevast vanaf 3,3%;

Lachende vrouw die leningen vergelijkt

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel geld u kunt lenen is afhankelijk van uw financiële en persoonlijke situatie. In de basis wordt gekeken hoe hoog uw inkomen is en hoe stabiel dit inkomen is. Hoe hoger en stabieler uw inkomen, hoe meer geld u kunt lenen.

Zodra uw inkomen bekend is, word er gekeken naar uw persoonlijke situatie. Woont u samen, heeft u kinderen, heeft u een koop- of huurwoning, allemaal zaken die van invloed zijn op uw maximum leenbedrag.

Bij Frisia kunt u berekenen hoeveel u alleen én hoeveel u samen kunt lenen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een lening af te sluiten zonder partner.

Veilig en verantwoord geld lenen

Online geld lenen bij Frisia is veilig en verantwoord. De veiligheid van uw gegevens waarborgen we met geavanceerde online beveiligingssystemen en uiteraard conform wettelijke privacy regels. Verantwoord geld lenen waarborgen wij door veel informatie over geld lenen en online tools beschikbaar te stellen om de best passende lening te vinden en af te sluiten.

AFM vergunning

Frisia Financieringen is in het bezit van een wettelijk verplichte AFM vergunning voor het bemiddelen in consumptieve kredieten. De vergunning kunt u vinden onder het vergunningsnummer 12020777 in het register van de AFM.

Veelgestelde vragen

Tijdens het aanvragen van een lening heeft u misschien vragen. Onderstaand enkele veelgestelde vragen over geld lenen.

Bekijk hier alle vragen over geld lenen.

Wat kost een lening per maand?

Wat een lening per maand kost is afhankelijk van uw leenbedrag, rente en looptijd.

Voorbeeld: een lening van €5.000,- met een rente van 6,7% en een looptijd van 5 jaar kost €98,- per maand.

Op Frisia.nl kunt u zelf bereken wat verschillende leenbedragen per maand kosten. De online tool geeft u ook inzicht in de exacte kosten door te berekenen hoeveel rente u gaat betaald.

Tips:

 • U kunt besparen op de rentekosten door te kiezen voor een kortere looptijd.
 • Door te kiezen voor de leenvorm Persoonlijke lening staan de maandelijkse- en totale kosten vast.
 • Wilt u de maandelijkse kosten van uw huidige lening verlagen? Bekijk dan de mogelijkheden om uw dure lening over te sluiten.

Waar kan ik geld lenen

Bij Frisia Financieringen kunt u online geld lenen op Frisia.nl. Het aanvragen van een lening/offerte is vrijblijvend en kan via aanvragen.frisia.nl.

Hoeveel mag ik lenen?

Hoeveel geld u mag lenen hangt van meerdere facturen af. Uw inkomen, het soort inkomen, uw (woon)lasten, het soort woning en uw gezinssamenstelling zijn de belangrijkste factoren. Lees een uitgebreide toelichting op ‘Hoeveel kan ik lenen‘ of bereken direct hoeveel u maximaal kunt lenen.

Kan ik een klein bedrag lenen?

Ja; Bij Frisia Financieringen kunt u een klein bedrag lenen. Er is sprake van een klein lening als u een bedrag tussen de €5.000,- en €10.000,- leent.

Leent u een klein bedrag tot €10.000,- dan heeft deze automatisch een vaste lage rente. Vanaf €10.000,- kunt u ook kiezen voor een variabele rente.

Kan ik als zelfstandig ondernemer ook geld lenen?

Ook als zelfstandig ondernemer kunt u online geld lenen bij Frisia Financieringen. Hiervoor hebben wij een samenwerking met twee banken. Het is wel belangrijk dat u minimaal 3 jaar zelfstandig ondernemer bent en een positief eigen- en ondernemingsvermogen heeft.

Wat is de maximum leeftijd om geld te lenen?

De maximale leeftijd om een lening aan te vragen is 78 jaar. De lening moet dan ingelost zijn voor u 81 jaar oud bent.

Goedkoop lenen? Vergelijk leningen!

Bekijk de goedkoopste doorlopende kredieten en persoonlijke leningen in onze lening-vergelijker. Hebt u een goedkope lening gevonden, dan kunt u deze vanuit de vergelijker direct vrijblijvend aanvragen. Ook voor het oversluiten van dure leningen en verzendhuiskredieten.

Consumptief krediet

Consumptief krediet is een verzamelnaam voor verschillende type geld leningen. Het wordt gebruikt om leningen te beschrijven die geen onderpand hebben en ingezet worden om goederen met een beperkte houdbaarheid te financieren. Hierbij kunt u denken aan een auto, een verbouwing, maar ook een cosmetische ingreep zoals een borstvergroting.

Persoonlijke leningen en doorlopende kredieten zijn veelvoorkomende leenvormen. Beide leenvormen kunt u online aanvragen en afsluiten bij Frisia Financieringen.

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 489 3,3 % 3,3 % 120 maanden € 58.635
€ 40.000 € 390 3,25 % 3,25 % 120 maanden € 46.905
€ 30.000 € 293 3,25 % 3,25 % 120 maanden € 35.178
€ 20.000 € 199 3,65 % 3,65 % 120 maanden € 23.901
€ 10.000 € 105 4,8 % 4,8 % 120 maanden € 12.551

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3,25% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Nieuws

ABN compenseert klanten met te dure leningen

In navolging van Rabobank komt ook… Lees verder

Gemeenten met de meeste leningen in 2020

Het BKR heeft een overzicht gepubliceerd… Lees verder

Consument steeds beter beschermd bij geld lenen

Consumenten die online geld willen lenen… Lees verder

Nieuws overzicht

Blog

Hoe financier ik een recreatiewoning?

Heeft u uw oog laten vallen… Lees verder

Flitskrediet verdwijnt vanzelf, 10 jaar later

In november 2010 verkondigde Fred Teeven… Lees verder

Persoonlijke lening of toch een doorlopend krediet?

Een veelgestelde vraag van onze klanten… Lees verder

Blog overzicht
Offerte aanvragen