• 10 jaar rentevast v.a. 3,4%
 • Vrijblijvende offerte
 • Online werkwijze
 • +5150 tevreden klanten
Mijn Frisia
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Geld lenen

Zelfstandig online uw lening berekenen, aanvragen en afsluiten; dat is geld lenen bij Frisia Financieringen. Door handige tools en informatie maken we goedkoop geld lenen voor iedereen toegankelijk.

Lening aanvragen

Wat kan ik lenen?

Vanaf 3,4% Rente
Bruto maand inkomen
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-
8.9

675 mensen geven ons een 8.9

NVF Logo Kivid logo wft logo

Veilig en verantwoord geld lenen

Online geld lenen bij Frisia is veilig en verantwoord. De veiligheid van uw gegevens waarborgen we met geavanceerde online beveiligingssystemen en uiteraard conform wettelijke privacy regels. Verantwoord geld lenen waarborgen wij door veel informatie over geld lenen en online tools beschikbaar te stellen om de best passende lening te vinden en af te sluiten.

AFM vergunning

Frisia Financieringen is in het bezit van een wettelijk verplichte AFM vergunning voor het bemiddelen in consumptieve kredieten. De vergunning kunt u vinden onder het vergunningsnummer 12020777 in het register van de AFM.

 • Geld lenen
 • Goedkoop lenen
 • Lening aanvragen
 • Lening oversluiten
 • ZZP

Zelfstandig geld lenen

Geld lenen bij Frisia doet u zelfstandig online zonder advies. Een andere benaming voor zelfstandig online lenen is ‘Geld lenen via execution only’. U berekent zelf hoeveel u maximaal kunt lenen en vraagt vervolgens zelf uw lening aan. Na goedkeuring sluit u ook zelf online uw lening af.

Online geld lenen in 3 stappen

1. Hoeveel kunt u lenen?

U berekent eerst hoeveel u kunt lenen. Zodra u weet hoeveel u maximaal kunt lenen en hoeveel u wilt lenen, kunt u beginnen met uw lening aanvragen.

2. Lening aanvragen

Een lening aanvragen bij Frisia gebeurd volledig online en is vrijblijvend. We noemen dit daarom ook vaak ‘offerte aanvragen’.

Zodra uw leningaanvraag is goedgekeurd ontvangt u één of meerdere voorstellen voor leningen in uw eigen beveiligde mijn-omgeving. Hier zetten wij de voorstellen vrijblijvend voor u klaar. Heeft u een passende lening gevonden, dan kunt u deze direct online afsluiten.

3. Lening afsluiten

Het afsluiten van een lening gebeurd in een beveiligde online omgeving en is net zo eenvoudig als het berekenen en aanvragen. Het enige wat u hoeft te doen is de benodigde gegevens uploaden en een akkoord te geven. Zodra uw lening definitief is afgesloten kunt u binnen twee werkdagen over uw lening beschikken.

Offerte aanvragen

Goedkoop lenen begint online

Frisia Financieringen helpt consumenten met het vinden én het afsluiten van de goedkoopste lening. Door samen te werken met meerdere kredietbanken kunnen consumenten niet alleen kiezen voor de laagste rente, maar ook voor de beste voorwaarden. Allemaal online, waardoor u niet alleen goedkoop geld kunt lenen, maar ook discreet en wanneer u dat uitkomt.

Leningen vergelijken

Aanvullend op het berekenen, aanvragen en afsluiten, kunt u ook leningen vergelijken bij Frisia. U vult het leenbedrag, leenvorm (persoonlijke lening of doorlopend krediet) en looptijd of maandtermijn in en de vergelijker doet de rest. Door te klikken op ‘kostenoverzicht’ krijgt u een duidelijker beeld van de kosten voor de desbetreffende lening.

Lening vergelijken

Lening aanvragen

Bij Frisia Financieringen kunt u online uw lening aanvragen. U kunt daarbij kiezen voor een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een combinatie hiervan. Wilt u eerst weten hoeveel u kunt lenen? Start dan eerst met het berekenen van uw lening.

Persoonlijke lening aanvragen

Als u een persoonlijke lening aanvraagt, dan kiest u voor een lening met een vaste rente en looptijd. Doordat de rente en looptijd vaststaan weet u precies hoeveel de lening u per maand en in totaal gaat kosten. Leer meer over een Persoonlijke lening.

Doorlopend krediet aanvragen

Wilt u flexibel geld lenen? Overweeg dan om een doorlopend krediet aan te vragen. De rente en looptijd staan niet vast en afgeloste bedragen kunt u opnieuw opnemen. Op die manier heeft u altijd geld achter de hand. Leer meer over een doorlopend krediet.

Lening aanvragen met BKR

Heeft u een hypotheek of lening, dan heeft u ook een BKR registratie. Dit is bij wet geregeld en heeft niet direct een negatieve invloed op uw leningaanvraag. Wanneer het wel een negatieve invloed heeft, is wanneer u een negatieve BKR registratie heeft. U kunt dan in de meeste gevallen geen geld lenen.

Heeft u een BKR registratie en altijd aan uw betalingsverplichtingen voldaan? U kunt dan gerust (opnieuw) een lening aanvragen met uw BKR registratie. Hetzelfde geldt voor het oversluiten van een lening.

Wanneer u een negatieve BKR registratie heeft dan kan het zijn dat uw aanvraag word afgewezen. Om teleurstellingen te voorkomen kunt u ook zelf uw BKR registratie controleren op de website van het BKR.

Negatieve BKR registraties waarmee u geen lening kunt aanvragen:

 • Code A (Achterstandscodering)
 • Code H (Herstelcodering)
 • Code 1 (Betalingsregeling)
 • Code 2 (Opeisen van de gehele vordering)
 • Code 3 (kwijtschelding)

Wilt u samen geld lenen, maar heeft één van de aanvragers een negatieve BKR registratie? Neem dan contact met ons op.

Doorlooptijd van een lening

De doorlooptijd van een lening bedraagt doorgaans twee werkdagen. Bij een persoonlijke lening wordt het geld binnen twee werkdagen in zijn geheel naar uw bankrekening overgemaakt. Bij een doorlopend krediet is het geld na twee werkdagen beschikbaar en bepaald u zelf hoeveel geld u leent.

Lening aanvragen

Geld lenen voor schulden

Heeft u al een lening, maar wilt u goedkoper of meer geld lenen? Ook dan kunt u terecht bij Frisia.

Bij Frisia kunt u één of meerdere dure leningen oversluiten naar een goedkopere lening. In de meeste gevallen is dit één lening waarbij u zelf kunt kiezen of dit een persoonlijke lening of doorlopend krediet wordt. Kiest u voor een andere leenvorm dan uw bestaande lening, dan word dit ‘lening omzetten’ genoemd.

Tijdens het oversluiten (en omzetten) kunt u ook extra geld lenen als uw situatie dat toelaat.

De mogelijkheden om geld te lenen voor schulden verschillen per situatie. Heeft u problematische schulden waarbij u niet aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen en/of een negatieve BKR codering heeft, dan kunnen we u helaas niet helpen.

Lening oversluiten

Lening aanvragen ZZP

Bij Frisia financieringen kunt u ook als ZZP’er een lening aanvragen. Let wel op dat u alleen geld kunt lenen voor consumptieve doeleinden en niet voor zakelijke doeleinden. Uiteraard begrijpen we bij Frisia dat zakelijk- en privégebruik soms in elkaar overlopen.

Enkele voorbeelden waar u als ZZP’er geld voor kunt lenen:

 • Om een auto te financieren.
 • Om een motor te financieren.
 • Om een verbouwing zoals een nieuwe keuken of uitbouw te financieren.

Benodigdheden

Als u als ZZPer een lening aanvraagt dan moet u rekening houden met het aanleveren van extra documenten. Deze extra documenten variëren per geldverstrekker, maar het minimale vereiste zijn jaarcijfers van drie aaneengesloten boekjaren. Met deze extra documenten kunnen geldverstrekkers beter beoordelen of u verantwoord geld kunt lenen en hoeveel u maximaal kunt lenen.

Lachende vrouw die leningen vergelijkt

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel geld u kunt lenen is afhankelijk van uw financiële en persoonlijke situatie. In de basis wordt gekeken hoe hoog uw inkomen is en hoe stabiel dit inkomen is. Hoe hoger en stabieler uw inkomen, hoe meer geld u kunt lenen.

Zodra uw inkomen bekend is, word er gekeken naar uw persoonlijke situatie. Woont u samen, heeft u kinderen, heeft u een koop- of huurwoning, allemaal zaken die van invloed zijn op uw maximum leenbedrag.

Bij Frisia kunt u berekenen hoeveel u alleen én hoeveel u samen kunt lenen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een lening af te sluiten zonder partner.

Veelgestelde vragen

Tijdens het aanvragen van een lening heeft u misschien vragen. Onderstaand enkele veelgestelde vragen over geld lenen.

Bekijk hier alle vragen over geld lenen.

Waar kan ik geld lenen

Bij Frisia Financieringen kunt u online geld lenen op Frisia.nl. Het aanvragen van een lening/offerte is vrijblijvend en kan via aanvragen.frisia.nl.

Hoeveel mag ik lenen?

Hoeveel geld u mag lenen hangt van meerdere facturen af. Uw inkomen, het soort inkomen, uw (woon)lasten, het soort woning en uw gezinssamenstelling zijn de belangrijkste factoren. Lees een uitgebreide toelichting op ‘Hoeveel kan ik lenen‘ of bereken direct hoeveel u maximaal kunt lenen.

Kan ik als zelfstandig ondernemer ook geld lenen?

Ook als zelfstandig ondernemer kunt u online geld lenen bij Frisia Financieringen. Hiervoor hebben wij een samenwerking met twee banken. Het is wel belangrijk dat u minimaal 3 jaar zelfstandig ondernemer bent en een positief eigen- en ondernemingsvermogen heeft.

Wat is de maximum leeftijd om geld te lenen?

De maximale leeftijd om een lening aan te vragen is 78 jaar. De lening moet dan ingelost zijn voor u 81 jaar oud bent.

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopen krediet is een leenvorm waarbij u meer flexibiliteit heeft als bij een persoonlijke lening. Zo kunt u afgeloste bedragen weer opnemen tot aan het overeengekomen kredietlimiet. De maandtermijn bij een doorlopend krediet is een vast percentage van het kredietlimiet, 2% of 1,5%, en bestaat uit rente en aflossing.

Variabele rente

De rente op deze kredietvorm is variabel. Dat betekent dat de rente meebeweegt met de marktrente. Voordeel is dat de rente kan dalen en zelfs lager kan uitkomen als bij een persoonlijke lening. Nadeel is dat de rente ook onverwachts kan stijgen als gevolg bewegingen op de kapitaalmarkt. Wilt u dat liever niet? Kies dan voor het alternatief de persoonlijke lening, hier staat de rente de gehele looptijd vast.

Rente aftrek

De rente op een doorlopend krediet is niet fiscaal aftrekbaar, ook niet als u het geleende bedrag gebruikt voor verbouwing of woningverbetering. Het doorlopend krediet kunt u wel opvoeren als schuld in box 3.

Alternatief voor Roodstaan, postorderkrediet of kopen op afbetaling

Het doorlopend krediet is een prima alternatief voor roodstaan op uw bankrekening, postorderkredieten van bijvoorbeeld de Mediamarkt of Wehkamp en/of betalen in termijnen. U krijgt dan dezelfde flexibiliteit als bij bijvoorbeeld een roodstand. De rente die u betaalt op een doorlopend krediet is lager. De rente op roodstand of koop of afbetaling is al gauw 12% terwijl Frisia een doorlopend krediet kan aanbieden vanaf 4,5%. En een doorlopend krediet kunt u te allen tijde tussentijds deels of volledig boetevrij aflossen.

Wat is het verschil tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening en een doorlopend krediet hebben drie belangrijke verschillen:

 1. De rente bij een persoonlijke lening staat gedurende de looptijd vast. Bij een doorlopend krediet is deze rente variabel. Deze kan dus stijgen en dalen.
 2. Bij een persoonlijke lening kunt u (extra) afgeloste bedragen niet meer opnemen. Bij een doorlopend krediet kan dat wel.
 3. Door het flexibele karakter van een doorlopend krediet is de looptijd ook flexibel. Bij een persoonlijke lening staat de looptijd vast.

Bij beide leningen betaalt u een vast maandtermijn bestaande uit rente en aflossing.

Goedkoop lenen? Vergelijk leningen!

Bekijk de goedkoopste doorlopende kredieten en persoonlijke leningen in onze lening-vergelijker. Hebt u een goedkope lening gevonden, dan kunt u deze vanuit de vergelijker direct vrijblijvend aanvragen. Ook voor het oversluiten van dure leningen en verzendhuiskredieten.

Consumptief krediet

Consumptief krediet is een verzamelnaam voor verschillende type geld leningen. Het wordt gebruikt om leningen te beschrijven die geen onderpand hebben en ingezet worden om goederen met een beperkte houdbaarheid te financieren. Hierbij kunt u denken aan een auto, een verbouwing, maar ook een cosmetische ingreep zoals een borstvergroting.

Persoonlijke leningen en doorlopende kredieten zijn veelvoorkomende leenvormen. Beide leenvormen kunt u online aanvragen en afsluiten bij Frisia Financieringen.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening met een vaste rente en looptijd. Het geeft u duidelijkheid over de kosten én wanneer de lening is afgelost.

De persoonlijke lening heeft diverse voordelen, maar ook één bekend nadeel; u kunt de lening niet meerdere malen aanspreken. Wilt u tijdens de looptijd van een persoonlijke lening nogmaals geld lenen, dan moet u opnieuw een lening afsluiten. Wilt u meer flexibiliteit bij het lenen van geld, dan kunt u een doorlopend krediet overwegen.

 • Duidelijkheid over de kosten door een vaste rente en looptijd.
 • Geld word in één keer naar uw bankrekening overgemaakt.
 • U kunt niet extra geld lenen door opnieuw de lening aan te spreken.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet staat de rente en looptijd niet vast en krijgt u veel vrijheid over hoeveel en wanneer u geld leent. Een ander bijkomend voordeel is dat u pas rente betaalt zodra u geld opneemt.

Wilt u vaker geld lenen en misschien zelfs voor meerdere aankopen, dan kunt u overwegen om een doorlopend krediet af te sluiten. U hoeft dan niet constant nieuwe leningen af te sluiten (en over te sluiten).

 • U betaald alleen rente over het opgenomen geldbedrag.
 • Zelf bepalen hoeveel en wanneer u geld leent tot het maximum kredietbedrag.
 • Geen vaste rente en looptijd.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wilt u hulp bij het kiezen tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Bekijk dan ons blogartikel “Persoonlijke lening of doorlopend krediet?”.

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 491 3,4 % 3,4 % 120 maanden € 58.906
€ 40.000 € 396 3,6 % 3,6 % 120 maanden € 47.560
€ 30.000 € 297 3,6 % 3,6 % 120 maanden € 35.670
€ 20.000 € 203 4,1 % 4,1 % 120 maanden € 24.327
€ 10.000 € 105 4,8 % 4,8 % 120 maanden € 12.551

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3,4% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Rente Doorlopend krediet

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 750 4,5 % 4,5 % 77 maanden € 57.459
€ 25.000 € 375 4,5 % 4,5 % 77 maanden € 28.730
€ 15.000 € 225 4,8 % 4,8 % 77 maanden € 17.416
€ 10.000 € 150 6,1 % 6,1 % 81 maanden € 12.164

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames. Bij een Persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden. De minimale rente is 4,5 % en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Nieuws

Gemeenten met de meeste leningen in 2020

Het BKR heeft een overzicht gepubliceerd… Lees verder

Consument steeds beter beschermd bij geld lenen

Consumenten die online geld willen lenen… Lees verder

BNP en Defam opnieuw Moneyview winnaar

BNP Paribas en Defam MoneyView ProductRating… Lees verder

Nieuws overzicht

Blog

Flitskrediet verdwijnt vanzelf, 10 jaar later

In november 2010 verkondigde Fred Teeven… Lees verder

Persoonlijke lening of toch een doorlopend krediet?

Een veel gestelde vraag van onze… Lees verder

Lening vergelijken waar let u op

Lening vergelijken; waar let u op?… Lees verder

Blog overzicht
Offerte aanvragen