• 10 jaar rentevast v.a. 3,5%
 • Vrijblijvende offerte
 • Online werkwijze
 • +5150 tevreden klanten
Mijn Frisia
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Geld lenen

Goedkoop geld lenen door zelf uw lening te berekenen, aan te vragen en af te sluiten. Dat is geld lenen bij Frisia Financieringen. Heeft u al een lening? Bekijk dan de mogelijkheden om deze over te sluiten zodat ook u goedkoper geld kunt lenen.

8.9

647 mensen geven ons een 8.9

NVF Logo Kivid logo wft logo
 • Werkwijze
 • Consumptief krediet
 • Online geld lenen
 • Lening oversluiten

In 3 stappen geld lenen bij Frisia

Bij Frisia Financieringen hanteren we een online werkwijze waarbij u zelfstandig een lening afsluit. De benaming voor deze werkwijze is “execution only”.

Onderstaand de meest gangbare stappen voor het afsluiten van een lening. Het vergelijken van leningen is niet verplicht, maar wel verstandig. Op die manier kunt u de goedkoopste lening met de best passende voorwaarden vinden voor uw persoonlijke situatie.

1. Lening berekenen

Het begint met het berekenen van hoeveel u kunt lenen. Zodra u weet hoeveel u kunt lenen kunt u starten met het vergelijken van leningen of direct doorgaan met het aanvragen van een lening.

2. Lening aanvragen

Een lening aanvragen kan op verschillende delen van de website. De snelste manier is door op de groene “offerte aanvragen” knop te klikken. Deze kunt u rechtsboven in het scherm vinden of onderaan op de mobiele website.

3. Lening afsluiten

Een lening afsluiten kunt u pas zodra u een voorstel heeft gehad van één of meerdere banken. U ontvangt dan een email met een login voor een beveiligde online omgeving. In deze persoonlijke omgeving staan voorstellen klaar die u eventueel nogmaals kunt vergelijken. Heeft u een keuze voor een lening gemaakt, dan kunt u deze direct online afsluiten.

Lening vergelijken

Als u weet hoeveel u kunt én wilt lenen, dan kunt u beginnen met een lening aanvragen of leningen te vergelijken. Vergelijkt u leningen, dan krijgt u een duidelijk beeld van de kosten en waar u het goedkoopst kunt lenen. Via de leningen-vergelijker kunt u ook direct leningen aanvragen.

Doorlooptijd van een lening

De doorlooptijd van een lening bedraagt doorgaans twee werkdagen. Bij een persoonlijke lening wordt het geld binnen twee werkdagen in zijn geheel naar uw bankrekening overgemaakt. Bij een doorlopend krediet is het geld na twee werkdagen beschikbaar en bepaald u zelf hoeveel geld u leent.

Offerte aanvragen

Consumptief krediet

Consumptief krediet is een verzamelnaam voor verschillende type geld leningen. Het wordt gebruikt om leningen te beschrijven die geen onderpand hebben en ingezet worden om goederen met een beperkte houdbaarheid te financieren. Hierbij kunt u denken aan een auto, een verbouwing, maar ook een cosmetische ingreep zoals een borstvergroting.

Persoonlijke leningen en doorlopende kredieten zijn veelvoorkomende leenvormen. Beide leenvormen kunt u online aanvragen en afsluiten bij Frisia Financieringen.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening met een vaste rente en looptijd. Het geeft u duidelijkheid over de kosten én wanneer de lening is afgelost.

De persoonlijke lening heeft diverse voordelen, maar ook één bekend nadeel; u kunt de lening niet meerdere malen aanspreken. Wilt u tijdens de looptijd van een persoonlijke lening nogmaals geld lenen, dan moet u opnieuw een lening afsluiten. Wilt u meer flexibiliteit bij het lenen van geld, dan kunt u een doorlopend krediet overwegen.

 • Duidelijkheid over de kosten door een vaste rente en looptijd.
 • Geld word in één keer naar uw bankrekening overgemaakt.
 • U kunt niet extra geld lenen door opnieuw de lening aan te spreken.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet staat de rente en looptijd niet vast en krijgt u veel vrijheid over hoeveel en wanneer u geld leent. Een ander bijkomend voordeel is dat u pas rente betaalt zodra u geld opneemt.

Wilt u vaker geld lenen en misschien zelfs voor meerdere aankopen, dan kunt u overwegen om een doorlopend krediet af te sluiten. U hoeft dan niet constant nieuwe leningen af te sluiten (en over te sluiten).

 • U betaald alleen rente over het opgenomen geldbedrag.
 • Zelf bepalen hoeveel en wanneer u geld leent tot het maximum kredietbedrag.
 • Geen vaste rente en looptijd.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wilt u hulp bij het kiezen tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Bekijk dan ons blogartikel “Persoonlijke lening of doorlopend krediet?”.

Persoonlijke lening of toch een doorlopend krediet?

Goedkoop lenen begint online

Goedkoop geld lenen begint online, Frisia helpt

Frisia Financieringen helpt consumenten met het vinden én het afsluiten van de goedkoopste lening. Door samen te werken met meerdere kredietbanken kunnen consumenten niet alleen kiezen voor de laagste rente, maar ook voor de beste voorwaarden. Allemaal online, waardoor u niet alleen goedkoop geld kunt lenen, maar ook discreet en wanneer u dat uitkomt.

Leningen vergelijken

Aanvullend op het berekenen, aanvragen en afsluiten, kunt u ook leningen vergelijken bij Frisia. Door leningen te vergelijken op rente en voorwaarden kunt u goedkoper én verantwoorder geld lenen.

Door op het hoofdmenu te klikken op ‘vergelijken’ komt u in onze online lening vergelijker. Hierin kunt u uw leenbedrag, leenvorm (persoonlijke lening of doorlopend krediet) en looptijd of maandtermijn invullen. De vergelijker doet de rest. Door te klikken op ‘kostenoverzicht’ krijgt u een duidelijker beeld van de kosten voor de desbetreffende lening.

Lening vergelijken

Lening oversluiten

Heeft u al een lening, maar wilt u goedkoper of meer geld lenen? Ook dan kunt u terecht bij Frisia.

Bij Frisia kunt u één of meerdere dure leningen oversluiten naar een goedkopere lening. In de meeste gevallen is dit één lening waarbij u zelf kunt kiezen of dit een persoonlijke lening of doorlopend krediet wordt. Kiest u voor een andere leenvorm dan uw bestaande lening, dan word dit ‘lening omzetten’ genoemd.

Tijdens het oversluiten (en omzetten) kunt u ook extra geld lenen als uw situatie dat toelaat.

Lening oversluiten

Bereken hoeveel u (samen) kunt lenen

Hoeveel geld u kunt lenen is afhankelijk van uw financiële en persoonlijke situatie. In de basis wordt gekeken hoe hoog uw inkomen is en hoe stabiel dit inkomen is. Hoe hoger en stabieler uw inkomen, hoe meer geld u kunt lenen.

Zodra uw inkomen bekend is, word er gekeken naar uw persoonlijke situatie. Woont u samen, heeft u kinderen, heeft u een koop- of huurwoning, allemaal zaken die van invloed zijn op uw maximum leenbedrag.

Bij Frisia kunt u berekenen hoeveel u alleen én hoeveel u samen kunt lenen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een lening af te sluiten zonder partner.

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 3,5% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Hoeveel mag ik lenen?

Hoeveel geld u mag lenen hangt van meerdere facturen af. Uw inkomen, het soort inkomen, uw (woon)lasten, het soort woning en uw gezinssamenstelling zijn de belangrijkste factoren. Lees een uitgebreide toelichting op ‘Hoeveel kan ik lenen‘ of bereken direct hoeveel u maximaal kunt lenen.

Kan ik als zelfstandig ondernemer ook geld lenen?

Ook als zelfstandig ondernemer kunt u online geld lenen bij Frisia Financieringen. Hiervoor hebben wij een samenwerking met twee banken. Het is wel belangrijk dat u minimaal 3 jaar zelfstandig ondernemer bent en een positief eigen- en ondernemingsvermogen heeft.

Kan ik ook geld lenen met een baan in het buitenland?

Ook als u in Nederland woont, maar in het buitenland werkt, kunt u geld lenen bij Frisia Financieren. Wel willen de meeste banken dan een kopie van de arbeidsovereenkomst en meerdere loonstortingen zien. Zo is het voor de bank duidelijk welk inkomen u iedere maand ontvangt.

Bekijk ook met welke banken Frisia samenwerkt.

Wat is de maximum leeftijd om geld te lenen?

De maximale leeftijd om een lening aan te vragen is 78 jaar. De lening moet dan ingelost zijn voor u 81 jaar oud bent.

Wat is het verschil tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening en een doorlopend krediet hebben drie belangrijke verschillen:

 1. De rente bij een persoonlijke lening staat gedurende de looptijd vast. Bij een doorlopend krediet is deze rente variabel. Deze kan dus stijgen en dalen.
 2. Bij een persoonlijke lening kunt u (extra) afgeloste bedragen niet meer opnemen. Bij een doorlopend krediet kan dat wel.
 3. Door het flexibele karakter van een doorlopend krediet is de looptijd ook flexibel. Bij een persoonlijke lening staat de looptijd vast.

Bij beide leningen betaalt u een vast maandtermijn bestaande uit rente en aflossing.

Goedkoop lenen? Vergelijk leningen!

Bekijk de goedkoopste doorlopende kredieten en persoonlijke leningen in onze lening-vergelijker. Hebt u een goedkope lening gevonden, dan kunt u deze vanuit de vergelijker direct vrijblijvend aanvragen. Ook voor het oversluiten van dure leningen en verzendhuiskredieten.

Tarieven Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 493 3,5 % 3,5 % 120 maanden € 59.117
€ 40.000 € 398 3,7 % 3,7 % 120 maanden € 47.778
€ 30.000 € 299 3,7 % 3,7 % 120 maanden € 35.833
€ 20.000 € 204 4,2 % 4,2 % 120 maanden € 23.972
€ 10.000 € 110 6,0 % 6,0 % 120 maanden € 13.227

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3,5% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Tarieven Doorlopend krediet

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 750 4,5 % 4,5 % 77 maanden € 57.459
€ 25.000 € 375 4,5 % 4,5 % 77 maanden € 28.730
€ 15.000 € 225 4,8 % 4,8 % 77 maanden € 17.416
€ 10.000 € 150 6,1 % 6,1 % 81 maanden € 12.164

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames. Bij een Persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden. De minimale rente is 4,5 % en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Nieuws

BNP en Defam opnieuw Moneyview winnaar

BNP Paribas en Defam MoneyView ProductRating… Lees verder

Maximale rente van 10% verlengt

De tijdelijke ‘Corona renteverlaging” van 14… Lees verder

Maximale leeftijden BNP Seniorenlening verhoogd

BNP Paribas gaat met ingang van… Lees verder

Nieuws overzicht

Blog

Flitskrediet verdwijnt vanzelf, 10 jaar later

In november 2010 verkondigde Fred Teeven… Lees verder

Persoonlijke lening of toch een doorlopend krediet?

Een veel gestelde vraag van onze… Lees verder

Lening vergelijken waar let u op

Lening vergelijken; waar let u op?… Lees verder

Blog overzicht
Offerte aanvragen