• 10 jaar rentevast v.a. 3,6%
 • Vrijblijvende offerte
 • Online werkwijze
 • +5150 tevreden klanten
Mijn Frisia
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Geld lenen

Goedkoop geld lenen door zelf uw lening te berekenen, aan te vragen en af te sluiten. Dat is geld lenen bij Frisia Financieringen. Heeft u al een lening? Bekijk dan de mogelijkheden om deze over te sluiten zodat ook u goedkoper geld kunt lenen.

8.9

581 mensen geven ons een 8.9

 • Werkwijze
 • Consumptief krediet
 • Online geld lenen

Geld lenen bij Frisia

Bij Frisia Financieringen hanteren we een online werkwijze waarbij u zelfstandig een lening afsluit. De benaming voor deze werkwijze is “execution only”.

Onderstaand de meest gangbare stappen voor het afsluiten van een lening. Het vergelijken van leningen is niet verplicht, maar wel verstandig. Op die manier kunt u de goedkoopste lening met de best passende voorwaarden vinden voor uw persoonlijke situatie.

Lening berekenen

Het begint met het berekenen van hoeveel u kunt lenen. Zodra u weet hoeveel u kunt lenen kunt u starten met het vergelijken van leningen of direct doorgaan met het aanvragen van een lening.

Lening vergelijken

Als u weet hoeveel u kunt én wilt lenen, dan kunt u beginnen met leningen vergelijken. U krijgt dan een duidelijk beeld van de kosten en waar u het goedkoopst kunt lenen. Via de leningen-vergelijker kunt u ook direct leningen aanvragen.

Lening aanvragen

Een lening aanvragen kan op verschillende delen van de website. De snelste manier is door op de groene “offerte aanvragen” knop te klikken. Deze kunt u rechtsboven in het scherm vinden of onderaan op de mobiele website.

Lening afsluiten

Een lening afsluiten kunt u pas zodra u een voorstel heeft gehad van één of meerdere banken. U ontvangt dan een email met een login voor een beveiligde online omgeving. In deze persoonlijke omgeving staan voorstellen klaar die u eventueel nogmaals kunt vergelijken. Heeft u een keuze voor een lening gemaakt, dan kunt u deze direct online afsluiten.

Doorlooptijd van een lening

De doorlooptijd van een lening bedraagt doorgaans twee werkdagen. Bij een persoonlijke lening wordt het geld binnen twee werkdagen in zijn geheel naar uw bankrekening overgemaakt. Bij een doorlopend krediet is het geld na twee werkdagen beschikbaar en bepaald u zelf hoeveel geld u leent.

Offerte aanvragen

Consumptief krediet

Consumptief krediet is een verzamelnaam voor verschillende type leningen. Het wordt gebruikt om leningen te beschrijven die geen onderpand hebben en ingezet worden om goederen met een beperkte houdbaarheid te financieren. Hierbij kunt u denken aan een auto, een verbouwing, maar ook een cosmetische ingreep zoals een borstvergroting.

Persoonlijke leningen en doorlopende kredieten zijn veelvoorkomende leenvormen. Beide leenvormen kunt u online aanvragen en afsluiten bij Frisia Financieringen.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening met een vaste rente en looptijd. Het geeft u duidelijkheid over de kosten én wanneer de lening is afgelost.

De persoonlijke lening heeft diverse voordelen, maar ook één bekend nadeel; u kunt de lening niet meerdere malen aanspreken. Wilt u tijdens de looptijd van een persoonlijke lening nogmaals geld lenen, dan moet u opnieuw een lening afsluiten. Wilt u meer flexibiliteit bij het lenen van geld, dan kunt u een doorlopend krediet overwegen.

 • Duidelijkheid over de kosten door een vaste rente en looptijd.
 • Geld word in één keer naar uw bankrekening overgemaakt.
 • U kunt niet extra geld lenen door opnieuw de lening aan te spreken.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet staat de rente en looptijd niet vast en krijgt u veel vrijheid over hoeveel en wanneer u geld leent. Een ander bijkomend voordeel is dat u pas rente betaalt zodra u geld opneemt.

Wilt u vaker geld lenen en misschien zelfs voor meerdere aankopen, dan kunt u overwegen om een doorlopend krediet af te sluiten. U hoeft dan niet constant nieuwe leningen af te sluiten (en over te sluiten).

 • U betaald alleen rente over het opgenomen geldbedrag.
 • Zelf bepalen hoeveel en wanneer u geld leent tot het maximum kredietbedrag.
 • Geen vaste rente en looptijd.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wilt u hulp bij het kiezen tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Bekijk dan ons blogartikel “Persoonlijke lening of doorlopend krediet?”.

Persoonlijke lening of toch een doorlopend krediet?

Goedkoop lenen begint online

Goedkoop geld lenen begint online, Frisia helpt

Frisia Financieringen helpt consumenten met het vinden én het afsluiten van de goedkoopste lening. Door samen te werken met meerdere kredietbanken kunnen consumenten niet alleen kiezen voor de laagste rente, maar ook voor de beste voorwaarden. Allemaal online, waardoor u niet alleen goedkoop geld kunt lenen, maar ook discreet en wanneer u dat uitkomt.

Leningen vergelijken

Aanvullend op het berekenen, aanvragen en afsluiten, kunt u ook leningen vergelijken bij Frisia. Door leningen te vergelijken op rente en voorwaarden kunt u goedkoper én verantwoorder geld lenen.

Door op het hoofdmenu te klikken op ‘vergelijken’ komt u in onze online lening vergelijker. Hierin kunt u uw leenbedrag, leenvorm (persoonlijke lening of doorlopend krediet) en looptijd of maandtermijn invullen. De vergelijker doet de rest. Door te klikken op ‘kostenoverzicht’ krijgt u een duidelijker beeld van de kosten voor de desbetreffende lening.

Lening vergelijken

Lening oversluiten

Heeft u al een lening, maar wilt u goedkoper of meer geld lenen? Ook dan kunt u terecht bij Frisia.

Bij Frisia kunt u één of meerdere dure leningen oversluiten naar een goedkopere lening. In de meeste gevallen is dit één lening waarbij u zelf kunt kiezen of dit een persoonlijke lening of doorlopend krediet wordt. Kiest u voor een andere leenvorm dan uw bestaande lening, dan word dit 'lening omzetten' genoemd.

Tijdens het oversluiten (en omzetten) kunt u ook extra geld lenen als uw situatie dat toelaat.

Lening oversluiten

Lening oversluiten

Heeft u al een lening, maar wilt u goedkoper of meer geld lenen? Ook dan kunt u terecht bij Frisia.

Bij Frisia kunt u één of meerdere dure leningen oversluiten naar een goedkopere lening. In de meeste gevallen is dit één lening waarbij u zelf kunt kiezen of dit een persoonlijke lening of doorlopend krediet wordt. Kiest u voor een andere leenvorm dan uw bestaande lening, dan word dit 'lening omzetten' genoemd.

Tijdens het oversluiten (en omzetten) kunt u ook extra geld lenen als uw situatie dat toelaat.

Lening oversluiten

Bereken hoeveel u (samen) kunt lenen

Hoeveel geld u kunt lenen is afhankelijk van uw financiële en persoonlijke situatie. In de basis wordt gekeken hoe hoog uw inkomen is en hoe stabiel dit inkomen is. Hoe hoger en stabieler uw inkomen, hoe meer geld u kunt lenen.

Zodra uw inkomen bekend is, word er gekeken naar uw persoonlijke situatie. Woont u samen, heeft u kinderen, heeft u een koop- of huurwoning, allemaal zaken die van invloed zijn op uw maximum leenbedrag.

Bij Frisia kunt u berekenen hoeveel u alleen én hoeveel u samen kunt lenen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een lening af te sluiten zonder partner.

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 3,6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-
Offerte aanvragen