Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

04-08-2023

Camper financiering, waarop letten?

Met een camper kom je op de prachtigste plekken in binnen- en buitenland. En terwijl je geniet van het kampeerleven, hoef je met een camper niet in te leveren op comfort. Een camper komt natuurlijk wel met een prijskaartje.

Als je voldoende gespaard hebt kun je ervoor kiezen om de camper met je spaargeld te betalen. Vlot het sparen niet zo goed of wil je dat geld liever behouden voor andere zaken? Dan kun je ervoor kiezen om je camper te financieren. Je hebt hierbij de keuze tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Wij geven je graag enkele tips voor het maken van de juiste beslissing voor jouw situatie.

Tips voor het financieren van jouw camper

Wil jij ook graag het ultieme vrijheidsgevoel beleven met een camper van jezelf, maar heb je niet het budget om een camper te kopen? Geen nood, je kunt je droom alsnog waarmaken door je camper te financieren met een lening. Hieronder volgen enkele tips waarop je moet letten als je kiest voor een financiering van je camper.

  • Tip 1: kies de juiste leningvorm

Je hebt twee mogelijkheden om jouw camper te financieren: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening wordt het meest gebruikt voor het financieren van een camper. Met deze lening weet je exact wat je te wachten staat. Je kent op voorhand het maandelijkse aflosbedrag en de looptijd. Zo kom je in de loop van de jaren niet voor verrassingen te staan.

Een doorlopend krediet is een meer flexibele financieringsvorm, maar deze lening brengt ook onzekerheid met zich mee. Hierbij betaal je maandelijks een percentage van het reeds opgenomen bedrag terug. Omdat het moeilijk is om op voorhand in te schatten hoeveel geld je maandelijks wilt opnemen, weet je ook niet wat je maandelijkse aflossing zal zijn. Deze lening is wel gemakkelijk om achter de hand te hebben voor onverwachte kosten.

  • Tip 2: Let op een goede looptijd

Als je geld leent, spreek je altijd een looptijd af met de kredietverstrekker. De levensduur van je camper is bepalend voor de looptijd van je lening. Je wilt immers voorkomen dat je nog een camperlening betaalt terwijl je geen camper meer hebt. Een kortere looptijd betekent evenwel dat je het geleende bedrag in grotere stukken moet terugbetalen. Vaak gaat een kortere looptijd wel gepaard met een lagere rentevoet, waardoor je op het einde een stuk goedkoper uitkomt met een korte looptijd dan met een langere looptijd. Het is dus belangrijk om de ideale looptijd in functie van zowel je camper als je portemonnee te bepalen.

  • Tip 3: Kies de beste verstrekker

Weet je welk krediet je wilt, maar zoek je nog de beste kredietverstrekker? We begrijpen dat dit een moeilijke zoektocht kan zijn. Je wilt natuurlijk graag een goede rentevoet krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat je snel geld kan lenen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat iemand anders met de camper van je dromen gaat lopen. Bij Frisia kun je de aanvraag voor je camperlening volledig online ingeven. Binnen enkele uren ontvang je al een vrijblijvende offerte.

Welke voorwaarden moet je op letten bij het financieren van een camper?

Bij het financieren van je camper zijn er enkele zaken waar je extra rekening mee moet houden. Het rentepercentage is zowat het belangrijkste. Bij het opvragen van offertes zul je snel merken dat geld lenen bij de ene kredietverstrekker al voordeliger is dan bij de andere. Het rentepercentage is daarbij de bepalende factor. Om camperleningen correct te vergelijken, leg je best de rentepercentages naast elkaar. Zo zul je al snel merken waar je de goedkoopste camperlening krijgt.

Weet je op voorhand dat je in de loop van de tijd graag extra aflossingen wilt doen? Neem dan een lening waarbij je boetevrij kunt aflossen. Je wilt immers niet extra betalen omdat je extra aflost. Lees daarom zorgvuldig de voorwaarden van je camperlening voordat je het contract ondertekent.

Geld nodig voor een camper? Frisia biedt op maat gemaakte leningen!

Frisia is een online bemiddelaar tussen jou en enkele kredietverstrekkers. Bij Frisia vraag je eenvoudig online je financiering voor je camper aan. Je hebt bij Frisia de keuzen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Je kunt onze leningvergelijker gebruiken om de goedkoopste lening te vinden. Nadat je je aanvraag hebt afgerond, geven wij je snel duidelijkheid over je financieringsaanvraag.

Om een lening via Frisia te kunnen bekomen, moet je een tijdelijke of vaste job hebben of een inkomen dat geen Bijstand of WW is. Bovendien staan wij enkel kredieten toe aan personen die 21 jaar of ouder zijn en een positieve Bureau Krediet Registratie hebben. Je kunt bij Frisia terecht voor leningen vanaf € 5.000.

Heb je nog vragen over je camperlening of wil je een probleem melden, neem dan contact op met Frisia.

John Heijen

Directeur & Financieel expert lenen

Bronnen en expertise

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

  • Voorwaarden partnerbanken

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert binnen Frisia Financieringen.