Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

10 jaar rentevast vanaf 6,6%;

 • Persoonlijke lening
 • Maximale lening
 • Maandlasten
 • Krediet berekenen

Persoonlijke lening berekenen

Met een Persoonlijke lening ontvangt u het geleende bedrag ineens op uw rekening. De rente en looptijd van deze lening staan vast. U weet daardoor vooraf hoeveel de lening kost én wanneer deze is afbetaald. Handig als u bijvoorbeeld een keuken of auto wilt financieren.

Vaste looptijd én rente

Een belangrijk onderdeel van verantwoord geld lenen is duidelijkheid. Een persoonlijke lening sluit hier met zijn vaste looptijd en rente goed op aan.

Looptijd

Het grootste voordeel van een vaste of maximale looptijd is een vaste einddatum. U weet precies wanneer uw lening uiterlijk is afgelost. Blijft u het afgesproken maandbedrag aflossen, dan is uw lening exact op de afgesproken einddatum afgelost.

De vaste looptijd biedt ook het voordeel dat u termijnen kunt koppelen aan uw aankoop. Ideaal voor een eenmalige aankoop zoals een auto. U kunt dan bijvoorbeeld een auto afbetalen in 60 termijnen.

Rente

De rente bepaalt hoeveel geld lenen kost. Kiest u voor een persoonlijke lening met een vaste rente, dan staan de totale kosten voor uw lening vast. Deze kost lost u vervolgens via een vast maandbedrag, binnen de vooraf overeengekomen looptijd, weer af.

Vrijblijvende offerte

Maximale lening berekenen

Hoeveel kan ik lenen bij Frisia Financieringen? Hoeveel u maximaal verantwoord kunt lenen is afhankelijk van uw netto maandinkomen en financiële verplichtingen. Heeft u een hoog inkomen en weinig financiële verplichtingen, dan stijgt het maximaal leenbedrag.

Gaat u geld lenen met uw partner, dan kan het maximale leenbedrag ook stijgen. Er wordt dan een lening berekent op basis van twee inkomens. In theorie stijgt dan het netto-inkomen en verbetert het de financiële situatie.

Berekening maximale lening

Maximaal lenen is meer dan een hoog inkomen. Zo moet het inkomen bijvoorbeeld stabiel zijn en moeten de financiële verplichtingen niet teveel van dit inkomen belasten. Om die reden wordt er naast uw woonlasten zoals huur of hypotheek, ook gekeken naar andere verplichtingen zoals alimentatie, een lopende lening of een private lease contract. Allemaal verplichtingen die uw maximale lening kunnen beïnvloeden.

Frisia Financieringen weet precies aan welke eisen het verkrijgen van een lening moet voldoen. Vooraf kunt u zelf de ideale persoonlijke lening berekenen en vergelijken. Gebruik hiervoor onze online rekenmodule en onze lening vergelijker. Beide tools geven u inzicht in uw mogelijkheden en de rentekosten van een persoonlijke lening. U kunt in beide tools ook direct uw lening aanvragen.

Lening afsluiten

Het aanvragen en afsluiten van een lening kan bij Frisia online. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, dan zetten wij een vrijblijvende offerte voor u klaar in een online beveiligde omgeving (Mijn-Frisia). U bepaalt daarna zelf wanneer u de lening afsluit.

Maximaal lenen

Maandlasten berekenen

Voor de verschillende leenvormen die wij aanbieden hebben wij ook een speciale rekenmodule waarmee u de maandtermijnen en rentepercentages kunt berekenen. Zo kunt u in één oog opslag zien wat u bij de verschillende leenvormen per maand aan maandtermijn zou kunnen betalen. Het is hierbij mogelijk om ook de verschillende consumptief kredietbanken waar wij mee samenwerken naast elkaar te zetten. Zo kunt u per productvorm een vergelijking maken op basis van maandtermijn, de looptijd van de lening en het rentepercentage.

Let op: alle uitkomsten zijn slechts indicaties, die bij benadering het daadwerkelijk te lenen geldbedrag weergeven. Dit betekent dat het resultaat uit de rekenmodule kan afwijken van hetgeen aan u kan worden aangeboden. Dit heeft te maken met het individuele acceptatiebeleid van de verschillende banken. Hierdoor zou een maximaal te lenen bedrag of een rente percentage kunnen afwijken van hetgeen u heeft berekend.

Maandlasten berekenen

Doorlopend krediet berekenen

Een doorlopend krediet afsluiten is een alternatief voor een persoonlijke lening. De rente en looptijd staan bij deze leenvorm niet vast, maar daar krijgt u wel meer flexibiliteit voor terug. Zo kunt u bij een doorlopend krediet extra geld lenen door afgeloste bedragen opnieuw op te nemen (tot een afgesproken maximum). U hoeft daarvoor geen extra lening af te sluiten zoals bij een persoonlijke lening.
Lees meer over een doorlopend krediet.

Bureau Krediet Registratie

Bureau Krediet registratie (BKR) is een Nederlandse stichting met ruim 11 miljoen registraties dat helpt bij verantwoord lenen. Heeft u een positieve BKR-registratie dan heeft dit ook een positief effect op uw leningaanvraag.

Wilt u een nieuwe lening aanvragen of uw bestaande lening oversluiten, dan maakt een BKR-check onderdeel van uw lening aanvraag. Een BKR-check is gratis en is wettelijk verplicht om een persoonlijke en financiële situatie goed in kaart te brengen.

Doorlopend krediet berekenen

Leningen vergelijken

Als u weet hoeveel u maximaal kunt lenen, dan kunt u ook leningen vergelijken. Maak hiervoor gebruik van onze lening vergelijker met uw maximaal leenbedrag of het gewenste leenbedrag. U krijgt dan één duidelijk overzicht met leningen gesorteerd op rente en voorwaarden. Uit dit overzicht kiest u dan vervolgens de goedkoopste leningen die past bij uw persoonlijke situatie.

Tip: vergelijk verschillende leenbedragen. Dit kan effect hebben op het rentepercentage en dus ook op de kosten van de lening.

Twee mensen die geld lenen

Lening berekenen en oversluiten

Laat onze berekening een lagere rente zien dan uw huidige lening of alle leningen samen? Vraag dan vrijblijvend een voorstel aan om uw lening(en) over te sluiten. Met oversluiten kunt u veel kosten besparen en sluit u over naar één lening, dan krijgt u meer overzicht in de kosten. Frisia rekent voor het oversluiten van uw huidige leningen geen kosten in rekening. De besparing voelt u dus direct in uw portemonnee.

Heeft u momenteel een duur doorlopend krediet, dan is oversluiten en omzetten naar een persoonlijke lening extra interessant. U kunt dan besparen op de kosten en krijgt door de vaste rente en looptijd ook meer zekerheid over de kosten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel geld kan ik minimaal lenen?

Het minimum leenbedrag wat u kunt lenen bij Frisia is €10.000,-.

Voor persoonlijke leningen is het minimum bedrag bij Frisia € 5.000,–, het maximum bedrag kan zelfs € 250.000,- bedragen, afhankelijk van het leendoel.

Voor zakelijke leningen kan je vanaf € 10.000,– een lening aanvragen tot een bedrag van 2.5 mln euro in het reguliere traject.

Hoeveel geld mag ik lenen?

Hoeveel geld je mag lenen hangt van meerdere factoren af. Je inkomen, het soort inkomen, jouw (woon)lasten, het soort woning en de gezinssamenstelling zijn de belangrijkste factoren. Lees een uitgebreide toelichting op ‘Hoeveel kan ik lenen‘ of bereken direct hoeveel je maximaal kunt lenen.

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

 • Keuken
 • Verbouwing
 • Tuin
 • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
 • Badkamer
 • Aanbouw, serre of overkapping
 • Zonnepanelen
 • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
 • Dakkapel

Mag ik boetevrij aflossen?

Bij alle leningen via Frisia Financieringen mag je boetevrij (extra) aflossen.

Boetevrij aflossen betekent dat je extra geld kunt aflossen op je lening zonder extra kosten of boetes te betalen. Dit kan aantrekkelijk zijn als je extra geld hebt en je jouw persoonlijke lening sneller wilt afbetalen dan gepland. Dit kan je geld besparen op de totale rentekosten van je lening en je helpen om eerder schuldenvrij te zijn.

Meer duidelijkheid met een vrijblijvende offerte

Natuurlijk wilt u weten wat dit voor u betekent? Frisia Financieringen kan het u exact laten weten. Hoe werkt het? Simpel: u kunt geheel online een aanvraag doen voor een vrijblijvende offerte. Dit kost u enkele minuten van uw tijd. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag en vragen één of meerdere offertes voor u aan welke per email aan u worden verzonden. U kunt vervolgens op uw gemak bekijken of het aanbod bij u past!

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Rente Doorlopend krediet

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 750 8,7 % 8,7 % 92 maanden € 68.560
€ 25.000 € 375 8,7 % 8,7 % 92 maanden € 34.280
€ 15.000 € 225 8,9 % 8,9 % 93 maanden € 20.769
€ 10.000 € 150 8,6 % 8,6 % 91 maanden € 13.646

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames. Bij een Persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden. De minimale rente is 8,6% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.

Offerte aanvragen