Frisia Financieringen
9.1
1010 mensen geven ons een 9.1
  • Maximaal lenen
  • Persoonlijke lening
  • Studie

Verantwoord maximaal lenen

Verantwoord lenen begint door niet meer geld te lenen dan nodig is. Wilt u bijvoorbeeld geld lenen voor een auto van €10.000,-, dan is het niet verstandig om, onnodig, meer te lenen ook als uw situatie dat toelaat. Hetzelfde geldt voor het uitzoeken van een auto op basis van uw maximale leenbedrag. Het is verstandiger om een geschikte auto als uitgangspunt te kiezen, zodat u geen spijt krijgt van uw aankoop.

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld” is een wettelijk verplichte melding die vermeld moet worden zodra leningen worden aangeboden. Het wordt gedaan om mensen bewust te maken dat leningen terugbetaald moeten worden met daarbovenop rente. U betaalt dus altijd meer geld terug dan u leent. Dit is omdat de kredietbanken rente in rekening brengen bij het uitlenen van geld. Hoeveel een lening kost is afhankelijk van het leenbedrag, de rente en looptijd.

Lening berekenen

Leenvorm en maximale lening

Als u maximaal wilt lenen dan maakt het doorgaans niet uit voor welke leenvorm u kiest. U kunt dus net zoveel geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet als bij een persoonlijke lening. Let hierbij wel op dat de totale kosten kunnen verschillen.

Maximale Persoonlijke lening

Wilt u maximaal lenen, maar met maximale zekerheid, dan kunt u een persoonlijke lening overwegen. Kiest u voor een maximale lening in deze leenvorm, dan staat het maandbedrag en de totale kosten van de lening van tevoren vast. Door extra af te lossen kunt u de totale kosten van de lening verlagen. Let wel op dat afgeloste bedragen niet opnieuw opgenomen kunnen worden. Wilt u deze flexibiliteit wel, overweeg dan een doorlopend krediet.

Persoonlijke lening

Maximaal lenen studie

Het kan zijn dat u onvoldoende of niet kunt lenen bij DUO. Bijvoorbeeld omdat u een pilotenopleiding of een speciale opleiding in het buitenland wilt volgen. In zo’n situatie kunt u mogelijk wel een consumptief krediet afsluiten.

De voorwaarden om maximaal te kunnen lenen voor een studie zijn hetzelfde als voor ieder ander leendoel; deze kunt u terugvinden op “hoeveel kan ik lenen”. Belangrijk hierbij is te vermelden dat u een stabiel inkomen nodig hebt om een lening af te kunnen sluiten. De hoogte van dit inkomen bepaalt grotendeels hoeveel u maximaal kunt lenen voor uw studie.

Voor meer informatie over het lenen voor uw studie kunt u ons leendoel studie raadplegen.

Geld lenen voor studie

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Hoeveel u maximaal kunt lenen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In de basis is uw inkomen het belangrijkste; hoe hoger het inkomen, hoe meer u kunt lenen. De maximale lening is afhankelijk naast het soort inkomen afhankelijk van meer criteria. Uw inkomen, woon- en leefsituatie worden als totaal beoordeeld waardoor mensen met een tijdelijk dienstverband of als zelfstandige ook verantwoord geld kunnen lenen.

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 6,6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van je.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over (maximaal) lenen

Hoeveel geld kan ik minimaal lenen?

Het minimum leenbedrag wat u kunt lenen bij Frisia is €5.000,-.

Voor persoonlijke leningen is het minimum bedrag bij Frisia € 5.000,–, het maximum bedrag kan zelfs € 250.000,- bedragen, afhankelijk van het leendoel.

Voor zakelijke leningen kan je vanaf € 10.000,– een lening aanvragen tot een bedrag van 2.5 mln euro in het reguliere traject.

Hoeveel geld mag ik lenen?

Hoeveel geld je mag lenen hangt van meerdere factoren af. Je inkomen, het soort inkomen, jouw (woon)lasten, het soort woning en de gezinssamenstelling zijn de belangrijkste factoren. Lees een uitgebreide toelichting op ‘Hoeveel kan ik lenen‘ of bereken direct hoeveel je maximaal kunt lenen.

Kan ik ook met een Fase A contract geld lenen?

U kunt geld lenen met een Fase A contract wanneer u minimaal 2 jaar / 104 weken aaneengesloten werkervaring heeft.

Benieuwd wat u nu of straks kunt lenen? Bereken uw lening online.

Wat is het verschil tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening en een doorlopend krediet hebben drie belangrijke verschillen:

  1. De rente bij een persoonlijke lening staat gedurende de looptijd vast. Bij een doorlopend krediet is deze rente variabel. Deze kan dus stijgen en dalen.
  2. Bij een persoonlijke lening kun je (extra) afgeloste bedragen niet meer opnemen. Bij een doorlopend krediet kan dat wel.
  3. Door het flexibele karakter van een doorlopend krediet is de looptijd ook flexibel. Bij een persoonlijke lening staat de looptijd vast.

Bij beide leningen betaal je een vast maandtermijn bestaande uit rente en aflossing.

Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?

Wanneer u van ons het bericht heeft ontvangen dat de bank definitief akkoord is gegaan met uw leningaanvraag, staat het geld binnen 24 uur (op werkdagen) op uw rekening.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen