Frisia Financieringen
9.0
986 mensen geven ons een 9.0
 • Persoonlijke lening
 • Kosten

Persoonlijke lening €10.000,-

Wilt u 10000 euro lenen met een persoonlijke lening? Een overzichtelijke en verantwoorde keuze, omdat u precies weet waar u aan toe bent:

Vooraf bepaalde looptijd: De persoonlijke lening heeft een vaste looptijd, die u vooraf bepaalt. U weet precies wanneer u het krediet weer heeft afgelost.

Vast bedrag per maand: U betaalt rente en aflossing, die optellen tot een vast bedrag per maand. Het maandbedrag in de eerste maand en alle volgende maanden is precies gelijk.

In één keer overgemaakt: Het geld ontvangt u in één keer op uw rekening, zodat u daar de auto van kunt kopen of de verbouwing van kunt betalen. Of om de andere lening die u had af te lossen.

Tip: twijfelt u of de persoonlijke lening van Frisia een goed idee is om 10000 euro te lenen? Stuur ons een e-mail. We horen graag van u.

Lening aanvragen

Een lening van 10000 euro aanvragen? Dat kan direct online. Doorloop de 7 duidelijke stappen en doe online uw aanvraag. Wij pakken het op, zodat u snel voorstellen van de goedkope geldverstrekkers ontvangt.

Online uw lening aanvragen? Geef aan dat u 10000 euro of een ander bedrag wilt lenen, dan gaan wij er mee aan de slag.

Persoonlijke lening

Hoeveel kost 10000 euro lenen?

Een lening van 10000 euro: wat kost dat bij Frisia? We houden de kosten laag, door meerdere geldverstrekkers voor u met elkaar te vergelijken. De kosten kunt u online berekenen, waarvan we twee voorbeelden geven:

10000 euro, looptijd: 5 jaar

10000 euro lenen met een looptijd van 5 jaar (60 maanden)? Bij een rente van 6,4% kost dat €193 per maand. De totale kosten van de lening na 5 jaar zijn €11.530*.

10000 euro, looptijd: 10 jaar

10000 euro lenen met een looptijd van 10 jaar (120 maanden)? Bij een rente van 6,4% kost dat €110 per maand. De totale kosten van de lening na 10 jaar zijn €13.171*.

*de exacte kosten van uw lening zijn afhankelijk van de leenvorm, de looptijd en uw persoonlijke situatie.

Tip: bij Frisia vergelijken we meerdere geldverstrekkers. U sluit op die manier een persoonlijke lening af met de laagste rente. Dat heeft grote invloed op de totale kosten van het krediet.

Vrijblijvende offerte

Kan ik 10000 Euro lenen?

10000 euro lenen en benieuwd of dit kan met uw inkomen (en dat van uw partner)? Vul online in of u alleenstaand of samenwonend bent en geef aan wat het netto inkomen is. Aan de hand van een paar eenvoudige vragen kunt u direct berekenen hoeveel u kunt lenen.

We houden bij de berekening rekening met een eventuele hypotheek of de huur die u maandelijks betaalt. Op die manier kunt u de lening van 10000 euro verantwoord afsluiten. Om de badkamer te verbouwen, een nieuwe auto te kopen of oudere leningen naar één geldverstrekker over te sluiten.

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 6,5% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van je.

Veelgestelde vragen over geld lenen

Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?

Wanneer u van ons het bericht heeft ontvangen dat de bank definitief akkoord is gegaan met uw leningaanvraag, staat het geld binnen 24 uur (op werkdagen) op uw rekening.

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

 • Keuken
 • Verbouwing
 • Tuin
 • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
 • Badkamer
 • Aanbouw, serre of overkapping
 • Zonnepanelen
 • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
 • Dakkapel

Mag ik boetevrij aflossen?

Bij alle leningen via Frisia Financieringen mag je boetevrij (extra) aflossen.

Boetevrij aflossen betekent dat je extra geld kunt aflossen op je lening zonder extra kosten of boetes te betalen. Dit kan aantrekkelijk zijn als je extra geld hebt en je jouw persoonlijke lening sneller wilt afbetalen dan gepland. Dit kan je geld besparen op de totale rentekosten van je lening en je helpen om eerder schuldenvrij te zijn.

Wanneer kan ik een Senioren lening afsluiten?

Je kunt een Senioren lening afsluiten wanneer één contractant minimaal 65 jaar oud is.

Seniorenleningen zijn speciaal ontworpen voor senioren voor het financieren van grote aankopen of projecten. Ze kunnen worden gebruikt voor van de particuliere aankopen van senioren, zoals de aanschaf van een auto of het financieren van een verbouwing of een reis.

De voorwaarden voor een Senioren lening:

 • De Senioren lening kun je aanvragen tot maximaal 78 jaar oud.
 • De Senioren lening moet voordat je 85 jaar oud bent weer afgelost zijn.
 • Van een Senioren lening kun je (extra) afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen.
 • Het betreft een persoonlijke lening waarbij de rente, het maandtermijn en de looptijd vast staan.

Wat is de minimumleeftijd om geld te kunnen lenen?

Als je geld wil lenen bij een bank of een kredietverstrekker, dan moet je bij de meestal banken minstens 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een lening. Dit geldt voor alle soorten leningen, zoals persoonlijke leningen, auto- en studentenleningen. Hoewel het voor sommige leningen mogelijk is om met een lagere leeftijd geld te lenen, zijn er ook beperkingen.

De maximum leeftijd om geld te kunnen lenen is momenteel 78 jaar.  Een lening aanvragen kan dus vanaf 18 jaar.

Persoonlijke lening van €10.000,- vergelijken

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€10.000,- €111,02 6% 6% 120 maanden €13.322,46
€10.000,- €193,33 6% 6% 60 maanden €11.599,68
€10.000,- €304,22 6% 6% 36 maanden €10.951,90

Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend. Bekijk 'Lening vergelijken' voor de actuele rentetarieven.