Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

25-11-2022

Het aanvragen van een lening kan tegenwoordig online. Het afsluiten van de lening kan bij Frisia met behulp van de beveiligde mijn-omgeving ook geheel online, inclusief het digitaal ondertekenen van de offerte. Hoe dat in zijn werk gaat en wat je hiervoor moet doen leggen we je graag uit in dit artikel.

Geld lenen is van alle dag of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe auto, camper, een verbouwing of tegenwoordig het verduurzamen van de woning, je kunt hiervoor een lening afsluiten. En zoals gezegd bij ons kan dit zonder tussenkomst van een adviseur waar en wanneer je maar wilt. Een lening moet verantwoord zijn en zal daarom niet zomaar aan je verstrekt worden, hiervoor moet je onder andere een bestendig inkomen hebben en dit ook kunnen aantonen middels je loonstrook en bankafschriften. Kortom je moet er wel wat voor doen. Te beginnen met het invullen van het aanvraagformulier op onze site.

Hoe werkt lening aanvragen?

Stap 1 – start met het invullen van het aanvraagformulier, hier vertel je ons wat je wilt lenen en voor hoelang. En je geeft inzage in je persoonlijke en financiële situatie; ben je bv alleenstaand of samenwonend en werk je in loondienst tegen welk salaris?

Stap 2 – Je ontvangt een email met wachtwoord om in te loggen in je eigen beveiligde deel van de mijn-omgeving. Hier kun je een aantal bewijsstukken uploaden, te denken aan legitimatiebewijzen, je loonstrook en bankafschrift met storting van dit inkomen. Wij matchen jouw gegevens aan de best mogelijke offerte en zetten die voor je klaar in je eigen beveiligde deel van de mijn-omgeving. Binnen één dagdeel staat de offerte of meerdere offertes voor je klaar.

Frisia heeft bewust gekozen voor deze online werkwijze. Door op voorhand stukken aan te tonen kunnen wij het juiste aanbod voor je klaarzetten en zal je zien dat in 95% van de gevallen de lening ook daadwerkelijk binnen enkele dagen uitbetaalt kan worden. Je weet zo veel beter waar je aan toe bent en bent sneller af.

Stap 3 – Offerte naar wens? Dan is het in veel gevallen mogelijk deze ook digitaal te ondertekenen. Kan dit bij jouw offerte niet dan kun je deze eenvoudig printen, ondertekenen en weer uploaden. Frisia controleert of alles compleet is en zet dit digitaal door naar de bank, deze zorgt voor uitbetaling en eventuele overname van een lopende lening bij oversluiting.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Hoe zit het met jouw privacy ?

Frisia stelt hoge eisen aan haar systemen en voldoet aan alle relevante privacy- en beveiligingsmaatregelen. Zo kun je er van op aan dat jouw gegevens en documenten veilig zijn bij ons. Heb je de lening afgesloten? Dan zullen wij jouw gegevens in een digitale kluis opslaan en overbodige data en bewijsstukken vernietigen.

Waar je aan moet denken bij het aanvragen van een lening

Voordat je een lening aanvraagt is het verstandig om je goed te oriënteren op de verschillende mogelijkheden. Frisia heeft hiervoor een aantal online tools ontwikkeld die je op weg helpen. Het gaat hier om:

  1. Maximale leenberekening – met behulp van deze module kun je met 1 druk op de knop berekenen wat je maximale leenmogelijkheden zijn.
  2. Lening vergelijken – met de online lening vergelijker kun je verschillende leenvormen, looptijden en leenvormen met elkaar vergelijken. Zo kun je het doorlopende krediet met een persoonlijke lening vergelijken qua rente en maandtermijn. Eenmaal gevonden wat je zoekt? Dan kun je direct een vrijblijvende offerte aanvragen en start je het proces van lening aanvragen.
  3. Bespaarcheck – Heb je een bestaande lening? Dan loont het om te kijken of je deze voordeliger kunt oversluiten naar Frisia. Frisia heeft hiervoor een gratis oversluitservice waardoor jij direct kunt besparen op je bestaande lening. Neem de proef op de som en vul de bespaarcheck in, je hebt hiervoor de gegevens van je huidige lening nodig zoals het saldo, het rentepercentage en de huidige maandtermijn. De module berekend daarmee haarfijn hoeveel je kunt besparen.
  4. Wat kost een lening module – een andere handige module is de wat kost een lening tool. Deze tool vertelt je exact wat een lening kost, niet alleen de maandtermijn of het bedrag wat je maandelijks betaald aan rente maar ook wat een lening over de gehele lening kost. Hier kun je onder andere toetsen wat het verschil is in kosten van een persoonlijke lening met een looptijd van 60 en 120 maanden. Of iedere gewenste looptijd.

Heb je een goed beeld van je wensen en mogelijkheden dan kun je ten alle tijden een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij bekijken graag de voordeligste mogelijkheden en zetten die zo spoedig mogelijk voor je klaar in de mijn-omgeving. Wil je meerdere offertes ontvangen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Welke documenten heb je nodig?

 In veruit de meeste gevallen hebben we een beperkt aantal documenten van   nodig. Het gaat dan om 3 type documenten

  • Legitimatie in de vorm van een kopie paspoort of kopie ID- bewijs (voor- en achterkant)
  • Loonstrook niet ouder dan 2 maanden
  • Bankafschrift over 1 maand met bijschrijving van je salaris en afboeking van de woonlasten.

Met bovenstaande documenten wordt bevestigd aan de bank wie je bent en wat je inkomsten en lasten zijn.

Een geldig legitimatiebewijs

Wanneer je geld leent dan moet je je legitimeren. Dit kan in de vorm van een kopie van je paspoort of een kopie van je ID-bewijs. In dat laatste geval hebben we de voor- en achterkant nodig. Dit omdat op de achterkant je persoonsnummer staat. Dit nummer heeft de bank nodig om één keer per jaar de actuele saldo gegevens van je lening met de belastingdienst te delen. De schuld die je dan hebt geef jij zelf ook op tijdens je aangifte voor de inkomstenbelasting.

Je laatste loonstrook / inkomensspecificatie

Voor uitbetaling van de lening zal de bank controleren of het opgegeven inkomen juist is. Iedere bank wil natuurlijk dat de lening op een juiste manier kan worden terugbetaald. Een loonstrook mag daarom niet ouder zijn dan 2 maanden zijn. Verder dient op de loonstrook te staan wie de werkgever is, jouw adresgegevens en de cumulatieve. Dit zijn de totale loongegevens en vaak ook gespecificeerd hoeveel er is betaalt aan premie volksverzekeringen en/of pensioen.

Heb jij overwerk, toeslagen of een 13e maand?

Dit is van je loonstrook af te lezen en heeft als voordeel dat meerdere banken waar wij mee samenwerken dit meenemen in de berekening van de offerte. Je inkomen wordt hierdoor een stukje hoger waardoor je of meer kunt lenen of tegen betere voorwaarden. Weet je niet zeker of je dit hebt? Geen probleem, onze kredietspecialisten zijn getraind in het lezen van loonstroken en vullen deze gegevens aan in je aanvraag voor de vrijblijvende offerte.

Bankafschrift over 1 maand

Met het aan te tonen bankafschrift over 1 volledige maand toon je aan dat je het inkomen volgens je loonstrook ook daadwerkelijk ontvangt. Daarnaast kan de bank van het afschrift aflezen hoe hoog de huur- of hypotheeklasten zijn. Verder kijkt de bank naar eventuele bijzondere uitgaven zoals onderhandse leningen. Zijn deze er niet dan is het een vrij overzichtelijk verhaal en kunnen de stukken vrij snel gecontroleerd worden.

Worden er nog andere documenten gevraagd?

In voorkomende gevallen zal de bank ook aanvullende documenten van je vragen. Dit is situatie afhankelijk en wordt tijdig door onze kredietspecialisten geconstateerd en in de mijn-omgeving aangegeven. Dit zodat het geen vertraging in het proces hoeft op te leveren. Enkele voorbeelden:

  • Tijdelijk dienstverband – heeft u een tijdelijk dienstverband dan kan het zijn dat de bank je arbeidscontract wilt zien afhankelijk van de duur van de overeenkomst. Loopt deze bijna af? Dan kan de bank vragen om een intentieverklaring, hoe vaster het inkomen hoe meer bereidheid (lees hoe voordeliger) er is om je geld te lenen.
  • Arbeidsongeschiktheid – in het geval van een arbeidsongeschiktheidsuitkering wenst de bank een specificatie van het uvw te ontvangen en in veel gevallen het uitkeringsbesluit.
  • Lopende lening oversluiten? Wanneer je jouw bestaande lening wilt oversluiten dan ontvangt de bank graag een recent saldo overzicht. Zodat het juiste saldo kan worden ingelost. 

Eenvoudig een lening aanvragen?

Het afsluiten van een lening hoeft niet veel tijd in beslag te nemen en hangt samen met een stukje voorbereiding. Het aanvragen van een vrijblijvende offerte kost je slechts enkele minuten. En als je de aan te tonen stukken beschikbaar hebt dan kun je deze direct uploaden in pdf of als foto.

Als klant van Frisia bepaal je hoe snel je wilt, met de volledig online werkwijze kan het snel geld lenen maar dat hoeft natuurlijk niet. Wij raden altijd aan om de tijd te nemen. En onthoud een offerte van Frisia is altijd vrijblijvend en verplicht je tot niets!

Benieuwd naar je mogelijkheden? Neem dan gerust de proef op de som en vraag een offerte aan. Wij tonen je graag binnen enkele uren wat we voor je kunnen betekenen.

John Heijen

Directeur & Financieel expert lenen

John is een van de vennoten en financieel expert binnen Frisia Financieringen. Naast het begeleiden van complexe financieringsvraagstukken houdt hij zich bezig met de dagelijkse leiding van de onderneming. Samen met het team verwerkt John direct jouw lening aanvraag zodat wij binnen enkele uren de gewenste offerte(s) voor je klaar kunnen zetten in de beveiligde mijn-omgeving. Zodat jij deze op je gemak kunt bekijken.

“Zoekt je naar een financiering voor jouw 2e woning, verbouwing of een bedrijfskrediet? John denkt met je mee en zoekt naar de best passende financiering.

Werkt in de financiële dienstverlening sinds  2000
Functie  Directeur & Financieel expert lenen
Opleidingen  MBO & relevante vakdiploma’s waaronder consumptief   krediet en hypotheken.
Specialisatie  Geld lenen, hypotheken en zakelijk krediet
Hobby’s   Wielrennen en reizen