Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1

22-11-2022

Kan ik geld lenen zonder BKR toetsing

Snel geld lenen, Snel krediet, Snel geld lenen zonder BKR toetsing binnen 10 minuten, Geld lenen zonder BKR; zo kan het wel! Stuk voor stuk mooie advertenties die je online tegenkomt. Ze hebben 1 ding gemeen, Snel geld lenen. Ze komen tegemoet aan een directe behoefte van de klant die direct geld nodig heeft. Maar let op! Deze vorm van geld lenen kan veelal tot maximaal 1500 euro en is heel duur.

Geld lenen zonder BKR is dus mogelijk maar niet altijd verstandig. Deze vorm van lenen valt buiten het toezicht van de Autoriteit financiële markten (AFM) zolang de lening niet boven een maximaal bedrag komt en een maximale looptijd heeft van nog geen 2 maanden. Je leest het goed de lening moet binnen 62 dagen worden terugbetaald.

Wat is een BKR Registratie?

Het Bureau krediet registratie is een stichting waar alle door consumenten afgesloten leningen staan geregistreerd. De registratie vindt plaats door de bank waar de lening is afgesloten. Het gaat hierbij om leningen van meer dan 250 euro die langer dan 1 maand lopen of een zakelijke lening van meer dan 1.000 euro waarvoor de leningnemer persoonlijk aansprakelijk is.

Het BKR heeft als doel om zoveel mogelijk Nederlanders met een gezond financieel huishouden te hebben. Het voorkomen van problematische schulden is daar onderdeel van. Zo’n 11 miljoen mensen staan bij het BKR geregistreerd. En ondanks dat een BKR registratie bij sommige consumenten kan overkomen als negatief is juist het tegenovergestelde vaak het geval. Heb jij een registratie waarbij je altijd keurig op tijd hebt betaald? Dan werkt dit veelal in je voordeel bij het aanvragen van een nieuwe lening of hypotheek.

Welke leningen staan geregistreerd bij het BKR?

Er worden verschillende leningen of vormen van lenen bij het BKR geregistreerd:

 • Persoonlijke lening of doorlopend krediet – Deze vorm van lenen is veel voorkomend en wordt direct aangemeld na het afsluiten van de lening.
 • Telefoonkrediet – wanneer je de telefoon binnnen je abonnement afbetaald wordt deze bij het BKR aangemeld voor het deel van de kosten van de telefoon.
 • Hypotheek – de hypotheek voor je eigen huis wordt niet standaard aangemeld. Alleen als er sprake is van een betalingsachterstand van meer dan 3 maanden. Een hypotheek voor je vakantiehuis of 2e woning wordt wel standaard aangemeld bij het BKR. Dit geldt ook voor een restschuld mocht daar sprake van zijn.
 • Roodstand bij de bank van langer dan 1 maand of de limiet van je Creditcard
 • Private autolease – wordt ook gezien als een vorm van lenen.
 • Zakelijk krediet
 • Traject van schuldhulp verlening waaronder een saneringskrediet.

Ben jij benieuwd welke gegevens er van jou geregistreerd staan bij het BKR? Dan kun je deze eenvoudig online inzien op mijnkredietoverzicht.nl van het BKR.

Hoe kan je geld lenen zonder BKR?

Verantwoord geld lenen zonder BKR toetsing is naar onze mening niet mogelijk. Een BKR toetsing of registratie is er juist om de consument als ook de bank te beschermen tegen het onverantwoord afsluiten of vertrekken van een lening. Alle banken die onder toezicht van de AFM vallen zullen bij het aanvragen van een lening een toetsing bij het BKR doen, juist om te zien of je naast je financiële situatie verantwoord een lening kunt afsluiten. Je leenervaring of bestaande leningen zijn dan essentieel.

Betalingsachterstand en negatieve registratie

Heb je in het verleden een betalingsachterstand gehad dan kan het zijn dat daar een negatieve registratie uit is gekomen. Dit is het geval wanneer je langer dan 3 maanden in achterstand bent geweest. Met een negatieve registratie is het niet meer mogelijk om een lening af te sluiten. De kredietverstrekker of bank zal dit afwijzen.

Waar je aan moet denken bij het afsluiten van een lening

Het afsluiten van een lening doe je niet elke dag, het betreft een financiële verplichting die je voor een langere tijd aan gaat. Het is daarom belangrijk je goed voor te bereiden en de verschillende mogelijkheden te vergelijken.

Welk bedrag heb je nodig? Hoeveel kan je lenen tegen welk rentepercentage? Wat kost een lening en kan ik dat maandelijks betalen? Het antwoord op deze vragen helpt je bij het maken van de juiste beslissing. Frisia kan je hierbij stap voor stap begeleiden. Het proces van online een lening afsluiten geeft antwoord op al deze vragen.

Zo kun je online berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen. Vervolgens kun je met de “wat kost een lening” module zelfstandig berekenen wat de verschillende leningen kosten. Zo zijn de maandlasten van een lening over 36 maanden hoger dan over 60 maanden. De rentekosten daar in tegen zijn weer lager, dus goedkoper. Hoe dat werkt kun je hier lezen.

In 4 stappen zelfstandig online je lening afsluiten:

 1. De voorbereiding – wat is je leendoel en welk bedrag wil je lenen? Maar ook hoe lang ga je gebruik maken van je leendoel en binnen hoeveel tijd wil je de lening volledig terugbetalen. Maak hierbij gerust gebruik van de diverse rekentools op onze website.
 2. Het aanvragen – Tijdens het aanvragen van de lening geef je aan welk bedrag je wilt lenen en vul je een aantal persoonlijke gegevens in.
 3. Vrijblijvende offerte – In deze stap ontvang je een vrijblijvende offerte in je eigen deel van de mijn-omgeving die speciaal voor jou door Frisia is aangemaakt. Hier kun je de nodige bewijsstukken zoals je legitimatie en loonstrook uploaden.
 4. Offerte naar wens? Sluit dan online je lening af door deze digitaal te ondertekenen. Na controle van de bewijsstukken volgt de uitbetaling van de lening op je eigen bankrekening.

De risico’s van geld lenen zonder BKR registratie

Wanneer je een mini-lening of flitskrediet afsluit wordt er geen toetsing uitgevoerd door de verstrekker van de lening. Dit betekent dat er ook niet gekeken wordt of het verantwoord is om de mini-lening aan te gaan. Dit is één van de risico’s van het geld lenen zonder BKR registratie. [1] Lees hieronder meer over de risico’s

Wat je moet weten over het afsluiten van een lening zonder BKR registratie

 • De lening moet binnen 30, 45 of 62 dagen ineens worden terugbetaalt. In veel gevallen vraagt de geldverstrekker om een garantsteller. Dit is een natuurlijk persoon die tekent voor een zogenaamde garantieovereenkomst en die daarmee mede-verantwoordelijk kan worden gehouden voor het terugbetalen van de lening.
 • Slaag je er niet in om binnen 5 werkdagen na het aangaan van de lening een garantsteller te vinden dan is er sprake van een boete. Deze boete, door de geldverstrekker ‘aanvullend bedrag’ genoemd, bedraagt minimaal 30% van het geleende bedrag.
  • Leen je 1000 euro voor 45 dagen en slaag je er niet in een garantsteller te vinden dan wordt je schuld verhoogt met 320 euro. Of te wel 32%. Dit is naast de rente die je betaalt over de lening.
 • De kosten, het bedrag, de terugbetalingstermijn en het wel of niet kunnen vinden van een garantsteller spreken niet in het voordeel van het lenen zonder BKR registratie. Wat ons betreft kun je de mini-lening of flitskrediet beter niet afsluiten.

Met spoed geld nodig? Bekijk hier wat Frisia voor jou kan betekenen.

Snel geld lenen hoeft niet duur te zijn. Ook bij Frisia zijn er manieren om snel geld te lenen met dien verstande dat je hier wel de tijd kunt nemen om zelfstandig te beslissen of je de lening wilt aangaan. De snelheid waamee je handelt bepaal jij zelf.

Met ons online proces kun je binnen een dagdeel over één of meerdere offertes beschikken. Als de juiste offerte er tussenzit kun je deze digitaal tekenen en de bewijsstukken uploaden in de beveiligde mijn-omgeving. Na controle van deze stukken wordt er uitbetaald. Dit kan binnen 2 werkdagen.

Een lening afsluiten via Frisia betekent dat je leent bij een kredietverstrekker die onder toezicht staat van de AFM en waar een complete BKR en financiële toetsing plaatsvindt. Verantwoord krediet verstrekken noemen we dat.

John Heijen

Directeur & Financieel expert lenen

John is een van de vennoten en financieel expert binnen Frisia Financieringen. Naast het begeleiden van complexe financieringsvraagstukken houdt hij zich bezig met de dagelijkse leiding van de onderneming. Samen met het team verwerkt John direct jouw lening aanvraag zodat wij binnen enkele uren de gewenste offerte(s) voor je klaar kunnen zetten in de beveiligde mijn-omgeving. Zodat jij deze op je gemak kunt bekijken.

“Zoekt je naar een financiering voor jouw 2e woning, verbouwing of een bedrijfskrediet? John denkt met je mee en zoekt naar de best passende financiering.

Werkt in de financiële dienstverlening sinds  2000
Functie  Directeur & Financieel expert lenen
Opleidingen  MBO & relevante vakdiploma’s waaronder consumptief   krediet en hypotheken.
Specialisatie  Geld lenen, hypotheken en zakelijk krediet
Hobby’s   Wielrennen en reizen