Frisia Financieringen
8.9

691 mensen geven ons een 8.9

Goedkoopste Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is in de praktijk vaak één van de goedkoopste mogelijkheden om geld te lenen. Dit komt niet alleen door het lage rentepercentage of de looptijd, maar ook door de vastigheid die deze kredietvorm u biedt.

Persoonlijke lening

Bereken en vergelijk
de goedkoopste lening

Kies uw
leenbedrag
 • Persoonlijke lening
 • Online lenen

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening spreekt u van tevoren af wat u gaat betalen, tegen welke rente u gaat lenen en hoe lang u gaat betalen. Kortom, alles staat van tevoren vast en zo weet u exact waar u aan toe bent. Wel zo duidelijk.

Rentetarief

Is de persoonlijke lening dan goedkoper als een doorlopend krediet? Dit hoeft niet het geval te zijn, dit ligt aan het rentetarief, de looptijd en de voorwaarden die u aangeboden krijgt. Een belangrijk verschil is dat u bij de persoonlijke lening geen geld kunt opnemen wanneer u een deel heeft afgelost. Dit kan bij een doorlopend krediet wel, telkens tot aan het kredietlimiet kunt u geld opnemen. Als u geld opneemt betaalt u ook opnieuw rente over het uitstaande saldo, hierdoor betaalt u over de gehele looptijd meer rente dan bij een persoonlijke lening. De persoonlijke lening zal dan ook eerder zijn afgelost in vergelijking tot een doorlopend krediet bij eenzelfde hoofdsom en maandtermijn.

Historisch lage rente

Op dit moment is de rente voor een persoonlijke rente historisch laag met een rente vanaf 3,4%. Kiest u voor deze historisch lage rente, dan staat deze rente de gehele looptijd vast. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw lening duurder wordt zodra de rente stijgt.

Vrijblijvende offerte

Online geld lenen

Zoals u hebt gelezen begint goedkoop geld lenen online. Via online tools en informatie kunt u zelfstandig een lening afsluiten. Discreet en wanneer u dat uitkomt.

Heeft u berekend hoeveel u kunt lenen en een keuze gemaakt? Dan kunt u online een persoonlijke lening (of doorlopend krediet) aanvragen. Zodra u leningaanvraag is goedgekeurd ontvangt u één of meerdere voorstellen per mail. Keuze gemaakt? Dan kunt u online uw lening afsluiten in een persoonlijke beveiligde omgeving.

Online geld lenen

Persoonlijke lening vergelijken

Bij Frisia Financieringen kunt u online persoonlijke leningen met elkaar vergelijken. Met uitgebreide vergelijk-mogelijkheden kiest u altijd de best passende goedkope lening. U kunt zelfs doorlopende kredieten met elkaar vergelijken om een nog betere keuze te maken.

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 491 3,4 % 3,4 % 120 maanden € 58.906
€ 40.000 € 396 3,6 % 3,6 % 120 maanden € 47.560
€ 30.000 € 297 3,6 % 3,6 % 120 maanden € 35.670
€ 20.000 € 200 3,8 % 3,8 % 120 maanden € 24.071
€ 10.000 € 105 4,8 % 4,8 % 120 maanden € 12.551

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3,4% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Veelgestelde vragen

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

 • Keuken
 • Verbouwing
 • Tuin
 • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
 • Badkamer
 • Aanbouw, serre of overkapping
 • Zonnepanelen
 • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
 • Dakkapel

Moet ik bij een persoonlijke lening het volledige rentebedrag betalen als de lening eerder wordt afgelost?

Nee; U betaalt niet het volledige rentebedrag als u uw persoonlijke lening eerder aflost dan de afgesproken looptijd. Hetzelfde geld voor andere leningen van Frisia Financieringen zoals het doorlopende krediet.

Banken zijn wettelijk verplicht om inzicht te geven over hoeveel geld een persoonlijke lening of ander consumptief krediet kan kosten. Het totaalbedrag  van uw lening (leenbedrag+rente) vermeld in uw offerte of overeenkomst is gebaseerd op een situatie waarbij u niet versneld aflost. Lost u meer af dan maandelijks is afgesproken, dan betaalt u minder rente en leent u dus goedkoper geld.

Alle leningen bij Frisia Financieren mogen boetevrij afgelost worden. Lees meer over boetevrij aflossen.

Offerte aanvragen