Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

08-12-2023

Of je nu een huis bezit, van plan bent er een te kopen, of gewoon op zoek bent naar manieren om je maandelijkse leenlasten te verlagen, je bent op de juiste plek. Frisia Financieringen heeft in dit blog een aantal tips die je helpen bij het verbeteren van je financiën, zodat jij hopelijk nog meer kunt genieten van het leven zonder dat het je portemonnee te zwaar belast.

Welke manieren kan ik mijn maandelijkse leenlasten verlagen?

Onder leenlasten wordt over het algemeen verstaan de kosten die gepaard gaan met geld lenen. De kosten omvatten de maandelijkse aflossingen en rentebetalingen die je als leningnemer betaald om de lening binnen een bepaalde termijn af te lossen. In bepaalde gevallen kunnen de lasten van een gekoppelde verzekering, ook onder de leenlasten vallen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een verpande overlijdensrisicoverzekering.

1. Hypotheek oversluiten

Een van de meest effectieve manieren om je maandelijkse leenlasten te verminderen, is door je hypotheek over te sluiten naar een lagere rente. Alleen in het geval van een lagere rente kun je hier voordeel uit halen. Hier moet je dus het juiste moment voor uitkiezen, de huidige rentestand maakt dit voor veel consumenten lastig.

2. Lening oversluiten

Met het oversluiten van je lening kan ook veel voordeel behaald worden, niet alleen in de maandelijkse lasten maar ook een rentevoordeel. Mocht je meerdere leningen hebben, waaronder ook postorder-, credit card schulden en roodstanden, juist dan is het interessant om schulden te bundelen in 1 nieuwe lening waarbij je lasten lager zijn en je over de looptijd minder rente betaald. Frisia is gespecialiseerd in het samenvoegen van dit soort leningen.

3. Bespaar op energiekosten

Wist je dat het verlagen van je energiekosten direct invloed kan hebben op je maandelijkse lasten? Het kan dus lonen om periodiek energieleveranciers te vergelijken en te onderzoeken of jij goedkoper uit bent door te switchen van energieleverancier. Een andere wijze van besparen is het verduurzamen van je woning, door te investeren in energiezuinige apparaten, het verbeteren van isolatie en het bewuster omgaan met energieverbruik. Door deze stappen te volgen, kun je niet alleen het milieu helpen, maar ook je maandelijkse uitgaven verminderen. En wil je investeren in je woning maar heb je het budget niet direct beschikbaar? Neem dan gerust eens contact op met Frisia zodat wij een voorstel voor een lening voor je kunnen maken.

4. Extra aflossen op je hypotheek of lening

Het versneld aflossen van je hypotheek of persoonlijke lening kan een effectieve strategie zijn om je maandelijkse leenlasten te verminderen of versneld je lening af te lossen waardoor je eerder verlost bent van een te betalen maandtermijn aan rente en aflossing.

5. Lagere risicoklasse

Bij het versneld aflossen van je hypotheek kan je over tijd in een lagere tariefklasse terecht komen. Wanneer je in een lagere risicoklasse komt, kun je mogelijk profiteren van een renteverlaging binnen je huidige rentetermijn. Niet alleen aflossing kan ervoor zorgen dat je in een lagere tariefklasse komt, ook een hogere waarde van je woning. Mocht je de woning hebben verbeterd of is over tijd je woning meer waard geworden? Dan is het verstandig eens te onderzoeken of de hogere waarde je niet in een lagere tariefklasse brengt, een taxatie is dan wel een vereiste van de bank.

De voordelen van het verlagen van je maandelijkse leenlasten

Het mag duidelijk zijn dat het verlagen van je maandelijkse leenlasten een financieel voordeel met zich meebrengt, dit volgt uit lagere maandlasten of dat je de lening eerder hebt afbetaald. In beiden gevallen kan een aanzienlijke besparing worden behaald. De voordelen nog eens op een rij:

  • Financiële Ruimte: Door je maandelijkse leenlasten te verlagen, creëer je financiële ruimte voor andere belangrijke uitgaven of om te sparen voor toekomstige doelen.
  • Stressvermindering: Minder financiële druk betekent minder stress. Bij Frisia Financieringen weten we hoe belangrijk het is om je financiën onder controle te hebben, zodat je met een gerust hart van het leven kunt genieten.
  • Meer Flexibiliteit: Met lagere maandelijkse leenlasten heb je meer flexibiliteit om onverwachte uitgaven op te vangen. Het geeft je de vrijheid om financieel veerkrachtiger te zijn.

Wil jij je maandelijkse leenlasten verlagen? Frisia helpt je op weg

Ben je benieuwd of jij kunt besparen op je leenlasten? Frisia kan je direct helpen aan het antwoord. Via ons kun jij online je besparing op je lening berekenen, leningen vergelijken en offerte’s aanvragen. Door deze unieke online werkwijze weet jij binnen enkele uren wat jij kunt besparen op je leenlasten, maak bijvoorbeeld gebruik van de online bespaarcheck, vul hier de gegevens van je huidige leningen in en klik op bereken je voordeel. De uitkomst spreekt voor zich, een offerte kun je vervolgens vrijblijvend en kosteloos aanvragen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

John Heijen

Directeur & Financieel expert lenen

Bronnen en expertise

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert binnen Frisia Financieringen.