Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1

28-11-2023

Bij het aangaan van een persoonlijke lening staan velen voor de keuze tussen het aangaan van een lening bij een traditionele bank of bij een gespecialiseerde kredietbank. Bij deze laatste kan Frisia Financieringen je van dienst zijn. Deze blog zal dieper ingaan op het verschil tussen deze twee benaderingen, waarbij we de unieke kenmerken en voordelen van zowel de grootbanken als Frisia zullen belichten.

Verschil tussen een traditionele bank en Frisia Financieringen

Traditionele banken zijn alom bekend en hebben een breed scala aan financiële diensten. Frisia Financieringen daarentegen positioneert zich als een moderne leningverstrekker met focus op transparantie, klantenservice en flexibele leningopties. Het onderscheid zit niet alleen in hun omvang, maar ook in hun benadering van lenen. En daarnaast is lenen via een kredietbemiddelaar als Frisia vaak goedkoper, wij doen namelijk niets anders dan bemiddelen in leningen tussen de consument en de kredietbank.

Waarom lenen bij de bank?

Een voordeel van een lening aanvragen bij een bank is vaak de vertrouwdheid. Grote banken genieten doorgaans van een gevestigde reputatie en bieden een breed scala aan financiële diensten, wat klanten een alles-in-één oplossing biedt. Hier betaal je dan wel voor.

Waarom lenen via Frisia Financieringen?

Je leent niet bij Frisia maar Frisia bemiddelt tussen jou en de meest voordelige kredietbank passende bij jouw situatie. Frisia biedt de mogelijkheid om zelfstandig en volledig online een lening af te sluiten. En Frisia vergelijkt je mogelijkheden bij meerdere banken zodat jij het beste aanbod kan krijgen, dit is wezenlijk anders bij de eigen bank. Die hebben maar 1 smaak.

Lenen bij Frisia Financieringen: kenmerken en voordelen

Frisia Financieringen onderscheidt zich als een moderne en klantgerichte bemiddelaar in consumptief krediet. Het bedrijf biedt een alternatieve online benadering van lenen met een focus op transparantie en flexibiliteit. De klant zit bij ons zelf aan het stuur en kan online, in de speciaal hiervoor ontwikkelde mijn-omgeving leningen berekenen, vergelijken, offertes aanvragen en geld lenen. En uiteraard bieden wij zeer lage en concurrerende rentetarieven en uitstekende service.

Zoek de verschillen: Een Kostenvergelijking – banklening versus Frisia Financieringen

Een lening van bij een grootbank heeft bij een bedrag van 25.000 euro een rente tussen de 7,8% en 9%. Een lening met hetzelfde bedrag bij een gespecialiseerde kredietbank kent een rentetarief tussen de 6,8% en 7,5%.

Wanneer we dan naar de kosten van de totale lening kijken, zie je het volgende verschil:

  • Grootbank, rente 8% betekent totale kosten van € 10.957,-
  • Via Frisia, rente van 7% betekent totale kosten van € 9.501,-

Let wel, dit zijn de rentekosten die je betaalt over de looptijd van 120 maanden. Een lening via Frisia is in dit voorbeeld maar liefst € 1.456,– goedkoper dan bij de grootbank.

Besluitvormingsproces: bank versus Frisia Financieringen

Het besluitvormingsproces bij traditionele banken verloopt is voor ons niet geheel inzichtelijk. Van klanten krijgen we overwegend terug dat het veel tijd in beslag neemt. In tegenstelling tot onze geautomatiseerde werkwijze zijn er bij enkele grootbanken nog afspraken op kantoor nodig om een offerte voor een lening aan te vragen. Dat sterkt ons ook in de zienswijze dat bij Frisia Financieringen er vaak sprake is van een snellere afhandeling, wat resulteert in een efficiënter proces voor leningaanvragen. De hiervoor ontwikkelde mijn-omgeving begeleid het proces van aanvragen tot afsluiten, heb je een vraag? Geen probleem onze medewerkers zitten klaar om je via de chat direct te woord te staan.

Flexibiliteit en klantenservice: bank versus Frisia Financieringen

Traditionele banken kunnen beperkt zijn vaak groot en meer log dan een kleine speler als Frisia. Banken kennen een veelvoud aan producten en medewerkers. Bij Frisia draait het om specialisatie en 1 product. Hier zijn wij het beste in en dit heeft de volle focus. Daarnaast hebben wij een online proces ontworpen om consumenten zelfstandig een lening te laten aanvragen en afsluiten, zonder tussenkomst van adviseurs of andere contactmomenten.

Welke keuze is het beste voor jou?

Bij het maken van een keuze moet je houden met persoonlijke voorkeur en je financiële situaties, heb je advies nodig van een adviseur? Dan is de grootbank waarschijnlijk meer geschikt voor jou. Wil jij zelfstandig leningen vergelijken, aanvragen en afsluiten en wil je het liefst binnen enkele dagen? Dan is Frisia zeker geschikt om je hierbij te helpen. Kijk gerust eens rond op onze website en vergelijk je mogelijkheden voordat je een vrijblijvende offerte aanvraagt

Een lening afsluiten bij Frisia

Het aanvraagproces bij Frisia is eenvoudig en transparant. Je kunt het aanvraagformulier invullen op onze website. Hierna ontvang je een mail met inloginstructies en een wachtwoord voor je persoonlijke mijn-omgeving. Eenmaal ingelogd, zul je zien dat je eenvoudig zelf een lening kunt aanvragen, vergelijken en desgewenst afsluiten. Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op!

John Heijen

Directeur & Financieel expert lenen

Bronnen en expertise

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

  • Frisia vergelijkingstool (rente vergelijking)
  • Rente grootbanken

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert binnen Frisia Financieringen.