Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

Met het WOZ krediet kunt u profiteren van een extra lage rente.

Geld lenen tegen de beste voorwaarden! Maak gebruik van de vergelijkingsmogelijkheden die Frisia biedt. Dankzij onze exclusieve samenwerking met 5 gespecialiseerde kredietbanken kunnen wij u de laagste rentetarieven van de markt bieden. Maak uw vergelijking en ontdek het zelf !!

Wat is een WOZ Krediet?

Profiteren van uw eigen woning doet u met een WOZ krediet. Een WOZ krediet is een lening voor eigenaren van een koopwoning en verschilt eigenlijk op slechts twee punten van een gebruikelijke lening: de rente is lager dan bij een gebruikelijke lening en u dient eigenaar van een koopwoning te zijn om in aanmerking te komen. Deze twee punten hangen dan ook direct met elkaar samen: Omdat u een eigen woning heeft schat de kredietverstrekker het risico van het verstrekken van een lening vaak lager in waardoor een gunstig(er) rentetarief aangeboden kan worden. Anders dan bij een (tweede) hypotheek betaalt u bij een WOZ lening niet voor de taxatie van uw woning of aan een dure notaris. Doordat wij u daarnaast geen afsluitkosten in rekening brengen betaalt u alleen de laagst mogelijke rente!

De leningvormen van een WOZ lening

Een WOZ lening wordt, gelijk aan reguliere consumptieve kredieten, in twee vormen aangeboden: u kunt kiezen voor een doorlopend krediet, het WOZ krediet, of een persoonlijke lening, de WOZ Persoonlijke lening. Hieronder hebben wij beide leningvormen voor u uitgewerkt zodat u rustig kunt bekijken welke vorm voor u als huiseigenaar het meest geschikt is. Uiteraard kunt u voor nog meer informatie ook altijd op de pagina van ons reguliere doorlopend krediet of reguliere persoonlijke lening kijken.

Het WOZ krediet?

Het WOZ (doorlopend) krediet leent zich bij uitstek voor klanten die behoefte hebben aan een lening waarbij zij kosteloos extra kunnen aflossen of wanneer u een bedrag achter de hand zou willen hebben. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om geld op te nemen tot aan het krediet limiet wanneer u dat nodig mocht hebben. Of het nou gaat om de aanschaf van een auto, het oversluiten van bestaande leningen of een andere besteding, bij het WOZ doorlopend krediet profiteert u van de laagste rente.

De voordelen van een WOZ krediet op een rij:

 • Zeer lage rente (lager dan bij een “gewoon” doorlopend krediet)
 • Geen notariskosten
 • Geen taxatiekosten
 • Geen bijkomende kosten zoals afsluitkosten
 • U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag
 • Altijd boetevrij aflossen & afgeloste bedragen opnieuw opnemen

Hoe werkt een WOZ Krediet?

Het WOZ krediet is een doorlopend krediet met een maandtermijn van 1,5% of 2% van het limiet van de lening. Stel u leent 10.000 euro en kiest voor een maandtermijn van 2% dan is dat maandtermijn 200 euro. Het maandbedrag bestaat uit rente en aflossing. De hoogte van het maandbedrag is vast, maar de verhouding tussen de rente en aflossing kan wijzigen. U betaalt alleen rente over de openstaande schuld. Iedere maand daalt uw schuld door de aflossing die u betaalt. Hierdoor betaalt u iedere maand minder rente waardoor er binnen uw maandtermijn meer ‘ruimte’ overblijft voor aflossing.

Rente is variabel

Daarnaast is de rente van een WOZ krediet variabel, dit betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen. De rente kan dalen en stijgen. Als de rente daalt dan lost u meer af en als de rente stijgt dan lost u minder af. Een voorwaarde om een WOZ krediet te kunnen afsluiten is dat u beschikt over een eigen woning, het voordeel van een WOZ krediet is dat u een lagere rente betaalt dan bij een regulier doorlopend krediet.

De WOZ Persoonlijke lening?

De WOZ Persoonlijke lening leent zich bij uitstek voor mensen die behoefte hebben aan zekerheid. De zekerheid van een vast leenbedrag, een vaste looptijd, een vast maandtermijn en een vaste lage rente. Wilt u uw woning schilderen, een nieuwe vloer in uw woning leggen, een uitbouw plaatsen of wilt u uw woning op een andere manier verbouwen? Een oplossing hiervoor kan de WOZ lening / het WOZ krediet zijn. De rente van deze lening is al laag én wordt nog lager doordat de rente fiscaal aftrekbaar.

Bij de WOZ Persoonlijke lening kiest u voor een looptijd van minimaal 6 maanden en maximaal 120 maanden (10 jaar). De voordelen van een WOZ Persoonlijke lening op een rij:

 • Zeer lage rente (lager dan bij een “gewone” persoonlijke lening)
 • Geen notariskosten & geen taxatiekosten
 • Geen bijkomende kosten bij het afsluiten van de lening via Frisia
 • Boetevrij aflossen
 • Rente fiscaal aftrekbaar bij bestedingsdoel woningverbetering of restschuld
 • Vaste rente, looptijd en maandtermijn
 • U weet dus waar u aan toe bent!

Hoe werkt een WOZ Persoonlijke lening?

De lening is gelijk aan een “reguliere” Persoonlijke lening maar dan met een lager rente percentage. De maandtermijn bestaat voor de hele looptijd uit een vaste rente en een vaste aflossing, dit geeft zekerheid. Bij de WOZ Persoonlijke lening wordt naar mate het geleende bedrag hoger is, de aangeboden rente lager. Kijk voor de voorbeelden in onderstaande tabel. Bij Frisia Financieringen kan een WOZ Persoonlijke lening worden aangevraagd vanaf € 10.000. In de onderstaande tabel ziet u een berekening van verschillende WOZ Persoonlijke leningen. Deze tabel gaat uit van de laagste rente waarvoor wij kunnen bemiddelen. De daadwerkelijke rente hangt onder andere af van uw persoonlijke situatie.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan bij Frisia Financieringen en bekijk zelf welke mogelijkheden wij u kunnen bieden.

Tarieven WOZ krediet - Persoonlijke lening

totaalkredietbedragtermijnbedragdebetrente op jaarbasis (vast)jaarlijks kostenpercentageduur kredietovereenkomsttotaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 753 4,4% 4,4% 120 maanden € 92.841
€ 50.000 € 500 4,4% 4,4% 120 maanden € 61.894
€ 40.000 € 414 4,5% 4,5% 120 maanden € 49.746
€ 25.000 € 259 4,5% 4,5% 120 maanden € 31.091

Deze berekening is een richtlijn en u kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames. Bij een Persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden. De minimale rente is 3.8% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar. Kijk hier voor de voorwaarden.