Frisia Financieringen
9.0
986 mensen geven ons een 9.0
 • Persoonlijke lening
 • Lening aanvragen
 • Vergelijken
 • Oversluiten

Goedkope Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening spreekt u van tevoren af wat u gaat betalen, tegen welke rente u gaat lenen en hoe lang u gaat betalen. Kortom, alles staat van tevoren vast en zo weet u exact waar u aan toe bent. Wel zo duidelijk. De rente op een persoonlijke lening is lagere dan de rente op andere leenvormen. Hierdoor profiteert u van de laagste rente op geld lenen en bespaart u geld ten opzichte van andere leenvormen, zoals het doorlopend krediet. Heeft u tussentijds ruimte in uw budget? Geen probleem bij de persoonlijke lening mag u boetevrij (extra)aflossen wanneer het u uitkomt.

Rentetarief voor goedkope leningen

Is de persoonlijke lening dan goedkoper dan een doorlopend krediet? Dit hoeft niet het geval te zijn, dit ligt aan het rentetarief, de looptijd en de voorwaarden die u aangeboden krijgt. Een belangrijk verschil is dat u bij de persoonlijke lening geen geld kunt opnemen wanneer u een deel heeft afgelost. Dit kan bij een doorlopend krediet wel, telkens tot aan het kredietlimiet kunt u geld opnemen in de eerste 24 maanden dat u gebruik maakt van deze leenvorm. Als u geld opneemt, betaalt u ook opnieuw rente over het uitstaande saldo, hierdoor betaalt u over de gehele looptijd meer rente dan bij een persoonlijke lening. De persoonlijke lening zal dan ook eerder zijn afgelost in vergelijking tot een doorlopend krediet bij eenzelfde hoofdsom en maandtermijn.

Historisch lage rente

Op dit moment is de rente voor een persoonlijke rente historisch laag met een rente vanaf 6,5%. Kiest u voor deze historisch lage rente, dan staat deze rente de gehele looptijd vast. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw lening duurder wordt zodra de rente stijgt.

Vrijblijvende offerte

Goedkope persoonlijke aanvragen

Een persoonlijke lening aanvragen kan geheel online en start met het invullen van een aantal persoonsgegevens in ons aanvraagformulier. Hier geeft u aan welke lening uw voorkeur heeft en voor welke looptijd u een offerte wenst te ontvangen. Zodra wij de gegevens hebben ontvangen gaan wij op zoek naar de goedkoopste persoonlijke lening passend bij uw situatie. U ontvangt in de tussentijd een e-mail met wachtwoord om in te loggen in uw eigen beveiligde mijn-omgeving van Frisia. Hier zetten wij de offerte binnen enkele uren voor u klaar.

 • Onze werkwijze:
 1. Vul het offerteformulier in
 2. U ontvangt een e-mail met wachtwoord voor de mijn-omgeving
 3. Log in en bekijk uw offerte
 4. U kunt online stukken uploaden in de mijn-omgeving
 5. Offerte naar wens? U kunt digitaal de offerte tekenen
 6. Controle van de aangetoonde stukken door Frisia
 7. Klopt alles? Dan volgt uitbetaling van de goedkoopste persoonlijke lening

Waarom Frisia?

 • Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen
 • Historisch vaste lage rente vanaf 6,5%
 • Volledig online, vrijblijvende offerte binnen enkele uren
 • Klanten waarderen ons met gemiddeld een 9,0
 • 100% onafhankelijk bemiddelaar in geld lenen
Lening aanvragen

Goedkope persoonlijke leningen vergelijken

Bij Frisia werken we online en in vier simpele stappen om de goedkoopste persoonlijke lening vinden.  Frisia is een 100% onafhankelijk bemiddelaar in consumptief krediet en helpt u online bij het vinden van de goedkoopste leningen (doorlopend kredieten én persoonlijke leningen).

Met onze online lening-vergelijker kunt u zelfstandig persoonlijke leningen met elkaar vergelijken op looptijd en rente. Met de uitgebreide vergelijk-mogelijkheden kiest u altijd de best passende goedkope lening. En bent u eruit? Dan kunt u bij Frisia direct één of meerdere vrijblijvende offerte(s) aanvragen. Wij gaan vervolgens bij onze partnerbanken opzoek naar het beste aanbod voor u.

Tips voor het vergelijken van de goedkoopste persoonlijke lening

 • Bepaal van tevoren welk bedrag u nodig heeft en leen niet meer dan nodig is.
 • Stem de looptijd af op de levensduur van het bestedingsdoel. Dit voorkomt dat u nog betaald aan de lening van bijvoorbeeld een auto terwijl u deze niet meer gebruikt.
 • Hoe korter de looptijd en hoe lager rente des te goedkoper u leent! Vergelijk de looptijden met elkaar en kijk onder het kopje “kostenoverzicht” eens naar het verschil in totale kosten.
 • Staar u niet blind op hele bedragen. Bij bepaalde banken is een lening van 30.500 euro goedkoper dan een lening van 30.000 euro. Probeer dit eens in de vergelijkingsmodule. Uiteraard houden wij hier ook rekening mee bij het uitbrengen van de offerte zodat wij u de voordeligste lening kunnen aanbieden.
 • Vraag gerust een vrijblijvende offerte op. En ontvang direct een persoonlijk aanbod.

Gesorteerd op de goedkoopste

Als u een lening heeft aangevraagd en er zijn aanbiedingen van banken, dan ontvangt u een login van een beveiligde mijn-omgeving. In deze mijn-omgeving kunt u vervolgens zelf de goedkoopste lening definitief afsluiten. Om het u gemakkelijker te maken zijn de leningen – net als in de online lening-vergelijker op de website – al voorgesorteerd op volgorde van de goedkoopste. Voor eventuele vragen kunt u terecht in de bijbehorende chat-functie (let op: alleen getoond in de mijn-omgeving).

Leningen vergelijken

Oversluiten goedkoopste persoonlijke lening

Heeft u een bestaande lening en wilt u goedkoper lenen? Sluit deze lening dan om zo geld te besparen. U kunt ook meerdere leningen oversluiten naar één goedkope lening en/of oversluiten en extra geld lenen.

Maak gebruik van onze gratis oversluitservice en geef in het aanvraagformulier aan waar u huidige lening(en) zijn ondergebracht. Wij nemen dit dan mee in de offerte en berekenen hoeveel u kunt besparen. De offerte inclusief het oversluiten van de huidige lening(en) zetten wij vervolgens voor u klaar in uw eigen mijn-omgeving.

Laagste rente persoonlijke lening

De persoonlijke lening is al jaren de meest voordelige leenvorm. Niet alleen vanwege de zeer lage rente vanaf 6,5%, maar ook vanwege de vaste kenmerken van deze leenvorm. Zo staan de looptijd, de rente en de maandtermijn allemaal vast. Dit biedt u maximale zekerheid omdat u van tevoren weet waar u aan toe bent.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende bedragen en bijbehorende rentepercentages. Het overzicht gaat uit van de laagste rentes die wij kunnen aanbieden. Bent u benieuwd naar uw eigen mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan, wij bekijken het graag voor u.

Lening oversluiten

Persoonlijke lening vergelijken

Bij Frisia Financieringen kunt u online persoonlijke leningen met elkaar vergelijken. Met uitgebreide vergelijk-mogelijkheden kiest u altijd de best passende goedkope lening. U kunt zelfs doorlopende kredieten met elkaar vergelijken om een nog betere keuze te maken.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,5% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Veelgestelde vragen

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

 • Keuken
 • Verbouwing
 • Tuin
 • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
 • Badkamer
 • Aanbouw, serre of overkapping
 • Zonnepanelen
 • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
 • Dakkapel

Moet ik bij een persoonlijke lening het volledige rentebedrag betalen als de lening eerder wordt afgelost?

Nee; U betaalt niet het volledige rentebedrag als u uw persoonlijke lening eerder aflost dan de afgesproken looptijd. Hetzelfde geld voor andere leningen van Frisia Financieringen zoals het doorlopende krediet.

Banken zijn wettelijk verplicht om inzicht te geven over hoeveel geld een persoonlijke lening of ander consumptief krediet kan kosten. Het totaalbedrag  van uw lening (leenbedrag+rente) vermeld in uw offerte of overeenkomst is gebaseerd op een situatie waarbij u niet versneld aflost. Lost u meer af dan maandelijks is afgesproken, dan betaalt u minder rente en leent u dus goedkoper geld.

Alle leningen bij Frisia Financieren mogen boetevrij afgelost worden. Lees meer over boetevrij aflossen.

Hoeveel geld kan ik minimaal lenen?

Het minimum leenbedrag wat u kunt lenen bij Frisia is €5.000,-.

Voor persoonlijke leningen is het minimum bedrag bij Frisia € 5.000,–, het maximum bedrag kan zelfs € 250.000,- bedragen, afhankelijk van het leendoel.

Voor zakelijke leningen kan je vanaf € 10.000,– een lening aanvragen tot een bedrag van 2.5 mln euro in het reguliere traject.

Offerte aanvragen