Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1

Restschuld Financieren

Een restschuld is de schuld bij de bank die overblijft wanneer een huis na verkoop minder opbrengt dan de hypotheekschuld die er is. Als er bijvoorbeeld een woning met een hypotheek van €200.000,- wordt verkocht tegen een prijs van €180.000,-, dan bedraagt de restschuld €20.000. Een restschuld is dus het verschil tussen de opbrengst en de hypotheekschuld. Het is in veel gevallen mogelijk om een restschuld te financieren. De kans dat er na de verkoop van de woning een restschuld ontstaat is aanwezig. Halverwege 2017 publiceerde vastgoedonderzoeker Calcasa een rapport waaruit bleek dat nog zo’n 340.000 woningen in Nederland ‘onder water’ stonden. Dit houdt in dat de hypotheekschuld groter is dan de waarde van de woning.

Steeds vaker worden Restschulden consumptief gefinancierd

Niet iedereen kan zijn restschuld financieren met eigen middelen. Dan zijn er een aantal mogelijkheden om de restschuld te financieren.

  • U treft een regeling met de bank waar uw huidige hypotheek/restschuld loopt. In overleg met deze bank kunt u vaak tot een nieuwe regeling komen waarbij u de restschuld in termijnen gaat terugbetalen.
  • U koopt een nieuwe woning en in bepaalde gevallen kunt u de restschuld meenemen in de nieuwe hypotheek
  • U laat uw mogelijkheden bekijken om de restschuld consumptief te financieren, middels een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, bijvoorbeeld via Frisia Financieringen.

De fiscale aspecten

Voor restschulden die zijn ontstaan tussen 29 oktober 2012 en 1 januari 2018 geldt dat de rente die u betaalt over uw restschuld, voor maximaal 15 jaar fiscaal aftrekbaar is. Deze regeling is per 1 januari 2018 komen te vervallen. Restschulden die na deze datum (zijn) ontstaan, hebben dit fiscale voordeel dus helaas niet.

Betaal niet te veel

Voor welke optie u ook kiest, het loont vaak om goed te onderzoeken wat voor u de beste en voordeligste optie is. Zo zijn er bij Frisia Financieringen vaak diverse mogelijkheden om uw restschuld te financieren. En u wij garanderen u, wij bieden u altijd het laagst mogelijke rentetarief aan, zonder bijkomende kosten. Wilt u vrijblijvend weten wat dat in uw situatie betekent, vraag dan een vrijblijvende offerte aan om uw restschuld te financieren.

Gaat u naar een nieuwe koopwoning?

Dan zijn wij u graag van dienst en maken we allereerst inzichtelijk wat u zou moeten betalen aan een lening voor de restschuld van uw hypotheek. Dit kan eenvoudig door een offerte bij ons aan te vragen, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd. Frisia Financieringen laat u dan zo snel mogelijk weten wat de maandtermijn en het rentepercentage zouden kunnen worden.

Let wel op, wanneer u ná het afsluiten van een lening een nieuwe hypotheek afsluit, zou deze lening gevolgen kunnen hebben voor het maximale hypotheekbedrag dat u mag lenen. Het is daarom verstandig om van tevoren de situatie eens voor te leggen aan een onafhankelijk hypotheekadviseur. Het staat u uiteraard geheel vrij om hierin uw eigen keuzes te maken, maar u zou eens kunnen kijken op onze partner website wegwijs.nl. Hier kunt u meer informatie vinden over het afsluiten van een hypotheek en hypotheekrentes met elkaar vergelijken. Tevens kunt een gratis adviesgesprek aanvragen met één van onze hypotheekadviseurs. In dit gesprek kunt u de situatie bespreken en bekijken wat de meest verstandige aanpak is.

Uw woning nog niet verkocht?

Ook wanneer uw woning nog niet verkocht is, is het verstandig om tijdig de verschillende mogelijkheden te onderzoeken. U wilt immers weten wat u te wachten staat. Dus ook wanneer uw woning nog in de verkoop staat kunt u met behulp van onze berekeningstools een indicatie van de mogelijke restschuld financiering bekijken. Wilt u exact weten tegen welke condities u kunt lenen? Geen probleem, vraag dan één of meerdere offertes aan.

Geen verplichtingen

Frisia gelooft in het doe-het-zelf principe. U kunt bij ons oriënteren en offertes aanvragen. Wanneer deze naar tevredenheid zijn kunt u ze ook afsluiten. U bepaalt zelf wat u wilt lenen, bij wie, tegen welke maandtermijn en tegen welk rentepercentage. U maakt de keuzes, wij doen de rest.

Mocht u overgaan tot het ondertekenen van een financieringscontract dan regelen wij het verder met de notaris of maken het geld aan u over na passering, dit gebeurt in de regel binnen 2 weken na ontvangst van het getekend contract compleet met de benodigde stukken.

Het is dus een proces waarbij u zelf bepaalt hoe en óf u de restschuld via bemiddeling van Frisia wenst te financieren. Maar, zeker de moeite waard om te bekijken, wij bieden namelijk de laagst mogelijke consumptieve krediet tarieven in de markt! Meer over onze dienstverlening vindt u hier.

Tarieven Persoonlijke lening 10 jaar rentevast

totaalkredietbedragtermijnbedragdebetrente op jaarbasis (vast)jaarlijks kostenpercentageduur kredietovereenkomst in maandentotaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 760 4,1% 4,1% 120 € 91.227
€ 50.000 € 507 4,1% 4,1% 120 € 60.818
€ 25.000 € 255 4,2% 4,2% 120 € 30.

Deze berekening is een richtlijn en u kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 4,1% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar. Kijk hier voor de voorwaarden.