Frisia Financieringen
9.0
986 mensen geven ons een 9.0

Voorwaarden Persoonlijke Lening

Onderstaand vindt u belangrijke informatie voor het afsluiten van een persoonlijke lening.

Betaal ik afsluit- of advieskosten?

Voor het afsluiten van een lening bij Frisia Financieringen betaalt u geen afsluit- of advieskosten. Wettelijk is bepaald dat kredietbemiddelaars uitsluitend beloond mogen worden in de vorm van een doorlopende provisie. Deze provisie wordt door de geldverstrekker aan Frisia voldaan.

Kosten van de persoonlijke lening

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening spreekt u een termijn af waarin u de lening gaat terugbetalen. Dit termijn wordt de looptijd genoemd en staat bij een persoonlijke lening vast. U weet daardoor vooraf hoeveel de lening gaat kosten en waneer deze uiterlijk is afgelost.

De kosten van een consumptief krediet zoals een persoonlijk lening worden bepaald door de rente. Deze kosten zijn verwerkt in de maandelijkse aflossing welke bestaat uit een deel aflossing en een deel rentekosten.

Algemene voorwaarden

De voorwaarden en voorbeelden van een leningovereenkomst kunt u terugvinden op onze productinformatie-pagina.

Bureau Krediet Registratie

Bij Bureau Krediet Registratie (BKR) zijn alle in Nederland afgesloten leningen geregistreerd. Dit register is opgesteld om consumenten te beschermen tegen overkreditering. Een situatie waarbij iemand teveel financiële verplichtingen aangaat waardoor hij/zij deze niet of nauwelijks meer kan nakomen.

Een BKR registratie en een BKR check zijn in Nederland wettelijk verplicht. Een BKR registratie volgt nadat u een lening heeft afgesloten en een BKR check volgt na het aanvragen van een offerte voor een lening. Heeft u een betalingsachterstand van langer dan 90 dagen, dan wordt deze ook gemeld bij het BKR (BKR A-codering).

Met een negatieve BKR registratie is het niet mogelijk een lening aan te vragen.

Acceptatie voorwaarden

Frisia Financieringen werkt samen met de grootste consumptief kredietbanken in Nederland. Dit zijn Interbank, Defam, Qander en Nationale Nederlanden. Deze banken hanteren allen hun eigen acceptatienormen en voorwaarden. Om voor een lening in aanmerking te kunnen komen dient u aan een aantal voorwaarden voldoen.

 • U bent in loondienst (tijdelijk of vast loondienstverband)
 • U bent ouder dan 23 jaar
 • U heeft een inkomen uit een uitkering anders dan WW of Bijstand
 • U beschikt over een geldig legitimatiebewijs
 • U heeft geen negatieve registratie (codering) bij Bureau Krediet Registratie
 • U wilt minimaal € 5.000,- lenen

Ondernemers

 • U bent tenminste 3 jaar zelfstandig
 • U bent ouder dan 25 jaar
 • De onderneming beschikt over een positief eigen vermogen
 • De onderneming maakt winst
 • U bent in het bezit van een eigen woning
 • U heeft geen negatieve registratie bij Bureau Krediet Registratie

Deze voorwaarden zijn voor u als ondernemer van toepassing wanneer u een lening af wilt sluiten voor privé doeleinden. Bijvoorbeeld de verbouwing van uw keuken, een aanbouw of misschien wel de financiering van uw auto.

Wanneer u geïnteresseerd bent in een zakelijk krediet, is Frisia Financieringen u ook graag van dienst. Als het bijvoorbeeld gaat om geld lenen voor de aanschaf van een bedrijfsauto of u heeft een kortlopende voorraadfinanciering nodig, dan wijken de voorwaarden af. De voorwaarde dat u ten minste drie jaar zelfstandig moet zijn is bijvoorbeeld soepeler wanneer het om een zakelijk krediet gaat. Wanneer u als ondernemer op zoek bent naar mogelijkheden voor een financiering, kunt u meer informatie vinden op onze pagina voor Zelfstandig ondernemers.