Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

Geld lenen vanaf 5.000 euro

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen Bijgewerkt: 27 mei 2020

27-05-2020

Frisia Financieringen heeft het minimum leenbedrag voor consumptieve kredieten verlaagd van 10.000 Euro naar 5.000 Euro. Door leningen vanaf 5.000 Euro aan te bieden komt Frisia tegemoet aan een veelgestelde vraag die door de coronacrisis steeds vaker werd gesteld.

€5000,- lenen biedt meer mogelijkheden

Een lening van €5.000,- biedt kansen voor mensen met een lager inkomen en mensen die goedkoper kleine bedragen willen lenen. Veel consumenten hebben een dure credit card, een koop op afbetaling en/of staan rood. Leningen waarbij de rentes soms oplopen tot 14%. en die aanzienlijk hoger zijn dan de lage rentes die Frisia kan aanbieden. Zo kunt u al lenen vanaf 6,6% en is de rente voor een lening van €5.000,- momenteel 6,4% per jaar.

Rente op roodstaan verlaagd

Begin april van 2020 heeft Minister Hoekstra van Financiën de banken opgeroepen om, tijdens de coronacrisis, de rente op roodstaan te verlagen. Diverse banken hebben hier gehoor aangegeven en de rente verlaagd. De Rabobank verlaagde als eerste de rente van 12,9% naar 9,9%. ABN Amro, SNS en ING volgden. De rente op roodstaan is echter nog altijd aanzienlijk hoger dan de rente die u betaalt op een lening van 5.000 euro, deze bedraagt 6,4% per jaar.

Tweede auto financieren

Een klein bedrag lenen sluit ook goed aan bij het toenemende aantal autofinancieringen voor (kleine) tweedehands auto’s. Consumenten zijn met het Corona virus angstig geworden om met het openbaar vervoer te reizen en besluiten daardoor een tweede auto aan te schaffen. Uit navraag bij autobedrijven blijkt dat met name auto’s in de budgetcategorie van 5.000 tot 6.000 euro erg populair zijn.

In verband met de toegenomen vraag naar lagere lening bedragen en een renteverlaging op bedragen vanaf 5.000 euro heeft Frisia besloten om het minimale lening bedrag te verlagen van 10.000 euro naar 5.000 euro. Hiermee voldoen we aan de vraag van de consument en maken wij onze dienstverlening nóg completer.

Voor wie geschikt?

Om in aanmerking te komen voor een lening van 5.000 euro moet u aan een aantal zaken voldoen. Het belangrijkste is dat u kredietwaardig bent, dit betekent dat u over voldoende inkomen beschikt om uw vaste lasten te kunnen betalen en tegelijkertijd de lening in de toekomst af te lossen. Meer informatie over de bepaling van de kredietwaardigheid kunt u vinden op “Hoeveel kan ik lenen“. Verder wordt er kritisch gekeken of u in het recente verleden geen betalingsachterstanden hebt gehad of daar nu mee te maken heeft met behulp van een toetsing bij Bureau krediet registratie (BKR).

Strengere criteria door Corona

Door het Corona virus zijn de economische verwachtingen meer onzeker geworden, vooral branches als horeca, evenementen, luchtvaart en toerisme hebben erg te lijden. Het is dan ook goed mogelijk dat er bij veel bedrijven medewerkers ontslagen worden. Enkele geldverstrekkers zijn om die reden terughoudender geworden in het verstrekken van leningen aan consumenten en ZZP’ers die in deze branches werkzaam zijn. Frisia bemiddelt al meer dan 25 jaar in consumptief krediet voor consumenten en ondernemers en kent alle ins en outs. Wij helpen u graag om de juiste geldverstrekker te vinden.

Rente en voorwaarden

Voor een lening van 5.000 euro betaalt de consument een rente van 6,4% per jaar, als looptijd kunt u kiezen voor een periode van minimaal 12 maanden tot maximaal 72 maanden. Voor een looptijd langer dan 72 maanden is de rente van de lening iets hoger namelijk 6,6%.

Kosten

Bij een looptijd van 72 maanden betaalt u voor een lening van 5.000 euro € 83 euro per maand en over de gehele looptijd kost u dat dan € 6.004,- Kiest u voor een looptijd van bijvoorbeeld 96 maanden dan is de maandtermijn € 67 en betaalt u over de gehele looptijd € 6.404,- en dat is exact 400 euro meer. Een kortere looptijd loont dus als het gaat om de totale kosten van de lening.

Kenmerken

De belangrijkste kenmerken van een lening van 5.000 euro zijn:

  • Vaste rente voor de hele looptijd
  • Boetevrij extra aflossen
  • Vaste looptijd
  • Zelf uw incassodatum bepalen

Zelf online aanvragen

Bij Frisia kan voor het aanvragen van een lening gebruik worden gemaakt van een volledig online aanvraagtraject. Deze manier van online geld lenen is uniek in Nederland. Het online aanvraagtraject werkt snel, is overzichtelijk en de documenten worden extra beveiligd door de digitale kluis.

Het online aanvraagtraject begint bij het aanvraagformulier, hier worden persoonlijke gegevens gevraagd, zoals n.a.w. en inkomensgegevens, voor de beoordeling van de aanvraag. Na een voorlopige goedkeuring ontvangt u digitaal de offerte en kunt u digitaal de gevraagde documenten aanleveren. En heeft u tijdens het traject tussentijds vragen? Dan is Frisia bereikbaar via de chat, mail of telefoon.

John Heijen

John is een van de vennoten en financieel expert binnen Frisia Financieringen. Naast het begeleiden van complexe financieringsvraagstukken houdt hij zich bezig met de dagelijkse leiding van de onderneming. Samen met het team verwerkt John direct jouw lening aanvraag zodat wij binnen enkele uren de gewenste offerte(s) voor je klaar kunnen zetten in de beveiligde mijn-omgeving. Zodat jij deze op je gemak kunt bekijken.

“Zoekt je naar een financiering voor jouw 2e woning, verbouwing of een bedrijfskrediet? John denkt met je mee en zoekt naar de best passende financiering.

Werkt in de financiële dienstverlening sinds  2000
Functie  Directeur & Financieel expert lenen
Opleidingen  MBO & relevante vakdiploma’s waaronder consumptief   krediet en hypotheken.
Specialisatie  Geld lenen, hypotheken en zakelijk krediet
Hobby’s   Wielrennen en reizen