Frisia Financieringen
9.1
1010 mensen geven ons een 9.1

Opnieuw daling verkoop nieuwe auto’s en autoleningen

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen Bijgewerkt: 2 juni 2020

02-06-2020

Uit maandag 1 juni gepubliceerde cijfers van branchevereniging BOVAG, RDC en RAI vereniging blijkt dat het aantal auto’s dat in mei op kenteken is gezet voor de tweede achtereenvolgende maand fors is gedaald. Als reden wordt opgevoerd dat de corona crisis een groot effect heeft evenals het sluiten van autofabrieken.
In april lag de verkoop van auto’s 50% lager in vergelijking met dezelfde maand in 2019. Nu blijkt dat in mei 2020 de verkoop zelfs 60% lager lag dan de verkopen in mei 2019.

De daling van het aantal auto’s dat op kenteken wordt gezet komt door een daling in de verkoop van nieuwe auto’s maar ook worden er veel minder auto’s geïmporteerd uit het buitenland. Navraag bij een grote importeur van gebruikte auto’s uit Duitsland bevestigd dat zijn business fors is ingezakt na het uitbreken van de Corona crisis.

Minder autoleningen

Door de daling van verkopen in auto’s worden er ook minder autoleningen en private lease contracten afgesloten. Bij Frisia Financieringen lag het aantal aanvragen voor autoleningen de afgelopen 2 maanden 40% lager dan in dezelfde periode in 2019.

Tweedehands auto (tot €6.000,-) populair

Opvallend is dat het aantal verkochte occasions juist stabiel is gebleven. Eerder meldden wij al dat het aantal verkochte auto’s in de prijscategorie rond de 5000 euro onverminderd hoog is gebleven en dat Frisia deze doelgroep tegemoetkomt met leningen vanaf €5.000,-. Mobiliteitskenners geven aan dat dit komt omdat meer consumenten het openbaar vervoer willen mijden en kijken naar alternatief vervoer. Naast meer kleine occasions worden er bijvoorbeeld ook meer scooters en E-bikes verkocht die worden gebruikt voor woon-werkverkeer.

John Heijen

John is een van de vennoten en financieel expert binnen Frisia Financieringen. Naast het begeleiden van complexe financieringsvraagstukken houdt hij zich bezig met de dagelijkse leiding van de onderneming. Samen met het team verwerkt John direct jouw lening aanvraag zodat wij binnen enkele uren de gewenste offerte(s) voor je klaar kunnen zetten in de beveiligde mijn-omgeving. Zodat jij deze op je gemak kunt bekijken.

“Zoekt je naar een financiering voor jouw 2e woning, verbouwing of een bedrijfskrediet? John denkt met je mee en zoekt naar de best passende financiering.

Werkt in de financiële dienstverlening sinds  2000
Functie  Directeur & Financieel expert lenen
Opleidingen  MBO & relevante vakdiploma’s waaronder consumptief   krediet en hypotheken.
Specialisatie  Geld lenen, hypotheken en zakelijk krediet
Hobby’s   Wielrennen en reizen