Frisia Financieringen
9.1
1010 mensen geven ons een 9.1

BNP persoonlijke lening voor Zelfstandigen

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen Bijgewerkt: 9 februari 2022

09-02-2022

Het aanbod van consumptieve leningen in Nederland is beperkt voor zelfstandigen. Daar komt per direct verandering in met de persoonlijke lening van BNP personal finance. De persoonlijke lening wordt aangeboden vanaf € 5.000,-.

1,7 miljoen zelfstandigen in Nederland

Nederland telt op dit moment 1,7 miljoen zelfstandigen. 1,2 miljoen van deze zelfstandigen (75%) is ZZP-er en dit aantal groeit nog steeds. Een interessante doelgroep voor banken en financieringsmaatschappijen. BNP personal finance vindt het belangrijk om als financiële instelling mee te denken over financieringsmogelijkheden en verantwoorde voorwaarden voor deze groep zelfstandigen.

Geld lenen als DGA

In Nederland zijn er meer dan 200.000 Directeur Groot Aandeelhouders (DGA’s). Ook voor deze groep is er nu een mogelijkheid om geld te lenen. Het inkomen van deze DGA’s wordt op dezelfde manier beoordeeld als iemand in loondienst, namelijk via de loonstrook in combinatie met het bewijs van inkomen. Daarnaast wordt gevraagd om de meest recente jaarcijfers aan te tonen.

Inkomensberekening voor ZZP’ers

Voor ZZPers wordt het gemiddelde jaarresultaat van de afgelopen drie jaar aangehouden als inkomen. Dit kan onder andere worden aangetoond met de aangifte inkomstenbelasting, aangevuld met de definitieve aanslag IB over de oudste 2 jaren.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een consumptief krediet met een vaste rente en looptijd. Een ondernemer weet vooraf precies hoeveel de lening gaat kosten en wanneer deze uiterlijk is afgelost.

Voorwaarden persoonlijke lening Zelfstandigen:

  • Minimale leeftijd bij aanvraag is 30 jaar
  • Maximumleeftijd bij aanvraag krediet 68 jaar en 74 jaar bij einde van het krediet
  • Onderneming bestaat minimaal 3 jaar
  • Looptijd lening tussen de 6 maanden en 120 maanden
  • Bekend bij BKR – leenervaring
  • Rentetarief vanaf 4,7%*

*Update: 7 februari 2022

Vrijblijvend aanvragen via Frisia

Frisia Financieringen is aanbieder van de BNP persoonlijke lening voor Zelfstandigen. De lening kan vrijblijvend worden aangevraagd via ons online-aanvraagformulier.

John Heijen

John is een van de vennoten en financieel expert binnen Frisia Financieringen. Naast het begeleiden van complexe financieringsvraagstukken houdt hij zich bezig met de dagelijkse leiding van de onderneming. Samen met het team verwerkt John direct jouw lening aanvraag zodat wij binnen enkele uren de gewenste offerte(s) voor je klaar kunnen zetten in de beveiligde mijn-omgeving. Zodat jij deze op je gemak kunt bekijken.

“Zoekt je naar een financiering voor jouw 2e woning, verbouwing of een bedrijfskrediet? John denkt met je mee en zoekt naar de best passende financiering.

Werkt in de financiële dienstverlening sinds  2000
Functie  Directeur & Financieel expert lenen
Opleidingen  MBO & relevante vakdiploma’s waaronder consumptief   krediet en hypotheken.
Specialisatie  Geld lenen, hypotheken en zakelijk krediet
Hobby’s   Wielrennen en reizen