Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

Opnieuw meer geld geleend in 2019

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen Bijgewerkt: 13 augustus 2020

13-08-2020

Het bedrag aan verstrekte consumptieve kredieten is in 2019 opnieuw gestegen in vergelijking met voorgaande jaren. Dit blijkt uit het recentelijk gepubliceerde kwartaalinzicht (2020 Q1) van Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN).

Stijging persoonlijke leningen én doorlopende kredieten

De cijfers van VFN laten zowel een stijging zien bij persoonlijke leningen als doorlopende kredieten. Een stijging in doorlopende kredieten is na jaren van daling bijzonder, maar is te verklaren door het toetreden van webwinkels als VFN leden. Hierdoor is nu een beter beeld ontstaan over het saldo aan openstaande postorderkredieten (doorlopende kredieten bij webwinkels) en koop op afbetalingen.

Autofinancieringen ook gestegen

Naast consumptieve kredieten zijn ook de autofinancieringen in de vorm van private lease opnieuw gestegen. Het langdurig huren van een nieuwe auto blijft populair onder consumenten. Dit ondanks de stijgende prijzen voor zowel zakelijke als particuliere autolease.

Autoleningen niet meegenomen

Persoonlijke leningen en doorlopende kredieten die worden ingezet als autolening worden niet specifiek benoemt in het VFM kwartaalinzicht. Voor het tweede kwartaal van 2020 is wel bekend dat het aantal leningen voor betaalbare kleine tweedehands auto’s is gestegen als gevolg van de toenemende vraag naar dit type auto’s.

Leningen worden jaarlijks netjes ingelost

Tot januari 2020 was het bedrag aan openstaande leningen bij Nederlandse huishoudens bijna 15 miljard Euro. Dit bedrag neemt jaarlijks af doordat consumenten netjes hun leningen aflossen of oversluiten naar een goedkopere lening.

John Heijen

John is een van de vennoten en financieel expert binnen Frisia Financieringen. Naast het begeleiden van complexe financieringsvraagstukken houdt hij zich bezig met de dagelijkse leiding van de onderneming. Samen met het team verwerkt John direct jouw lening aanvraag zodat wij binnen enkele uren de gewenste offerte(s) voor je klaar kunnen zetten in de beveiligde mijn-omgeving. Zodat jij deze op je gemak kunt bekijken.

“Zoekt je naar een financiering voor jouw 2e woning, verbouwing of een bedrijfskrediet? John denkt met je mee en zoekt naar de best passende financiering.

Werkt in de financiële dienstverlening sinds  2000
Functie  Directeur & Financieel expert lenen
Opleidingen  MBO & relevante vakdiploma’s waaronder consumptief   krediet en hypotheken.
Specialisatie  Geld lenen, hypotheken en zakelijk krediet
Hobby’s   Wielrennen en reizen