• 10 jaar rentevast v.a. 3,4%
  • Vrijblijvende offerte
  • Online werkwijze
  • +5300 tevreden klanten
Mijn Frisia
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ZZP lening

Geld lenen als ZZPer? Bij Frisia Financieringen kunt u een ZZP lening aanvragen in de vorm van een persoonlijke lening. Deze lening kunt u gebruiken voor het financieren van een auto, verbouwing en andere consumptieve doeleinden.

Lening berekenen

Vanaf 3,4% Rente
Bruto maand inkomen
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

Geld lenen als ZZPer: de voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden om geld te kunnen lenen als ZZPer zijn:

  • Minimaal 25 jaar oud
  • Uw bedrijf bestaat minimaal 3 jaar en heeft een positief eigen vermogen

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

8.9

687 mensen geven ons een 8.9

NVF Logo Kivid logo wft logo
  • Geld lenen

Geld lenen ZZP

Veel ZZP’ers ervaren dat het moeilijk is om een lening af te sluiten, bijvoorbeeld voor een auto of verbouwing van de woning. Bij Frisia Financieringen zijn er wel degelijk mogelijkheden voor ZZP’ers om geld te lenen.

Voorheen waren banken erg terughoudend om geld te lenen aan ZZP’ers omdat de inkomsten van ZZP’ers afhankelijk zijn van opdrachten en daardoor kunnen fluctueren. Daarnaast hebben niet alle ZZP’ers een vangnet als zij arbeidsongeschikt raken of tijdelijk geen werk hebben.

De afgelopen jaren is de arbeidsmarkt sterk veranderd, een vaste baan voor onbepaald tijd is bijna een uitzondering geworden. Werkgevers geven niet snel een vast contract en het aantal ZZP’ers is explosief gegroeid. In 2020 zijn er al meer dan 1,1 miljoen ZZP’ers en jaarlijks groeit dit aantal tussen de 40.000 en 50.000.

Om financieringen te kunnen blijven verstrekken aan consumenten zullen geldverstrekkers moeten mee veranderen en dit gebeurt ook. Frisia bemiddelt voor verschillende geldverstrekkers die geld lenen voor ZZP’ers mogelijk maken. Deze financiering kan voor privé doeleinden verstrekt worden.

Jaarcijfers

Om geld lenen voor ZZP’er mogelijk te maken worden er extra documenten aan u gevraagd. De benodigde extra documenten kunnen per geldverstrekker verschillen, maar u kunt alvast rekening houden met de jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar. Hiermee kan een kredietverstrekker een goede inschatting maken of een lening afsluiten verantwoord is.

ZZP Lening aanvragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Kan ik als ondernemer ook zakelijk geld lenen?

U kunt als ondernemer geld lenen voor privé doeleinden, maar niet voor zakelijke doeleinden. U tekent daar ook een aparte verklaring voor.

Op Frisia.nl kunt u consumptieve kredieten afsluiten. Deze kunt u als ondernemer gebruiken voor privé doeleinden zoals een auto of verbouwing.

Kan ik als zelfstandig ondernemer ook geld lenen?

Ook als zelfstandig ondernemer kunt u online geld lenen bij Frisia Financieringen. Hiervoor hebben wij een samenwerking met twee banken. Het is wel belangrijk dat u minimaal 3 jaar zelfstandig ondernemer bent en een positief eigen- en ondernemingsvermogen heeft.

Waarom kan ik als ondernemer geen doorlopend krediet afsluiten?

Er zijn twee banken waar Frisia mee samenwerkt zodat u geld kunt lenen als ondernemer. Interbank heeft de ruimste mogelijkheden voor ondernemers, maar zij bieden enkel persoonlijke leningen aan voor ondernemers. De andere bank waar u als ondernemer geld kunt lenen is Qander. Zij bieden wel doorlopend kredieten aan voor ondernemers, maar u moet dan wel DGA van uw eigen onderneming zijn én maandelijks een vast salaris (en loonstrook) ontvangen. Voldoet u niet aan deze vereiste, dan kunt u geen doorlopend krediet afsluiten als ondernemer.

Hoelang duurt een leningaanvraag?

De banken waar wij mee samenwerken beoordelen uw documenten in de regel binnen 24 uur. Mocht er onverhoopt een achterstand in de verwerking zijn bij de bank dan informeren wij u daarover. Bent u zelfstandig ondernemer dan duurt de verwerking een leningaanvraag meestal een dag langer. Heeft u een perspectief lening van BNP aangevraagd dan neemt een medewerker van BNP binnen 5 werkdagen contact met u op.

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 491 3,4 % 3,4 % 120 maanden € 58.906
€ 40.000 € 396 3,6 % 3,6 % 120 maanden € 47.560
€ 30.000 € 297 3,6 % 3,6 % 120 maanden € 35.670
€ 20.000 € 200 3,8 % 3,8 % 120 maanden € 24.071
€ 10.000 € 105 4,8 % 4,8 % 120 maanden € 12.551

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3,4% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen